Jump to content

Sahlberg

Edgemember
 • Content Count

  1,090
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Sahlberg last won the day on December 19 2018

Sahlberg had the most liked content!

Community Reputation

389 Excellent

1 Follower

About Sahlberg

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 02/06/1978

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Sollentuna

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sverker.sahlberg@gmail.com
 • Telefon
  0701112233

Recent Profile Visitors

2,746 profile views
 1. Vilken lina var det? Airflo har samma kartong till ett gäng olika linor och två skrikande barn gjorde det omöjligt att höra om han nämnde namnet.
 2. Det är skillnad på ytan mellan "gamla" Rio-linor och nya Intouch. Vet att jag läste någonstans att den nya och stumma kärnan var tjockare och för att diametern på linan inte skulle bli för stor så blev coatingen lite tunnare och att den kombon gav upphov till strukturen. Huruvida det är sant/orsaken låter jag vara osagt. Kastmässigt tycker jag inte att det är någon större skillnad på dem
 3. Återförsäljaren? Om någon ska deklarera att rullen av någon anledning inte klarar saltvatten så bör det väl vara Hardy?
 4. Målet är väl 0 grader, du är mittpunkten och D-loopen bakåt måste vara rakt bakåt dvs 180 grader i förhållande till målet.
 5. Håller med. Brukar göra typ som du beskriver men har lite grönsåpa i vattnet också och sköljer linan med rent vatten när jag drar den genom disksvamp. Den rengöringen brukar ge mer och längre effekt än en fulsmörjning med TMC. En grej som jag tycker är viktig är att ha rätt sparsamt med linsmörj på och verkligen polera/ta bort överskottet, annars blir det nästan mer skit på linan tycker jag. Jag brukar/brukade alltid dra ut linan efter fiske och veva in genom microfiberduk. Brukar minska behovet av frekvent rengöring.
 6. Ni som kör med Watershed, har ni testat Loon Hydrostop och jämfört? Jag har ibland preppat mina nybundna flugor med Hydrostop. Lite kladd blir det pga behållaren och man måste vara noga med att lägga flugorna på tork sen, helst ska man nypa flugan lätt i hushållspapper och sen låta den torka på hushållspapper för att få bort överskottet (var noga med vingposter och stjärtar eftersom Hydrostop kan få tunna fibrer att klibba ihop om man inte tar bort överskottet). Resultatet blir bra, håller skapligt länge och är värt besväret. Flugorna blir verkligen "vattentäta" så tänk efter vad ni använder det på. En kläckare med dubbingkropp kan t.ex få svårt att bryta ytfilmen. Det är långt ifrån alltid jag preppar flugorna med Hydrostop och då kör jag på följande: 1. Bind flugan så att den flyter utan hjälpmedel 2. Loon Aquel alt cdc-olja på flugor där bara detaljer behöver extra flythjälp (hackel, cdc-vingsäckar etc) ELLER TMC super dry dip på flugor där hela flugan kan ha/behöver ha flythjälp. 3. Tvätta av flugor som fisk huggit på (slemmet sänker det mesta) och kläm ut vatten från blöta flugor med torr disktrasa, Amadou, hushållspapper, tröja etc 4. I nödfall, för att torka blöta flugor använder jag TMC Dry shake (pulver). Använder aldrig det på torra flugor.
 7. Den är borttagen i Sverige. Det var något gällande säkerhet som spökade, hörde nåt rykte om att vätskan klassades som något som behövde säkrare kork, typ barnsäker kork. Osäker på om det stämmer. Tur att man bunkrade 😎
 8. Att ett spö är snabbt betyder väl att det har snabb recovery (vilket ofta brukar höra ihop med lite mer tip flex och "styvare" spön) och isf borde det väl vara så att det vill ha/klarar av/kräver tyngre lina än ett långsamt (som oftast brukar vara lite djupare i aktionen och kräva mindre vikt på linan)? @Tyrion, håll dig till samma klass på linan som till spöt. Många av dagens linor är rätt tunga iaf
 9. Sahlberg

  Vilket spö?

