Jump to content

kenta_85

Members
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About kenta_85

 • Rank
  Member
 • Birthday 05/31/1985

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Västerås

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  Kent135@hotmail.com
 • Telefon
  0760930616

Recent Profile Visitors

325 profile views
 1. Provade nya prylarna idag. Riktigt nöjd med nya spöt, nu är det "bara" tekniken det skall slipas på. Bifogar klipp från dagens lite dryga 1 timmes övningskastande. Ber om ursäkt för vattenstämplen var tvungen komprimera filmen för att få upp den här och med gratisprogram kommer de tydligen vattenstämplar. bäst hittils.mp4
 2. Hej Tack för svaren, det vart ett Vision Onki set och lite smått och gott som anlände igår. Ska försöka hinna sätta ihop det och prova i helgen om det inte blir busväder.
 3. Hej Tack för alla svaren, den här tråden spann iväg ordentligt ser jag. Helt klart finns det billiga bra prylar men mina erfarenheter är att det är lite av ett lotteri ibland. Jag har som sagt inte flugfiskat mycket förutom gädda de senaste 15-20 åren, men desto mer gädda, gös, abborre och diverse ickepredatorer på annat än fluga och samlat på mig en skaplig arsenal för det. Jag har inga problem med att spendera en bra slant på bra prylar för jag vet att om jag underhåller dem så håller de många många år. Ex köpte jag ett haspelspö för ca1200kr för hårt intjänade pengar för nu närmare 25år sen, det var för mig verkligen inga småpengar på den tiden, men det spöt fiskar jag fortfarande med. Det har tusentalet fisk på sitt samvete och enbart behövs byta några ringar och toppöglan några ggr. Jag lägger dock budgeten efter vad jag tror mig kommer fiska med prylarna och i det här fallet kan det bli mycket eller lite vem vet, beror lite på hur det går och hur mycket tid som går till annat fiske. Försöker även göra det relativt enkelt för mig då jag inte än har kunskap nog för att matcha spö till lina osv så därigenom tanken med ett set. Tanken med budgeten på 3-4kkr är att jag då får nya kvalitativa grejor i mellansegmentet, något att bygga vidare på om det visar sig att det blir mycket av det här fisket. Man kan såklart som sagt köpa begagnade grejor men av erfarenhet är även det ett lotteri ibland då man inte vet hur förra ägaren hanterat prylarna, tillsynes perfekta grejor kan knäckas utan vidare, erfarenhet av osynlig spricka i spöt troligen pga oöm hantering. Därav jag vill gå på något nytt, där fabrikationsfel kan förekomma såklart men där man kan reklamera prylarna om så är fallet. Sen kan man ju spendera hur mycket som helst på prylar, fiskar mycket abborre och ett av mina kombon där ska vi inte gå in i pris på vad det kostar men det är på den nivån att man frågat sig ett flertar ggr om det verkligen var värt det och ja det kan ju diskuteras. Men tiden som spenderas på det fisket betalar i någon mening priset som betalades, om det verkar vettigt. Så ja slutklämmen här blir väl att jag troligen klämmer till med Vision Onki setet, mailandet med fishline kändes övertygade i frågan om passande utrustning till min önskemål. Visar det sig att man snöar in på flugfisket igen så lär jag väl åter igen dammsuga det här forumet på uppgraderingsförslag för det är absolut det bästa när det kommer till flugfiske. Jag ska dock läsa på mer och grubbla lite till innan något slutgiltigt beslut tas. Något annat förutom prylarna i sig som jag funderar på är kastteknik. Vet inte om några av er bor i eller i närheten av västerås men sjöarna efter öring, regnbåge jag ska köra i arrenderas som sagt av företagets fiskeklubb och jag får ta med mig en gäst. Om det kan vara intressant så kanske vi kan byta lite kastteknik mot gratis fiske?
 4. Hej Tackar för svar, ditt känns dock på andra sidan skalan om det första var på den längre ändan. Det där lär väl sluta på en bit över 5000kr, känns lite väl för att tända upp det 15-20år gamla flugfisket. Det är väl som nästan alltid att ju högre i pris desto finare grejor, oftast vill säga. Men känns som en lagom medelväg att gå för ett kit runt 3000, lite askar, flugor, tafsmaterialosv så är man väl bra nog över 4000 iaf så
 5. Tack för svaren, antar "trout boss" är något internskämt för en lina som bara är bäst oavsätt spö och fiskesätt? :) Sånadär 1000kr för allt set är jag väldigt allergisk mot, i de klasserna brukar det verkligen vara vad man betalar för det och i slutändan blir man i 99 fall av 100 inte nöjd, men tack ändå. Kollat runt och läst på, även mailat med fishline och förklarat lite vad jag är ute efter, fick tipset om vision Onki och det verkar riktigt trevligt enligt vad man kan läsa om det så får nog ta och bli ett sånt.
