Jump to content

Nijo

Members
 • Posts

  103
 • Joined

 • Last visited

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Sjöbo

Recent Profile Visitors

2,016 profile views

Nijo's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

5

Reputation

 1. Hej! Har lite försäljningar av spön på gång och om det går bra kan jag vara intresserad om det finns kvar. Däremot kan väl detta spö inte vara samma som sx då jag har för mig att patentet för den gamla tillverkningen för S1 har tagits över av Hardy /tror jag). Sx är väl något nytt som Loop har tagit fram eller har du extra information?

  1. Show previous comments  7 more
  2. Haröra25
  3. Nijo

   Nijo

   Perfekt såg inte det :) håller på att paketera spöet nu. Sen kör jag o postar det. 

  4. Nijo

   Nijo

   Postat. Skickade spårnings nr på telefon nr du skickade. Hör gärna av dig när du fått grejerna :) 

 2. Hej. Vad hade du tänkt dig för mp verktygen? Mvh Niklas 

 3. Hejsan. Vilken klass på spöt kör ni med på Skåne kusten? Framför allt sydkusten. Har tittat lite på Sage method klass 6 vad tror ni om det? Kan det funka fast att det blåser ofta här nere? Mvh Niklas.
 4. Har nu köpt ett Tidal klass 10. Bara till att hitta en helg så att man kan prova det i Blekinge!
 5. Motive skall det stå
 6. Någon som provat sage motiverar #10?
 7. Hejsan! Har köpt ett Big Daddy set o provade detta med gäddfiske med fluga, och blev fast. Så nu tänkte jag att uppgradera setet. Så vad kör ni med förutom Big Daddy? Någon som provat Scott Tidal?
 8. Okej tack för hjälpen. Rullade precis med klingan. Känner ett hopp jätte tydligt. Sen känns det som där är ett lite mindre hopp också.
 9. Vad händer om man inte skulle få ryggraden i linje? Kan spöet knäckas lättare då?
 10. Jag gick tillväga som så att jag satte en bit maskerings tejp runt alla fyra delarna på klingan. Sen tog jag o rullade var och en för sig som på bilden. När jag hittade där som klingan var styvast så ritade jag på ovansidan. Altså på den sidan som pekade mot taket när den var som styvast. På samma sida har jag sen markerat ut ringarna och har lindat den näst tjockaste delen av klingan. Fel eller rätt?
 11. På samma sida som man känner det "hårda"??
 12. Hejsa ! Har precis börjat bygga mitt första spö. Valet av klinga blev en cts affinity mx 9' klass 4. Jag har hittat den hårdaste delen av klingan. Om jag förstår det rätt så är det ryggraden kag har hittat då. Men nu till min fråga. Monterar jag ringarna på den sida som jag känner det hårda ? Eller skall dom monteras på motsatt sida? Så att det hårda pekar uppåt när man fiskar med spöt? Tacksam för all hjälp. / Niklas.
 13. Hejsan! Tänkte försöka bygga mitt första spö med en kompis. En fundering som jag fick är avståndet mellan linförare och övriga ringar. Hur långt skall man ha? Finns det några regler? Klingan jag tänkte bygga på är CTS Affinity X eller MX har inte bestämt mig än, men det blir iaf en klass 4 på 8,6 fot! Mvh En nybörjare!
×
×
 • Create New...