Jump to content

Ola Mörrum

Members
 • Posts

  1,145
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Ola Mörrum last won the day on September 8

Ola Mörrum had the most liked content!

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Mörrum
 • Intressen
  Flugfiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  olalindberg69@gmail.com
 • Telefon
  0722039142

Recent Profile Visitors

7,084 profile views

Ola Mörrum's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

199

Reputation

 1. Du har rätt men at fc tar mer fisk är HELT FEL. Finns så många aspekter att ta hänsyn till så att tror inte folk (de flesta) tänker så långt. En betydande aspekt är en drift på flugan. Nä, det är mördande reklam och påverkan utifrån andra som gör att vi väljer somliga saker här i livet. Det är inte många som går sin egen väg och tänker till själv och provar sej fram. Lättare att kopiera andras framgång. Hur ofta hör man inte om jag har turen att fånga en fisk, vad hade du för fluga. Inte hur flugan fiskades hem eller presenterades, vilket djup mm Samma gäller fc, tex. Lätt att dra slutsatsen att fc är bättre när någon drar två fiskar och jag själv 0 och kompisen använder fc. Rätt plats vid rätt tillfälle, erfarenhet och lokalkännedom det är A o O. Nä nu bryr jag mej inte om denna diskussion längre.
 2. Haha, ja du det är jag. Har du rätt i. Jag gör allt jag kan för att dra mitt strå till stacken när det gäller miljön. Samlar skit vid fiskevatten. Efter mina kära fiske kollegor. Så , ja jag gör vad jag kan. Sanningen är illa hörd.
 3. Nä, fc är väl styvare i de flesta fall. Själv har jag inte behovet av styvt material även om jag fiskar det mesta som går att fiska. Nyfiken, vad gör att du vill det ska vara syvt?
 4. Nä, har du rätt I men någon form av tafs behövs för att fiska. Då är nylon det bättre av de två. Du har kanske ett annat alternativ. Jag metade med bomulls lina förr och fick fisk med det. Had inte funkar bra som flugtafs med tanke på mjukheten.
 5. Nä, men nylon är betydligt bättre än fc.
 6. Finns många exempel på att en fisk inte har samma sinnen som oss. Dra paralleller med en fisk och människan är ett vanligt misstag Därför vi utgår från oss själva.
 7. Använder inte FC alls. Vad gör du? Fler ex är att binda flugor av naturmaterial och inte plast.
 8. Ni som köper FC Här kan ni läsa. Vi fiskare slår oss för bröstet och vill gärna framstå som ett bra exempel när det gäller att värna om naturen. Varför går ni på den mördande reklamen om detta dåliga material. Inte ett dugg bättre än nylon. Tänk till ordentligt. Finns mycket vi kan förbättra vad gäller oss själva inkl mej själv. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/elitakare-anvander-vallan-som-forgiftar-vasaloppssparen
 9. Ni som köper FC Här kan ni läsa. Vi fiskare slår oss för bröstet och vill gärna framstå som ett bra exempel när det gäller att värna om naturen. Varför går ni på den mördande reklamen om detta dåliga material. Inte ett dugg bättre än nylon. Tänk till ordentligt. Finns mycket vi kan förbättra vad gäller oss själva inkl mej själv. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/elitakare-anvander-vallan-som-forgiftar-vasaloppssparen
 10. Framgår även att du inte tycker det är så viktigt att fc används fast det är dåligt. Men men man gör sina val. Ola
 11. Ganska märkligt resonemang Jonas när du är en förebild för många andra. Att branschen säljer innebär ju inte att det är rätt. Det ligger på personen själv så klart. Det handlar inte om att du ska vara drivande det handlar mer om vad du säger och gör som ansiktet utåt för edge och flugfisket Köper konsumenten det bara för att det säljs slutar inte branschen att använda det. Ola
 12. Tycker inte fc är bättre på mer än det Jonas skriver, det sjunker ner bättre än nylon men i övrigt är nylon bättre om du frågar mej. Starkare, billigare, bättre för miljön så jag anser att det borde plockas bort men det är helt personligt.
 13. Jag vill inte vara personlig nu men varför är det känsligt när msn tar upp miljön när det gäller materialval? Får du mer fisk för att du använder fc?
 14. Nu blev jag nyfiken. Vad är överlägset med fc jämfört med nylon under ytan? Fc är inte miljövänligt.
×
×
 • Create New...