Jump to content

Sahlberg

Edgemember
 • Content Count

  1,148
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Sahlberg last won the day on October 15

Sahlberg had the most liked content!

Community Reputation

434 Excellent

1 Follower

About Sahlberg

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 02/06/1978

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Sollentuna

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sverker.sahlberg@gmail.com
 • Telefon
  0701112233

Recent Profile Visitors

2,901 profile views
 1. Om du aldrig har råkat ut för en lina med linminne har du antingen en väldigt hög toleransnivå eller haft en jävla tur skulle jag vilja påstå. Jag tycker att de flesta linor med stum kärna brukar vara rätt dryga inledningsvis men som jag skrivit, de flesta ger sig ganska snabbt,det har mina tidigare Cortland (även TB) gjort men inte denna. Eftersom flera andra upplever samma sak har jag lite svårt att förstå varför du och andra måste envisas med att tala om att vi har fel. Är det så svårt att tänka sig att det faktiskt kan vara variationer i produktion etc? Och när det gäller "påhopp" så kanske man får räkna med att folk svarar tillbaka när man skriver att åsikter/inlägg är det dummaste man läst. Håller du inte med?
 2. Flugbindningsmateeial luktar JA! Har alltid gjort det....men att klaga på ett material som LUKTAR!! illa..är ett skämt!..personen måste skoja. Dummaste jag läst/hört...i HELA MITT LIV...jag har ända hållt på med flugfiske...längre än dom flesta är gammal...ens var gammal nog i pungen.
 3. Du verkar ha lätt för att haka upp dig på saker Ismo. Har du tråkigt idag? Och nä, jag skämtar inte om att jag tycker att den luktar kattpiss. Jag har dock aldrig skrivit att det påverkar funktion eller att det var därför jag inte gillade linan. Det var en ren observation. Nöjd så?
 4. Tack. Håller med om mycket och som jag skrivit tidigare sålde jag den nya TB eftersom jag tyckte att den var för tung för mina #5 och ja, den vänder över kraftigt men det är jag ganska van med eftersom jag ganska ofta fiskar med Rio Perception som också slår över kraftigt om man inte lugnar ner kastningen. Jag brukar lösa det genom att lugna ner utlägget och precis som du, minska "problemet" med tafsjusteringar (min standard brukar vara Stroft 12 fots 3X med lång och kraftig butt (0,54) och sen runt 3 fot tafsmaterial, dvs någonstans runt 15 fot totalt). På motsvarande sätt justerar jag tafsarna till mer nätta linor t.ex. SA VPT, Rio Trout LT mfl, dvs mindre behov av minska "problemet" genom tjocka och långa tafsar för att ta hand om rörelseenergin vilket gör att jag ofta fiskar med något kortare och nättare tafsar till de linorna, rätt eller fel. Som sagt, tack för svaret. Med det sagt/skrivet så var den delen inte något större problem för mig, inte heller övervikten (den är vad den är och det visste jag om från början) gällande just den versionen av TB, det var som sagt linans tendens att dra ihop sig och kräva sträckning titt som tätt som irriterade mig. Skatbo i ringarna kan ingen tafs i världen bota tyvärr. Som jag skrivit ett gäng gånger har inte mina andra TB samma "defekt" och t.ex. så har mina Rio Perception blivit raka och följsamma efter några fiskepass (trots att de till en början var stelare, gick inte att sträcka och hade än mer telefonsladdsliknande utseende än Cortland TB).
 5. Men upplys oss med din visdom då! Jag har visserligen inte sett så mycket av den eller några konstruktiva inlägg från dig men jag är uppriktig; om du tycker att samtliga som klagar på en specifik linas egenskaper har fel eller inte har kunskaper nog att bedöma en lina så borde du ju ha öppet mål eller? "Ni kommer ändå inte att förstå" osv brukar ofta vara en desperat utväg i brist på argument så återigen, gör ditt bästa för att förklara för oss varför våra intryck av linan är felaktiga och vad det vi inte förstår. Jag ser fram emot svaret och hoppas att det blir bättre än sist när du pudlade i ett likande fall.
