Jump to content

Isoperla

Edgemember
 • Content Count

  2,651
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Isoperla last won the day on April 9 2017

Isoperla had the most liked content!

Community Reputation

345 Excellent

About Isoperla

 • Rank
  Frontline Member

Information

 • Bostadsort
  Västra Götaland

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  erik_sandborg@hotmail.com
 • Telefon
  0722211657

Recent Profile Visitors

4,242 profile views
 1. Intressant, men det skulle vara bra att veta hur länge det tar för att läka igen ett hål orsakad av en krok . Rör det sig om några dagar har det knappast någon större betydelse för tillväxten om nu inte fisken låter sig fångas alltför ofta. Ett alternativ är ju att banka all fisk och döda fiskar växer absolut inte. Att C&R fungerar har man ju sett på många håll, speciellt i Nordamerika. Sedan har vi ytterligare ett alternativ och det är att sluta fiska, men det är ju i princip bara vi som fiskar som bryr oss om att bevara fiskbestånd och skydda våra vatten. Så för den biologiska mångfaldens och naturens skull bör vi fortsätta att fiska.
 2. Varierad hemtagning ibland funkar snabbt ibland långsamt,men när det gäller följare så är det oftast snabb hemtagning som gäller. Fångade förövrigt en öring på 62 cm förra helgen, så det går att fånga dem.
 3. Det är så mycket hyckleri i den här debatten och folk lever inte som de lär. För ett par år sedan läste jag en artikel av en fiskeskribent som tog upp just detta och han menade att man inte behövde flyga med tanke på miljön då fisket var tillräckligt bra i hemmavattnen. Om jag inte missminner mig helt har han sedan dess skrivit artiklar som behandlar resor till både Argentina och Kamtjakta. Samma ser man hos vissa MP politiker som flygpendlar eller pendlat till Finland eller London. Flyger själv numera så sällan att jag inte känner någon skam de gånger jag flyger och det var flera år sedan sist. Har fortfarande några destinationer på min bucket list som jag vill klara av innan trillar av pinnen.
 4. Fiskade för många år sedan i river Don och så var det inte vad jag kommer ihåg, men jag utövar också oftast C&R. Har också fiskat i bl.a. Loch Leven och det du beskriver känner jag inte igen, men det är ju en sjö.
 5. Om du vill bo bredvid älven i eget tält i Europa så är det nästan bara Skandinavien som gäller, det är i de flesta länder inte tillåtet att tälta utanför campingplatser. Vet inte vad du menar med brutala summor, men på de flesta håll är fiskekort dyrare än här hemma. I Skottland finns det utöver laxfisket också goda möjligheter till öringfiske och varför skulle det inte gå att arrangera själv ?
 6. Som jag kört också, men som jag skrivit så har det tyvärr inte hjälpt för mig. Tycker att saltvattensspön bör tåla mer, även slarv med avsköljning då och då.
 7. Glömde skriva att jag naturligtvis låter spöt torka ordentligt efter avsköljning innan det åker ner i påse och tub.
 8. Hur klarar era spön ett flitigt fiskande i saltvatten? Har ett Sage Z-axis 691 som börjar se rent jäkligt ut, förutom skråmor och annat som nog beror på sand och fall på klippor har ringarna börjat rosta under epoxyn. Såg också häromdagen att ringarna på mitt Sage Motive #7 som är betydligt nyare också rostat under lindningarna och epoxyn. Sköljer nästan alltid av mina spön därhemma efter avslutat fiske utom i enstaka fall, men dessa är ju också saltvattensspön. Kanske jag har förvärrat situationen genom att skölja av mina spön i sötvatten.
 9. Tror att det beror på säl och skarv samt några väldigt torra somrar då många bäckar torkat ut eller fått för höga vattentemperaturer.
 10. Eftersom kronan sjunkit i värde gentemot dollarn och euron på sistone så är det klart att många prylar blivit dyrare för oss svenskar. När man jämför med 90-talet måste man dock ha i åtanke att man tog ut överpriser på produkterna här hemma jämfört med priserna som rådde ute i Europa på den tiden. På grund av ökad handel över internet (konkurrens) samt medlemskapet i EU sjönk priserna för att så småningom hamna på nivå med andra länder ute i Europa. En rulle som kostade runt 3000 kr här hemma kunde t.ex. kosta runt 2000 kr i Tyskland, numera ser man inte alls sådana skillnader.
 11. Om ni väljer Montana, kan det det inte bli fel. Där har ni obegränsade möjligheter, men Colorado,Utah,Wyoming, Idaho och Washington har också många fina älvar liksom Alberta och British Columbia på den kanadensiska sidan av gränsen. Personligen har jag bara erfarenhet från Montana, Alberta och B.C .
 12. Något bättre idag än i går, 2 st på 40-43 cm så nollan är spräckt i alla fall. Tyvärr ingen över måttet, men tappade en som var minst 50. Med den hade jag varit nöjdare. Fiskade bara eftermiddagen, hade dock förväntat mig bättre aktivitet vid högvattnet runt 5 tiden, men då var det helt dött.
 13. Jag och kompisen hade bara två fiskkontakter och ingen landat på ett ställe där man oftast får fisk. Riktigt dåligt trots att vi rörde en hel del på oss längs stranden, stegräknaren visade på 29000 steg. Den jag hade på högg i ett av de första kasten så jag trodde att det skulle bli en bra dag, men vädret var i alla fall fint och det var kul att vara igång igen. Får bli en eftermiddagstur idag.
 14. Som Fly Fellow skriver, Fernie B.C är ett bra alternativ. Fiske och skidåkning i världsklass, har bara provat fisket, men flera kompisar har även åkt skidor där. Queenstown NZ är också ett trevligt samhälle med många möjligheter i omgivningarna och i Montana finns det många fina ställen. När det gäller större städer så är nog Vancouver B.C svårslaget.
 15. Isoperla

  Streamer

  Det funkar bra. Men det beror på förtyngning av flugan, tafslängd, strömningsförhållanden,intagningshastighet m.m . På många ställen funkar det bra, på andra inte. Ibland behövs sjunklina eller sinktip.Har man bara flytlina kan en sjunktafs vara ett alternativ. De finns att få med olika sjunkhastigheter. Det är bara att prova, så ser du om det funkar under dina förhållanden.
×
×
 • Create New...