Jump to content

Isoperla

Edgemember
 • Posts

  2,754
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  28

Isoperla last won the day on November 16 2020

Isoperla had the most liked content!

About Isoperla

Information

 • Bostadsort
  Västra Götaland

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  erik_sandborg@hotmail.com
 • Telefon
  0722211657

Recent Profile Visitors

5,162 profile views

Isoperla's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

413

Reputation

 1. Var ute i helgen, tog ett par föringar runt 6-7 tiden på morgonen i GBG-området och såg en riktigt stor på ca 3 kg hoppa, den senare lyckades jag tyvärr inte få att hugga även om den var inom kasthåll . Så det är inte bara aktivitet på natten, det går även på morgonkvisten. Tyvärr uppehöll sig flera sälar i området, det hade kanske gått bättre utan sälarna.
 2. Håller med övriga, absolut inte under 0.20, men kanske hellre 0.22 . Att fisken inte skulle vara tafsskygg i strömmande vatten skriver jag dock inte under på även om de som svarat säkerligen är skickligare fiskare än vad jag är. Tycker att det är skillnad på om man fiskar t.ex. blanknacke eller ett mer trögflytande avsnitt än i mer forsande vatten. Dessutom beror det också på hur hårt fiskat vattendraget är och även väderleken samt naturligtvis krokstorleken på flugan. Det finns många faktorer som spelar in, men det är bara min subjektiva upplevelse.
 3. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/nya-eu-regler-kan-stoppa-girjas-fran-att-prioritera-ortsbor
 4. Nej, då drabbar det mig själv mycket mer. Jag är inte emot, har du inte begripit det ? Men jag skriver inte under deras upprop, det är inte samma sak som att vara emot.
 5. Precis, stöder det inte genom att skriva under för att uppropet kommer från samebyarna även om jag i princip är emot avverkningen. Ser att Girjas står bakom uppropet och de hatar oss vanliga svenskar. De vill ha stöd från sådana de annars hugger i ryggen genom att stänga oss ute från att fiska inom samebyn och det är jag inte med på. En högt uppsatt person inom Älvräddarna tyckte också att vi som ur utestängda från Girjas gnäller eller något liknande, försökte förklara för honom att många fiskare är älvräddare och engagemanget mot exploatering inte blir detsamma om man inte får fiska i den aktuella älven, speciellt efter någon generation då folk inte har upplevt älven. Någon sa något i stil med "A river nobody knows about has no friends".
 6. Det kanske är skevt, men jag ger inte aktivt stöd till någon som potentiellt vill begränsa mina möjligheter som svensk och dessutom utflyttad norrbottning att fiska i mitt eget land. Samerna är förövrigt emot avverkningen då det påverkar rennäringen, inte p.g.a att de primärt vill skydda naturen. Går någon annan ut med detta, kan jag tänka mig att ge mitt stöd. De uppmanade förövrigt också alla antirasister att stödja dem, att därigenom försöka påskina att ett skogsbolag skulle avverka skogen p.g.a de är rasister är ett absurt argument. Det finns flera argument mot avverkning, men detta är absolut inte ett av dem. Missförstå mig inte, rasism är oacceptabelt och samerna har historiskt utsatts för rasism, men just det här har inte med rasism att göra.
 7. Nej, du har inte missförstått mig. Jag är så pass upprörd och bitter så jag skriver inte på något innan jag vet vad den aktuella samebyn har får ståndpunkt. De bryr sig ju inte om man kommer med kritik eller ståndpunkter, att man får framföra kritik är ju en annan sak, vi bor ju inte i en diktatur. Jag är överens med dem i frågan om fjällnära skog, men jag är inte beredd att på något sätt stödja dem. Att inte aktivt stödja är däremot inte detsamma som att klämma åt dem, eller hur menar du egentligen? Jag har knappast makt eller inflytande så att jag kan klämma åt dem och i detta fall skulle jag inte göra det heller även om jag hade den makten.
 8. Det blir bara värre och värre, mina värsta värsta farhågor börjar tyvärr besannas. Samerna skaffar sig tyvärr heller inga vänner. En sameby sökte idag stöd på sociala medier mot skogsavverkning då det påverkar rennäringen, men det var i och för sig en sameby som i alla fall ännu inte sagt att de vill ha ensamrätt till fiske och/eller vill utestänga andra svenskar. Men man vet ju inte hur de just de ställer sig till frågan, så man skriver inte på något. Annars är jag generellt emot avverkning av fjällnära skogar.
 9. När frågan ställdes i en Facebook grupp så skrev man att Sportfiskarna bevakar frågan genom någon sorts europeisk samarbetsorganisation. Är rädd för att det inte räcker, man bör nog bedriva aktivt lobbyarbete här på hemmaplan också för att det inte ska bli verklighet. Annars står man med skägget i brevlådan som var fallet med Girjas, vad Miljöpartisterna har för åsikter om jakt och fiske vet man ju och även vilken påverkan de har i sin vågmästarroll.
 10. Det har vi, men det är väl bara nationalparkerna som man har fiskeförbud, eller? De utgör ca 1,5 % av ytan, däremot upptar naturreservaten en mycket stor yta som är på drygt 9%. I naturreservaten får man fiska och i många av dem säljs fiskekort.Kan bara nämna Säveåns naturreservatmellan Floda och Lerum eller Vättlefjäll i närheten av Göteborg.
 11. EU-kommissionen vill tydligen förbjuda jakt och fiske på 10% av Sveriges yta, regeringen kommer säkert att vika ner sig igen. https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/skriftlig-fraga/eu-forbud-mot-jakt-_H811416?fbclid=IwAR1dWbnofVENkAu2NSP9CexMo6b5y_eO3xgREGsba35OzjfDlDtiPe4bNCo Man blir vansinnig snart är väl hela fjällen stängt för fiske för oss som inte bor i närheten och nu detta, man måste väl snart utvandra till Norge.
 12. Verkligen tråkigt, han var inte bara en exceptionell flugfiskare utan också väldigt trevlig och ödmjuk. RIP?️
 13. Det är detta man varit rädd för, snart är hela fjällkedjan stängd.
 14. När det gäller spinnspön jämfört med flugspön får man också ta hänsyn till seriestorleken, men det är också som du skriver så att flugfiskare är beredda att betala mer.
 15. De går att fiska med, men mycket mer är det oftast inte och det är stor skillnad på komponenterna också.När det gäller spön är en hel del manuellt arbete involverat, vilket inte gäller för fluglinor. Därför lönar det sig i många fall dåligt att flytta till verkningen av linor till låglöneländer. Billiga spön tillverkas undantagslöst i låglöneländer, vilket naturligtvis också gör skillnad om man jämför med t.ex. Scott. Fluglinor från Airflo, där man på många håll får 2 st för 800 kr är i mitt tycke dessutom alldeles utmärkta i alla fall sjunk- och intermediatelinor. Har fler stycken från dem däremot ingen flytlina.
×
×
 • Create New...