Jump to content

Ola Mörrum

Members
 • Content Count

  870
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ola Mörrum last won the day on January 6 2017

Ola Mörrum had the most liked content!

Community Reputation

135 Excellent

About Ola Mörrum

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Mörrum
 • Intressen
  Flugfiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  olalindberg69@gmail.com
 • Telefon
  0722039142

Recent Profile Visitors

4,587 profile views
 1. Du är ju en riktig säljare 😁👍
 2. Det får man lära sej. Håller du kurs 😁
 3. Ja, har gjort i alla fall. Inte nu längre. Det nappar in mer på plast än naturmaterial. Det är samma med fluorcarbon.
 4. Jag kunde inte skrivit det bättre själv. Nu är detta utanför tråden men samma fråga kan ställas Ang det material vi använder i vissa av våra flugor? Vi ska rapportera, inte kasta plast omkring oss. Men vi sportfiskare gör flugor av olika plastmaterial som en och annan blir kvar i vattnet. Som sagt, bara en parantes men tål att tänkas på.
 5. Du har en poäng där faktiskt. Men som jag skrev innan så är vi som fiskar för nöjes skull snett på det från början. Frank du fiskar misstänker jag eftersom du är här? Då tycker jag du har en intressant åsikt när du hävdar djurplågeri eller så är det god självinsikt.
 6. JA, det låter ju vettigt. Tilläggas kan ju också att hullinglöst är bra. Faktum är att vi gör detta för vårt nöjes skull så redan från början är vi snett på det. Vi leker med maten kan man väl säga. varit med om samma som du under en säsong . Fiskade stationär öring och fångade samma öring flera gånger under en sommar. Kände lätt igen den eftersom den var gulfläckig (piggmentfel gissar jag)
 7. Ja, och det är inte lätt att se vilken fisk som gör det???
 8. Prova att göra som jag skrev tidigare. Koka upp vatten låt svalna lite och ner med linan i vattnet.. låt den ligga där några minuter så ska du se att linan blir rakare.
 9. Intressant 😀 Man kan koka upp vatten och sen efter en liten stund lägga ner linan och den blir rakare.
 10. Ja, vet inte om du syftar på att jag inte vet. Jag har kunskap att avgöra vad som är bra eller mindre bra. Men inte sagt att mitt val är ditt val av Lina. Provar ganska mycket linor varje år ( tycker det är roligt) och många funkar väldigt bra till vanligt fiske , upp till 20 m. Behövs inga fantastiska skjutegenskaper. Fiskar man mycket på närdistans, gå upp en klass eller använd en kortklumpslina. Ganska enkelt om du frågar mej. Visst kan man behöva kasta långt men det är inte ofta. Tapering är en annan sak som spelar in. Som sagt passar de flesta linor bra till vanligt fiske. Har pysslat en del med kastning på gräs med killarna i Ryd och är du en duktig kastare som dom är så hanterar du de flesta linor på ett bra sätt. Det handlar mycket om en känsla i fiske med fluga för mej. Det märktes inte minst när jag fiskade mycket lax. Många hade samma spö vid ån men vitt skilda linvikter som var o en tyckte passade sitt sätt att känna linan ladda spöt. Så att säga att en lina är bättre än en annan är att vara ute på tunn is. Skillnaden på linor för ordinärt fiske är oftast marginell om vi pratar de populäraste linorna. Sen finns det tillfälle då man märker större skillnad på linor , i vind tex. Då funkar linor med mer vikt fram till bättre än en lina med lång triangeltaperad klump tex. Jaja, nu har jag sagt mitt. Nu skiter jag i detta.
 11. Glöm inte att TB är underklassad. Fina linor men inte bättre än annat. Klart olika linor kastar på olika sätt men det beror på taperingen. Det går inte att jämföra klass fem rakt av det ska ju ha samma klassning (väga ungefär lika mycker) Finns en del märke som underklassad sina linor och det säger sej själv att en 5:a som är underklassad jämfört med en femma som är rätt klassad blir det bättre drag i, den väger mer. Måste vara objektiv. Nya SA amplitude är fin och en intressant coating, mjuk men bra skjut. Kanske var att ta i med vilken Lina som helst men jag tänker på det bättre linorna. Här själv en TB därav att jag yttrar mej. Fiskar med den en del så jag säger det inte taget ur luften.
 12. Stämmer bra det du skriver. Sen ska det sägas att TB:n är underklassad.
×
×
 • Create New...