Jump to content

Magnus P

Members
 • Content Count

  57
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Magnus P last won the day on March 26

Magnus P had the most liked content!

Community Reputation

43 Excellent

About Magnus P

 • Rank
  Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  wildrover@telia.com
 • Telefon
  0705679060

Recent Profile Visitors

935 profile views
 1. Jag köper enbart det jag verkligen villhöver 🙄
 2. Jag har just Patagonia Ultralight med gummisulan. Den är halare än en filtsula i vattnet men ändå ganska förutsägbar. Jag tror att sulans mönster är lyckat i detta specifika fall. Jag uppskattar verkligen greppet på land efter att tidigare gjort oräkneliga vurpor, varav en del ganska smärt- och kostsamma, när jag haft vadarskor med filtsulor.
 3. https://www.orvis.co.uk/p/big-eye-hook-in-straight-eye-style/4641 https://www.orvis.co.uk/p/big-eye-hook-in-down-eye-style/4864 Två alternativ.
 4. Det var ju någon som tidigare i tråden frågade så... ja, det är en Loop 4 på ett 15' G3.
 5. Jag använder Smallstream, GT90 och SLX. Gillar alla tre: SLX:en är lite speciell och blir väldigt tung om du försöker luftkasta med hela klumpen ute men den är mycket bra för alla typer av speykast. Smallstream är väldigt enkel att hantera i trånga lägen men fungerar hur bra som helst även för skapliga distanskast. GT90 tycker jag är en jättebra allroundlina, fungerar för alla typer av kast och ger fina presentationer om du vill, dessutom kan en duktig kastare kan nå rätt seriösa längder med den. Var noggrann med att sträcka Barrios linor ordentligt vid första fisketillfället. Därefter håller de formen ovanligt bra.
 6. Skulle heller aldrig åka till fjällvatten under sommaren utan att ha ett gäng gula/gulaktiga dagsländor i storlek 12-16, samt några Adams.
 7. Visst är spöets aktion en faktor vad gäller andelen tappade fiskar men jag tror ändå att fiskarens erfarenhet av sitt spö, samt förståelsen för vad det är hen håller i handen är mer avgörande. För 20 år sedan fiskade jag nästan uteslutande med ett relativt snabbt/styvt spö och kan ärligt säga att jag sällan tappade någon fisk, varken i sjö eller i strömmande vatten. Jag visste exakt hur mitt spö betedde sig och muskelminnet var helt inställt på detta. Senaste två säsongerna har mitt förstahandsval varit ett betydligt mjukare spö och när jag emellanåt har använt snabbare alternativ har jag omedelbart upplevt att jag tappat mer fisk. Det har helt enkelt krävts en inkörningsperiod innan jag hittat växlarna igen med det snabbare alternativet, varpå andelen tappade fiskar snabbt gått ned igen. Alla typer av aktioner har sina fördelar och nackdelar vad gäller drillning. Din erfarenhet av utrustningen kompenserar för nackdelarna och ger dig möjlighet att bättre utnyttja fördelarna.
 8. Du får flera tips på denna sida om du letar lite. Själv kör jag mycket Hends. 454 för torrisar men även 404 för harrfiske. 554 är en väldigt fin krok för (snygga) nymfer, 550 för nästan lika snygga nymfer och klinkhammers men det finns flera intressanta modeller. Dessutom gillar jag Firehole sticks; lite kraftigare material, fin finish och allmänt hög kvalitet. Har testat 811 & 839 för streamers, 419 för torrisar.
 9. Förmodligen eftersom det är mindre motstånd att driva in kroken (hullingen sticker ju upp litegrann) samt formen med förhållandevis längre och ofta svagt uppåtböjd spets. Det är iaf min teori.
 10. Hullinglöst i alla lägen. Krokar säkrare, mindre skador på fisken vid avkrokning samt alla andra fördelar gällande skador på utrustning & människa. Binder enbart på hullinglöst sedan jag väl tog steget in i den fria världen 😉
 11. Mycket lågt vatten i Hårkan. Har inte koll på läget i Långan. Värt att åka upp? Tjaa... det beror väl på din egen värdeskala. Du slipper ju trängas med 50 pers i Edsforsen iaf 😉
 12. Jag minns en gång när vi köpte lite grejer till min dåvarande hustru. Inget märkvärdigt, lite Pool 12 och liknande. Själv var jag välförsedd med Sage-spön och var helt nöjd med min situation. Eftersom hustrun inte hade en aning om hur man skulle göra detta så blev det omedelbara kastinstruktioner anförda av maken... och jag kommer aldrig att glömma hur knäckt jag blev när detta fullkomligt omärkvärdiga spö bara fläskade ut hela linan utan minsta problem. Om och om igen. Det var knappt att jag ville låta henne prova spöt själv.
 13. Edsforsen och Lövsjöströmmen också stängda. Osäker på nedre Hårkans fvo.
 14. Tror mig minnas att de kryper fram men kan producera en "jetstråle" och skjuta sig fram i vattnet när de flyr från ett hot. Sitter mest stilla på stenar och bladverk där de lurpassar på byten, tar även fiskyngel. Måste läsa på om dem igen. En riktig översittarnymf 😉
×
×
 • Create New...