Jump to content
Edgeforum

Isoperla

Edgemember
 • Content Count

  2,735
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

Isoperla last won the day on August 28

Isoperla had the most liked content!

Community Reputation

400 Excellent

About Isoperla

 • Rank
  Frontline Member

Information

 • Bostadsort
  Västra Götaland

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  erik_sandborg@hotmail.com
 • Telefon
  0722211657

Recent Profile Visitors

4,602 profile views
 1. Presenting the Fly av Lefty Kreh kanske kunde vara något om den nu går att få tag på, den har många nyttiga tips angående presentation,kastteknik,flugor,knutar m.m .
 2. Brukade vara av den åsikten att ett miljöparti har en plats i svensk politik, men de har blivit mer och mer verklighetsfrånvända samtidigt som de också driver symbolpolitik som vare sig gagnar miljön eller något annat. De driver tyvärr S framför sig i sin vågmästarroll, ett exempel är när man stänger ner kärnkraft och andra kraftverk i södra Sverige innan man byggt ut överföringskapacitet från norra delarna av landet, vilket höll på att resultera i elbrist mitt i sommaren samtidigt som företag som t.ex Pågen inte kan investera. Plastpåseskatten, skatten på husbilar,flyktingpolitiken är andra e
 3. Gratulerar, det var du väl värd efter allt kämpande. Imponerande med sådan uthållighet.
 4. Var ute igår på morgonen, ett par timmar innan högvattnet tills ett par timmar efter. Tyvärr nästan helt dött, även vid djupbranterna. Några smånafs på flugan, en mini vittling var det enda som landades. Det är säkert nattetid som gäller, men gillar inte att hoppa omkring på klipporna i mörkret då jag hade en relativt svår halkolycka vid fiske som jag fick men av för några år sedan även om det var dagtid den gången.
 5. Kan hålla med om att man helst ska stödja lokala butiker och det gör jag gärna, men om de inte har vad man vill ha så får man antingen nöja sig med vad de har eller beställa utomlands, då väljer jag det senare. Likadant är det irriterande om man vill köpa material till t.ex. flugbindning och man upptäcker att 1/3 av det man ville beställa eller köpa lokalt är slutsålt. Det är inte så ofta priset som är avgörande längre, tycker att priserna har jämnats ut. När man dessutom beställer det man som man inte kunde hitta lokalt eller i Sverige så blir det också så att man ofta "fyller på" med gr
 6. Det stämmer nog att Loomis också försvunnit här i Sverige. Hardy var ju borta ett tag, men verkar ha gjort en comeback. Sage är ju fortfarande populärt, men inte som för 25 år sedan när "alla" skulle ha Sage. Scott var inte så populärt förr, men verkar ha vunnit i popularitet. När jag började flugfiska var det främst Orvis och Hardy som var premium, som man drömde om, men inte hade råd med som ungdom.
 7. Startade denna tråd nu då jag kom att tänka på detta i en annan tråd (Fiskebutiker i EU) där jag var inne och skrev. Orvis verkar nästan ha försvunnit från den svenska marknaden, strögrejor finns hos t.ex. XXL och en del småbutiker, men ingen verkar ha ett bredare sortiment. Märkligt, egentligen är det någon som vet anledningen till detta? Liten efterfrågan eller är Bios dåliga på att sälja in Orvis till butikerna? Eller har butikerna för små marginaler på Orvis? Känner rätt så många som gillar Orvis och jag tycker själv att de är bra och att deras kundservice är på en väldigt hög nivå.
 8. Aos kände jag inte till, tack för tipset, de verkar bra. Gillar också att de liksom adh har Stroft och inte bara tafsmaterialet utan även färdigtaperade tafsar. Stort sortiment i övrigt också, t.ex. många produkter från bland annat Orvis. Orvis verkar förövrigt nästan ha försvunnit från den svenska marknaden, strögrejor finns hos t.ex. XXL och en del småbutiker, men ingen verkar ha ett bredare sortiment. Märkligt, egentligen.
 9. Fick just hem några grejor från : https://www.adh-fishing.com/ De har ett stort sortiment, de hade allt som jag beställde och leveransen var riktigt snabb med tanke på att butiken ligger i Tyskland. Beställde i måndags och fick leveransen idag, fraktfritt över 100 Euro. Förövrigt, första gången jag beställde från dem.
 10. Först kom man med t.ex. #5 spön som egentligen var #6 eller #7 sedan började lintillverkarna ta fram linor som tyngre än de var klassade för. Det har bara gjort det svårare för oss konsumenter, i alla fall när man inte har möjlighet att prova kombinationerna innan köp. Kommer ihåg för många år sedan när jag tillsammans med en kompis provade en bunt spön, hans och mina, med olika linor. Det var inga problem att kasta med en WF 8 och ett Sage RPL+ i #5. Det är egentligen ett understatement, det funkade kanon. Nu gillar jag Winston kolfiber eller glasfiber av olika fabrikat för mitt van
 11. Kunskap i ämnet skriver du, men du har fel. Laisvallgruvan var en blymalmsgruva där man började bryta först på 1940-talet och jag tror knappast att man transporterade något med renar vid den tiden. Jag antar att du egentligen menar Nasafjäll. Tvångsrekryteringen av arbetskraft som bestod av samer till den gruvan skedde i mitten på 1600-talet och de utsattes för svåra övergrepp enligt ögonvittnesskildringar. Vid samma tidpunkt tvångsrekryterade staten svenska och finska män till 30-åriga kriget där väldigt få kom tillbaka levande. Att staten begick övergrepp var tyvärr vardagsmat på den tiden
 12. Bocken som trädgårdsmästare är väl det klassiska uttrycket. Märkligt att myndigheterna inte anlitar kompetent folk när de "restaurerar" vattendrag.
 13. En sträcka ovanför Yttersta, fick mest harr.
 14. När jag var i mopedåldern och bodde i Piteå, vilket förövrigt är mycket länge sedan, brukade jag ta mig med moped till Lillpiteälven och Åbyälven. Åbyälven var ju lite längre att köra, men det gick det också.
 15. Att skriva om sina favoritbäckar på ett internetforum kan ju innebära dödsstöten, så hoppas inte på för mycket. Dessutom finns risken för att du fiskar på havsöringssmolt om det är nära Kungsbacka och man bör nog lämna bäckarna i fred nu på grund av höga vattentemperaturer och lågt vatten även om det regnat en del de senaste dagarna.
×
×
 • Create New...