Jump to content

Isoperla

Edgemember
 • Content Count

  2,656
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Isoperla last won the day on April 9 2017

Isoperla had the most liked content!

Community Reputation

349 Excellent

About Isoperla

 • Rank
  Frontline Member

Information

 • Bostadsort
  Västra Götaland

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  erik_sandborg@hotmail.com
 • Telefon
  0722211657

Recent Profile Visitors

4,306 profile views
 1. Danielsson F3W4Seven alla dagar i veckan. Det är vad jag kör med här på västkusten på min 6:a med en GL Coastal #6 , 2six är för liten.
 2. Som redan skrivits, säkert mycket bra spön. Men priserna har nått sådana nivåer att jag inte ens för mig själv skulle kunna rättfärdiga ett köp. Är helt enkelt för snål och undrar naturligtvis också hur mycket mer prestanda jag får för pengarna jämfört med de spön som jag redan har, dessutom om jag själv är kapabel att utnyttja den extra prestandan.
 3. Det var helt klart Staffan som började med den, kom i kontakt med flugan på 90-talet genom en kompis som känner Staffan.
 4. Isoperla

  RST flugfiskespö

  För många år sedan provade jag ett gäng spön tillsammans med en bekant som är en hyfsat känd splitcanebyggare i Tyskland, förutom hans egna spön och ett spö från Baginski provade vi även Sage XP som just då var deras premiumspö, men vi provade även RST M3 och M5. Jag tyckte då att RST:s spön var minst lika bra eller bättre än XP:t, skulle säga att M5:an kändes bättre. Nackdelen var priset, tror att klingan för ett M5 låg på samma pris som ett färdigbyggt XP från fabrik. Skulle i alla fall säga ett en uppgradering inte behövs om du har en M3:a eller M5:a, även om utvecklingen gått vidare. Spöna är inte så mycket bättre nu om de nu är bättre.
 5. Intressant, men det skulle vara bra att veta hur länge det tar för att läka igen ett hål orsakad av en krok . Rör det sig om några dagar har det knappast någon större betydelse för tillväxten om nu inte fisken låter sig fångas alltför ofta. Ett alternativ är ju att banka all fisk och döda fiskar växer absolut inte. Att C&R fungerar har man ju sett på många håll, speciellt i Nordamerika. Sedan har vi ytterligare ett alternativ och det är att sluta fiska, men det är ju i princip bara vi som fiskar som bryr oss om att bevara fiskbestånd och skydda våra vatten. Så för den biologiska mångfaldens och naturens skull bör vi fortsätta att fiska.
 6. Varierad hemtagning ibland funkar snabbt ibland långsamt,men när det gäller följare så är det oftast snabb hemtagning som gäller. Fångade förövrigt en öring på 62 cm förra helgen, så det går att fånga dem.
 7. Det är så mycket hyckleri i den här debatten och folk lever inte som de lär. För ett par år sedan läste jag en artikel av en fiskeskribent som tog upp just detta och han menade att man inte behövde flyga med tanke på miljön då fisket var tillräckligt bra i hemmavattnen. Om jag inte missminner mig helt har han sedan dess skrivit artiklar som behandlar resor till både Argentina och Kamtjakta. Samma ser man hos vissa MP politiker som flygpendlar eller pendlat till Finland eller London. Flyger själv numera så sällan att jag inte känner någon skam de gånger jag flyger och det var flera år sedan sist. Har fortfarande några destinationer på min bucket list som jag vill klara av innan trillar av pinnen.
 8. Fiskade för många år sedan i river Don och så var det inte vad jag kommer ihåg, men jag utövar också oftast C&R. Har också fiskat i bl.a. Loch Leven och det du beskriver känner jag inte igen, men det är ju en sjö.
 9. Om du vill bo bredvid älven i eget tält i Europa så är det nästan bara Skandinavien som gäller, det är i de flesta länder inte tillåtet att tälta utanför campingplatser. Vet inte vad du menar med brutala summor, men på de flesta håll är fiskekort dyrare än här hemma. I Skottland finns det utöver laxfisket också goda möjligheter till öringfiske och varför skulle det inte gå att arrangera själv ?
 10. Som jag kört också, men som jag skrivit så har det tyvärr inte hjälpt för mig. Tycker att saltvattensspön bör tåla mer, även slarv med avsköljning då och då.
 11. Glömde skriva att jag naturligtvis låter spöt torka ordentligt efter avsköljning innan det åker ner i påse och tub.
 12. Hur klarar era spön ett flitigt fiskande i saltvatten? Har ett Sage Z-axis 691 som börjar se rent jäkligt ut, förutom skråmor och annat som nog beror på sand och fall på klippor har ringarna börjat rosta under epoxyn. Såg också häromdagen att ringarna på mitt Sage Motive #7 som är betydligt nyare också rostat under lindningarna och epoxyn. Sköljer nästan alltid av mina spön därhemma efter avslutat fiske utom i enstaka fall, men dessa är ju också saltvattensspön. Kanske jag har förvärrat situationen genom att skölja av mina spön i sötvatten.
 13. Tror att det beror på säl och skarv samt några väldigt torra somrar då många bäckar torkat ut eller fått för höga vattentemperaturer.
 14. Eftersom kronan sjunkit i värde gentemot dollarn och euron på sistone så är det klart att många prylar blivit dyrare för oss svenskar. När man jämför med 90-talet måste man dock ha i åtanke att man tog ut överpriser på produkterna här hemma jämfört med priserna som rådde ute i Europa på den tiden. På grund av ökad handel över internet (konkurrens) samt medlemskapet i EU sjönk priserna för att så småningom hamna på nivå med andra länder ute i Europa. En rulle som kostade runt 3000 kr här hemma kunde t.ex. kosta runt 2000 kr i Tyskland, numera ser man inte alls sådana skillnader.
 15. Om ni väljer Montana, kan det det inte bli fel. Där har ni obegränsade möjligheter, men Colorado,Utah,Wyoming, Idaho och Washington har också många fina älvar liksom Alberta och British Columbia på den kanadensiska sidan av gränsen. Personligen har jag bara erfarenhet från Montana, Alberta och B.C .
×
×
 • Create New...