Jump to content

Sahlberg

Edgemember
 • Posts

  1,295
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

Sahlberg last won the day on January 9

Sahlberg had the most liked content!

1 Follower

About Sahlberg

 • Birthday 02/06/1978

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Sollentuna

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sverker.sahlberg@gmail.com
 • Telefon
  0701112233

Recent Profile Visitors

3,905 profile views

Sahlberg's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

543

Reputation

 1. Sahlberg

  Klass 5 spö

  Jag har fiskat med det lite för lite för nåt riktigt omdöme men ja, det är ett fint spö. Väldigt lätt i handen och bättre kraftreserver än vad man förväntar sig. Har kört med Rio Gold och SA Infinity än så länge. Ska upp till Saxnäs nu en vecka, efter det har jag nog bättre koll. Har Danielsson Dryfly (bl.a en Titanfärgad som matchar fint) och Guideline Fario 4-6 på det, känns som att 100-150g funkar bra balansmässigt.
 2. Sahlberg

  Klass 5 spö

  Helst begagnat, annars Fishline inom Sverige. Mitt Douglas Sky G och mitt G.Loomis NRX+ har jag köpt från USA. Köper dock bara från USA när jag haft rabatter och/eller möjligheter att någon polare/kollega har haft möjlighet att skicka det till mig på sätt som undviker moms.
 3. Sahlberg

  Klass 5 spö

  Av de spön som nämns i tråden tror jag att Loop Cross S1 mf skulle vara ett lämpligt spö. Hittar man dem för neråt 3000 kr är det mycket för pengarna, dessutom lättkastat. Zephrus är också ett bra alternativ, dessutom lite lättare känsla, något snabbare men ändå lättkastat. Radian är riktigt bra allround men kräver lite mer av kastaren tycker jag och därmed inget jag skulle rekommendera till en nybörjare (iaf inte utan kastkurs). NRX+ har jag haft några veckor nu och även om jag antagligen vill sälja mitt så är det ett kanonspö....för vissa saker. Distans, blåst och små streamers är inga problem men allt det kommer på bekostnad av att det är ett rätt trist spö på kort håll. Om man tänker nya spön som inte är så fasligt dyra så tycker jag att Grey's känns prisvärda (jag har visserligen bara switchspön från dem) och farsans Vision Onki kändes rätt bra när jag testade det.
 4. G.loomis NRX+ (inte LP-varianten) #5, 9 fot i absolut nyskick. Snabbt och kraftfullt spö med känsla Köpt från handlare i USA (mailkvitto finns) och oreggat. Mindre än 2 veckor gammalt, fiskat tot 4 h och skick därefter. Det enda kosmetiska som finns att anmärka på är en viss missfärgning på rullfästet (var så vid leverans). 6100 kr inkl frakt.(Pris i butik är 9100 kr) Det enda bytet som är intressant är är Scott Centric 905.
 5. Att folk slänger Thermacellkuddar i naturen är såklart inte ok men vid normal användning av Thermacell så dödar den inte insekter utan funkar som myggspray, dvs avskräcker mygg/insekter, eller?
 6. Om du skulle råka sluta älska ett #6, 9 fot med fb så har jag ett nygammalt hem åt det 😅
 7. Jag har lite samma läge som dig, svärföräldrarna bor i Skåne och vi lånar ett av deras hus/sommarstuga norr om Kivik några veckor varje sommar och ibland långhelger. Jag har inte hittat så mycket matnyttigt förutom små bäcköringar i småskogabäckar och att det verkar gå en del öring i Helge å (nära stugan) med biflöden men jag har inte tagit mig tid att åka och spana så mycket. Vramsån hade jag ev tänkt kolla lite kommande helg, den ser fin ut på vissa sträckor. Hittar jag på nåt i östra/södra Skåne hör jag av mig
 8. Några justeringar på det där är väl att den absoluta merparten av reklamationerna handlade om läckage i grenen och det var ett problem i vissa batcher under den första perioden/varianten av Rio Gallegos. De hade helt enkelt inte trycktestat vadarna med tillräckligt högt tryck och därmed inte upptäckt att de hade svaga limningar och tveksam kostruktion i grenen (var iaf den förklaring jag fått från iaf ett par källor inkl representant från Patagonia). Jag och flera bekanta köpte vadare från just de där batcherna och något par höll några månader medan mina höll ett drygt år. Patagonia ersatte dem direkt och utan krångel med den uppdaterade varianten (kom 2015?) och våra har hållit klockrent sedan dess och som jag uppfattat det hade den varianten inte alls samma reklamationshistorik? Gällande merinoullen i sockorna så togs det bort på Rio Gallegos redan vid uppdateringen till den nyare varianten (dvs ev 2015?) och ersattes med syntetisk fleece. Det är skönt men det blir onödigt varmt på sommaren tycker jag. En sak som kan vara värt att tänka på gällande Patagonias vadare är att de är "rymliga" i storlekarna. Jag är 179/82 och har medium och de är större på mig jämfört med Simms och en del andra märken. Det gäller både på längden (onödigt mycket tyg i benen vilket skapar veck som i värsta fall skulle öka slitaget genom friktion) och mina går nästan ändå upp till armhålorna. Hissystemet för att göra om dem till "magvadare" är riktigt skönt! Om jag skulle köpa nya vadare idag skulle Simms och Patagonia vara mina förstaval att kolla på.
 9. Det beror väl på vilka flugor man fiskar med och vilken storlek det är på fisken? De P&T-vatten jag fiskar i håller "normal" fisk och jag fiskar med med normala torrflugor/nymfer (om jag fiskar med streamers tar jag nåt streamerspö i #6-7). Så nä, #5 behöver absolut inte vara för lätt klass. Om du tänker dig att bara använda ett spö som ska täcka både torrlugefisket, visst streamerfiske, vind och dessutom klara grisar så är nog #6 ett bättre val.
 10. Jag har aldrig testat BVK men det finns två olika trådar om TFO BVK här på forumet och utifrån vad som står där verkar som att rätt många ägare har haft spöbrott och rent generellt verkar spöna upplevas som pinniga/okänsliga och vara underklassade (dvs kräva tyngre linor) och ett #5 är kanske närmare ett #6 i praktiken. Det behöver ju inte vara fel om man t.ex vill använda det med tunga linor, streamers eller i blåsigare förhållanden. Vision Onki #5 har jag testat (farsan har ett) och jag blev positivt överraskad av det. Väldigt lätt och med mer spänst än jag förväntade mig (utan att det känns helt felklassat eller för snabbt). Känns helt klart prisvärt (har sett dem för typ 2300kr).
 11. Ingen aning hur det ska vara på dina spön egentligen men meningen med det är att det ska undvika att linan trasslar/lägger sig runt ringen när man skjuter lina. Jag har den typen av linförarring på nåt spö, bl.a. ett Sage Payload.
 12. Äh, har en leverans från USPS från USA någonsin gått snett? Eller just ja....
 13. Ha ha, underbart! Påminner mig om när min styvfarsa började med flugbindning och helt plötsligt började visa intresse för morsans perserkatt (som han egentligen avskydde).
 14. Häftigt! Vad står det om den?
×
×
 • Create New...