Jump to content

Funeralopolis

Members
 • Content Count

  120
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Funeralopolis last won the day on September 30

Funeralopolis had the most liked content!

Community Reputation

55 Excellent

1 Follower

About Funeralopolis

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Stockholm

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jonas.emanuelsson88@gmail.com
 • Telefon
  0704243124

Recent Profile Visitors

1,074 profile views
 1. Öringen är på många olika sätt otroligt anpassningsbar. Det kallas för hög fenotypisk plasticitet och är receptet till artens framgång. Just när det gäller färger stämmer det att öringen till viss del anpassar sitt kamouflage till omgivningen. Det sker genom att olika pigment i öringens hud absorberar olika mängder av olika våglängder av ljus, och på så vis signalerar till hormonsystemet att det är dags att ändra kamouflage. Pigmentet det främst handlar om är karetonoider som ger röda-gula färger. Purinkristaller står för skimret. Aggressiva beteenden påverkar också genom att individer so
 2. Här kommer ett något nördigt svar som kanske kan ge svar på frågan! Harren i Norge och den svenska inlandsharren hör till samma metapopulation och har sitt ursprung i Sydeuropa. Som art har harren ovanligt låg genetisk variation, vilket kan bero på Foundereffekten (förlust av genetisk variation när få individer utgör grunden för en ny population) orsakad av kraftiga populationsminskningar under pleistocens nedisningar. Dessutom så vandrar och sprider sig harren ogärna jämfört med andra salmonider. Låg genetisk variation gör att en art är dålig på att anpassa sig till nya, kanske kyligare
 3. Det kan man göra! Funkar även fint att bara köra med kulkedjeögon som förtyngning, speciellt när man fiskar grunda vikar med mycket vegetation. Binder du in ögonen på ovansidan av en krok i storlek 10 så kan du få den att simma med krokgapet uppåt! Brukar binda flicksländenymfer på det sättet, väldigt effektiva.
 4. Svart guldskalle kanske? 🤔
 5. Funkar fint! Tycker de passar bäst på streamerkrok runt storlek 8-10. Chaineyes/kulkedjeögon är lite lättare jämfört med guldskallar (som oftast är i mässing) och tungstensskallar.
 6. Hej! Kul med en film från Sandan. Jag är med och driver klubben som arrenderar Sandasjön och fiskar där en hel del själv. Fantastiskt put-and-takevatten, speciellt under vår och höst! Vi sätter främst fisk från sju hekto upp till ett kilo, typ som de i filmklippet. Vår filosofi är att vi hellre har fin fisk med hela fenor och bra kondition istället för feta och fula klunsar på flera kilon! Ett par gånger om året sätter vi även ut fisk runt 2-3 kilo och någon enstaka ännu större, beror på tillgång hos leverantören. Det sätts 120-150kg var 14:e dag.
 7. Tiemco Dry Dip Super är oslagbart. I Norge har det varit lite problem kring Tiemco Dry Dip Super. Var på tal om att förbjuda försäljningen då själva locket på flaskan inte är barnsäkert. Har pratat med olika butiker och distributörer här i Sverige och de har inte hört något om ett förbud. Senast förra veckan såg jag att en av de stora onlinebutikerna i Sverige fyllt på lagret med Dry Dip.
 8. McLeans håvar med gummerat nät är oslagbara. Speciellt den uppdaterade versionen med ett lite mjukare nät i svart gummi. Vågen i skaftet är också väldigt praktisk.
 9. Ett Loop Opti Coast #7 och en Airflo Streamer Max gör jobbet! Den linan är verkligen grymt bra till ändamålet. Gäller att kasta med ganska stora loopar, dubbeldrag och rejäl tjocklek på tafsen. Själv går jag aldrig under 0.33 om jag ska kasta något större än en vanlig zonker/wb.
×
×
 • Create New...