Jump to content

Sahlberg

Edgemember
 • Content Count

  1,192
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Sahlberg last won the day on December 2 2019

Sahlberg had the most liked content!

Community Reputation

466 Excellent

1 Follower

About Sahlberg

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 02/06/1978

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Sollentuna

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sverker.sahlberg@gmail.com
 • Telefon
  0701112233

Recent Profile Visitors

3,136 profile views
 1. Jag har ett par olika Leech K2 (ett par med gul lins och ett par bronsfärgad) och gillar dem skarpt. Lätta, sitter skönt på mig så att jag knappt tänker på dem och ger lite skydd från sidan.
 2. Såg precis att det inte blir något generellt förbud mot större offentliga evenemang vilket antagligen är det mest rimliga. Utgår från att arbetsplatser, butiker och offentliga transportmedel innebär långt mycket större risker för smittspridning iaf. Hursom, även om jag personligen inte är speciellt bekymrad över själva viruset kommer jag tyvärr ändå inte att besöka mässan i år....pga smittorisken. Motsägelsefullt kanske men vi har två små grabbar här hemma som redan är sjuka/hostiga och med förkylningsastma. Känns onödigt att riskera nåt då.
 3. Svenska flugor skulle sitta i Vestli's monter (C14:48)
 4. Mistpool är riktigt bra och heltäckande. Generellt bra priser och det brukar ta runt tre dagar innan man har grejerna i lådan. Flugbindning.com, Northerntroutshop, Svenskaflugor och Fishline köper jag också frekvent från och samtliga är snabba och bra
 5. Här har du länken till hur Whiting graderar, vilka storlekar man generellt binda per produkt och ungefär hur mycket man kan binda per produkt. https://whitingfarms.com/whitings-olympic-grading-system/ Kortfattat: Ju högre grad desto mer användbara fjädrar per nacke/sadel och större andel och sannolikhet att den binder mindre storlekar.
 6. Välkommen tillbaka till flugbindningen! Idag är det det främst Whiting som gäller, dyrt men väldigt hög kvalitet. Jag har faktiskt väldigt dålig koll på övriga märken men några tips gällande Whiting: Whiting nackar/sadlar med "röda" etiketter är deras vanliga produkt. Pro grade är de med lägst gradering men de är fortfarande väldigt bra och prisvärda. Bronze grade är standardgraderingen De med grön etikett (Hebert Miner) är en annan uppfödningsstam och där är det naturfärger som gäller och generellt lite större storlekar på fjädrarna. Jag upplever också att fjädersteålarna är något mjukare. Samma graderingsskala som röd etikett. Whiting High & Dry (ljusblå etikett tror jag) är en relativt ny produkt och en av de bättre. Motsvarar ungefär Bronze grade röd etikett men jag upplever fjädrarna som något längre och mindre taperad. Whiting introductory pack är ett paket med fyra halvnackar eller sadlar i olika färger till fördelaktigt pris (runt 1000 kr). Motsvarar ungefär PRO grade röd etikett eller lägre. Ska man börja binda och behöver olika färger är det ett bra alternativ. Jag brukar köpa från Mistpool.com, bra utbud och priser. Tidigare har jag köpt en hel del från Lakeland flytying då de har haft väldigt fördelaktiga priser och Nigel som driver företaget är väldigt hjälpsam och kan hjälpa dig att plocka "rätt" nacke men de har numera ofta väldigt begränsade lager. Inom Sverige ligger priserna på ungefär samma (höga) nivå hos alla men vissa har betydligt bättre utbud (Sporting mfl).
 7. Jag blev varken intagen eller avled men jag hade ett par svängar av riktigt otrevlig influensa, varav iaf den första var misstänkt svininfluensa. Var i Kina ett gäng gånger under 2010-2012 och i januari 2010 (dvs i Svininfluensans slutskede(?)) blev jag ordentligt sjuk under hemresan och tiden därefter. Klassisk influensa men sjukvården tyckte inte att jag behövde komma in för tester om det inte blev "allvarligt", dvs de hanterade som om att jag hade influensa helt enkelt. Några månader senare jag i Kina igen tillsammans med fyra kollegor för att granska en ny leverantör. Personen från det företaget som skulle ta hand om oss var ordentligt sjuk efter några dagar (men det var "ingen fara för jag äter superbra traditionell kinesisk medicin"). Runt vecka senare låg jag och två kollegor utslagna med influensa och konstaterad/misstänkt lunginflammation. Har aldrig varit så dålig i hela mitt liv, gick ner 7 kg på under två veckor och lungorna blev inte ok på månader. Spelade fotboll på den tiden och var "vältränad" men när jag ca 2-3 veckor efter att jag blivit "frisk" försökte vara bollkalle på en träning kunde jag inte ens jogga 100 meter utan att lungorna gav upp och hostan tog över. Sjukvården kollade bara lunginflammation etc för ha koll, inga andra tester. M.a.o. misstänker jag att fanns/finns rätt stora mörkertal.
 8. Jag har en hel del kinesiska kollegor och jobbar främst med leverantörer och fabriker i Kina och läget verkar väldigt osäkert där. Vissa städer är fortfarande stängda och även i t.ex. Nanjing mfl har direktiven varit att inte gå ut och allt arbete ska ske hemifrån (där det går dvs). Det har i sin tur lett till minskade transporter, svårare att få tag i mat etc och nu lättar direktiven och folk förväntas återvända till sina arbetsplatser under kommande veckor. M.a.o. kan man räkna med fler smittotillfällen i närtid och jag skulle inte bli förvånad om antal smittade kommer att öka (mer) till följd av det.
 9. Låter ju bra, det priset fick man ju nästan betala i Sverige när det fortfarande såldes. Jag bunkrade 4-5 burkar precis när de skulle sluta säljas här så jag behöver nog inte nytt på ett tag dock 😂
 10. Hur små blad/skär klarar man av att skärpa med en sån?
 11. Ja, de senaste somrarna har det varit hopplöst lågt vatten där. Hösten - 17 var det rätt perfekt (kollade precis igenom lite kort) men just nu, precis som i feb/mars förra året är det lite för mycket vatten för min smak, fisken trycker i hålor och längs kanter och det är svårt att fiska tillräckligt sakta i det kalla vattnet pga strömmen, iaf vissa sträckor.
 12. Såg ett par personer som skrev i Facebook-gruppen "Hedströmmens vänner" att de hade varit där i helgen. Verkar ha tagit någon mindre fisk var iaf trots väldigt högt vatten
 13. W*******t och F***** M*****? Isf har jag också haft "otur" med mina beställningar, iaf med W. En gång för några år sen kom runt en tredjedel av grejerna i leveransen tillsammans med kontanter, självklart felräknade, för det som tydligen inte fanns hemma. Den andra har det varit blandad kompott med, oftast bra men sen nåt bottennapp ibland.
 14. Jag hade olika märken med filtsula, bytte till Korkers och har sen 2-3 säsonger kört på Simms Headwaters Pro med gummisula (plus alu cleats). Kortfattat så är komforten och uppbyggnaden i mina Simms hästlängder bättre än i mina Korkers, både vid vandring och mer stillastående fiske. Jag skulle också förorda gummisulor men bara i kombination med studs eller ännu bättre; aluiminiumpuckar. Personligen skulle jag inte ge mig på vadning på stenbotten utan den förstärkningen i gummisulan. Brorsan köpte ett par Patagonia Ultralight Sticky som han förstärkte med studs. Från att ha varit skeptisk till att byta till gummisula så verkar han riktigt nöjd nu (om än efter ganska få fiskedagar).
×
×
 • Create New...