Jump to content

Isoperla

Edgemember
 • Content Count

  2,646
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Isoperla last won the day on April 9 2017

Isoperla had the most liked content!

Community Reputation

344 Excellent

About Isoperla

 • Rank
  Frontline Member

Information

 • Bostadsort
  Västra Götaland

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  erik_sandborg@hotmail.com
 • Telefon
  0722211657

Recent Profile Visitors

4,214 profile views
 1. Som jag kört också, men som jag skrivit så har det tyvärr inte hjälpt för mig. Tycker att saltvattensspön bör tåla mer, även slarv med avsköljning då och då.
 2. Glömde skriva att jag naturligtvis låter spöt torka ordentligt efter avsköljning innan det åker ner i påse och tub.
 3. Hur klarar era spön ett flitigt fiskande i saltvatten? Har ett Sage Z-axis 691 som börjar se rent jäkligt ut, förutom skråmor och annat som nog beror på sand och fall på klippor har ringarna börjat rosta under epoxyn. Såg också häromdagen att ringarna på mitt Sage Motive #7 som är betydligt nyare också rostat under lindningarna och epoxyn. Sköljer nästan alltid av mina spön därhemma efter avslutat fiske utom i enstaka fall, men dessa är ju också saltvattensspön. Kanske jag har förvärrat situationen genom att skölja av mina spön i sötvatten.
 4. Tror att det beror på säl och skarv samt några väldigt torra somrar då många bäckar torkat ut eller fått för höga vattentemperaturer.
 5. Eftersom kronan sjunkit i värde gentemot dollarn och euron på sistone så är det klart att många prylar blivit dyrare för oss svenskar. När man jämför med 90-talet måste man dock ha i åtanke att man tog ut överpriser på produkterna här hemma jämfört med priserna som rådde ute i Europa på den tiden. På grund av ökad handel över internet (konkurrens) samt medlemskapet i EU sjönk priserna för att så småningom hamna på nivå med andra länder ute i Europa. En rulle som kostade runt 3000 kr här hemma kunde t.ex. kosta runt 2000 kr i Tyskland, numera ser man inte alls sådana skillnader.
 6. Om ni väljer Montana, kan det det inte bli fel. Där har ni obegränsade möjligheter, men Colorado,Utah,Wyoming, Idaho och Washington har också många fina älvar liksom Alberta och British Columbia på den kanadensiska sidan av gränsen. Personligen har jag bara erfarenhet från Montana, Alberta och B.C .
 7. Något bättre idag än i går, 2 st på 40-43 cm så nollan är spräckt i alla fall. Tyvärr ingen över måttet, men tappade en som var minst 50. Med den hade jag varit nöjdare. Fiskade bara eftermiddagen, hade dock förväntat mig bättre aktivitet vid högvattnet runt 5 tiden, men då var det helt dött.
 8. Jag och kompisen hade bara två fiskkontakter och ingen landat på ett ställe där man oftast får fisk. Riktigt dåligt trots att vi rörde en hel del på oss längs stranden, stegräknaren visade på 29000 steg. Den jag hade på högg i ett av de första kasten så jag trodde att det skulle bli en bra dag, men vädret var i alla fall fint och det var kul att vara igång igen. Får bli en eftermiddagstur idag.
 9. Som Fly Fellow skriver, Fernie B.C är ett bra alternativ. Fiske och skidåkning i världsklass, har bara provat fisket, men flera kompisar har även åkt skidor där. Queenstown NZ är också ett trevligt samhälle med många möjligheter i omgivningarna och i Montana finns det många fina ställen. När det gäller större städer så är nog Vancouver B.C svårslaget.
 10. Isoperla

  Streamer

  Det funkar bra. Men det beror på förtyngning av flugan, tafslängd, strömningsförhållanden,intagningshastighet m.m . På många ställen funkar det bra, på andra inte. Ibland behövs sjunklina eller sinktip.Har man bara flytlina kan en sjunktafs vara ett alternativ. De finns att få med olika sjunkhastigheter. Det är bara att prova, så ser du om det funkar under dina förhållanden.
 11. Har tyvärr aldrig fiskat där, men har haft mina funderingar. Hade i alla fall sparat denna länk av Henrik Leth. https://www.brakvand.com/fisk-pladser/mariager-fjord-88888 Verkar rätt bra tycker jag, men du kanske redan hittat den.
 12. Har fiskat i flera älvar i Montana och de vilda regnbågarna var inte speciellt lättlurade även om man inte kan jämföra med svårflörtade öringar och jag såg ingen enda person som nackade en fisk. Nu kommer jag inte ihåg så noga, men de flesta älvar där vi fiskade hade nog no-kill restrikationer, så det var ingen option heller. Vet inte vad du baserar ditt påstående på eller var i USA du fiskat.
 13. Kanske bättre med husbil än tält med tanke på alla huggormar 😉.
 14. Använder oftast intermediate på kusten och ibland en sjunk 3:a . Med intermediate händer det ytterst sällan att jag fastnar i botten, men jag tar oftast hem flugorna relativt snabbt. Flytlinan använder jag mer sällan även om det händer, ser få fördelar med flytlina om jag inte vill fiska i ytan eller strax under.
 15. Det ser ju ut som bromssystemet på en Viscount, vilken var en billigare rullserie än Marquis. Konstigt.
×
×
 • Create New...