Jump to content

manatee

Members
 • Posts

  28
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

manatee last won the day on February 24 2017

manatee had the most liked content!

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Varberg

Recent Profile Visitors

663 profile views

manatee's Achievements

Member

Member (2/5)

30

Reputation

 1. Nice! Skriv här då så kanske fler hakar på!
 2. Förstår det, låt det komma bara det går över snart. Vetefan tror inte det är härifrån iaf. Dom flesta är ju bra på å ta med sig sin skit hem nu för tiden. Ja kommunen borde stå för det. En skulle haft lite mer organisationsförmåga å styrt upp det på något sätt. Där det rör sig människor här nere funkar det bra redan tycker jag, det är de här mer otillgängliga platserna och ute på öarna det är som mest.
 3. Likt varje år när det stormat och haft sig, blåser det upp mycket skit på land, från havet. Var nere idag på en sträcka(varberg) som jag brukar fiska på ett par gånger per år och samlade ihop två säckar med enbart plast. Sträckan är runt 1 kilometer och anses väl av gemene man vara för strävig att promenera på så det är ofta skiten blir liggandes. Antagligen hade jag kunnat få med typ 4-5 säckar till, en 20 tums tjock-tv, ett 220 liters plastfat och säkert 50 kilo i gamla spritflaskor. Det värsta är att går jag direkt norr om den här sträckan så är det precis lika mycket att plocka och så fortsätter det, å det är likadant varje år. Vet att det är många andra fiskare som plockar mycket skit runt om i landet, på de ställena de använder sig av, men vill väl komma med en uppmaning till de som inte gör det. Speciellt nu när det till och med är på nyheterna, att det år 2050 är mer plast än fisk i havet. För jag anser att plocka skräp längst kusten borde ses som lika bra som vilken fiskevårdsåtgärd som helst. Så kör hårt å tillsammans gör vi skillnad, eller i alla fall försöker. Å kudos till er som håller igång forumet istället för i diverse grupper på facebook. Jag är glad för det arkiv av trådar som finns samlade här på edge, speciellt nu vintertid. Tänk på dom som ska försöka leta efter information på facebook, jo tack tjeena. Fridens
 4. Har fiskat med 9 fots klass 6 sen jag började och skulle jag köpa nytt havsöringsspö skulle jag definitivt byta upp mig till 10 fot klass 6 eller 7. Mest på grund av kastegenskaperna. Men sen är det ju stor skillnad på klass 6 spöna med, mitt lpxe funkar bra när de blåser på samtidigt som mitt xact inte klarar det.
 5. manatee

  Varberg

  Varit ute ytterligare tre sena kvällar efter den förra på olika lokaler. När vi kom fram igårkväll möttes vi av en hoppande öring och såg den ett par gånger till. Det verkade lovande. Både jag och kompisen hade kontakt men ingen upp. Skam den som ger sig på't ikväll igen. Vad fiskar ni andra med under skymning och mörkare timmarna?
 6. Det är appen som heter Sejladsudsigt. Dock utan bra inzoomningsmöjligheter. Tack för den fina komplimangen HÖ&GÖS! Tips på en annan är danska försvarets vädertjänst "FRV": http://ifm.fcoo.dk/ . Har inte använt den på länge men den stämde likt DMI väldigt bra för vind. Lite väl tung för att använda med mobilen kanske.
 7. Steg en riktigt fin HÖ förbi kameran idag. Får nog köpa kraftigare utrustning nu
 8. Bor i halland, utöver flugfiskandet har jag kitesurfat väldigt mycket så har testat de flesta tjänster. Bäst korttidsprognos står DMI för enligt mig, använder appen "sejladsudsigt" till detta. Vill jag ha en längre prognos upp till en vecka kollar jag windguru.com, http://www.windguru.cz/se/index.php?sc=47945&sty=m_menu , det ger mig iaf ett hum som brukar stämma helt ok men kan ändras. För allmänt väder använder jag vejrkortet på DMI, http://www.dmi.dk/vejr/til-lands/vejrkort/ .
 9. manatee

  Varberg

  Jo det blåste på bra även på natten, men det gick lite upp och ner, NO typ 6-10 m/s skulle jag tro. Men det var ju varma vindar så det gjorde inte så mycket. Vi var ute på öarna med så det var en stark ström i vattnet, så fisket kändes hett. Var dessutom lite av ett äventyr att hitta hem och inte köra på sten i mörkret hehe. Bundit upp lite uv-skummisar nu, ska bli kul och se om det blir någon skillnad en natt framöver. Många prickar
 10. manatee

  Varberg

  Tackar Var ute och körde lite nattfiske igår utanför getterön, smällde på en liten 42:a på skumfidusen runt midnatt, kul!!
 11. manatee

  Varberg

  Testade flytringen för första gången har om kvällen, gav utdelning på djupet
 12. manatee

  Varberg

  Tack så mycket! Har rätt många dagar bakom den där, de e gott att det ger utdelning till slut =D Tror att jag hade på denna eller en annan fisk i liknande storlek dagen innan, fast jag tappade den efter att den hoppade långt ut, så en var ju inte direkt nöjd =D
 13. manatee

  Varberg

  Hoppas din axel blir väl snart. Har kommer en bild på min största hittills, 69 cm mätte den.
×
×
 • Create New...