Jump to content

Isoperla

Edgemember
 • Content Count

  2,719
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  26

Isoperla last won the day on July 5

Isoperla had the most liked content!

Community Reputation

388 Excellent

About Isoperla

 • Rank
  Frontline Member

Information

 • Bostadsort
  Västra Götaland

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  erik_sandborg@hotmail.com
 • Telefon
  0722211657

Recent Profile Visitors

4,511 profile views
 1. Att skriva om sina favoritbäckar på ett internetforum kan ju innebära dödsstöten, så hoppas inte på för mycket. Dessutom finns risken för att du fiskar på havsöringssmolt om det är nära Kungsbacka och man bör nog lämna bäckarna i fred nu på grund av höga vattentemperaturer och lågt vatten även om det regnat en del de senaste dagarna.
 2. Kan hålla med om att skon är bra i övrigt, hållbarheten är dock ett viktigt kriterium. Kan bara nämna som jämförelse att jag köpte ett par Simms Aquastealth med dubbar 2005 då jag var i Nya Zeeland. hade beslutat att köpa nya där då jag inte räknade med att få ta in mina gamla slitna Simms guide, vilket de kan vara rätt kinkiga med pga sjukdomsspridning och spridning av främmande fröer odyl. Efter resan använde jag båda paren parallellt under ett par år, tills jag slängde de gamla och bara fiskade med de "nya". Dessa använde jag fram till ca 2014, tror jag att det var, då de började kännas för trånga. möjligtvis hade de nya vadarna en tjockare neoprensocka eller så hade de dragit ihop sig. Köpte då mina Vision, men gav mina Simms till en kompis som har någon skostorlek mindre än mig och han använder dem fortfarande även om de börjar vara rätt så "färdiga" nu. Ser dock redan nu att mina Simms Headwaters Pro som jag köpte efter fadäsen med Vision inte kommer att hålla lika länge som dessa Aquastealth, men de har redan hållit betydligt bättre än Vison Loikka.
 3. Det finns ju en del snabbare 4:or som egentligen är 5:or, men i så fall är det ju inte mycket mening med att ha en 4:a och en 6:a som du vill ha. Har tyvärr inte så bra koll på de senaste 4:orna som finns på marknaden nu, mina är gamla och jag har inte provkastat några andra på länge. Du bör ju även fundera över, vilken längd du vill ha på spöt. Men läs testerna som Magnolia skickade länkar till.
 4. Klass 4 är enligt min mening inte allround, #5 kan man beteckna som allround eller #6. Det är ju skillnad på spön i samma klass också. Spöt du länkade till är ju en #3.
 5. Uppskattningsvis 80 fiskedagar. När jag hörde av mig med bilder till leverantören och veta att jag haft dem för mycket i solen. Så man ska tydligen inte fiska i solsken. Man ser ju att hålet är en utmattningsskada, det har kommit precis där skon böjer vid gång. Har oftast haft Simms och det har aldrig haft sådan skador, köpte Simms igen efter detta. Men det kan ju finnas andra som håller bättre än Simms, men Vision lär jag inte köpa igen.
 6. Har också haft dessa, var nöjd med komforten, men hållbarheten var dålig.
 7. Så är det ju inte, eftersom det funkar i t.ex. Danmark. Men man kan dock oroa sig att klåfingriga politiker skulle försöka att använda pengarna till annat än vad de var tänkta för. Men jag är helt klart för en fiskvårdsavgift.
 8. Jag gillar Dewitt för torrflugor, väldigt lätta, men tyvärr inte dubbelsidiga.
 9. Några sidor med byggare i Tyskland och Österrike då de är inom EU om du vill undvika krångel med tullen, de i Sverige har du antagligen redan koll på. Om du inte hittar något begagnat ,som sagt köp ett glasfiber och spara till ett helt nytt splitcanespö. http://www.split-the-cane.com/en/ http://www.rs-flyfishing.de/index.php/en/ https://www.rudiheger.eu/se/fly-rods-blanks/split-cane-fly-rods/andi-zierhut-splitcane-fly-rods.html http://www.baginski-fly-rods.com/ http://www.fishing-rods.at/langer-und-langer/ Hittar bara priser för Baginski och Zierhut hos de andra får man fråga, om jag inte har fel så lärde sig Zierhut att bygga spön av Walter Brunner som nog var den den mest kända byggaren i Mellaneuropa under sin tid.. Vet inte om Zierhut har en egen sida, men Heger säljer i alla fall en tapering. Strixner och Stroh bygger väldigt fina spön, har provkastat. Baginski är väldigt känd och han ger förövrigt också kurser. Günther Henseler är eller var en känd tysk spöbyggare, men vet inte om han fortfarande bygger då han nog är rätt så gammal. Heger sålde hans spön innan han började sälja från Zierhut, så jag misstänker att han inte bygger längre.
 10. Du kan nog få ett hyfsat begagnat splitcane för 5000, men det är större utbud på begagnade i t.ex. USA,GB eller Tyskland. Om du vill hålla dig inom EU kanske detta är ett alternativ: https://u-hildebrandt-tackle.de/ Annars finns det många fina moderna glasfiberspön som fyller syftet om du inte nödvändigtvis vill ha ett cane.
 11. Ligger linan i fiskens fönster stämmer det att färgen antagligen inte spelar så stor roll, men där ska man ju helst ha tafsen. Utanför fönstret i spegelbilden av botten spelar dock antagligen färgen roll. Linan syns minst om den då har samma färg som botten, sedan bör ju linan helst vara matt på grund av reflexer. Om ni inte tror mig, titta t.ex. på bilderna i "The Trout and the Fly" . Sedan kan det debatteras om hur mycket fisken bryr sig, men i t.ex. Nya Zeeland verkar många vara rätt så övertygade om detta och även Gary La Fontaine förutom bland andra Goddard & Clarke .
 12. Vision kust har ömtålig skjutlina och Scientific Anglers Streamer Express intermediate hade en skjutlina som trasslade något helt otroligt. Tidig version av Cortland 444 SL som sprack, men de kom tillrätta med det senare. Har annars varit nöjd med bland andra: Teeny Gary La Fontaine, Guideline Coastal, Rio LT Trout, Rio density compensated sinking tip, AirFlo sitxth sense, AirFlo Forty Plus, Cortland Clear Camo, ett par linor från från Loop och flera linor från Scientific Anglers. Kommer inte ihåg alla linor jag har haft.
 13. Har haft två stycken clear camo och båda har varit bra.
 14. Den hade en hel del barnsjukdomar då den kom på marknaden, den sprack och hade sig.
 15. Hoppet för fiske i Norge detta är är nog ute. https://www.di.se/live/norge-foreslar-forlangning-av-inreserestriktioner-aret-ut/
×
×
 • Create New...