Jump to content

manatee

Members
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by manatee

 1. Nice! Skriv här då så kanske fler hakar på!
 2. Förstår det, låt det komma bara det går över snart. Vetefan tror inte det är härifrån iaf. Dom flesta är ju bra på å ta med sig sin skit hem nu för tiden. Ja kommunen borde stå för det. En skulle haft lite mer organisationsförmåga å styrt upp det på något sätt. Där det rör sig människor här nere funkar det bra redan tycker jag, det är de här mer otillgängliga platserna och ute på öarna det är som mest.
 3. Likt varje år när det stormat och haft sig, blåser det upp mycket skit på land, från havet. Var nere idag på en sträcka(varberg) som jag brukar fiska på ett par gånger per år och samlade ihop två säckar med enbart plast. Sträckan är runt 1 kilometer och anses väl av gemene man vara för strävig att promenera på så det är ofta skiten blir liggandes. Antagligen hade jag kunnat få med typ 4-5 säckar till, en 20 tums tjock-tv, ett 220 liters plastfat och säkert 50 kilo i gamla spritflaskor. Det värsta är att går jag direkt norr om den här sträckan så är det precis lika mycket att plocka och så
 4. Har fiskat med 9 fots klass 6 sen jag började och skulle jag köpa nytt havsöringsspö skulle jag definitivt byta upp mig till 10 fot klass 6 eller 7. Mest på grund av kastegenskaperna. Men sen är det ju stor skillnad på klass 6 spöna med, mitt lpxe funkar bra när de blåser på samtidigt som mitt xact inte klarar det.
 5. manatee

  Varberg

  Varit ute ytterligare tre sena kvällar efter den förra på olika lokaler. När vi kom fram igårkväll möttes vi av en hoppande öring och såg den ett par gånger till. Det verkade lovande. Både jag och kompisen hade kontakt men ingen upp. Skam den som ger sig på't ikväll igen. Vad fiskar ni andra med under skymning och mörkare timmarna?
 6. Det är appen som heter Sejladsudsigt. Dock utan bra inzoomningsmöjligheter. Tack för den fina komplimangen HÖ&GÖS! Tips på en annan är danska försvarets vädertjänst "FRV": http://ifm.fcoo.dk/ . Har inte använt den på länge men den stämde likt DMI väldigt bra för vind. Lite väl tung för att använda med mobilen kanske.
 7. Steg en riktigt fin HÖ förbi kameran idag. Får nog köpa kraftigare utrustning nu
 8. Bor i halland, utöver flugfiskandet har jag kitesurfat väldigt mycket så har testat de flesta tjänster. Bäst korttidsprognos står DMI för enligt mig, använder appen "sejladsudsigt" till detta. Vill jag ha en längre prognos upp till en vecka kollar jag windguru.com, http://www.windguru.cz/se/index.php?sc=47945&sty=m_menu , det ger mig iaf ett hum som brukar stämma helt ok men kan ändras. För allmänt väder använder jag vejrkortet på DMI, http://www.dmi.dk/vejr/til-lands/vejrkort/ .
 9. manatee

  Varberg

  Jo det blåste på bra även på natten, men det gick lite upp och ner, NO typ 6-10 m/s skulle jag tro. Men det var ju varma vindar så det gjorde inte så mycket. Vi var ute på öarna med så det var en stark ström i vattnet, så fisket kändes hett. Var dessutom lite av ett äventyr att hitta hem och inte köra på sten i mörkret hehe. Bundit upp lite uv-skummisar nu, ska bli kul och se om det blir någon skillnad en natt framöver. Många prickar
 10. manatee

  Varberg

  Tackar Var ute och körde lite nattfiske igår utanför getterön, smällde på en liten 42:a på skumfidusen runt midnatt, kul!!
 11. manatee

  Varberg

  Testade flytringen för första gången har om kvällen, gav utdelning på djupet
 12. manatee

  Varberg

  Tack så mycket! Har rätt många dagar bakom den där, de e gott att det ger utdelning till slut =D Tror att jag hade på denna eller en annan fisk i liknande storlek dagen innan, fast jag tappade den efter att den hoppade långt ut, så en var ju inte direkt nöjd =D
 13. manatee

  Varberg

  Hoppas din axel blir väl snart. Har kommer en bild på min största hittills, 69 cm mätte den.
 14. manatee

  Varberg

  Tack! Han satt fint, första för i år. Har gått och kliat mig i skägget å undrat vad jag gör fel. Du får iaf något när du är där, till skillnad från en annan.
 15. manatee

  Varberg

  en liten tjockis från ikv.
 16. http://www.xxl.se/fiske/klader-for-fiske/vadare/orvis-convertible-top-waders-vadarbyxa/p/1091364_1_style köpte dessa, verkade billigt när man jämförde mot andra sidor och recensionerna som finns på orvis sida Edit. Dom höjde priset med 1000 spänn idag.
 17. manatee

  Varberg

  La ett par timmar norr om stan nu på förmiddagen. Gick bet den här gången fast det var sjukt gött att få komma ut igen.
 18. manatee

  Varberg

  Ni kanske har rätt ändå Bommat rejält de senaste. Tappade en stor idag dock, hände något mellan 19:00-20:00, havet började bubbla av småfisk som blev jagade och ett par öringar som var uppe vid ytan. Sen när jag gick inåt möttes jag av ett nät längst in i den lilla viken utanför femte vik och ett i femte vik, uppmärkta dock. Hade tänkt fortsätta fiska ett tag till men då tappade man suget asså.
 19. manatee

  Varberg

  Jag tror det är bra. Men det känns som att det är fler från Göteborg som rapporterar här och ännu fler som fiskar antagligen än här. Har fått 5-6 st över måttet och många mindre. Landade en rätt fet 50 cm ute på Getterön idag vilket är min största hittills med flugspö. Så satans kul!
 20. manatee

  Varberg

  Nu ser det ut som att det ska blåsa östligt i över en vecka. Brukar aldrig lyckas bra på östligt. Jag skulle vilja ha lite tips om lite öringsfiske i strömmande vatten. Har bara flugfiskat HÖ i havet men skulle vilja ta det vidare längst med åarna. Student som man är så är man inte gjord av pengar och riktar det till vårat närområde Varberg - Falkenberg. Sitter inne på ett #6 spö som det är nu. Skulle gärna rikta det till fiske med torrflugor. Antar att det inte riktigt är dags för det än om man inte vill fiska besor. Skulle uppskatta tips om allt, när det är börjar bli aktuellt, vilken k
 21. Har filmat en hel del kiteboarding med gopro. Hade jag filmat fiske med gopro hade jag bara filmat i 720 p och 60 fps. Blir kalasfint, går att slomoa hur bra som helst. Vilket kameraköp hade jag bara grundat på batteritid samt att de tar in lika mycket ljus. Så filmar alla lika bra i 720p 60 fps så hade jag köpt den billigaste. Adobe Premier PRO är inte alltför svårt att lära sig baserna på heller med hjälp av internet men Sony Vegas kanske är att föredra. Rekommenderar starkt ett köp av en monopod. Väger inte mkt samt att du kan få lite roligare vinklar och stabilitet i bilden, genom att
 22. manatee

  Varberg

  Fick mig en pigg öring över måttet ikväll på getterön, hur kul som helst! Hur har öppningen av säsongen varit för er andra?
 23. http://vimeo.com/85147880 edit: lyckades inte embedda filmen.
×
×
 • Create New...