Hoppa till innehåll

Attelatte

Members
  • Antal inlägg

    14
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Allt postat av Attelatte

  1. Brukar öringen hålla till i områden med makrill eller bör man söka sig vidare om dom härjar för mycket? Såg dessutom två sälar 15 meter från där jag stod först..
  2. Tackar så jättemycket för tipsen! Testade Varholmen idag ett par timmar tills det började monsunregna och vinden gjorde att det inte gick att kasta vettigt längre. Jättefint område med bra rörelse i vattnet! Hade ett försiktigt hugg i början och lyckades senare kroka min första makrill på fluga när jag kastade framför ett ytjagande stim. Inte vad jag var ute efter men grymt kul ändå. Imorn testar jag nytt ställe.
  3. Nu är jag som stockholmare påväg ner till Göteborg för att spendera semestern hos tjejen. Hon jobbar dock på dagarna så tog med fluggrejerna för att försöka fånga några västkustöringar! Har ni några tips på områden som är lämpliga såhär års från land utan bil? Och ska någon annan ut närmsta dagarna/veckan och vill ha lite fiskesällskap?
  4. Haha.Syftar du på att Costa Rica skulle ha mkt kriminalitet eller att jag riskerar att spetsas av sailfish/marlin? Om någon har tips om platser att fiska på får ni gärna höra av er med. Annars utforskar jag själv och skriver rapport
  5. Hej, Jag ska studera två månader i Costa Rica (åker om en vecka) och tänkte fiska en hel del där borta. Tar med mig en hel del spinnutrustning, men tänkte också satsa på att ta lite fiskar på fluga. Kommer besöka både stilla-havskusten och atlantsidan så möjliga fiskarter är bla. jack trevally, dorado, bonefish, tarpon + annat kul. Har en relativt tight budget och tyvärr är andrahandsmarknaden rätt liten i Sverige och tydligen svårt och dyrt att få tag på utrustning på plats. Så tänkte kolla om några har tips på vad jag kan få tag på innan resan. OBS måste bara duga att testa med, måste inte vara 100%. Än så länge har jag: TFO BVK 9ft #7. I klenaste laget för bonefish om det blåser men ska nog duga någorlunda. Rulle har jag bara en vision Deep 7/8( som nog inte håller för många (någon) fisk? Har en guideline coastal floating #7 och en guideline 4-cast #7, tror den förstnämnda är att föredra. Loop evotec HD 11-fourteen, köpt till laxfiske som inte blivit av. Tänkte till tarpon och andra starkare fiskar. Tror det här spöt i klass 10 duger någorlunda och blir rullen aldeles för stor för spöt? https://www.anglingactive.co.uk/shakespeare-agility-xps-fly-rod.html Hittaringa grövre spön till vettigt pris i europa. Flugor: Kan man köpa flugor till bonefish och tarpon i Sverige eller Europa eller tror ni det är lättare att få tag på på plats? Om någon har lämpliga prylar liggandes som inte används får ni gärna skicka ett PM om ni är intresserade av att sälja. Tacksam för alla tips! MVH André
×
×
  • Skapa ny...