Jump to content

Magnus P

Members
 • Content Count

  84
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Magnus P last won the day on November 3 2019

Magnus P had the most liked content!

Community Reputation

82 Excellent

About Magnus P

 • Rank
  Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  wildrover@telia.com
 • Telefon
  0705679060

Recent Profile Visitors

1,112 profile views
 1. Magnus P

  GOD JUL

  God Jul! Bidrar till julkänslan med den traditionella bilden av dinosaurier som sågar.
 2. Sjukt välbundna och fina flugor. Skulle inte tveka en sekund.
 3. Det blir intressant att höra hur den fungerar för dig. Den är väl en helklass tung, om inte ännu mer?
 4. ...vill bara berätta att jag har SLX i både #5 och #6, så någon form av erfarenhet finns bakom tipset också 😉
 5. Om du vill ha lite mer vikt så skulle jag kanske testa en GT90/125 i #6, alternativt en SLX om du vill ha kortare klump som ändå är riktigt bra på distans. SLX i #6 väger 13,6g på 33 fot.
 6. Barrio GT90/GT125, långkastande linor med extremt lång baktapering. Du känner själv hur lång "klump" du vill ha ute från spötoppen när du släpper iväg linan, 10 till12 meter fungerar bra men du kan ha mycket längre lina ute om du vill. Havererar inte i luften som många linor med mer koncentrerad klump och kort baktapering gör när runninglinen börjar komma ut. Kort fronttapering vänder över större flugor väl. Fungerar bra för mig men jag har inte testat på kusten.
 7. Oj. Det är väl en vanesak då, antar jag. Inte heller uteslutet att 596 vill ha lite tyngre klump, eftersom mina 590 trivs bra med klumpar runt 12g.
 8. Är det en RPL+? Annars låter 15g tungt... mina 590 RPL trivs med betydligt lättare klumpar. Har en lina med 14g på 14,2m klump och det känns faktiskt lite tungt.
 9. Faktiskt. Guideline High Water går att hitta till hyggligt pris just nu. 14,2m i #5, tror jag. Trevlig att fiska med när man väl hittar rytmen, passar nog bäst till relativt moderna spön. Jag kör den ofta på mina RPL-femmor och det fungerar bra. Annars finns alltid Barrio GT90 som fungerar på alla mina femmor; snabba såväl som betydligt långsammare.
 10. Borde inte vara av jättestor betydelse i alla fall. Om du får bra sträck på linan så kommer den falla ned mot ytan som en... som en väl utsträck lina, liksom Prova att gå ned till vattenbrynet och kasta därifrån. Kanske blir det skillnad?
 11. Det kan vara så att du inför utkastet gör en större spörörelse, både i höjd- och längdled, därmed öppnar du upp linbågen varpå linan tappar fart och dimper ned som en hög strax utanför dig. Prova att bara släppa linan när du har den där snygga linbågen utan att satsa i framkastet. Släpp den bara och se vad som händer. Problem med kasttekniken är enklare att reda ut med instruktör på plats. Finns nog många erfarna flugfiskare i trakten som kan hjälpa dig lite om det behövs.
 12. Hej. Menar du att fluglinan inte sträcker ut när du släpper iväg den och "krullar ihop sig" längst ut? Eller menar du att hela kastet havererar och linan landar i en (krullig) hög där du står? Vad gäller bra knutar så kan du visst använda palomar-knuten om du är van vid den. Kan bli lite trångt i "ögat" om du har en väldigt liten fluga. En vanlig betesknut funkar också finfint. Sedan finns det en uppsjö knutar om du vill köra överkurs men det är inte alls nödvändigt om du bara vill fiska.
 13. Det är lite lustigt hur olika man kan höra hans budskap. Vissa triggas igång av något, en annan av något annat, en tredje av ytterligare något osv, osv. Personligen tycker jag att hans budskap är en bra påminnelse om att flugfiske ändå handlar mer om att se fisken, försöka komma så nära den som möjligt innan man kastar sin fluga och därmed slippa chansa på de där långa kastet som, trots allt, innebär större möjligheter till misslyckande än ett kortare kast. Han är väl också tydlig med att han pratar om torrflugefiske? Att han väljer att häckla branschens nuvarande fokus på snabbhet och distans kan jag leva med. Speciellt som jag uppfattar att han pratar om "the average fly fisher", dvs de som inte ägnar större delen av sin vakna tid åt att fundera kring flugfiskets alla ingredienser. Det är nog ganska sunt att fokusera sin första tid inom flugfiske- och kastande på att lära sig taktik, presentation och allt det väsentliga gällande soft skills innan man börjar ösa på med distansträningen. Han pratar ju också i termer om att man i de överlägset flesta fallen bedriver sitt fiske på kortare distans men jag hör inte att han utesluter att långa kast behövs ibland. Att triggas av hans milda häcklande av distansfokuset är väl mänskligt men kom då också ihåg att de flesta (?) här på Edge är något annat än "the average fly fisher". Och ja, jag har också fångat fisk på 25m och mer än så...men med handen på hjärtat så beskriver det ytterligheterna, precis som att jag fångat fisk på mindre än 2m också. 95% av mitt fiske sker på mellan 10-20m skulle jag tro. Ännu mer ärligt: Framförallt har jag TAPPAT fisk som tagit på 25m eller mer. Vilket jag vet att jag inte är ensam om 😏
×
×
 • Create New...