Hoppa till innehåll

HallyRally

Members
  • Antal inlägg

    30
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Information

  • Kön
    Male
  • Bostadsort
    Mörrum

Senaste Profil Besökare

901 profilvisningar

HallyRally's Achievements

Member

Member (2/5)

4

Gemenskaps Rykte

  1. 13ft flyt/intermediate/s3. Fiskade banan igår men sillen och svarta flugor funkar nog. Beror sol/inte sol.
  2. Så du menar att det odlas lax i Mörrum i denna stund ? Och att det odlats lax de senaste åren ? Vad jag vet var det ett bra tag sen de slutade att odla just lax, men det kanske är svårt att skilja på lax och havs-öring? Lax har det inte odlats på ett bra tag iaf. Däremot har de vissa år håvat lax för forskning. Men detta är inget som tillhör det normala då Mörrum ska vara en så kallad index-älv. Vad det betyder är kort och gott att den ska värna om den vilda lax-stammen. Och därför sätts ingen lax i. "Inom ramen för EU:s nya datainsamlingsförordning inrättade Sverige under 2009 tre indexvattendrag för lax i Östersjön, Vindelälven, Sävarån och Mörrumsån. Syftet är att öka kunskapen om de kvarvarande vilda laxbestånden samt förbättra dataunderlaget som ligger till grund för Internationella havsforskningsrådets (ICES) beståndsuppskattningar." - Svergies lantbruksuniversitet. http://www.slu.se/sv/institutioner/akvatiska-resurser/miljoanalys/datainsamling-for-eus-gemensamma-fiskeripolitik/datainsamling-for-lax/indexalvar-for-lax-/
  3. Blänkare har tagits ovanför kungsforsen, ovanför åkroken och på de övre sträckorna, Låter kanske otroligt men det är faktiskt sant. Tror inte Sveaskog har några som helst problem att fylla de flesta premiär platserna även om de informerat om vad som hände i höstas. Och det kan ju fortfarande bli ett lyckat fiske på premiären.
  4. Jaså ? har alltid hört att de är sterila. Men jag litar på dig, men vad är det då som gör de så starka ?
  5. Intressant då det i detta fall bara är Yrkesfiskarna som har ett intresse av att sälja Giftet. Klart de har, Cash cash cash...
  6. Hej hej! Jag antar att Mörrums Kronolax-fiske inte kan ändra på väder och vatten ? Eller har jag fel? "Lax döden" som även involverar H-öringen (dock inte hybriderna, dessa klarar sig bättre på ngt märkligt sätt. Antagligen för att de inte leker) beror på flera saker. En av dem är de perfekta förhållandena för svampen hösten 2013. Temperaturer som gynnade svampen och därmed fick stor verkan på Öring och Lax. Redan i oktober/november syntes massor av död fisk, även "halvdöd" fisk syntes till bara centimeter från strandkanterna. Laxens immunförsvar är ju inte heller det bästa, dåliga förhållanden i Östersjön och i å:ar försvagar laxarna (som redan är känsliga). Lax och Havs-öring är grymt känsliga, de flesta vet detta varför det har lagts mycket fokus på hur man hanterar och åter-utsätter fisk i de flesta älvar. På de övre sträckorna hittades mängder död fisk, fisk som förhoppningsvis lekt innan svampen tog dem. Nedan har vi bilder från mörrum, den 31 oktober. Tagna på norra sträckan. Kan fisket bli bättre med hjälp av utsättning av lax ? Inte enligt mig, då skapas endast nya problem. Det bästa hade varit totalt fiskestopp på lax i Östersjön (för laxens skull, men även för folkhälsan) men även i Mörrum, Em och andra svenska/baltiska vatten. Ge det några år och låt lax stammen växa sig stark. Detta är förstås inte genomförbart av flera anledningar. Samhällen uppbyggda på turism hade tagit stor skada, även i Östersjön hade missnöjet varit enormt. Men vad som skulle kunna funka är C&R tvång, jag är väl inget stort fan av just tvångs-metoder men desperata tider kräver desperata åtgärder ? Vad vet jag... Men jag ska avsluta med att även i år har jag skaffat mig ett års-kort och ska med nöje jaga blänkare och blanklax i april! Som det ser ut nu är förutsättningarna för blänkare grymma, och jag tippar på att Blanklaxen kommer tidigt i år! Tyvärr finns inte den "gamla" fisken kvar, den är död. Men shit happens och det finns ingen man kan hålla skyldig, "Naturen har sin gång" som det heter.
  7. Haha, ja så kan man ju oxå se det. Tycker bara att det var ett fult och billigt trick att köra filmer från förra säsonger.
  8. Hur kan man sända ett program där de enda fiskar man får se är från förra säsonger?! Otroligt dåligt program som var i onsdags om jag får säga det själv. Som att sända nyheterna, fast man informerar om förra årets händelser. :/
  9. Hade jag inte gett mig på, gick 42 kubik imorse. Går det mindre på premiären så kanske det funkar. Du måste tänka på att du behöver fiska tunga linor långsamt. Därför blir det i mina ögon tungt som *** att fiska enhands.
  10. Blanklaaax!!! ahhh!!!!!!

  11. Ullsockar små storlekar på krok Lönnesockar små storlekar på krok Khk 13 Beiss färgerna Anpassa storlekar efter vatten temp? Fiska lite fräsigare varianter om det är kallt, lite tråkigare om det är varmt.
  12. Nej ingen vit lampa vid vattnet. Röd svag lampa om man tittar knutar elr så. men då riktat rakt neråt så det inte sprids för mkt. Annars funkar det ju ibland att hålla upp mot månen. Då sabbar du varken mörkerseende elr fisket Månen har ingen betydelse då det är konstant, plötsliga ljus är dock värre, eller det är iaf vad jag tror!
  13. Helt allvarligt tycker jag att det är upp till var och en var man vill fiska, dessutom tycker jag att den "nya" regeln om en laxfisk per dag är suverän för att främja C&R och låta andra får chansen(om de nu väljer att ta hem fisken) Rent grymma siffror angående C&R kan jag lägga till! Vill folk stå och trängas så låt de då göra det. Gå vidare till en annan pool, det vinner du på. Visst, vill man nu fiska just där då får man ju ge sig dit och vänta på sin tur. Kanske försöka prata med de andra fiskarna för att få tiden att gå, vissa är sura och torra men många är inte det. Jag har haft många underhållande och spännande konversationer med människor jag aldrig tidigare har träffat. Vet inte om det stämmer för er men oftast har detta stämt för mig, Vad jag tar med mig till ån, det får jag ofta tillbaks, oavsett om jag nu tar med mig ett dåligt humör eller att glatt humör. Men jag håller med er om att vissa fiskare kan tro sig vara lite mer än alla andra!
  14. Har det kanske slagit dig att Sveaskog inte prioriterar pengar, utan att få nya fiskare till ån. Problemet i mörrum är just att det finns runt 4 ungdomar under 20 år som i dagsläget fiskar i ån ? Inga nya ungdomar = inget fortsatt fiske. Deras resonemang är ungefär såhär att det skulle vara enklare/billigare för en ny mörrumsfiskare att fiska spinn istället för fluga, vilket jag håller med om. Har du inte fiskat innan är det enklare att fiska spinn. Träffar sällan någon i min ålder nere vid ån, känner dock flera personer på 18-25 om man nu räknar det som ungdom.
×
×
  • Skapa ny...