  Glöm inte Loop Q. Finns dessutom ett #6 till salu här på sidan.
 10. Jag är inte ute efter bråk men att bara säga att det är Hardy som satte dig i den positionen och att du inte hade något val efter spöbrottet är väl ändå inte hela sanningen? Villkoren finns, tydligt skrivna på Hardys hemsida och det går att kontakta dem innan köp. När spöt sen gick av hade du väl kunnat ta detta på Allriskförsäkring/hemförsäkringen? Det hade kostat dig kanske 1500 kr i självrisk men beroende på försäkringsbolag gett dig allt mellan kanske 60-100% av inköpspriset som du hade kunnat köpa vad du ville för och då inte varit beroende av Hardy. Nej, det hade inte gett dig ett helt Artisan vilket är väldigt surt men det hade gett dig valmöjligheten att köpa nåt helt annat än Wraith eller annat Hardy som du inte vill ha. Det jag egentligen är ute efter är att, visst, man kan tycka vad man vill om bristen på reservdelar för ett dyrt spö men det är inget företaget har lovat konsumenter vid köp och garantivillkoren finns tillgängliga för alla MEN det är fortfarande ett fantastiskt spö som ska användas. Fortsätt använda Artisan och njut av det. Om det pajar, ta det på Allrisk (kolla villkoren med ditt försäkringsbolag). Annars kanske du bara ska sälja det? En köpare av ett begagnat Artisan får ett kanonspö till fyndpris och skulle det gå av (hade de inte haft rätt till garantivillkoren iaf som andrahandsägare) så kan köparen ta det på drulle/allriskförsäkring och antagligen få tillbaka hela summan (beroende på bolag). Tyvärr bättre deal än första ägaren, vilket jag kan hålla med om att det är lite stört.
 11. Hur mycket irritation jag än har haft över det här så tror jag inte att det var fallet. Det var förra året han ville köpa mitt spö (som då inte var till salu).
 12. Om du bara läser tråden så hittar du ett inlägg från mig där jag svarar på följande som du skrev: "Jag kan hålla med om att garantierna är inte värda papperet de är skrivna på för några spötillverkare och i det här fallet Hardy ." Jag svarade nåt i stil med att du kanske borde ha läst igenom villkoren innan köp istället för att gnälla i efterhand och svartmåla märket (vilket jag tyckte att du gjorde/anspelade på i ditt inlägg).
 13. Håller helt med! Spöt är fantastiskt men mitt blir tyvärr liggande hemma alldeles för ofta tyvärr. Gällande försäkring så gör jag alltid så om jag köper spön (speciellt begagnade), dvs dokumenterar spöt genom foton och/eller kvitton så man har nåt att kunna visa om olyckan skulle vara framme och man skulle behöva använda Drulleförsäkring.
 14. Sahlberg, inte Salberg. Vilket inlägg har jag tagit bort? Det enda jag tagit bort är min ursprungliga annons efter att du spammat den med fyra inlägg. Allt jag skrivit i den här tråden finns kvar. Nej, har inga planer på att börja dricka dåligt vin och skylla mina åsikter på fylla/baksmälla.
 15. Jag har gett upp hoppet om att du ska förstå men jo, när jag lägger ut en säljesannons för att jag vill sälja ett spö och du då postar en lång domedagspost är om hur fruktansvärt det är i min annons så är det fruktansvärt respektlöst. Det borde t.o.m du förstå. Och ja, jag blev och är riktigt förbannad på den totala bristen på respekt. Vad är nästa grej, att du ska gå in på alla Hardy-annonser och skriva om hur dåliga garantivillkor Hardy har? Att du sen lägger upp den här tråden, fine, alla får ha en åsikt men när du själv sen erbjuder andra att köpa ditt Artisan här i tråden blir det bara komiskt. Som sagt, du får vara hur bitter du vill över Hardys villkor och skriva om det men som sagt, paja andras annonser med ditt missnöje är bara respektlös. Och att du inte kollade upp garanti/villkor innan köp, ja det är bara dumt. Du återkommer återigen till det "som drabbat dig", vad är det egentligen? Insikten om att det blir dyrt OM du har av spöt och att det var klantigt att inte kolla upp det innan köp? Och nä, inget dåligt vin igår. Och ja, jag vill sälja mitt spö (och började försäljningen innan du bröt in) och utgår från att folk har vett nog att kolla upp vad som skulle hända om spöt pajar och sen väga det mot (det låga) priset och spöt. Eftersom garantin alltid gäller första ägare har man alltid lika osäkert läge oavsett märke när man köper begagnade spön. Att det löser sig bättre i vissa fall beror på goodwill, inte garantivillkor.
×
×
 • Create New...