Jump to content

Porta

Edgemember
 • Posts

  711
 • Joined

 • Last visited

About Porta

 • Birthday 09/06/1974

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Nyköping

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  melker.wallin11@gmail.com
 • Telefon
  0768119922

Recent Profile Visitors

2,227 profile views

Porta's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

13

Reputation

 1. Tack för engagemanget, jag "tippar" att det rör sig om en S1/S2 efter era responser
 2. Iofs väääldigt lik färgkombon en PT-klump som ligger uppmärkt i hyllan på spole märkt: S2/S3....
 3. Ja jävlar, fyllde upp handfatet och testade, nog fan sjunker den turkosa delen illa kvickt. En S1/S2 således. Någon som vet om det finns en "färgkarta" över PT-klumpar. Kanske har att göra med när de producerades också om samma färgkombo använt för olika densitet vid olika tidpunkter?
 4. Tack, bara att märka upp en spole och testa vår slutsats i River Dee i mars :-)
 5. Hittade en gammal omärkt spole med en PT-klump på, dessvärre har jag dessutom glömt vilken typ det är...någon som kan komma till undsättning? Kan det röra sig om en F/S7...? Tack på förhand!
 6. Jag kör Patagonia Guidewater och innan det den äldre modellen av Patagonia SST. Gillar Guidewatern bättre då den har vertikala fickor och ett yttre skikt/skal som jag upplever tål väta under längre tid, jämför då mot SST:n som iofs är 5-6 år gammal mycket kan ha utvecklats på den. River Salt tror jag är en grymt bra jacka.
 7. Torrdräkt används ofta till paddling med bla havskajak i syfte att öka chansen till överlevnad vid ofrivilligt dopp i kallt vatten (isolerande lager under krävs förstås).
 8. Jo, jag har kikat en hel del på just Ursuks utbud av torrdräkter. Fiske anges ju som en av aktiviteterna som dräkterna lämpar sig för men jag är intresserad av reflektioner kring just "vadningserfarenheter" i torrdräkt. Tror precis som du att det "bör" fungera utmärkt.
 9. Hej, Jag har nyligen investerat i en havskajak bla i syfte att ge mig ut i skärgården till öar, kobbar och skär för att fiska havsöring från dessa, inte från själva kajaken alltså. Eftersom fiake kommer att bedrivas när vattentempen är allt annat än badmässig kommer jag att investera i en torrdräkt. Jag undrar nu om någon testat att bedriva vadfiske iförd torrdräkt och kan komma med lite refletioner? Det borde ju fungera att använda torrisen som vadare med neoprensockor och vadarkängor. Man vill ju gärna slippa att svida om från torrdräkt till vadarbyxor i novemberregn ute på en kobbe i skärgården :-)
 10. Exakt vad jag funderat på då jag nyligen investerat i en havskajak bla i syfte att ta mig ut till öar/skär i skärgården för havsöringsfiske (vadfiske från öar och skär). En torrdräkt med hel fot (vilket inte alla verkar ha) och vadarkängor antar jag bör vara lika bra som ett par vadarbyxor? Så jag undrar precis som du, någon som testat vadfiske iförd torrdräkt och kan komma med lite reflektioner?
 11. De är i full gång, nyrenoverade bottnar "liggs in" för fullt.
 12. Strategin är nog inte helt klar men en del information avseende ambitionen finns här: http://www.vattenorganisationer.se/motalasodra/downloads/36/protokoll_styrelsemte_v-rd_20130911.pdf
 13. Hej, Vännen och föreningens ordförande Bo Nettelbladt summerar insatsen här: http://naveanshavsoring.blogspot.se/ Stort tack till alla som var med och svettades!
 14. Hej, Det drar ihop sig för biotopvårdsarbete i Näveån (Nävekvarn vid Bråviken) lördagen den 20/9 och vi i Näveåns Vattenvårdsförening vill bara flagga för att alla som vill och kan är hjärtligt välkomna att delta. Nedan information från Sportfiskarna som håller i aktiviteten. "Hallå. Lördagen den 20/9 kommer ni kunna vara med och göra skillnad. Sportfiskarna, Sverige sportfiske- och fiskevårdsförbund har pengar avsatt för att genomföra biotopvårdande åtgärder i Näveån. Stenmaterial kommer läggas ut längs två sträckor nedströms första vandringshindret. Detta för att skapa mer lämpliga levnadsmiljöer och ståndplatser för de öringungar som kläcks i ån. Ån utgör även ett viktigt uppväxtområde för den uråldriga och rödlistade fisken nejonöga vars larver ligger nedgrävda i bottensubstratet. Ett elprovfiske för kommande uppföljning genomfördes under förra veckan och drygt 300 öringungar (både årsungar och äldre individer) fångades längs två 25 m långa sträckor. Genom tillförsel av sten kommer konkurrensen om levnadsmiljöer för nykläckta öringar minska och leda till en ökad överlevnad för dessa. Även andra fiskarter och vattenlevande organismer gynnas genom denna typ av åtgärder. Med start klockan 9.00 möts vi upp nere vid Nävekvarns båthamn. Redskap i form av murarhinkar, handskar, spett och skyfflar kommer finnas för 10-15 personer. Har man egna redskap man kan bidra med är det välkommet. Det bjuds på korvgrillning, fika och dricka på plats. Hoppas så många som möjligt vill delta i detta miljö- och naturvårdsarbete och bevara den unika öringstam som årligen reproducerar sig Näveån. Sprid gärna budskapet vidare på byn. Tack på förhand och hoppas vi ses längs åbrinken". Med vänliga hälsningar Rickard Gustafsson Sportfiskarna, Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund
 15. Hepp! Vill bara påminna om att icke slarva bort möjligheten att befästa Isabella Lövins plats i Europaparlametet i valet den 25 maj, en representant som verkligen gör skillnad bla för oss flugfiskare
×
×
 • Create New...