Jump to content

Ola Mörrum

Members
 • Content Count

  786
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ola Mörrum last won the day on January 6 2017

Ola Mörrum had the most liked content!

Community Reputation

95 Excellent

About Ola Mörrum

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Mörrum
 • Intressen
  Flugfiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  olalindberg69@gmail.com
 • Telefon
  0722039142

Recent Profile Visitors

4,070 profile views
 1. Ask full med giftiga flugor för öringen. 500 kr
 2. Säljer en rulle komplett med backing och Lina. GL coastal klass 6 slow int. 1000 kr för allt.
 3. Vackert, grattis. Hade ett trevligt fiske i onsdags men öringen vann med 3-0 Men det var fantastiskt skönt med solen i ryggen.
 4. Hur har ni kunnat konstatera att den fisk ni fångat dött efter lång tid. Har inte läst allt?
 5. Jaha, väldigt intressant. Då råder det ingen tvekan men än mer oroande.
 6. Frågan är hur länge högre temp påverkat fisken? Sen är det inte alla arter som påverkas negativt. Naturen har en fantastisk förmåga att anpassa sej efter förutsättningarna runt om. Svängningar i klimatet är inget nytt. Det finns en sida som säger att det vi är i nu är en svängning i klimatet?? Jag vet inte men man bör lyssna på andra sidan också och inte låta sej enbart dras med åt ett håll. Vi blir påverkade av den stora massan och vill nog gärna inte säga emot och hamna i konflikt med andra. Viktigt att tänka utanför ramarna ibland.
 7. Frank Den varianten hör jag oxå när jag är ute o fiskar, speciellt när man är i fjällvärlden. Men om jag tänker ur ett naturligt perspektiv så här ju naturen blivit så av en anledning. Alla vatten håller inte stor fisk och så ska det nog vara. Vi människor har en tendens att göra om saker och ting som vi vill ha det och fiskare vill gärna ha större fisk av olika anledningar. Sen är det mer spännande med större fisk men vad är rätt?
 8. Bra tänkt, håller med dej helt o hållet.
 9. Nu ska kanske inte jag säga för mycket, har en del dyra grejer. men som alla säger finns det ingen fördel jämfört med spö som kostar en tredjedel. Handlar för det mesta om mej som håller i spöt. Med åldern har jag lagt pengarna på att komma iväg på fiske istället för att bli en "hobbyrumsfiskare" Det mesta som sagts är kloka ord men lik förbannat står man där och "vill ha" något nytt. Jag lär mej aldrig.
 10. Det var bra siffror. Sen de två procenten kanske inte skulle vara i den älven de fångades (spekulation) Ja, intressanta uppgifter du kommer med 😊
 11. Ligger mycket i det du säger. Det är kanske ett sätt att föda det primitiva i vår hjärna. Så som du skriver är det mer plågsamt att leka med fisken än att slå ihjäl den. Resonemanget kanske gått för långt. Kanske inte är svårare än att vi som fiskar är den personlighet som hade fött familjen med mat på stenåldern men fiskar för nöjes skull i vårt moderna samhälle. Ärlig talat kan jag leva med att jag fiskar, det bryr jag mej inte så mycket om så länge jag gör det så skonsamt som möjligt för fisken. Skulle jag få ångest (väldigt starkt ord) skulle jag definitivt sluta fiska och försöka hitta en annan hobby eller gå till doktorn..
 12. Väldigt bra skrivet. Jag kan tycka att det är fel att det ska vändas och vridas på fisken ovan vatten bara för att ta en bild. Många gånger kramas fisken mer än sin äkta hälft och därefter tillbaka i vattnet igen vilket jag tycker är fel. Sen tycker vederbörande att den har varit duktig som återutsatt en fisk. Jag tycker att om man nu bestämmer sej för att återutsätta så rör inte fisken utan kroka loss om möjligt genom att lossa kroken utan att håva. Det har fungerat väl för mej i många år. Sen beror det på vilken art vi fiskar efter. Vandrande nystigen fisk som ex vis lax och havsöring är känsligare än stationär fisk vilket kräver än mer av fiskaren. Dels en tuffare drillning för snabbare återhämtning samt att det är som regel större fisk vilket kräver längre återhämtning dvs , längre tid att se till att fisken simmar iväg. Blank havsöring i havet som släpper fjäll sk "blänkare" är också känslig och kräver varsam hand.
 13. Är en bra tanke när det gäller att vara rädd om ett bestånd. Men finns det möjlighet till att ta en fisk, vilket händer på kusten så gör jag gärna det. Tycker det är bra med ett restriktivs urtag med tanke bakom. Det gynnar fiskstammarna. Ett bra exempel är ju Idsjö strömmen. Jag var där när Lars-Åke precis öppnat vattnet i egen regi och det är ju stor skillnad idag och då. Skitkul.
×
×
 • Create New...