Jump to content

oystein aas

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by oystein aas

 1. Hei, Jeg har en Loop Hi-Tech som fins i delar. Det er den typen med bromsspak på undersiden, ikke den nyere modellen der bromsen justeres med hele gavl-hjulet. Jeg har en pdf av manualen på den nyere versjonen, ikke den gamle. Jeg har også vært i kontakt med Danielsson som takket nei til å se på den. Spørsmål: 1. Noen som kan dele en manual for den "gamle hi-tech"? 2. Noen som har tips på noen som har kunnskaper om rullen og som kan sette den sammen riktig? På forhånd takk!
 2. Jeg har vært der en lang rekke ganger - men alltid bestilt direkte fra Sportfish, den russiske operatøren. Deres Galina Yankina er bookingansvarlig og jeg kan bare gi dem mine beste anbefalinger. Galina fins på FB og snakker/skriver et utmerket engelsk. Sidorovka er en liten elv, fantastisk vakker, egnet for enhans fiske også fra juni av. Mellom- og storlaks til ca 1 juli, deretter gradvis mer smålaks. Vi fisket uke 26 en årrekke og seks stenger lå på 50 - 60 laks per uke, alt var helt nygått fisk. 70 % mellomlaks, 20 % storlaks (vi har fått en god del fisk 12 - 14 kg) 10 % smålaks sånn circa. Varzina CLiff har jeg fisket 2 ganger og Main lodge 1 gang. Ofte ganske mye fisk, en del smålaks fra juli. Fisken farges opp ganske fort og fra 10 juli er mye av mellom- og storlaksen farget. Variert vann, typisk fin å fiske med 12-13 fots tohands. Litt mindre fjellpreg litt mer krattskog enn Sidorovka. Begge elvene er bra tørrfluevann. Første bilder Varzina, siste Sidorovka
 3. CND 6-delt 15 fot. Den er etter mitt syn en 9/10 mer enn en ren 10. Jeg synes 14'6'' seksdelt blir lite soft.... https://nfisk.no/fluestenger/tohands/cnd/cnd-voyager-gt-6-delt#&variation=844847
 4. Fins vel ingen skyteklump med mer driv enn Zone....!
 5. Fluer: Sjekk www.kvalitetsfluer.no - Ketil, Håvard med flere har masse erfaring fra Varanger. Lag Bomber tørrfluer i str 6 og 8, grå og blå/brune.
 6. Enhands er helt nødvendig i alle elvene på Varangerhalvøya. ENhands og switch vil være det du bruker 90 % av tiden. Eneste grunnen til å ta med noen riktig tohånds er om du vil fiske med den tradisjonelle "Komagteknikken" der en striper små våtfluer på overflaten, evt om du kun skal fiske i elvens nedre deler der den er litt større. Syltefjord er fantastisk med dead drift tørrflue. Jeg ville heller tatt med to enhands enn to toghands. Både 6 og 8, evt 7 og 8.
 7. Orvis Salmon: Antagelig mellom 150 og 250 USD. Ut fra hva en kan finne av priser på Ebay og på nettsider som selger brukt vintage fluefiskeutstyr.
 8. Hei folkens, det er massevis av viktig forskning på C&R, mye nytt har kommet de siste årene. Ala artikkelen fra Bartholemew & Bonshak nevnt over. Ett nytt nr av Fisheries Research er nettopp ute med kun C&R forskning: http://www.sciencedirect.com/science/journal/01657836/186/supp/P3 EN god del av disse artiklene er åpne for alle/kan lastes ned. Referanselistene for artiklene viser videre til en rekke andre arbeider. www.scholar.google.com er også et godt tips... Ellers holder jeg med om MArtin Ståhlhammar, gjorde en spennende Phd på C&R på gjedde for noen få år siden!
 9. Hei, dette er jo en riktig klassiker. Meget god stang, som viser at ikke all verden har skjedd på 20 år. SOm du sier er den kanskje mest en klumpstang, men den bør også funke bra med moderne speyliner, selv om 20 meters speyliner kanskje er lite drøyt. Det minnes mye bra mellom 16 og 18 meter også. Sjekk feks Nextcast, Rios Powerspey også. Dagens triangluerte speyliner er enklere å kaste med "Scandi" aksjoner enn de gamle, mer paralelle og enda tyngre hellinene. Pass på så du ikke velger en for tung line, kanskje 9/10 evt 8/9/10 er bedre enn enn ren 10/11. Du kanskje også skal vurdere å prøve lange shooting heads typ LTS Across som nok skal gå superbra på den her! Lykke til.
 10. Jeg har fisket ganske mye laks på en 8'6'' #7/8 tredelt cane bygd av Vidar Steimler, basert på den kjente Paul H Young taperingen Para17. Det fungerer utmerket!
 11. Mye av Hørgårds maskiner finnes nå på Skogmuseet i Elverum! Verdt et besøk, særlig om en passerer forbi på veg til Glomma, Rena eller Trysil/Femund!
 12. Både Lakselva og Tana har fantastisk harrfiske side om side med laks. I Lakselv kan man tilogmed kjøpe et eget kort for det... (for tørrfluefiske/ørretkort er kanskje navnet).
 13. Hei, det er nødvendig å korrigere dette innlegget fra Framsin. Her er det en mengde feilinformasjon og/eller myter som presenteres. 1. Kilenotfisket: Ikke "precis fra i år" at fisket startet opp igjen!!!! Oppleieavtalen gikk i årene 2005 - 2009. Oppleieavtalen omfattet ca 60 % av fisket, slik at selv i denne perioden foregikk det fiske. Fra 2008 ble det betydelige innkortinger i fisketiden i kilenotfisket de fleste steder i Norge unntatt i Finnmark. Da avtalen ble inngått, startet kilenotfisket tidlig i juni. Fra 2008 ble fisket først startet i begynnelsen av juli. I 2010 og 2011 startet kilenotfisket rundt 8 juli, mens det i 2012 startet 1 juli. Det betyr i praksis at det i 2012 ble fisket ca 4 dager mer enn i 2011. (det er fire dager per uke som kilnoten kan fiske). 2. Kilenotfisket skjer ikke fra båt, kilenoten er en landforankret fangstinnretning, som eftersees med en småbåt. 3. Alle elver i Norge har fredningssoner i munningene, så det er ikke der fisket foregår. 4. Du har rett i at det synes som at mestedelen av fisken i 2012 kom i juni. Urovekkende få fisk so hadde vært ett og to år i havet kom, nesten all fisk var storlaks. 2011 var annerledes, med meget 2sw laks, som også kom på elven senere. Kilenotfisket i juli var som nevnt over omtrent det samme. Dette er trolig et resultat av forhold i havet, og i liten grad påvirket av kilenotfisket. Du finner statistikk for sjølaksefisket i Norge i 2011 og 2012 her, og som du vil se var fisket i Sør-Trøndelag dårligere i 2012 enn i 2011. En kan diskutere kvaliteten på fangststatistikken, men den er trolig lik for de to årene. I Sør-Trøndelag ble det i 2012 registrert ca 17 tonn i sjølaksefisket, i 2011 ca 26 tonn og til sammenligning ca 46 tonn i 2007. sjekk statistikk både sjølaksefiske og elvefiske på denne siden: http://www.ssb.no/emner/10/05/sjofiske/
×
×
 • Create New...