Jump to content

Magnus P

Members
 • Content Count

  68
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Magnus P last won the day on March 26

Magnus P had the most liked content!

Community Reputation

57 Excellent

About Magnus P

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  wildrover@telia.com
 • Telefon
  0705679060

Recent Profile Visitors

972 profile views
 1. Magnus P

  Djup torrflugepinne

  Orvis Superfine Carbon 9' eller 8'6" #5. Jag använder själv 8'6" och är mer än nöjd. 9' är sannolikt något djupare. Annars är också Superfine Carbon 8' #4 rena drömmen om du gillar djup aktion och en lättare linvikt.
 2. Två RPL-femmor tynger dessvärre inte alls. Hade jag däremot fler än sju så vore du först i kön. Lovar!
 3. Inga nämnvärda kläckningar att rapportera från Vemdalen/Härjedalen. Igår eftermiddag/kväll såg jag bara några enstaka Baetis och någon ljusare nattslända trots att det var förhållandevis ljummet och lite sol. Idag kallt & regn så det tar väl ytterligare en tid innan det blir liv på ytan.
 4. Jag fiskar nästa bara torrfluga. Ibland försöker jag vara sådär proffsig och cool och då knyter jag på en nymf (det är i dessa perioder jag också tycker att ett 10' nymfspö måste köpas) men så fort jag ser ett vak (eller tycker mig ana ett vak, även om jag någonstans förstår att det bara var en fågel som bajsade från hög höjd) så rinner den där coola proffsigheten av mig och en torrfluga åker på. Så mitt inlägg handlar bara om torrflugefiske. Vad gäller favoritfluga och teknik så har favoritflugorna en tendens att komma och gå. Förra årets favorit hamnar i den där asken man alltid lämnar hemma och nya underverk måste testas. Oavsett vilken torris jag har på kroken så försöker jag alltid härma något av det beteende jag ser ske på ytan. Vissa dagar är det ett jäkla flaxande och hasande på ytan, andra dagar ser det ut som att allesammans är förlamade och jag försöker helt enkelt få min fluga att bete sig som de andra insekterna. Jag gillar bl a Lennart B:s dagsländeimitationer med brända vingar och hela konkarongen men jag fiskar dem i linje med vad jag ser på ytan; dead drift, hasande, halvdränkta etc. Så ibland får t ex en brun forsslända agerande äggläggande nattslända vad gäller beteendet (när jag inte har tid/lust att byta fluga) och ibland får t ex en gulaktig nattsländeimitation vara stand in för en kläckande Strömslända (enligt samma premisser). Det fungerar ofta tillräckligt bra. Generellt tenderar jag att fiska små torrisar (#16 och mindre) dead drift och större torrisar med lite mer liv men jag gör ju undantag mest hela tiden 😏
 5. Jag tycker att den är kraftfull och snabb med rejäl ryggrad, ändå typiskt SP-dämpad och smidig. Utmärkt redskap för att drämma iväg linan en bra bit om det är viktigt men känns finfint även på typiska fiskedistanser (som för mig är någonstans kring 12-17m, ungefär). Skadar ju inte att det är ett sjukt snyggt spö också 😉
 6. Fler ögonstenar...
 7. Jag har ett antal Barriolinor men också linor från Rio, Cortland, SA, Loop, Guideline, Airflo och några andra märken. Du "fiskarn" kanske hade väldig otur med din Barriolina? Måndagsexemplar förekommer hos alla märken, utan undantag. Jag kan absolut inte relatera till din upplevelse eftersom ingen av mina Barrio beter sig på det viset men jag är säker på att du kan kontakta Mike och reklamera linan. Det kan vara en mer konstruktiv lösning än att gång på gång påtala ditt upplevda problem här.
 8. Magnus P

  Åre v35

  Du fick bra tips av Lodjur här ovanför. Jag skulle komplettera med att binda några av de gulaktiga/gulgröna dagsländorna ner till #16 för att imitera Fjällåsländan. Dessutom kan det vara bra att ha någon imitation av Hagtornsfluga i asken, samt några F-fly i grått och kanelbrunt #12-16.
 9. Barrio GT90 eller GT125. Fungerar finfint även till lite mjukare/långsammare spön och erbjuder möjlighet till rätt seriösa distanser.
 10. Inte mycket att hänga i julgranen men håll till godo. Några alster som numer bor i 2019 års askar...
 11. Band ytterligare ett par obetydligt små flugor. Gjorde säsongsrensning i flugaskarna och fyllde på med vinterns alster. Inte helt säker på att det blev bättre. Möjligtvis lite snyggare. Eller bara annorlunda.
 12. Jag köper enbart det jag verkligen villhöver 🙄
 13. Jag har just Patagonia Ultralight med gummisulan. Den är halare än en filtsula i vattnet men ändå ganska förutsägbar. Jag tror att sulans mönster är lyckat i detta specifika fall. Jag uppskattar verkligen greppet på land efter att tidigare gjort oräkneliga vurpor, varav en del ganska smärt- och kostsamma, när jag haft vadarskor med filtsulor.
 14. https://www.orvis.co.uk/p/big-eye-hook-in-straight-eye-style/4641 https://www.orvis.co.uk/p/big-eye-hook-in-down-eye-style/4864 Två alternativ.
×
×
 • Create New...