Jump to content

Sahlberg

Edgemember
 • Content Count

  1,288
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

Everything posted by Sahlberg

 1. Jag har lite samma läge som dig, svärföräldrarna bor i Skåne och vi lånar ett av deras hus/sommarstuga norr om Kivik några veckor varje sommar och ibland långhelger. Jag har inte hittat så mycket matnyttigt förutom små bäcköringar i småskogabäckar och att det verkar gå en del öring i Helge å (nära stugan) med biflöden men jag har inte tagit mig tid att åka och spana så mycket. Vramsån hade jag ev tänkt kolla lite kommande helg, den ser fin ut på vissa sträckor. Hittar jag på nåt i östra/södra Skåne hör jag av mig
 2. Några justeringar på det där är väl att den absoluta merparten av reklamationerna handlade om läckage i grenen och det var ett problem i vissa batcher under den första perioden/varianten av Rio Gallegos. De hade helt enkelt inte trycktestat vadarna med tillräckligt högt tryck och därmed inte upptäckt att de hade svaga limningar och tveksam kostruktion i grenen (var iaf den förklaring jag fått från iaf ett par källor inkl representant från Patagonia). Jag och flera bekanta köpte vadare från just de där batcherna och något par höll några månader medan mina höll ett drygt år. Patagonia ersat
 3. Det beror väl på vilka flugor man fiskar med och vilken storlek det är på fisken? De P&T-vatten jag fiskar i håller "normal" fisk och jag fiskar med med normala torrflugor/nymfer (om jag fiskar med streamers tar jag nåt streamerspö i #6-7). Så nä, #5 behöver absolut inte vara för lätt klass. Om du tänker dig att bara använda ett spö som ska täcka både torrlugefisket, visst streamerfiske, vind och dessutom klara grisar så är nog #6 ett bättre val.
 4. Jag har aldrig testat BVK men det finns två olika trådar om TFO BVK här på forumet och utifrån vad som står där verkar som att rätt många ägare har haft spöbrott och rent generellt verkar spöna upplevas som pinniga/okänsliga och vara underklassade (dvs kräva tyngre linor) och ett #5 är kanske närmare ett #6 i praktiken. Det behöver ju inte vara fel om man t.ex vill använda det med tunga linor, streamers eller i blåsigare förhållanden. Vision Onki #5 har jag testat (farsan har ett) och jag blev positivt överraskad av det. Väldigt lätt och med mer spänst än jag förväntade mig (utan att det
 5. Ingen aning hur det ska vara på dina spön egentligen men meningen med det är att det ska undvika att linan trasslar/lägger sig runt ringen när man skjuter lina. Jag har den typen av linförarring på nåt spö, bl.a. ett Sage Payload.
 6. Äh, har en leverans från USPS från USA någonsin gått snett? Eller just ja....
 7. Ha ha, underbart! Påminner mig om när min styvfarsa började med flugbindning och helt plötsligt började visa intresse för morsans perserkatt (som han egentligen avskydde).
 8. Häftigt! Vad står det om den?
 9. Är det någon här på forumet som har erfarenheter av spön från Douglas? Det finns en del att läsa på amerikanska forum och en av deras senaste serier, Sky G får extremt bra kritik i olika tester/forum.
 10. Kolla med C-M på Fishline, han hade ett Radian #5 under flera år men har bytt till Centric nu, en av anledningarna var tydligen att han upplevde att Centric som mer exakt och mer förlåtande. Hur mycket och hur mycket skillnaden är värd vet jag inte men han är en duktig kastare (och certifierad instruktör) och brukar ha bra koll på grejerna. (Själv har jag inte testat Centric men har ett Radian #5 och hade tidigare ett Radian #6 (som jag egentligen gillade bättre). Förutom att de kanske inte är de mest förlåtande spöna (t.ex. vid dålig tracking) så har jag ändå landat i att de faktiskt är en
 11. Vill inte heller tänka på det. Även om jag binder mycket blir det antagligen väldigt dyra flugor, ha ha. Å andra sidan så kommer jag inte iväg på så mycket fiske som jag skulle vilja pga småbarn, jobb och "fel" bostadsort och har inga andra hobbies som kostar några direkta pengar så jag tänker att det är lite skitsamma att det har kostat en del, det gör mig glad iaf.
 12. Är han de facto dement eller? Jag har mest hört det från Trump-lägret och det tar jag inte gärna som opartisk fakta. Vore ju rätt jobbigt om det visar sig vara sant dock. Visst håller jag med om att han ibland visar upp illavarslande snubblande över orden men att visa upp ett knappt 2 min klipp med det tillfället han snubblar på orden/resonemang medan resterande 59 (?) min av presskonferensen verkar ha gått planenligt känns väl inte så representativt eller?
 13. Överdressad = mycket material. I just det där fallet såg fronthacklet lite väl tjockt/kompakt ut för att funka bra på en våtfluga, dvs det ser så tjockt ut att det nästan får fluga att flyta men samtidigt ser det inte ut att vara rent torrflugehackel av den anledning som nämns ovan.
 14. Idioter! Ett av de saker som retar mig absolut mest är när jag hittar tomma ölburkar längs vattendragen. Om man nu vill dricka öl när man fiskar är ju burköl klockrent eftersom man kan knöla ihop burken efteråt och en tom och ihopknölad burk väger ju uppenbarligen mindre och tar mindre plats i packningen. Hur F-N kan man orka släpa med sig öl och sen inte ha kraft/ork/vett att ta med sig den tomma burken hem?! (Dessutom brukar det ofta vara äcklig fulöl de druckit vilket gör det hela än mer obegripligt)
 15. Ett enkelt tips för att hitta kläckningarna är att helt enkelt hålla koll på måsar/fåglarna. De kalasa gärna på de stora sländorna så om man på håll ser mycket fåglar som går ner och tar nåt på ytan så kan det vara värt att kolla.
 16. Ha ha! @Pellepaltnacke, det var ett intert (och dåligt skämt), jag har verkligen inga tips eftersom jag bara har varit där två korta turer för kanske 6-7 år sen. Stefan & co på Älvdalens fiskecenter har nog stenkoll, kontakta dem.
 17. Jag använder bara Rite bobbins numera. Lite krångel att byta spole men fördelarna väger upp tycker jag.
 18. Skulle vara kul att testa och jag gillar verkligen den mattgråa klingan med svarta lindningar (jag tänkte också på mitt gamla Imago). Handtaget och rullfästena får dock mina ögon att blöda...
 19. Sahlberg

