Jump to content

Sahlberg

Edgemember
 • Content Count

  1,041
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Sahlberg last won the day on December 19 2018

Sahlberg had the most liked content!

Community Reputation

355 Excellent

1 Follower

About Sahlberg

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 02/06/1978

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Sollentuna

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sverker.sahlberg@gmail.com
 • Telefon
  0701112233

Recent Profile Visitors

2,637 profile views
 1. Härligt att du blev nöjd med spöt! Jag testade SX för några dagar sen och kände inte riktigt samma kärlek (än iaf)
 2. Håller helt med och i Gysinge blir det ofta ganska varmt då det är relativt grunda strömmar vid normala vattenstånd. Trots den "missen" i de uppdaterade reglerna är de helt klart bättre än tidigare och ett steg i rätt riktning.
 3. Jag har en knappt använd 6/7 som jag ev kan tänka mig att byta. Det beror dock lite på vilka vikter som passar på 7/8:an. Vad kör du med på scandi resp skagit?
 4. Det är alltid t.o.m 15/6 pga harrlek.
 5. Sahlberg

  NÁM flugspö

  Var kan man känna och testa spöna?
 6. Sahlberg

  Djungeltupp

  Om det är Grå jungelhöna vi pratar om så finns den med på Cites II-listan vilket betyder att den bedöms kunna bli utrotningshotad om inte handeln med den kontrolleras. Så nä, den är inte akut utrotningshotad men uppenbarligen bedöms den ändå ligga i riskzon.
 7. Jag har inte Patagonias gummisulor men har känt på dem och fick intrycket av att de var väldigt "klibbiga", mer än mina Simms (två år gamla, nya sulan/mönstret). Det borde borga för bra fäste. Jag körde filt tills för två säsonger sen när jag bytte till gummi med aluminum cleats (gör underverk). Upplever att jag har typ 85% av fästet jämfört med filt i vatten (riktigt slemmiga stenar undantaget) och sanslöst mycket bättre fäste på land. Det något sämre fästet i vatten har jag dock kompenserat med bättre/smartare vadning så i slutändan känner jag mig mer säker nu. Att man slipper lukten av unkna filtsulor som aldrig torkar är bara en bonus.
 8. Sahlberg

  En undran.

  Det här har du ju redan sett Ismo men det här är mina första alster
 9. Exakt min erfarenhet. Dåliga ögon och krokar som går av direkt i städet. Jag kollade igenom ett gäng askar och hittade felaktiga krokar i varje. Jag har testat rätt många krokfabrikat och Knapek är det som stuckit ut med absolut sämst kvalitet eller iaf mest ojämn kvalitet.
 10. Han skrev att brukade skarva backing med blodsknuten. SEN förklarade han hur han även skarvade backing/fluglina med samma knut
 11. Beror lite på hur stora ögon du vill ha men Firehole sticks tycker jag är skapligt stora ner till strl 20-22. Dohiku är också rätt ok, lite större än TMC iaf. Hanak kan jag inte rekommendera, de har väldigt små ögon på en del modeller, så pass små att man måste köra onödigt tunna tafsar för att ens få tafsen genom ögat.
 12. Sahlberg

  Trender?

  Ja, det nya kladdfria Uv-limmet är man skapligt less på vid det här laget, speciellt eftersom det kommer nya varannan månad och Instagram går bananas. Kapok är också på g nu. Köpte för att testa och tyckte att det var typ skit. Skagit för enhands typ OPST med integrerad skjutlina har kommit från många tillverkare sista tiden
 13. Sanslöst dyrt tycker jag men är kvaliteten som utlovat så kanske det är motiverat i längden? Jag köpte precis ett par Lundhagskängor trots att det finns billigare men hoppas på kvaliteten och service är så bra som det sägs. Annars har jag bara köpt onödigt dyra kängor (tur att det var rea). Jag tänker att det är lite samma princip, de går att laga etc och Lundhags dyrare modeller ligger på ungefär samma pris som Danner/Patagonia i USA.
 14. Om jag har fattat rätt så är de enhandsklassade och då skulle jag inte gå under #7 (helst högre) för t.ex. Ammarnäs. Jag körde med ett Sage X 11 fot #6 (tvåhandsklassat, dvs motsvarande #8(?) enhands) med Rio versitip short #6 i somras. Funkade men jag hade gärna haft ett typ 12 fots #7 för ren underhandskastning istället, iaf där man vill köra med tyngre spetsar/flugor. Är nybörjare på tvåhands/switch ska tilläggas...
 15. Sahlberg

  Plumes Marabou

  Marabou plume = vanlig maraboufjäder Bra info om marabou: https://globalflyfisher.com/tie-better/buying-marabou
×
×
 • Create New...