Jump to content

Thun

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Thun

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Fiske: Lerum och Åre
 1. Thun

  Kiruna v 24?

  Tjenare! Jag är ingen expert på området men hade ungefär samma förutsättningar som du förra sommaren bara en fruga istället för barn.. Upplevde att det är mycket vatten att välja på men alla/dom flesta lättillgängliga hade ganska dåligt fiske och en hel del som fiskade där.. Jag var där senare och egentligen prefekt tid på året men ångrar såhär i efterhand att jag inte gjorde ett större "förarbete" på fiskeplatser, så att man kan planera in vandring till lite finare ställen för kändes lite snopet när man åkte därifrån och inte utnyttjat den makalösa naturen som området erbjuder! Mitt tips är att stanna till i Kiruna och "mingla" med lokalbefolkningen typ cafeer butiker osv för att få några guldkorn samt kolla kartor i förväg. Minimera antal dagar på ställen nära vägar eller iaf stora vägar!
 2. "från ett annat forum" om nu tipsen är bra kanske man borde ge ordentlig cred?
 3. https://instagram.com/p/3DouMmK2Lo/?taken-by=herrthun(Funkar inte länken kan jag mmsa den senare) Längtat efter en fin brunöring sedan flera år tillbaka, Den näst största var på knappa kilot för ett antal år sedan så äntligen satt denna! Från en fin och antagligen bortglömd sjö i Göteborgs kommun och dessutom på ett #3 och torrt! Antagligen årets fisk för mig i mina ögon iaf som självklart fick simma tillbaka så att någon annan eller jag kan njuta av den en gång till
 4. Blir Åre trakterna.. och dom sjöarna/strömmarna som vi är intresserade av är öppna från och med 31 oktober tror jag det var.. Kommer bli kyligt men förhoppningsvis roligt fiske ändå! Återkommer om 2 veckor om fisket var något bra!
 5. Is i rullen, linan och spöringarna är inget som har hindrat mig innan får tacka så mycket för tipsen! testar lite nymfer i värsta fall som alltid brukar funka. ska bli spännande detta, känns som om man kanske kan få sig en överraskning då jag aldrig sett någon fluga vid denna tiden så långt upp!
 6. Hej! Har planer på att vara lite extra ledig v.48 och då tillbringa min tid i Jämtland. Flugspöt åker givitvis med som alltid och undrar därför hur fisket är såhär års? Har förstått att öringleken är över men att den kan vara extra klen efter leken så det är lite känsligt med P&T. Men Harren skall inte ha påbörjat sin lek än. Kommer inte fiska så mycket men hade gärna velat få ut några flugor under veckan ändå. Tips på detta? Någon som överhuvudtaget fiskar med fluga såhär års? bara streamers som gäller? Väldigt tacksam för alla tips jag kan få!
 7. Härligt! Säg till om du behöver fiskekompis Åker upp själv imorgon bitti (hade tänkt stanna och fiska på vägen men tror jag skiter i det nu.. haha)!
 8. Såg att dom ändrat rapporterna en del nu. verkar som om det ordnar upp sig! såg riktigt dystert ut innan.
 9. Någon från Jämtland som kan lägga en rapport? Börjar bli orolig att det inte kommer bli någon kläckning att tala om, om vädret håller i sig vilket det verkar göra? Åker upp på lördag och hoppades att kläckningen skulle bli lite sen i år men så sen som det verkar att den blir nu gör mig lite nervös? Någon som kan lugna mina fiskenerver?
 10. Thun

  Orvis vs t.ex. Scott

  Polaren kommer få hem sitt på torsdag så kan jämföra med det, men trodde att detta var något som var standard på spöt men kanske har fått ett måndags ex? Har du någon erfarenhet att skicka tillbaka spön? Ska åka iväg och fiska med det 1 månad på fredag så kommer inte skicka tillbaka det förräns i augusti och då kanske "tidsfristen" för det gått ut? Oavsett så funkar spöt sjukt fint att fiska med så är bara petigt att ta upp det men som sagt liiite tråkigt är det, vet inte om det syns på bilden men små detaljer som att orvis loggan bara är en klisterlapp som är överlackad ger inte direkt premiumkänsla. Trodde först att jag skulle kunna plocka bort det helt för att få ett "rent" spö som skulle kunna vara riktigt snyggt men det är överlackat?
 11. Thun

  Orvis

  Har en Battenkill I och måste säga att jag tror du gjorde rätt val. Min rulle knarrar något fruktansvärt, gillar man det så inga problem men kan tycka att på ett finlirspö vill man nog smygfiska lite och när man drar ut linan låter det nästan som man smäller av ett smatterband. Har letat men tror inte heller man kan ställa av knarret utan att ha lite motstånd kvar i rullen för att undvika trassel. (hopppas dock det blir bättre med tiden annars åker slipen fram).
 12. Thun

  Orvis vs t.ex. Scott

  Hej! Köpte nyligen ett Orvis superfine thouch som jag verkligen är toknöjd med, dock måste jag säga att jag blev lite förvånad över den enligt mig riktigt dåliga finishen på spöt/produkten. Jag har ett antal spön från budget till premium och Superfine ligger i precis samma kategori som de övriga budgetspöna trots att det kostar runt 6 tusen (korken är dock i ungefär samma kvalité som andra premium spön)? Som jämförelse slänger jag med några bilder på Superfine och Scott A4 (kostar runt 3,5) om jag skulle jämföra med mitt Scott S4S (ca 6 tusen det med) är det milslånga skillnader. Varför är det så? Är alla Orvis spö i samma finish (överlackad klisterlapp med loggan, slarvig linning och tveksamt utseende på spöt)?
 13. vet inte om det har avhandlats men vi som inte har turen att få en android som jobbtelefon utan är fast med Iphone (för jag antar att ingen väljer det frivilligt ) så visas inte Köp och sälj kolumnen? har testat med polarens iphone och samma sak där.. det funkar dock med min privata Android. något ni vet om och jobbar på eller något som kanske blivit missat? (eller gör jag fel?)
 14. Haha! kul att OT nämns här då han är min gammelmorfar, har lite prylar över från honom några original oöppnade Mörrumspinnare och Chilimps. Har även lite stumfilmer när han fiskar med diverse personer och drar riktigt stor fisk! Roligt att se hur mycket fisk det faktiskt varit i diverse åar en gång i tiden!
 15. Thun

  Scott A4 lina?

  Tackar! nu har jag mycket på fötterna och skall ta med mig spöt till lokala fiskebutiken och testa! återkommer om någon vecka när jag gjort detta så kan jag kanske hjälpa andra i framtiden också!
×
×
 • Create New...