Jump to content

edstrom

Members
 • Posts

  141
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  b.edstrom@live.com
 • Telefon
  0730337347

Recent Profile Visitors

1,708 profile views

edstrom's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

14

Reputation

 1. Jag tycker den upprörda mannen har rätt. Enligt mig fiskar man Dammån på laxfiskevis, du kastar, swingar/strippar hem flugan, drar in och går ett par steg nedström och kastar igen(Rörligt fiske). Har man då slagit rot och den kommer någon från uppströms så kan det ju bli problem, samma sak om man springer nedström och kliver ut framför en fiskare. Dammån är lång, det är bara byta ställe om man vill stå still.
 2. edstrom

  Djungeltupp

  Det jag menade är att tuppen är ju inte utrotningshotad, inte ens i närheten om man kollar IUCN's klassning på djuret. Att den kräver sina intyg för handel beror ju mer på Indiens reglering av export av inhemska arter. Så att säga att man använder en utrotningshotad art i sin flugbindning är fel, iallafall när det kommer till djungeltupp. Sen ska man självklart följa lagar och förordningar, nu när Bransford har lagt ner verksamheten så finns det inom EU inte ett lagligt sett att köpa tuppen på. Tur man bunkrat upp!
 3. edstrom

  Djungeltupp

  Vart hittar du att djungeltuppen är utrotningshotad?
 4. https://www.beiarelva.no/
 5. Finns bara en, Airflo Streamer Max.punkt.
 6. Slår ett slag för Scott Flex 907. Grymt skönt streamerspö. Tillsammans med Airflo Streamer Max kaster den allt och lite till av det jag har i streamerlådan.
 7. Abborre är en jävla kul fisk. "Bifångst" i ett put n take vatten. Vad kan denna bjässe väga?
 8. Har upplevt samma sak i en liten västerbottnisk å, oftast äldre herrar med husvagn (Kategori 2) som Idivuoma skrev om, även vissa spinnfiskare har förmågan att lägga några kast framför en för att sedan försvinna genom skogen. Detta klientel lär sig sällan om man säger åt dom. Det är aldrig okej att kliva ut nedströms en annan fiskare utan ett godkännande av fiskaren uppströms. Dödsstraff!
 9. Saxnäs och Kultsjöån som går efter vildmarksvägen, Man kan sitta i bilen och kroka öring. (typ).
 10. Hej! Har tidigare haft ett par vandringskängor och ett par vadarskor med mig vid vandring till fisket. Tycker det inte är optimalt, söker nu tips på hur jag kan få bort ett par skor. Vadarskor är ju ofta någon storlek större för att få plats med neoprensockan, det går ju att fylla ut med tjockare strumpor, har testat. Fungerar kortare bitar. Filtsulor är ju inte heller optimalt vid vandring. Har kollat på: http://eu.patagonia.com/enSE/product/ultralight-wading-boots-sticky?p=79296-0 + ett par neoprenstrumpor. http://eu.patagonia.com/enSE/product/neoprene-sock-with-gravel-guard-for-fly-fishing?p=88395-0 Detta skulle ju kunna fungera vid en lite längre vandring. Någon som testat liknande kombo? Andra tips?
 11. Tycker solcellsladdare i regel fungerar ganska dåligt. Bättre alternativ på energi, typ: http://www.naturkompaniet.se/brunton-revolt-4000-mah-outdoor-green Eller den lite värre: http://www.naturkompaniet.se/brunton-revolt-xl-9000mah-outdoor-green
 12. Nä men 120L. Stor, får plats med allt o lite till.
×
×
 • Create New...