Jump to content

Olofsson

Members
 • Content Count

  152
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Olofsson last won the day on May 20 2019

Olofsson had the most liked content!

Community Reputation

28 Excellent

About Olofsson

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Luleå

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  pelleol@hotmail.com
 • Telefon
  0706084588

Recent Profile Visitors

1,908 profile views
 1. Efter att ha blivit förtjust i smugglerfemman har jag nu testat även klass sex i samma serie. Intrycket är att spöet inte är så snabbt och styvt som vissa sexor jag ägt (Loop Cross, Sage One). Det har en lite långsammare aktion. Därmed förlorar spöet ochså kraft i långa kast i blåsigt väder, stora streamers etc. Har testat det med en Vision Vibe 6-7 (15 gr kortklump). Linan var lättkastad med spöet och passade bra till streamerfisket, då leverans snarare än presentation var linans starka sida. Spöet passar bra till lite tyngre nymffiske och streamer i älv och sjö. Till kusten tycke
 2. Hade tappat hoppet att få tillstånd. Men vad säger man, plötsligt händer det! Så nu har vi tre dygn på Leitik-sträckan i kaitumälven. Sweeet!!!
 3. Hoy! Efter en fyra veckors trip i februari 2019 kommer här en kort rapport om resan. Det var tjugo år sedan vi var på norra delen av sydön och mycket hade förändrats. Framför allt fisketrycket! Det var förvisso högsäsong, men var man än tog sig ut var det folk som fiskat före. Vissa dagar var det helt jävla hopplöst att hitta hyfsat ostört vatten. Helifisket har exploderat (precis som hemma) och det dyker upp folk på de mest avlägsna platserna. Nog lyckades vi hitta bra fiske ibland ändå, men vi fick slita för det. Vi hade guide några dagar och det börjar bli svårare även för do
 4. Hej! Har införskaffat ett Hardy Demon smuggler i klass fem och tänkte dela lite intryck efter ett par fisken. Innan köpet fick jag möjlighet att testa ett smuggler mot ett Zephrus (båda i klass fem). Känslan var att Zephrus var klart snabbare och kunde bära bra med lina till längre kast. Men kort och medeldistans var klart till smugglerns fördel med bättre känsla och precision. Valet föll på smugglern, då jag redan äger kraftfullare femmor. Efter köpet har jag testat både ström och sjöfiske med smuggler och jag måste erkänna att jag är helt såld! Det skall sägas att jag inte är en k
 5. Fick precis igenom reklamationen och allt återbetalt från Outnorth. Ingen återkoppling dock om vad Katadyn anser vara skälet till uppkomsten av hålen. Får nog bli en Sawyer Mini nästa gång. Katadyn Bee Free har förbrukat förtroendet.
 6. Korken på Bee Free passar inte på vanliga PET. Den har en betydligt större öppning, vilket jag tyckte var bra då det var enklare att fylla på än en PET. Däremot säljs produkten med en variant med en hårdare flaska. Jag undrar om inte det är det klokare valet idag.
 7. Har testat en Katadyn Bee Free vattenreningsflaska under fyra veckor på NZ. Älvarna som vi tog vatten ur för rening får väl betraktas som tämligen rena i sig. Men det är gott om kreatur på sina ställen och rapporter om främt Girardia har varit återkommande. Plus: Vi har mått prima med det renade vattnet trots gott om nötkreatur och får längs vissa älvar. Det är lätt att pressa vattnet genom reningsmembranet och att slippa bära med sig vatten för hela dagar har varit otroligt skönt. Ingen bismak i det renade vattnet. Minus: Den mjuka pressflaskan höll inte som utlovat
 8. Gavas nätas rätt hårt av samerna i vistet. Siktar ni på röding skulle jag välja så högt belägna sjöar det går. Kan vara svalare vatten där (Luspas eller Vuordnajaure) Ta gärna flyring för att komma åt. Tror båt går att hyra i Luspas av fjällflygarna. Sjunklina om fisken gått ner pga varmt ytvatten. På nätterna kan dock rödingen tillfälligt komma upp i ytlagret för att äta, även om det är varmt.
 9. Ring Arctic Heli i Kiruna och snacka med Mikko. Han vet allt som finns att veta och flyger ut er till ett bra vatten.
 10. Det är ganska kraftiga strömmar. Ta med tyngre sreamerspö och satsa på att komma ner i fårorna. En gummibåt eller liknande för att kunna byta sida är guld. Det är omöjligt att vada över. Har ni tur kan ni även hitta röding i lugnare strömpartier och bakvatten. Vet några som kört flyring efter röding/öring med gott resultat. Då vi varit där har nackarna varit svårfiskade. Bäst har varit strömspetsen ut i de olika selen.
 11. Har kollat men dom är för korta till tvådelat splitcane. Tuben till tvådelat behöver vara ca 115 cm. Men jag letar vidare.
 12. Jag har kollat där men dom har mest corduratuber och tuber för fyrdelade spön. Jag letar en tub till mitt 7 fots tvådelade canespö. Var får alla byggare tag i sina fina tuber?
 13. Någon som vet var man kan hitta spötuber i aluminium? Typen robust med skruvkork och gummipackning. Mvh/Pelle
 14. Tack! Nu gäller det bara att moderera ner kastet till canetiming. Trots att jag gillar långsammare kolfiber sitter jag förmodligen fast i den lite snabbare kolfiberfarten efter alla år. Spännande att testa något nytt!
 15. Kan bara meddela att jag kommit över ett Löfdal Legacy 7’ #4 som han byggde 2010. Måste säga, utan att veta något om splitcane, att det är ett sjukt vackert spö. Gott hantverk känner jag i alla fall igen. Jag blev helt chockad över hur tunn toppen är. Alltså det är nästan ofattbart hur sex ribbor kan bli så tunna och sedan sammanfogas hela vägen ut med sådan precision. Tyvärr är det två meter snö utanför fönstret så provkastningen får vänta lite. Men jag längtar. Till spöet har införskaffats en Medalist 1494 DA som skall förses med för ändamålet lämplig lina.
×
×
 • Create New...