 6. Hej Tänkte återuppta mitt flugfiske efter regnbåge, öring och ev prova havsöring. Flugfiskade en del i P&T för nu säkert 15-20år sen. Har nu bara ca 20min till P&T sjöar mitt företag arrenderar och tänker att det kan va lagom att köra då å då när tid ges för att stilla fiskesuget. Så till sak, har ett gammalt #5-6 9' med gammal lina och bara snäppet nyare rulle så istället för att köra vidare på det så känner jag att det är dags för nytt och fräsht. Fisket blir som sagt i sjöar, rätt grunda 2-3m maxdjup för det mesta. Funderar dock på att prova havsöring när det ges tillfälle. Vad bör jag satsa på för klass, tänker en #6 kanske blir bra för att täcka även havsöring? Är ingen direkt fena på att kasta så något trevligt bra lättkastat spö vore att föredra. Har ni några tips på set, något bra men inte hutlöst dyrt? Säg max kanske 3-4kkr?
 7. Det lär kunna bli många fler helger framöver så du får gärna haka en annan helg pikehunter. Synd att du är i stugan men säkert knappast helt fel det heller. =) Gäddorna som togs tog i hemmavatten vid Hallstavik, där har man koll på vattnen men här går jag mest bet känns det som och mälaren känns inte bra. Skall försöka söka mig till sjöarna häriomkring få se om man kan hitta någon bra vatten. Hade några mål med förra helgens flugfiske, jag skulle ta premiärgäddan på fluga, skulle ta en på 3+, skulle ta en på 5+ och årets främsta mål en på 7+. Premiärgäddan var en snipa på kilot, samma dag togs 5+aren, dagen efter en 3+ så det är väl egentligen "bara" 7 an kvar innan man får sikta högre. =)
 8. Halloj. Vore ruskigt kul om vi kunde samla ett gäng för lite gemensamt gäddflugfiske från flytring, kanot eller båt. Tog mina 18 första flugfångade gäddor i helgen som var med en stridbar 5.3 i topp så nu är man rätt fast känner jag. Vore kanon om vi kunde ses ett gäng vid lämpligt vatten kanske nästa helg? Gärna då runt västeråtrakten, jag kan utan vidare åka till örebro, köping, eskilstuna, enköping eller så där det lämpar sig för flest deltagare. Hör av er. /skitfiske mvh Kent
 9. Tja Tänkte nog ut i morrn och svinga lite med flugspöt, prova lite nya flugor. Oklart vart jag tar vägen men ser ni någon dåre som står och svingar vid något vatten med en kastteknink som lämnar lite att önska så är det säkert jag. =)
 10. Jag och kaellarn här på forumet var runt björnön från land i Lördags, riktigt grumligt vatten och dött fiske. Såg en gädda modell mindre som gled lite sakta strax under ytan annars var det inte mycket förutom lite plast i vassen så fisket har börjat tänka på lek. Vore kanonkul om vi kunde samla ett gäng och köra kajak, flytring eller dylikt tillsammans.
 11. Låter helt klart intressant, tror jag vet exakt vilken brygga du menar också. Det kommer nog dock dröja några dagar tills isen går helt där och sen får man väl säkert vänta på att grumligheten lagt sig. =)
 12. Kan meddela att jag rekade lite nu på kvällen och stora delar av mälaren har gått upp det som ligger är knappast någon is man skall försöka ta sig ut på. Det som var öppet var dock riktigt grumligt, rena ärtsoppan!
 13. Hejsan Det närmar sig islossning i alldeles perfekt tempo, läs rasande tempo. Man hör om om folk som gått igenom, folk som rapporterar om att det börjar smyga upp lite öppet vatten på sina håll men inte minst vad man kan se själv, Ingen is mår bra i vädret som det är nu och det känns som det väldigt snart är dags för det oerhört efterlängtade vårfisket. Inför året har jag kanske inte lagt jerk grejorna på hyllan men deras plats på tronen har istället byts mot ett big daddy klass 9 och lådor fyllda av "dammvippor", jag har även införskaffat mig en flytring som så sent som förra helgen hade sin premiärtur. Jag har tidigare mest fiskat i mina hemtrakter Hallstavik även då jag bott i Västerås de senaste 7 åren snart, en nätt tur på ca 15 mil enkel resa, införskaffade även en bil i år så nu kan jag ta mig runt här i Västerås också och vill därför gärna utforska lite här istället för att dra iväg de milen till Hallstavik. Undrar därför om folk med liknande intresse, gäddflugfiske från flytring, har lust att köra något gemensamt pass i Västerås med omnejd. Min bakgrund i flugfiskevärlden är regnbågsfiske så gäddflugfisket kräver lite praktiskt utövande känner jag och det görs som alltid bäst i sällskap. =) /Skitfiske Mvh Kent
 14. Halloj, äntligen börjar våren infinna sig känns det som och det är väl i grevens tid, man klättrar ju på väggarna mer eller mindre. Tänkte kolla om folk börjat tagga till inför vårfisket och ev är sugen på lite flytringsfiske efter gädda när isen går upp sen?
 15. Gör det, ger iaf lite teori om hur det går till och det märks när man timear bra för då skjuter man iväg linan rätt lätt. =)
×
×
 • Create New...