Jump to content

Sahlberg

Edgemember
 • Content Count

  1,229
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Sahlberg last won the day on December 2 2019

Sahlberg had the most liked content!

Community Reputation

482 Excellent

1 Follower

About Sahlberg

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 02/06/1978

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Sollentuna

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sverker.sahlberg@gmail.com
 • Telefon
  0701112233

Recent Profile Visitors

3,321 profile views
 1. Jag har en som jag har testat på Hardy Zenith, Zephrus och Scott Radian iaf. Funkar fint och taperingen gör den skapligt allround (bör vara ganska lik SA ART?) Den är, precis som andra Airflo ganska tjock vilket kan vara bra att veta om man har en liten rulle.
 2. Lätt att kolla på nätet. Ett refillpack för 48h med 4 gaspatroner och 12 plattor med myggmedel kostar strax under 300 kr. Det räcker i 48h (en gaspatron räcker i 12h, en platta i 4h) så om man bortser från enhetens kostnad kostar det 300/48=6,25 sek/h. Köper man istället ett refillpack för 120h för 650kr blir det istället 5,42 sek/h.
 3. Om det är vindstilla och begränsat område funkar de kanon. Tar några minuter innan effekten kommer efter att man slagit på den dock, starta den redan i förväg om du planerar att stanna där det finns mycket mygg.
 4. Flatliner borde vara ett klockrent mönster för ändamålet, dvs imitera en halvdöd bytesfisk som rör sig irrationellt. Drunk & Disorderly eller Sid fiskas/kan fiskas som groggy bytesfisk
 5. Mina första vadare var ett par, i desperation inköpta Scierra (CC3?) Förutom att passformen var rent bedrövlig och att de var felsydda (några batcher hade fått en mindre storlek av neoprensockor påsydda) så höll de iaf tätt de (relativt få) gånger jag använde dem. Det är väl ungefär det enda positiva jag kan säga om dem och kvalitetskänslan
 6. Rio perception intouch #4? Mycket fint skick. 400kr inkl frakt
 7. Någon som har ett Guideline LXi Switch #8/9 (T-Pac) till salu?
 8. En sån här? Påspolad men jag tror aldrig att jag har kastat/fiskat med den, möjligen provkastad. 325 kr inkl frakt?
 9. Håller med ovanstående, Cookshill är kanon. Jag köper en del flanks därifrån för att använda på större streamers (Zoo cougar, Drunk & Disorderly mfl). Oftast köper jag deras bulkpåsar (heter silver mallard på sidan) för 2,5 £ och visst får man sortera en del men det är ljusår bättre än de vanliga påsarna man köper, typ Hareline/Wapsi. Nedan ser ni skillnaden på påsstorlek. De Cookshillspåsar på bilden som är "fulla" har jag sorterat bort allt bös i redan. Samtliga fjädrar som är kvar är bättre än de bästa i den lilla Hareline-påsen.
 10. Det beror på vilken webbläsare och plattform du använder. Om det är t.ex Google Chrome du använder på mobil/platta så funkar det här (annars får du googla på "töm cache" och sen skriva in vilken webbläsare det gäller): https://support.google.com/accounts/answer/32050?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=sv
 11. Jag hade samma problem och rensade cache, nu funkar det som vanligt igen.
 12. Jag kör flera olika, Stroft GTM (bra men grövre än angivet och lite stelt), "vanliga" Rio Powerflex (bra allround) och Rio Powerflex plus. Den sistnämnda har jag inte fiskat jättemycket med ännu men den känns som ett bra mittenalternativ. Ganska dyrt dock.
 13. Jag brukar binda mina Klinkhamers och liknande på Daiichi 1167 och tycker inte att jag har samma problem där. Dessutom har de bättre/tjockare gods, framförallt i de mindre storlekarna jämfört med Partridges Klinkhamer/Klinkhamer extreme så de går att "öppna" lite om man vill (plus att de inte böjer sig när man drillar).
 14. Fast jag har ju påpekat samma problem med två nya Cortland (TB och Compact sink) med den hårdare coatingen. Blir spikrak när man drar den men återgår till telefonsladd när den varit på rullen ett tag igen. Mina äldre TB är inte alls lika utan rak och fin utan minne. Det kanske inte är ett problem för andra eller om man t.ex fiskar i sjö och kan ha linan ute under större delar av fisket men för mig som mest fiskar i strömmande och ofta går sträckor mellan fisket blir det j****t irriterande att behöva börja varje ställe med att sträcka lina. Ska tilläggas att jag tycker att Rios Intouch ofta är ännu värre eftersom de ibland inte ens går att dra raka. Köpte ett par nya SA nu och de har inte några som helst problem (uppspolade på samma sätt).
 15. Jag har Biltemas två olika modeller. Den tunna varianten är rätt usel men tar knappt någon plats så den finns alltid med som nödlösning. Den tjockare varianten är lite mer robust men har inte passat så bra på våra säten trots modifikation (bl.a. har jag fått skära sönder nackstödsdelen på skyddet för att ens kunna få skyddet på sätet. Brorsan har något riktigt bra som han köper på Ahlsell men jag vet inte vilken modell/kostnad etc.
×
×
 • Create New...