Jump to content

Isoperla

Edgemember
 • Content Count

  2,684
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Isoperla last won the day on April 9 2017

Isoperla had the most liked content!

Community Reputation

364 Excellent

About Isoperla

 • Rank
  Frontline Member

Information

 • Bostadsort
  Västra Götaland

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  erik_sandborg@hotmail.com
 • Telefon
  0722211657

Recent Profile Visitors

4,404 profile views
 1. Ställde en fråga till Fish your dream hur det kommer att fungera i Tjuonajokk och svaret var : Att det är en ny situation för alla och det återstår att se hur det blir.
 2. Märkligt att man bara intervjuar Jägareförbundet angående fiskekorten och inte Sportfiskarna, Sportfiskarna är märkvärdigt tysta i ärendet.
 3. Om detta stämmer så är det helt otroligt, men jag var rädd för något liknande. Är själv Norrbottning, men bor inte där längre så jag är också utestängd.
 4. Man får hoppas, tror inte att fisket stör rennäringen i samma utsträckning som de anser att jakten rör. Är ingen expert på renar, men jag har fått uppfattningen att renarna rör sig högre upp på fjället på sommaren undan från mygg och annat otyg och fisket sker ju till stor del i dalgångarna. I alla fall brukar jag inte se så väldigt många renar när jag fiskar i fjällen.
 5. Lite överdrivet att lägga in reklam i var och varannan tråd du svarar på, antingen att du har köpt eller tänker köpa från handlaren du nämner ovan. Vet inte heller om det är o.k enligt forumets regler.
 6. Inget angående tekniska lösningar som löser problemen vid kyla och angiven räckvidd som imponerar på många gäller ändå inte vid normal motorvägsfart utan vid 40-50 km/h . Googla på " kvalitetsproblem Tesla" få du upp en hel del som du inte hittar på Teslaclubens sida, men de förbättrar sig ständigt och man måste medge att Tesla har gjort ett fantastiskt jobb med att från 0 blivit en tillverkare som andra benchmarkar mot. De är ju fortfarande ledande när det gäller elbilar.
 7. Det här priset som du anger är ju med alla måltider (frukost, lunch, trerätters middagar) plus 6 dagars guidning och boende i dubbelrum , det är klart att det blir dyrt då. De flesta av oss som åker till fjällen bor nog i självhushåll och fiskar utan guide. Tycker emellertid att de andra paketen också är för dyra för en vecka harrfiske enligt min smak.
 8. Det kan hända att det gör, men regeringen har ett beteende gentemot glesbygden som indikerar att de inte känner till problemet eller totalt ignorerar det. Det finns i nuläget inget alternativ till bensin och diesel när det är kallt. Hur länge det dröjer är en annan sak, det kan ta 5-10 år eller så löser det sig med vätgasbilar och inte elbilar. Räckvidden på elbilarna som anges gäller dessutom oftast när man kör ca 50 km/h och inte när man kör 90-110 km/h. En bekant körde med en elbil med högt angiven räckvidd från Göteborg till Skanör, tror jag att det var, i normal motorvägsfart och fick ladda 3 gånger på vägen, bilen liksom batteriet var då ett år gammal.
 9. I alla fall är elbilar ingen hit vid låga temperaturer, räckvidden minskar radikalt dålig och värmesystemet kan också ifrågasättas. Att bli stående med en bil som inte går ute i ödemarken när det är -30 är ju direkt livsfarligt. En amerikansk studie visade att redan vid -7 C reduceras räckvidden på en BMW i3 med 50% och en Tesla Model S med 38% . Minus 7 grader är ju blidväder i Norrbotten och naturligtvis blir det ännu sämre vid ännu lägre temperaturer.
 10. Har inte varit där sedan den nya ägaren tog över på grund av priset, men så mycket som 43000 för en vecka är det väl inte ?
 11. Om skatten är till för att bryta konsumtionsmönster,varför styr man då över konsumtionen till tygkassar som bevisligen är ännu sämre för miljön? Förpackningsplasten vore viktigare att komma åt.
 12. I Tyskland är ekologiska affärer mycket vanligare än i Sverige och jag har upplevt att "ekotanter" lagt bland annat skitiga potatisar, morötter och annat direkt i inköpskorgen och sedan på rullbandet då de inte velat använda plastpåsar, en grotesk sörja är följden och ibland havererade rullband på grund av jorden och skitiga korgar. Sådant kommer vi säkert också att få uppleva här i Sverige när en avgift tas ut på påsar, ohygieniskt och inte heller bra för miljön. Det finns många aspekter på det hela och som nämnts tidigare är tygkassar också sämre för miljön än plastpåsar. Men vi har politiker som fattar beslut på känslor, tro och symbolpolitik istället för att ta till sig fakta eller tänka logiskt.
 13. Samebyn har ju rätt att bestämma över fisket, men det betyder ju inte att de tagit över campen. Campen i sig kan de ju inte äga, men utan fiske är den ju inte mycket värd. Men det blir säkert en deal, vilken dock kan innebära att man inte får fiska i området om man inte bor på campen. Tror att det blir så, för det skulle gynna båda parter.
 14. Samerna har väl inte tagit över Tjuonajokk, eller vad menar du? Trodde att det var "Fish your dream" som tog över efter Ingemar Kristell.
×
×
 • Create New...