Jump to content

Sahlberg

Edgemember
 • Content Count

  1,173
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Sahlberg last won the day on December 2 2019

Sahlberg had the most liked content!

Community Reputation

461 Excellent

1 Follower

About Sahlberg

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 02/06/1978

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Sollentuna

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sverker.sahlberg@gmail.com
 • Telefon
  0701112233

Recent Profile Visitors

3,044 profile views
 1. Försöker generellt att undvika det eftersom det gör flugorna tunga att kasta med men i de fall jag använder det så försöker jag använda så tunn som det går att komma undan med. Vanlig kaninzonker i olika bredder dvs. Cross cut använder jag i enstaka fall om man behöver lägga en fyllig krage men tycker att i de flesta fall så duger vanlig zonker strip lika bra.
 2. Sahlberg

  Hardy Zephrus 5wt

  Jag kör mest med Danielsson Dryfly men har även GL Fario LW 46 och det funkar fint. Balanserar betydligt bättre med de rullarna än vad mitt Radian 905 gör.
 3. Sahlberg

  Hardy Zephrus 5wt

  Det här svarar ju inte på frågan om just Zephrus men jag har/har haft Zenith 486, 586 och 590 (och har Zephrus 590 nu). På Zenith så var det ganska stor skillnad mellan 586 och 590. 590 var rätt hårt och hade begränsat flex och känsla på kortare distanser medan 586 hade lägre swing weight och påminde mycket mer om lillebror 486, bara med lite mer kraft och mjukare mitt och topp. Personligen tyckte jag att 586 var roligare, kändes som ett #4 men med mer kraft. Zephrus 590 är inte lika pinnigt som Zenith 590 och känns lite lättare i swing weight, dvs någonstans mellan Zenith 586 och 590.
 4. Har du kastat överhandskast med kombon (även lite längre kast) och hur kändes det då? Ser ju onekligen smidigt ut med speykast på kortare håll men jag tänker att lite extra vikt är en fördel vid UH/speykast? De gånger jag (försöker) fiskar med mestadels UH/spey föredrar jag (för) tunga linor men det kan ha att göra med min bristande teknik för den typen av kast.
 5. Har du behövt byta wire/snörningen någon gång? Har sneglat på Simms med boa men blivit osäker på hållbarheten och tog det säkra före det osäkra sist när jag köpte (dvs Simms med vanlig snörning).
 6. En Umpqua UPG Magnum midge (bild 1-2) i använt men bra skick. Bra ask för nymfer (men för låg för torrflugor med stående vingar). 195x115x30 mm 200 kr inkl frakt En Umpqua UPG Magnum dry (bild 3-4)i använt men bra skick. Ena sidan har "högt i tak" och funkar fint även för torrflugor med högre vingposter. 195x115x48 mm 200 kr inkl frakt Båda för 350 kr inkl frakt
 7. Sahlberg

  Scott G2 885

  Scott G2 8'8 fot, #5 i absolut nyskick, använt vid två tillfällen. Oreggat och självklart med socka/tub. 3400 kr inkl frakt Byten och prut helt ointressant just nu.
 8. Ja om det vore en vetenskaplig studie under kontrollerade former. Nu är det ju mest en fråga om hur du själv kommer att uppleva grejerna eller hur? Är "självkvalificerade tomtar" är samma sak som folk som inte tycker som du om grejerna? Har lite svårt att förstå varför det skulle vara nödvändigt att kalla folk med annan åsikt för såna grejer när man själv inte har något att komma med än egna erfarenheter/åsikter. Hursom, jag ser fram emot att få läsa om din upplevelse av linorna. Jag har som sagt blandade upplevelser av den senaste versionen (bra coating och tapering men (sträckbart) linminne och för tung för min smak/spö) och riktigt bra erfarenheter av den tidigare versionen. Vilka spön (aktion) är det du främst kommer att använda dem på?
 9. Jag använder Whiting Bugger packs rätt ofta till mina streamers men som du skriver är de lite för stela/tunna för en del mönster. Jag har ersatt det med olika typer av schlappen och det funkar ibland men ofta blir det för mjukt och långt istället. Det bästa "mittenalternativet" jag har hittat är Whitings American hackle. Jag har några sadlar och tycker att de funkar fint. Det man ska vara medveten om gällande de sadlarna/nackarna är att det är relativt stor skillnad i struktur mellan grizzly och icke-grizzly. Grizzly/färgad grizzly är lite stelare (fortfarande mjukare än Bugger pack dock) medan icke-grizzly är lite mjukare, lite mer åt schlappen-hållet.
 10. Nu var det ett par år sen jag hade ett Radian #5 (tills jag köpte ett nytt för några dagar sen...) men jag tyckte att det passade bäst med en relativt tung lina på, typ en halvklass upp. Rio Perception, SA GPX, Airflo Exced, Airflo Lake pro mfl borde funka fint. Jag brukade köra med Perception och tänker börja med den nu på det nya spöt.
 11. Sahlberg

  Tippet holder

  Känns som att jag har de flesta modeller av tippethållare men den jag oftast använder är: https://fishline.se/p/flugfiske/tillbehor/ovrigt/fishpond-headgate-tippet-holder-28885.html Har dock tagit bort haken och trätt in bygeln i en gummiflärp på väskan. Gillar den eftersom den sitter bra och spolarna skramlar inte. På en annan väska sitter det en sån här: https://www.skittfiske.se/loon/157900/loon-tippet-stack-tippetspole-beholder?gclid=CjwKCAiAluLvBRASEiwAAbX3GTof1NY8J-BgYod27igOgJtH5dYHiGTLx1TK3GLyQR0v8O8Ymzd1zBoCUJ4QAvD_BwE Samma sak där, haken borttagen och plattan fastsatt med kardborrebandet på en fästpunkt/rem på väskan. Sitter bra och spolarna skramlar inte. Den du visar på bilden funkar såklart men personligen använder jag knappt mina såna där eftersom den hänger och dinglar och spolarna skramlar. En bra och billig variant kan du göra själv av två små karbinhakar med ett lagom långt band/snöre mellan. Kan användas både hängande (den fria karbinhaken fungerar som stopp) eller med båda hakarna fästa på väskan/jackan.
 12. Nytt #5 shootout från Yellowstone Anglers ute. https://www.yellowstoneangler.com/gear-review/2020-five-weight-shootout/
 13. Flyfishing masters har väl sålt Nautilus sedan flera år? René mfl borde ju ha lite koll på dem isf.
×
×
 • Create New...