Jump to content

Judas

Edgemember
 • Content Count

  1,207
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Judas last won the day on December 5 2015

Judas had the most liked content!

Community Reputation

40 Excellent

About Judas

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 04/01/1966

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Skåne

Recent Profile Visitors

4,301 profile views
 1. Judas

  Klass 7 Havsöring

  Söker ett Havsöringkit åt en kompis. Först och främst rulle och lina i klass 7 men även inkl spö kan vara intressant. Inga fantasipriser eftersom han är rätt ny på flugfiske och vill pröva på i mitt sällskap. Kontakta mej via IM. Med vänlig hälsning Mats
 2. Köper ditt switchkit för 4500 kr inkl frakt. Skicka dina bankuppgifter om det är intressant så fixar jag över pengarna direkt.

  Med vänlig hälsning Mats

  1. Show previous comments  8 more
  2. Judas

   Judas

   Det ska jag göra. Tack själv.

   Med vänlig hälsning Mats

  3. Judas

   Judas

   Postnord levererade grejorna idag. Hela, tack o lov. Allt ser superfint ut. Tack för affären.

    

   Med vänlig hälsning Mats

  4. Svanberg

   Svanberg

   Det var då sega jävlar, sa åt hon i kassan att skicka med Schenker men såg sen att det vart Postnord, höll andan tills nu :D bra att du blev nöjd.

   Hittade kartongen till SnoBee linan igår(den som är i Riokartongen) Den är bara märkt Switch #8-9 ingen vikt,,

   Mvh

   Fredrik

 3. Fin älv och rätt lätt att få kort. Hör med turistinformationen eller om Tore Hoel fortsatt håller i fisket. Är ett gäng år sedan jag var där. Mynningspoolen är spännande annars hittar du fina flugstryk en bit upp i älven. Med vänlig hälsning Mats
 4. Hei

   

  Hva tar du for ukekortet?

   

  Mvh Erik

 5. Beställde lite linor för snart 2 veckor sedan. Inte hört ett ljud från dem och några mail svarar de inte på. MYCKET besviken.
 6. Hej!

  Köper gärna flugorna av dig, om dom är kvar!?

  MVH/Blue Charm(Mats Gustavsson/Västervik)

 7. Har en Classic 7-9 left. Den sällsynta röda modellen i näst intill nyskick. Inte billig med du hittar ingen i det skicket.

  Med vänlig hälsning Mats

 8. Ett par råd. Var noga med att din utrustning är i balans dvs att rullen balanserar upp spöt. Det är oerhört påfrestande i längden om du måste gå och "hålla emot" på ett tex framtungt spö. Ibland räcker det att du flyttar ditt grepp om handtaget en bit framåt eller bakåt för att uppnå balans. Har träffat många som har ryggproblem och ofta är en allt för lätt rulle som gör utrustningen framtung orsaken. Be någon bekant att kolla din hållning då du fiskar. Många går omedvetet tex med svag framåtlutning eller spänner sig då de vadar. Detta kan ge upphov till problem. Försök hitta en vilsam och balanserad stil som din kropp trivs med. Sträck på dej och skaka loss axlar ibland. Det kan fort gå många timmar i en monoton ställning och lite "gymnastik" ger avlastning. Som relativ nybörjare så spänner du dej garanterat och försöker kasta så långt som möjligt. Försök slappna av. Ju mera kraft du kämpar in i spöt, ju sämre blir det. Fokusera på korta kast där du lär dej känna spöts tempo. Då kastar det nästan av sig själv och du får ett vilsammare fiske som så småningom lär dej att både kasta längre samt att njuta av fisket. Med vänlig hälsning Mats
 9. Någon som äger eller har en aning om vad dessa klumparna väger i klass 11? G.Loomis Stinger Shooting head
 10. Tar linan  Guideline Powertaper sjunk 3-4 om du kan skriva ett enkelt kvitto och skicka med.

  Mvh Jacob

 11. Bara traditionella klumpar eller hellinor för mej. Jag är flugfiskare . ​
 12. Smålax på rätt utrustning är väl bland det roligaste man kan ha i en sommarlåg älv. Riffla dem är bland det roligaste jag vet.
 13. Gåshud för mej är när jag smyger ner till ån i slutet av mars eller april och det "luktar Lax". Det är vid denna tiden som de första nystigna kommer upp i ån och efter många års trevande så har jag lärt mej var de ställer sig i "mina älvar". Rätt lina, rätt fluga och inte minst rätt avfiskning samt en jäkla massa tur så sitter årets första Lax där då. En nystigen Svensk marslax slår ALLT i min fiskevärld och en aprillax är inte dumt det heller.
×
×
 • Create New...