Jump to content

Freddem

Members
 • Content Count

  57
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Freddem

 • Rank
  Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  fredrikmikkelsen@yahoo.se
 • Telefon
  +4790975816

Recent Profile Visitors

605 profile views
 1. Ok, tack før svaren, tror inte att lacken har gått ut på datum. Har aldrig fått lacket till att bli kristallklart nær jag har rørt det, æven långt øver 3 minuter, tycker mest att det blir fullt av små luftbubblor. Men jag ska testa att blanda større blandningar och se om det hjælper.
 2. Ok, det ena spøt lackades i fjor och det andra før flera veckor sen. Lacket klibbar inte men det har alltså inte hærdat till en glashård yta.
 3. Hej, jag har testat två typer av tvåkomp. epoxylack på två olika spøn till lindningar, Thread Master och Pro Kote. Jag har førsøkt att blanda enligt alla konstens regler och enligt anvisningarna, rumstemperaturen har varit runt 19-20 grader tror jag men har också testat 22-23 grader. Inget av lackerna har dock bildat en riktigt hård yta. Jag kan gjøra mærke i ytan med tumnageln. Det kanske inte gør något egentligen, men ska inte ytan bli helt hård? Ær tacksam før svar. Mvh F
 4. Hej, z-axis 8129 som du næmner ær ett bra spø men trivs bæst med klumpar på ca 30 gram i mitt tycke så det ær sannolikt før klent før dig
 5. Tack før svar, har bestæmt mig før att bygga en CND I spey Classic 15'3 #9/10/11
 6. Tackar før svaren allihop. Har kommit fram till att jag ska bygga handtaget sjælv med korkringar. Det blir en 15'3 fotare CND som ska ha ett relativt långt øvre handtag så då blir det bæst att bygga sjælv.
 7. Hej, ska i gång med mitt andra spøbygge och undrar om det finns några førdelar eller nackdelar med att bygga handtaget med korkringar eller montera ett færdigt handtag? Ett plus med færdigt handtag ær ju sjælvklart att man slipper svarva och slipa korken. Ær det någon som har erfarenheter med dessa færdiga handtag? http://www.hilevel.se/kork-handtag/spey-tvahands-korkhandtag/tvahands-loomis-lang.html http://www.hilevel.se/kork-handtag/spey-tvahands-korkhandtag/spey-tvahands-korkhandtag.html Tack før svar. Mvh F
 8. Går i tankar om att skaffa en 15 fotare med djup aktion som pallar långa speylinor på runt 20-25 meter och 55 gram men som också ær snabbt nog før kortare klumpar. Har tænkt lite på: CND G Loomis greased line 9/10 eller 10/11 Lts Across Loop opti power spey Ær tacksam før om ni delar erfarenheter. Om någon har ett passande spø till salu så kom gærna med forslag.
 9. Hej, jag skrev across men menade loop custom 185 . Absolut, jag kan kapa den men har redan en klump på 16 meter som passar. Har bestællt en loop classic spey #9/10, dær bellyn enligt uppgift ska vara ca 20 meter och 47 gram, blir spænnande att testa!
 10. Hej, har inte testat Nextcast linorna men har hørt mycket gott om dem. Japp det ær till Sage GIII, mest før att træna på kastningen. Har testat GIII med 16-17 meters klumpar, det funkar fint, toppen klarar det och viker sig inte. Men det kan ju klart bli mer knepigt med en 3-5 meter længre klump, eller handlar detta också mycket om teknik? Var køper du Nextcast linorna?
 11. Hej, ær det någon som vet vad sjælva klumpen væger på 75 fots linan klass 9/10? på ett ungefær. Jag tænker på de nya linorna, jetstream, next generation tror jag att de heter. Ær tacksam før svar.
 12. Takk for tipsene! Ja det er faktisk en god stang som sparker lit, selv om den er 25 år gammel. Kastet med 16 meters klump i går på ca 44 gram og det gikk så det grein. Dette ble jo dog mer "klumpkasting" med korte bevegelser. Testet også Across klumpen som du nevnte, ca 53 gram og 18 meter, den ble dog lit for tung for stanga syntes jeg. Det føltes imidlertid som at stangtuppen er stiv nok og klarer lengre klumper greit, uten å kollapse. Men enig i at klasse 9/10 er mer riktig her. Skal se om jeg finner en klump på 18-20 meter fra 45-50 gram. Det blir jo mest for kast/teknikktrening siden jeg
 13. Hej. Jag har en gammal Sage graphite III, 15 fot, #10, tre delad. Den funkar bra till kortare klumpar på 11-13 meter ca 38-40 gram tycker jag. Frågan ær hur detta spø funkar med långklumpar runt ca 20 meter? Ær aktionen mest læmpad før kortare klumpar? Ær det någon som har tankar om/erfarenheter av detta? Ær tacksam før svar ettersom jag inte vill investera i en carronklump om spøt inte ær bra till långklumpar.
×
×
 • Create New...