 6. Nä, du förstår inte rätt, du verkar ha fullt upp med att försöka vara (din variant) av lustig. Gällande lukten så var det svårt att missa eftersom det luktade skarpt så fort jag öppnade kartongen. Har påpekat det för återförsäljare som valt att inte ens svara på det och eftersom att det uppenbarligen är fler som har märkt samma sak är det knappast en inbillningsfråga eller? Påverkar det kastegenskaperna? Nä, det har jag aldrig påstått. Om du Line-speed skulle läsa vad jag egentligen har skrivit om linan i den här tråden så skulle du se att jag försökt vara så objektiv som möjligt i mina observationer. T.ex har jag skrivit om att coatingen är bättre än många andra tillverkares. Som sagt, jag har och har haft flera TB och det är bara den sista varianten jag blivit så här besviken på och jag har har varit tydlig med vad jag blivit besviken på och jämfört med andra linor. Fortfarande svårt att förstå? Jag har nog fiskat med runt 10-15 olika enhandslinor i år från olika märken och flera av dem (de nya) men inte alla har haft linminne inledningsvis, skillnaden är att samtliga förutom de två nya Cortland-linorna med den nya coatingen har blivit mycket bättre efter några fiskepass. För egen del tröttnade jag på att ställa mig och sträcka ut hela linan (vilket funkar bättre än på vissa andra märkens linor) efter varje paus eller längre förflyttning för att undvika ett stort skatbo i ringarna när man försöker skjuta lina. Beror det på att jag inte förstår linans kastegenskaper? Som sagt, jag förstår att du mest försöker plocka billiga lustighetspoänger men nä, det är ingen större vetenskap att förstå hur en fluglina fungerar.
 7. Jag håller med och det hoppas jag att det framgår från det jag skrivit tidigare; den förra varianten gillade jag verkligen (även om jag som sagt hade velat ha klumpen lite kortare och max en halv klass för tung). Inget minne, fin coating (och ingen kattpisslukt). Jag har fortfarande en av dem kvar och det är mycket den jag jämfört med och därmed blivit så besviken på den nya.
 8. Så det är inte bara jag som reagerar på lukten (av typ kattpiss)?
 9. Ja det finns Cross-spön som inte har just det bindmedlet.
 10. Släpade mig ut i löparspåret så jag kan dricka öl till fotbollen med gott samvete.
 11. En klassiker i repris. Underbar bild!
 12. Jag har också lite dålig koll men jag tror att det fanns två versioner av den den "gamla" taperingen, dvs den med en klump på 13,8m. Jag har den sista varianten av den (dvs 13,8m) iaf och den har HTx-coating, är mjuk och fin samtidigt som den är väldigt glatt. Jag gillar den linan men skulle vilja ha en kortare klump vilket ledde till att jag också köpte den senaste varianten; 10,8 m klump, en hel klass överviktig och uppdaterad HTx-coating som var stelare än tidigare. Det är den sistnämnda (och även min Compact Sink) som har vissa problem med linminnet. Som jag skrivit flera gånger blir den rak när man sträcker den men återgår sakta men säkert till krullet. Om man jämför med min senaste Rio Perception så hade Perception mycket mer krull när jag spolade på den och vid första användning men gav med sig efter ett par pass och har sen blivit rak/mjuk direkt från rullen. Har inte testat Finesse alls men som sagt, jag skulle lätt kunna tänka mig en ny Cortland om den uppfyller mina önskemål (gamla typen av HTx, klump runt 11 m och ca en halv klass för tung). Är den bra?
 13. Hursom så är det synd, linan har potential. Hade den varit fri från linminnet (som den förra generationens HTx), haft den nuvarande taperingen men bara varit en halv klass (istället för en hel klass) för tung hade jag mycket väl kunnat tänka mig att ha den som standardlina. Tills det händer fortsätter jag med t.ex. Rio Perception eller nåt från SA.
 14. Fast den som dömde ut bl.a. SAs linor med argumentet "klistercoating" var väl samma person som hyllar Cortland och är återförsäljare för just Cortland? Och ja, de flesta linor blir ganska trötta när de varit i vattnet länge, så även Cortlands HTx-linor. De är antagligen bättre än genomsnittet i det avseendet att de står emot "tröttheten" lite längre men även de dukar under till slut. Frågan är om det där linminnet vägs upp av den extra glattheten.
 15. Jag har eller har haft fyra olika Cortland under de sista två säsongerna och kortfattat så verkar problemet ligga hos den uppdaterade och stelare HTx-coatingen som introducerades för kanske 1-2 år sen(?). De två linor (Trout boss och Compact sink) som har den har exakt samma problem, dvs ser ut som en telefonsladd innan man sträcker den. De blir som sagt raka när man sträcker dem men man får gör det så fort linan legat på rullen mer en typ 30 min. De två Trout boss jag har/haft med den gamla taperingen och äldre HTx-coating har inte haft problemet alls.
×
×
 • Create New...