  VADARE

  Patagonia har rent generellt bra rykte om sig när det gäller hantering av reklamationer. Det är också det enda märket jag själv har erfarenhet av gällande reklamation av vadare. Jag hade ett par Rio Gallegos av tidig årsmodell som började läcka i grenen efter nåt år (känt fel på just den modellen och en viss tillverkningsbatch från typ 2013-2014 eller nåt). Jag kontaktade Patagonia i Europa direkt (dvs inte via återförsäljare) och fick snabb hjälp direkt. De skickade fraktsedel och några veckor efter retur hade jag ett nytt par vadare. Samma sak hände en polare och Patagonia löste problemet
 20. Stämmer vikterna på deras hemsida så är det ju väldigt tunga linor hela bunten? 11g på #4 och 13g på #5? Även om de räknar hela klumpen (som på de två kortare motsvarar eller är kortare än 30 fot) så känns det väl väldigt tungt på pappret iaf? Blir lite fundersam eftersom jag inte upplever Náms spön speciellt underklassade.
 21. Jäklar vilken tjockis! Ser ju nästan ut som en brax(en). (Jag menar fisken, inte Ismo).
 22. Absolut, min tolkning kanske var lite väl hård och väver in en del av min generella aversion mot tyckande/påståenden som jämställs med fakta, dvs när "jag tror" väger lika tungt som testad fakta. Foliehatten var kanske oförtjänt, ber om ursäkt för det isf men om du läser ditt andra inlägg igen kanske du kan förstå delar av min tolkning? Ja, det går snabbt och snabbt kan innebära risker. Jag kanske får ångra mig sen men jag väljer att tro på att vetenskapen har gjort sitt jobb och att vaccinet har genomgått de tester som ska göras (och att det sen har avsett effekt).
 23. Jag vet faktiskt inte var jag ska börja eller hur jag ska kunna besvara dina inlägg Kricke, vi verkar ha totalt olika världsbild. Efter att ha sett hur den här pandemin spridit sig och sett hur många döda den orsakat så välkomnar jag ett potentiellt botemedel och gör vad jag kan för att inte sprida smittan vidare. Att antyda att det är hittepå och det mest är ett sätt för företag att tjäna pengar på blir mest foliehattsvarning för mig men alla har rätt till sin åsikt, faktabaserad eller inte. Struntar du i andra vaccin och mediciner också förresten? Det kanske bara är placebo mot p
 24. Vad är det som gör att du tvekar eller dömer ut det? Aldrig förut testat är väl en sanning med modifikation? Självklart har vaccinet genomgått de tester som krävs för att få det godkänt. Men ja, Covid-19 vaccin är det första godkända mRNA-vaccinet men tekniken har väl testats rätt länge men om jag förstått det hela rätt men kunde från början inte trigga tillräckligt bra försvar i kroppen och dessutom, tills nu tagit för lång tid att utvecklas snabbt nog.
×
×
 • Create New...