Jump to content

Sahlberg

Edgemember
 • Posts

  1,337
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  29

Sahlberg last won the day on March 14

Sahlberg had the most liked content!

1 Follower

About Sahlberg

 • Birthday 02/06/1978

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Sollentuna

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sverker.sahlberg@gmail.com
 • Telefon
  0701112233

Recent Profile Visitors

4,430 profile views

Sahlberg's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

593

Reputation

 1. Om det inte är skarpa kanter som kan skada linan så kan du utan huvudbry fiska klart med spöt den här säsongen och sen skicka spöt till en spöbyggare som byter ut hela ringen under vintern, det kostar inte många hundralappar inkl ring och frakt. Erik Orre brukar få fixa mina spön men har också fått bra hjälp av Stefan på Uniquerods.
 2. Ha ha, jag tycker också att de är svåra att binda trots att jag binder det mesta utan större problem (laxflugor undantaget) inkl ledade och mudddlerskallar. Hade hoppats på att du skulle skriva att de var busenkla att binda och därför kunde kränga ett par till en rimlig penning 🤣
 3. Snygga! Borde ju funka fint med ett enhands tänker jag. Vilken sorts skinn/hår binder du dem med?
 4. Jag har ett par Simms G3 och ett par Simms Headwaters pro. G3 är helt klart mer "rejäl" och ger mer stöd men också lite extra vikt. För mig blev G3 lite overkill vilket hade varit ok ändå om jag inte hade köpt en liiiite för stor storlek så om du är intresserad av ett par som är använda max 5-10ggr med monterade alucleats och har strl 10/43 så kan du höra av dig.
 5. Jag har varit en hel del runt Ramundberget/Bruksvallarna/Funäs så det området har jag ok koll på, Tännäs har jag bara fiskat vid ett par gånger och då bara i Tännån. Kollade karta och det finns ju ett gäng tjärnar på gångavstånd från vägen mellan Lofsdalen och Tännäs, kanske testar där. Insåg också att det inte är så långt till Storån runt Foskros där jag fiskat en hel del. Har jag mer tid kanske jag åker upp och testar mina favoritdelar av Ljusnan uppströms Ramundberget.
 6. Knappt. En del spelad och en del verklig bitterhet. Hade det inte varit så att jag skulle till Saxnäs veckan efter hade det bara varit verklig bitterhet.
 7. Uppar den här gamla tråden. Årets fjällsemester med familjen går till Lofsdalen (tydligen är det "kul med nytt ställe" snarare än att vi ska åka till nåt av alla andra ställen där jag har rätt bra koll på fiskevatten...). Har aldrig varit där tidigare och har inga större förhoppningar om storslaget fiske eller direkt många tillfällen (då MTB och familje"vandring" med barn ska hinnas med) så jag tar tacksamt emot tips. Strömmande eller tjärn kvittar men fiske efter harr i "Älvdalsstorlek" alt P&T-fiske efter fenlösa regnbågar tillsammans med skrikande barnfamiljer är ointressant. Någon timmes bilresa inget problem, inte heller vandring ut till vatten (snarare fördel så man slipper folk). S
 8. Med tanke på var du ska fiska så känns #4 (eller möjligen #3) lagom, #5 blir direkt overkill för fiskstorleken i de områdena.
 9. Stort grattis Ismo!
 10. Sahlberg

  Ägd?

  Jag stör mig också på att engelskan påverkar vårt språkbruk. Typ som när folk envisas med att skriva "Howdy" istället för "hej".
 11. Håller också med om Ammarnäs. Jag och brorsan alt kompis har varit där uppe 4-5 ggr och hyrt stuga (Vivekas fjällstugor). Från stugan har man gångavstånd ner till Tjulån, Tjulåns upplopp och Näsbergstjärn (röding). Med några minuters bilresa och 4-5 km lätt vandring når man Geppejaure. Vindelån är fin och sen finns ju såklart Vindelälven även om fisket på Ammarsnäs sträcka är rätt begränsad och snabbt blir överbefolkad (om man inte har bokat båten och tar sig över till andra sidan, då är man ensam). Å andra sidan är det bara att lösa kort på Kraddseles sträckor så har man mer att fiska på.
 12. Hur stora/tunga streamers tänker du fiska med?
 13. Så nu vet vi från både Netlines och hans svåger(?) att Cortland Troutboss är bäst. Igen! Oavsett vad man ska ha det till, oavsett vilket spö man använder och oavsett vad man gillar.
 14. Jag har båda påspolade i #5 men har inte kastat dem sida vid sida sen i somras (då på Sky G och NRX+). Mitt minne säger mig att Golds främre del är tyngre men att Gold kanske upplevs som något lättare trots att båda har rätt långa klumpar och stabila. Förhoppningsvis får jag tid någon gång under de kommande veckorna att kasta båda på Centric, har bara testat Infinity än.
 15. Om det är just Veniards du vill ha så verkar det bli jobbigt framöver: https://www.veniard.com/seals-fur-genuine/p/1401 Andra märken har finns ju, även med skapligt bra lager för naturfärgat etc: https://www.flyfishingmasters.se/sk/seal-fur-dubbing-premium
×
×
 • Create New...