Jump to content

Sahlberg

Edgemember
 • Posts

  1,390
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  31

Sahlberg last won the day on January 23

Sahlberg had the most liked content!

1 Follower

About Sahlberg

 • Birthday 02/06/1978

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Sollentuna

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sverker.sahlberg@gmail.com
 • Telefon
  0701112233

Recent Profile Visitors

4,810 profile views

Sahlberg's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

659

Reputation

 1. #sakermanintevillvetaomIsmoskönsorgan
 2. Tycker att de flesta fluorovita brukar vara "vita". Om du inte absolut behöver marabou på fjäder så tycker jag att du ska testa strung/blood quill marabou. Slipper hålla på att dra av fibrer och längd/kvalitetsmatcha fibrerna, mindre spill osv.
 3. Eller någon som luktat lite för mycket på expoxylimmet?
 4. För nåt år sen gick brorsans Scott Radian av precis under toppöglan. Jag hade toppöglelim (smältlim på stav) med mig och vi gjorde ungefär som Jonas beskriver, dvs värmde upp öglan, fick ut den trasiga biten, hade på smältlim på spötoppen och dit med öglan igen. Håller fortfarande och brorsan märker ingen skillnad.
 5. Sahlberg

  Öl

  Hur var de den där när den var lagrad en längre tid? Jag har bara druckit den en gång för ett gäng år sen men har för mig att den vara relativt "färsk" då.
 6. Håller med om båda. Stonfo Elite whip finisher tror jag att whip finishern heter, den överlägset bästa jag haft.
 7. Testar ett mönster jag såg på Instagram eller nåt och som ska imitera yngel. Originalet hade dock inte uv-lim. Befriande enkelt och det ska bli intressant att testa om det funkar också. Strl 8 på kroken.
 8. En snabb googling visar att t.ex BogdanGawlik, Troutline mfl har. Stabila butiker som jag handlat från flera gånger.
 9. Alla linor jag skrev om är ca en halv klass tyngre. När du kollar och jämför linor så är en halvmeters skillnad elelr så i klumplängd inte något du behöver bry dig om, det är snarare om du ser att det är flera meters skillnad. När du kollar vikten så är det viktigaste att kolla klumpvikten så att du inte jämför en linas klumpvikt med en annan linas AFTM-vikt, dvs vikten för de första 9,14 m. GPX produceras inte längre, den är ersatt av MPX. Köp den där beggade 4cast och testa vettja. Innan man vet vilken typ av linor man gillar/kan hantera är det inte så kul att gå och köpa en ny för 1000 kr för att sen inse att den inte alls faller en i smaken. Gällande skillnaden mellan Highwater och 4Cast så kanske du ska ställa dig frågan hur ofta du håller mer än 11 m lina i luften och kastar långa kast och därmed behöver en längre klump.
 10. Mitt råd är att inte köpa en #6-lina till ditt #5-spö. De flesta linorna idag är redan ganska tunga för att matcha spön i samma klass och generellt har linvikterna vandrat uppåt för att matcha allt mer kompetenta spön. M.a.o. satsa på en #5-lina som drar åt det tyngre håller snarare än en #6. Lite beroende på kastteknik osv så skulle jag säga att en lina som är lite tyngre än standard och med en kort/medelkort klump passar bra. SA MPX, Guideline 4Cast, Rio Perception, Loop Evotec 105 etc är några exempel
 11. Det kanske var lika bra. Jag har haft några stycken och precis som andra skriver är det en rätt liten rulle som kanske främst riktar sig mot #4. Jag kör alltid med Dacspun-backing men tyckte ändå inte att det var jättemycket luft kvar med en #4. Å andra sidan vill jag ha lite marginal för snabba och slarviga invevningar.
 12. Jag har också ett par Korkers, typ Buckskin eller vad de nu hette. Har för mig att de är ganska platta, länge sen jag ens använde dem nu. Samma sak med de Vision jag haft i lägre prisklasser, totalt platta.
 13. Har du testat pelott-inlägg? Jag hade periodvis rätt mycket problem när jag spelade fotboll, kändes ibland som jag inte hade någon som helst stötdämpning i främre delen av foten och att nerverna kom i kläm i varenda steg. Det enda som hjälpte då var vila och/eller pelotter.
 14. Nej men jag är väldigt sugen på att iaf testa ett #6 även om priserna nu är löjligt höga utifall man skulle få ha-begär efter test. Mitt #5 har jag fiskat mer med nu och det är fortfarande ett av mina favoritspön trots att det konkurrerar med ett Scott Centric numera. När jag fiskar vid sjö och lite blåst tar jag oftast Centric men varje gång jag byter från Centric till Sky G slås jag av hur lätt det är i handen och vid kastning och fortfarande vara skapligt potent. SA VPT har blivit lite av en favorit till spöt.
×
×
 • Create New...