Jump to content

Ola Mörrum

Members
 • Posts

  1,145
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by Ola Mörrum

 1. Du har rätt men at fc tar mer fisk är HELT FEL. Finns så många aspekter att ta hänsyn till så att tror inte folk (de flesta) tänker så långt. En betydande aspekt är en drift på flugan. Nä, det är mördande reklam och påverkan utifrån andra som gör att vi väljer somliga saker här i livet. Det är inte många som går sin egen väg och tänker till själv och provar sej fram. Lättare att kopiera andras framgång. Hur ofta hör man inte om jag har turen att fånga en fisk, vad hade du för fluga. Inte hur flugan fiskades hem eller presenterades, vilket djup mm Samma gäller fc, tex. Lätt att dra slutsatsen att fc är bättre när någon drar två fiskar och jag själv 0 och kompisen använder fc. Rätt plats vid rätt tillfälle, erfarenhet och lokalkännedom det är A o O. Nä nu bryr jag mej inte om denna diskussion längre.
 2. Haha, ja du det är jag. Har du rätt i. Jag gör allt jag kan för att dra mitt strå till stacken när det gäller miljön. Samlar skit vid fiskevatten. Efter mina kära fiske kollegor. Så , ja jag gör vad jag kan. Sanningen är illa hörd.
 3. Nä, fc är väl styvare i de flesta fall. Själv har jag inte behovet av styvt material även om jag fiskar det mesta som går att fiska. Nyfiken, vad gör att du vill det ska vara syvt?
 4. Nä, har du rätt I men någon form av tafs behövs för att fiska. Då är nylon det bättre av de två. Du har kanske ett annat alternativ. Jag metade med bomulls lina förr och fick fisk med det. Had inte funkar bra som flugtafs med tanke på mjukheten.
 5. Nä, men nylon är betydligt bättre än fc.
 6. Finns många exempel på att en fisk inte har samma sinnen som oss. Dra paralleller med en fisk och människan är ett vanligt misstag Därför vi utgår från oss själva.
 7. Använder inte FC alls. Vad gör du? Fler ex är att binda flugor av naturmaterial och inte plast.
 8. Ni som köper FC Här kan ni läsa. Vi fiskare slår oss för bröstet och vill gärna framstå som ett bra exempel när det gäller att värna om naturen. Varför går ni på den mördande reklamen om detta dåliga material. Inte ett dugg bättre än nylon. Tänk till ordentligt. Finns mycket vi kan förbättra vad gäller oss själva inkl mej själv. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/elitakare-anvander-vallan-som-forgiftar-vasaloppssparen
 9. Ni som köper FC Här kan ni läsa. Vi fiskare slår oss för bröstet och vill gärna framstå som ett bra exempel när det gäller att värna om naturen. Varför går ni på den mördande reklamen om detta dåliga material. Inte ett dugg bättre än nylon. Tänk till ordentligt. Finns mycket vi kan förbättra vad gäller oss själva inkl mej själv. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/elitakare-anvander-vallan-som-forgiftar-vasaloppssparen
 10. Framgår även att du inte tycker det är så viktigt att fc används fast det är dåligt. Men men man gör sina val. Ola
 11. Ganska märkligt resonemang Jonas när du är en förebild för många andra. Att branschen säljer innebär ju inte att det är rätt. Det ligger på personen själv så klart. Det handlar inte om att du ska vara drivande det handlar mer om vad du säger och gör som ansiktet utåt för edge och flugfisket Köper konsumenten det bara för att det säljs slutar inte branschen att använda det. Ola
 12. Tycker inte fc är bättre på mer än det Jonas skriver, det sjunker ner bättre än nylon men i övrigt är nylon bättre om du frågar mej. Starkare, billigare, bättre för miljön så jag anser att det borde plockas bort men det är helt personligt.
 13. Jag vill inte vara personlig nu men varför är det känsligt när msn tar upp miljön när det gäller materialval? Får du mer fisk för att du använder fc?
 14. Nu blev jag nyfiken. Vad är överlägset med fc jämfört med nylon under ytan? Fc är inte miljövänligt.
 15. Handlar väl mest om vad du kan trivas med i linvikt och längd på klumpen. Idag är de flesta linor bra. Det ska vara lätthanterat som ditt ULS kit. Rio, Guideline eller vad du nu bestämmer dej för blir bra oavsett vad du väljer. Lycka till.
 16. ok, det är ju utvecklingskurvan. Tack
 17. Jo, så är det ju. Vad tycker du? Du har kanske provat både gamla och nya?
 18. Tack så mycket. Nu har det hänt en del sen 2006 men ändå kul att höra. Kan ju hoppas dom är lika bra nu. Mvh Ola
 19. Vad har ni att säga om detta spöt?
 20. Stod mycket nyttigt om dessa demon spö här men lyfter det igen. Ni som fiskat med demon switch 6/7. Kör ni 18-20 g på det?
 21. En vanlig blodknut funkar hur bra som helst. Har jag använt mej av alltid ca 35 år.
 22. Linkontroll kan också vara hur du vill fiska flugan och att man kastar så att flugan börjar fiska direkt ,i tex lax och hö fiske eller kasta med slack i tafs och lina vid öring och harr fiske. Det kan ju göras bra med god linkontroll.
 23. Generellt är väl havsöring glad för en hängande fluga och laxen en lite snabbare fluga men det finns alltid undantag och vart du fiskar flugan. Blank ström eller turbulent vatten, djupt resp ytligt. Nu går jag utanför ämnet men vilken hobby vi håller på med. Mer spekulationer om ett så välskrivet ämne som egentligen är ganska enkelt i sej är väldigt märkligt. Att lägga ner så mycket tid på flugor när det nästan inte spelar någon roll, möjligtvis storleken. Lik förbannat är man som trollbunden. Kul
 24. Håller också med dej.
×
×
 • Create New...