Jump to content

wirre

Members
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About wirre

 • Rank
  Member
 • Birthday 09/13/1962

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Norberg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  wirre12@gmail.com
 • Telefon
  0761414424

Recent Profile Visitors

861 profile views
 1. Läste för ett antal år sedan här på forumet om att använda spagetti till lackning, det var du som skrev det. Testade det och det fungerade alldeles utmärkt. Tog hem en Quartz klinga från CTS tillsammans med några andra för några år sedan och det du som ombesörjde beställningen av dessa.
 2. Bra förslag Bigsalmon, har testat det med dubbingnål tidigare och det fungerar bra. Bara rädd för att jag måste ta bort alla lindningar och linda om dessa . Även byta ut alla verktyg som penslar, koppar och sprutor för att försöka få det att fungera då jag inte vet vad felet är. Helt klart värt det om det fungerar så får väl testa.
 3. Tack för det förslaget Magnolia, ska slipa ner lackningarna så mycket jag törs och sedan byta ut penslar och sprutor för att se om det gör någon skillnad.
 4. Ångrar lite att jag inte köpte Threadmaster nu men har ändå svårt att tro att det här beror på lacket för andra gången inom ett år med två olika märken. Vill ändå att mitt nya CTS Quartz ska se okej ut så får väl se vad jag hittar på.
 5. Har som sagt knåpat ihop ett flertal spön tidigare utan problem. Svårt att tro att det beror på lacket då jag använder Flex Coat nu och fick samma problem när jag använde mig av ProKöte i fjol.
 6. Skumt detta, tack för att du försöker hjälpa mig. Jag lägger på ett skapligt lager och först kan det se jämt ut men nästan genast drar lacket ihop sig lite här och var och lämnar dessa kratrar där man ser underliggande lacklager som då verkar helt torrt. Vet inte hur jag ska gå vidare då det kostar en hel del pengar att bygga spöt och bara käns som att det kommer att misslyckas redan innan jag ska lägga nästa lacklager. Spöt går naturligtvis att använda ändå men jag har en klinga till liggandes så skulle gärna vilja komma underfund med vad det hela beror på.
 7. Måste fortsätta lacka tills det blir bra, slipar ner misslyckade lackningar vartefter och det börjar bli tråkigt nu. Tyvärr blir lackningar väl tjocka trots slipning, vill ha så tunna som möjligt. Använder inte sugrör, har testat att värma lacken lite vilket inte blir bättre. Tycker inte det är just några luftbubblor i lacken innan jag börjar heller vilket gör det hela märkligt. Testar med en bild men det är svårt att se, direkt efter lackning är det massor av "kratrar" men duttar efter med pensel eller annat passande så det jämnar ut sig lite men blir inte bra ändå.
 8. Passar på att ställa en fråga i den här tråden. Håller just på att lacka lindningarna på ett spö och har problem då jag är inne på tredje lackningen och lacket "kryper isär" och det bildas små kratrar i lacken ner till föregående lacklager. Hade samma problem i fjol med ett spö och trodde det berodde på lacket men icke då. Kör nu med Flex Coat och har testat såväl outspädd som utspädd med isopropylalkohol. Verkar inte som det är lacket som är problemet utan mitt handhavande, har dock lackat spön tidigare utan detta fenomen. Hjälp!
 9. Tack för alla svar,har lite att klura på nu. Har lite erfarenhet av Barrio linor sedan tidigare då jag använder 125 GT till ett grafitspö, bra lina Såg att dom har en ny lina, tror den heter smallstream eller något liknande. Kanske kan vara något? Får väl se vad jag hittar på. Skickat från min D5503 via Tapatalk
 10. Har byggt ett CTS Quartz 7'6" #4 som jag inte kommer riktigt överens med. Det beror troligtvis på att jag inte har något passande lina till det. Jag har dåligt urval av linor att testa, därför tänkte jag höra om någon med erfarenhet av ett sådant spö kan rekommendera en lina. Vad föredrar ni,DT eller WF och i så fall vilken klass och vilken modell/tillverkare. Hoppas någon kan hjälpa mig lite på rätt spår här. Skickat från min D5503 via Tapatalk
 11. Hej Håkan! Tack för senast, du har fått ett pm. Mvh Lasse Wirman Skickat från min HTC One X via Tapatalk 2
 12. Tusan, tyckte väl att det var lite lång leveranstid från Linnab eller vad dom kallar "företaget" Är därmed blåst på nästan 450 spänn. Surt värre, men en del är tydligen lurade på betydligt mer än så. Skickat från min HTC One X via Tapatalk 2
 13. Tack för att du hjälper mig Håkan. Då jag har lite problem med just färger, skulle du kunna skriva vilken sorts tråd och färg som passar vore jag mycket tacksam. Det ser ut som att de färger du fotat fungerar bra. Wirre Skickat från min HTC One X via Tapatalk 2
 14. Kul att svara på ett flera år gammalt inlägg, köpte ett sådant här spö under våren här på Edge(något år yngre bara tror jag). Jag har inte fiskat just någonting med glasspön på många år men jag måste säga att jag är helt förälskad i detta spö. Har beställt en CTS Quartzklinga #4 men tror bestämt jag måste införskaffa den klassen på ett Scottspö istället.
 15. Hej Håkan! Vilket arbete du varit tvungen att lägga ner på denna beställning. Du sliter och funderar ut hur du ska gå vidare med dessa strulputtar på CTS medan vi övriga rullar tummarna och avvaktar utgången av beställningen. Du ska ha ett stort tack för din insats, kommunikationen med oss andra har även den varit imponerande. Mvh Lasse W
×
×
 • Create New...