Jump to content

Sahlberg

Edgemember
 • Content Count

  1,159
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Sahlberg last won the day on December 2

Sahlberg had the most liked content!

Community Reputation

447 Excellent

1 Follower

About Sahlberg

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 02/06/1978

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Sollentuna

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sverker.sahlberg@gmail.com
 • Telefon
  0701112233

Recent Profile Visitors

2,962 profile views
 1. Nytt #5 shootout från Yellowstone Anglers ute. https://www.yellowstoneangler.com/gear-review/2020-five-weight-shootout/
 2. Flyfishing masters har väl sålt Nautilus sedan flera år? René mfl borde ju ha lite koll på dem isf.
 3. Sahlberg

  Nám eller Hardy

  Ok. Jag har Nám i #4 och gillar det skarpt men när jag testade #5 fick jag inte riktigt samma känsla, speciellt inte när jag jämförde sida vid sida med mitt Zephrus. Mitt Zephrus kändes lättare, nättare och mer känsligt. Med det sagt överväger jag ändå att utvärdera ett Nám #5 till nästa säsong men då kanske mer som ett komplement till Zephrus snarare än som ersättare. Nám #6 har jag bara testat i kraftig blåst med en #5 Rio Perception så där har jag inte mycket vettig input förutom att jag hela tiden tänkte att linan kändes för lätt för spöt....och mycket riktigt var det ett #6 när jag kollade på spöt. Skulle provkasta #5 men hade fått med mig fel spö ut. Om det inte är helt tvunget att vara Nám eller Hardy skulle jag precis som Linn redan skrivit överväga Loop Cross S1 eller varför inte ett Scott G series om du gillar medium fast?
 4. Jag blev precis av med "Fiskerummet" eftersom resten av familjen tycker att barnen ska ha varsitt rum... Hursom, lösningen blev en liten men helt ok hörna i klädkammaren. Elfa/Hyllor hela vägen till taket, modifierad förvaringstavla från Ikea mellan bänkskiva och första hyllorna och förberett för att göra om bänken till större och vinklad skiva (åt vänster i bild). (Att det ser snett och jäkligt ut förklaras av vidvinkel i dålig vinkel)
 5. Sahlberg

