Hoppa till innehåll

Olofsson

Members
 • Antal inlägg

  131
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Gemenskaps Rykte

21 Excellent

Om Olofsson

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Luleå

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  pelleol@hotmail.com
 • Telefon
  0706084588

Senaste Profil Besökare

1 302 profilvisningar
 1. Fint Löfdal med dubbla toppar. Byggt av Ulf 2010. Spöet är i bra skick och rakt. Alltid förvarat hängande. Ena toppen någon cm kortare pga knäckt topp av förgående ägare. Ny toppögla ditmonterad av Ulf själv enligt uppgift. Spöet kastar dock lika bra med båda topparna och bär galant både en klass fyra och en klass femlina. Fler bilder kan skickas för den intresserade. Kommer med socka och PVC-tub. Kontakt via PM Pris 2500:- + ev frakt.
 2. Medalist i bra skick. Pris 400:- + ev frakt. Vi hörs via PM. Mvh/Pelle
 3. Fick precis igenom reklamationen och allt återbetalt från Outnorth. Ingen återkoppling dock om vad Katadyn anser vara skälet till uppkomsten av hålen. Får nog bli en Sawyer Mini nästa gång. Katadyn Bee Free har förbrukat förtroendet.
 4. Korken på Bee Free passar inte på vanliga PET. Den har en betydligt större öppning, vilket jag tyckte var bra då det var enklare att fylla på än en PET. Däremot säljs produkten med en variant med en hårdare flaska. Jag undrar om inte det är det klokare valet idag.
 5. Har testat en Katadyn Bee Free vattenreningsflaska under fyra veckor på NZ. Älvarna som vi tog vatten ur för rening får väl betraktas som tämligen rena i sig. Men det är gott om kreatur på sina ställen och rapporter om främt Girardia har varit återkommande. Plus: Vi har mått prima med det renade vattnet trots gott om nötkreatur och får längs vissa älvar. Det är lätt att pressa vattnet genom reningsmembranet och att slippa bära med sig vatten för hela dagar har varit otroligt skönt. Ingen bismak i det renade vattnet. Minus: Den mjuka pressflaskan höll inte som utlovat. Redan efter två veckor kom första hålet. Mot slutet var otaliga varv silvertejp enda räddningen och tillslut gick det inte alls att pressa vatten genom filtret. Otaliga hål både mitt på och i toppskarven. Flaskan skall nu reklameras och det återstår att se vad Katadyn säger om hålen. Flaskan är ju inte misshandlad eller ovarsamt brukad på något sätt. Pelle
 6. Gavas nätas rätt hårt av samerna i vistet. Siktar ni på röding skulle jag välja så högt belägna sjöar det går. Kan vara svalare vatten där (Luspas eller Vuordnajaure) Ta gärna flyring för att komma åt. Tror båt går att hyra i Luspas av fjällflygarna. Sjunklina om fisken gått ner pga varmt ytvatten. På nätterna kan dock rödingen tillfälligt komma upp i ytlagret för att äta, även om det är varmt.
 7. Ring Arctic Heli i Kiruna och snacka med Mikko. Han vet allt som finns att veta och flyger ut er till ett bra vatten.
 8. Det är ganska kraftiga strömmar. Ta med tyngre sreamerspö och satsa på att komma ner i fårorna. En gummibåt eller liknande för att kunna byta sida är guld. Det är omöjligt att vada över. Har ni tur kan ni även hitta röding i lugnare strömpartier och bakvatten. Vet några som kört flyring efter röding/öring med gott resultat. Då vi varit där har nackarna varit svårfiskade. Bäst har varit strömspetsen ut i de olika selen.
 9. Har kollat men dom är för korta till tvådelat splitcane. Tuben till tvådelat behöver vara ca 115 cm. Men jag letar vidare.
 10. Jag har kollat där men dom har mest corduratuber och tuber för fyrdelade spön. Jag letar en tub till mitt 7 fots tvådelade canespö. Var får alla byggare tag i sina fina tuber?
 11. Någon som vet var man kan hitta spötuber i aluminium? Typen robust med skruvkork och gummipackning. Mvh/Pelle
 12. Tack! Nu gäller det bara att moderera ner kastet till canetiming. Trots att jag gillar långsammare kolfiber sitter jag förmodligen fast i den lite snabbare kolfiberfarten efter alla år. Spännande att testa något nytt!
×
×
 • Skapa ny...