Jump to content

Magnus P

Members
 • Content Count

  95
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Magnus P last won the day on May 1

Magnus P had the most liked content!

Community Reputation

100 Excellent

About Magnus P

 • Rank
  Member

Information

 • Bostadsort
  Östersund

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  wildrover@telia.com
 • Telefon
  0705679060

Recent Profile Visitors

1,253 profile views
 1. Jag delar absolut inte din upplevelse om hur spöt svarar på så olika klumplängder med samma klumpvikt och tycker inte att det är särskilt svårt att hantera olika klumplängder/vikter med AFTM som bas. Du kan inte mena allvar med att du alltid har hela klumpen utanför toppöglan "innan jag skjuter iväg kastet"?
 2. Men hur menar du nu? På vilket sätt är det en fördel att man pratar klumpvikter istället för AFTM? En klump som väger 12g på 20m kommer inte att matcha bra på ett spö som trivs med en 9m klump som väger 12g - men klumpvikten är 12g på båda. Tacka vet jag AFTM. Där är det betydligt enklare att jämföra linor.
 3. Ja, det är väl inte helt omöjligt att Scierra kan ha kvar något från Chrome-serien. Skall kolla med dem innan jag kontaktar herrarna spöbyggare 😉
 4. Hej alla. Lyckades bryta av toppdelen på min kolfibersexa (fråga inte hur, snälla... ) och vill gärna ha den reparerad. Verkligen ett snyggt och prydligt spöbrott, för att nu nämna något positivt i sammanhanget. Någon här som kan hjälpa till?
 5. Ok. Vem av er är det? https://live.aftonbladet.se/supernytt/news/5eac478d5f7227001872c5c7
 6. Band lite flugor. Plockade med grejorna. Spolade på en ny lina på en rulle. Funderade på om jag skulle byta tillbaka igen. Plockade lite mer med grejorna. Band några flugor till. Som det brukar vara när man väntar på en riktig säsongsstart.
 7. Magnus P

  GOD JUL

  God Jul! Bidrar till julkänslan med den traditionella bilden av dinosaurier som sågar.
 8. Sjukt välbundna och fina flugor. Skulle inte tveka en sekund.
 9. Det blir intressant att höra hur den fungerar för dig. Den är väl en helklass tung, om inte ännu mer?
 10. ...vill bara berätta att jag har SLX i både #5 och #6, så någon form av erfarenhet finns bakom tipset också 😉
 11. Om du vill ha lite mer vikt så skulle jag kanske testa en GT90/125 i #6, alternativt en SLX om du vill ha kortare klump som ändå är riktigt bra på distans. SLX i #6 väger 13,6g på 33 fot.
 12. Barrio GT90/GT125, långkastande linor med extremt lång baktapering. Du känner själv hur lång "klump" du vill ha ute från spötoppen när du släpper iväg linan, 10 till12 meter fungerar bra men du kan ha mycket längre lina ute om du vill. Havererar inte i luften som många linor med mer koncentrerad klump och kort baktapering gör när runninglinen börjar komma ut. Kort fronttapering vänder över större flugor väl. Fungerar bra för mig men jag har inte testat på kusten.
 13. Oj. Det är väl en vanesak då, antar jag. Inte heller uteslutet att 596 vill ha lite tyngre klump, eftersom mina 590 trivs bra med klumpar runt 12g.
×
×
 • Create New...