  Nám eller Hardy

  Vad var det du inte gillade med resp spö?
 6. Har inte haft problem med just delaminering på mina Patagonia (men ett fabrikationsfel som orsakade läckage) och deras kundservice imponerade då iaf. Lätt att få kontakt med rätt avdelning, snabb feedback och helt nya vadare direkt från Patagonia trots att jag hade köpt dem på rea från återförsäljare.
 7. 3,9 för oss också trots att vi låg lägre än genomsvensken. Samma bilpark som Ulf W och det ställer nog till det som sagt. Tur att jag inte skulle räkna med tjänsteresor. Även om jag inte alls flyger som tidigare år (Kina/USA flera gånger om året) känns det fruktansvärt onödigt att t.ex. flyga Arlanda-Tallinn för 1-2 dagars möten ett gäng gånger varje år.
 8. Trådens namn "Lättare spön bättre?" avser kanske spöts totalvikt vilket för mig är ganska ointressant (självklart inom rimliga gränser). Kombons (spö, rulle och lina) totalvikt är inte heller avgörande för mig även om det såklart är skönt med en lätt kombo men spöts resp kombons balans tycker jag däremot är väldigt viktig eftersom jag avskyr topptunga kombos (dvs hellre en tyngre rulle än en för lätt). Om man ser endast till spöt borde det väl vara så att lägre swing weight kommer från att det är låg/mindre massa i spöts övre delar vilket också gör att spöt borde ha lite mer tip/fast action (och därmed tvärtom, dvs mer massa i toppen ger högre swing weight och lite mer långsam/djupare aktion). Personligen föredrar jag lite snabbare spön med en tydlig tip flex så brukar jag gilla spön med låg swing weigth eftersom det OFTAST brukar hänga ihop. Blir lätta spön eller spön med låg swing weight automatiskt bra? Nä.
 9. Helt enig och vill inte hålla på att tjafsa med varken dig eller andra över skitsaker och det kanske är just därför jag blev extra irriterad över att man inte ens kan skriva om vad man tyckte om linan, fördelar och nackdelar utan att folk ska förklara att man "har fel" (utan att de har en aning om hur mitt exemplar var).
 10. Om du aldrig har råkat ut för en lina med linminne har du antingen en väldigt hög toleransnivå eller haft en jävla tur skulle jag vilja påstå. Jag tycker att de flesta linor med stum kärna brukar vara rätt dryga inledningsvis men som jag skrivit, de flesta ger sig ganska snabbt,det har mina tidigare Cortland (även TB) gjort men inte denna. Eftersom flera andra upplever samma sak har jag lite svårt att förstå varför du och andra måste envisas med att tala om att vi har fel. Är det så svårt att tänka sig att det faktiskt kan vara variationer i produktion etc? Och när det gäller "påhopp" så kanske man får räkna med att folk svarar tillbaka när man skriver att åsikter/inlägg är det dummaste man läst. Håller du inte med?
 11. Flugbindningsmateeial luktar JA! Har alltid gjort det....men att klaga på ett material som LUKTAR!! illa..är ett skämt!..personen måste skoja. Dummaste jag läst/hört...i HELA MITT LIV...jag har ända hållt på med flugfiske...längre än dom flesta är gammal...ens var gammal nog i pungen.
 12. Du verkar ha lätt för att haka upp dig på saker Ismo. Har du tråkigt idag? Och nä, jag skämtar inte om att jag tycker att den luktar kattpiss. Jag har dock aldrig skrivit att det påverkar funktion eller att det var därför jag inte gillade linan. Det var en ren observation. Nöjd så?
 13. Tack. Håller med om mycket och som jag skrivit tidigare sålde jag den nya TB eftersom jag tyckte att den var för tung för mina #5 och ja, den vänder över kraftigt men det är jag ganska van med eftersom jag ganska ofta fiskar med Rio Perception som också slår över kraftigt om man inte lugnar ner kastningen. Jag brukar lösa det genom att lugna ner utlägget och precis som du, minska "problemet" med tafsjusteringar (min standard brukar vara Stroft 12 fots 3X med lång och kraftig butt (0,54) och sen runt 3 fot tafsmaterial, dvs någonstans runt 15 fot totalt). På motsvarande sätt justerar jag tafsarna till mer nätta linor t.ex. SA VPT, Rio Trout LT mfl, dvs mindre behov av minska "problemet" genom tjocka och långa tafsar för att ta hand om rörelseenergin vilket gör att jag ofta fiskar med något kortare och nättare tafsar till de linorna, rätt eller fel. Som sagt, tack för svaret. Med det sagt/skrivet så var den delen inte något större problem för mig, inte heller övervikten (den är vad den är och det visste jag om från början) gällande just den versionen av TB, det var som sagt linans tendens att dra ihop sig och kräva sträckning titt som tätt som irriterade mig. Skatbo i ringarna kan ingen tafs i världen bota tyvärr. Som jag skrivit ett gäng gånger har inte mina andra TB samma "defekt" och t.ex. så har mina Rio Perception blivit raka och följsamma efter några fiskepass (trots att de till en början var stelare, gick inte att sträcka och hade än mer telefonsladdsliknande utseende än Cortland TB).
 14. Men upplys oss med din visdom då! Jag har visserligen inte sett så mycket av den eller några konstruktiva inlägg från dig men jag är uppriktig; om du tycker att samtliga som klagar på en specifik linas egenskaper har fel eller inte har kunskaper nog att bedöma en lina så borde du ju ha öppet mål eller? "Ni kommer ändå inte att förstå" osv brukar ofta vara en desperat utväg i brist på argument så återigen, gör ditt bästa för att förklara för oss varför våra intryck av linan är felaktiga och vad det vi inte förstår. Jag ser fram emot svaret och hoppas att det blir bättre än sist när du pudlade i ett likande fall.
 15. Nä, du förstår inte rätt, du verkar ha fullt upp med att försöka vara (din variant) av lustig. Gällande lukten så var det svårt att missa eftersom det luktade skarpt så fort jag öppnade kartongen. Har påpekat det för återförsäljare som valt att inte ens svara på det och eftersom att det uppenbarligen är fler som har märkt samma sak är det knappast en inbillningsfråga eller? Påverkar det kastegenskaperna? Nä, det har jag aldrig påstått. Om du Line-speed skulle läsa vad jag egentligen har skrivit om linan i den här tråden så skulle du se att jag försökt vara så objektiv som möjligt i mina observationer. T.ex har jag skrivit om att coatingen är bättre än många andra tillverkares. Som sagt, jag har och har haft flera TB och det är bara den sista varianten jag blivit så här besviken på och jag har har varit tydlig med vad jag blivit besviken på och jämfört med andra linor. Fortfarande svårt att förstå? Jag har nog fiskat med runt 10-15 olika enhandslinor i år från olika märken och flera av dem (de nya) men inte alla har haft linminne inledningsvis, skillnaden är att samtliga förutom de två nya Cortland-linorna med den nya coatingen har blivit mycket bättre efter några fiskepass. För egen del tröttnade jag på att ställa mig och sträcka ut hela linan (vilket funkar bättre än på vissa andra märkens linor) efter varje paus eller längre förflyttning för att undvika ett stort skatbo i ringarna när man försöker skjuta lina. Beror det på att jag inte förstår linans kastegenskaper? Som sagt, jag förstår att du mest försöker plocka billiga lustighetspoänger men nä, det är ingen större vetenskap att förstå hur en fluglina fungerar.
×
×
 • Create New...