Jump to content

Andreas89

Members
 • Posts

  1,062
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Andreas89 last won the day on March 10 2019

Andreas89 had the most liked content!

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  andreas.andersson.89@hotmail.com
 • Telefon
  0700000000

Recent Profile Visitors

3,676 profile views

Andreas89's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

534

Reputation

 1. I år blev det uppehåll. Det var ju lite osäkert där i våras ifall det skulle vara OK att kryssa land och rike runt och jag valde att följa en nyfikenhet för segling och köpte en båt och har spenderat sommaren till sjöss hemmavid. Det är ju alltid lite intressant att avstå från ett kärt intresse en tid och se hur man känner när hetsen klingat av. I detta fall är jag mer taggad än någonsin inför nästa sommars fisken och fjällvistelser i största allmänhet.
 2. Klingan 4 delad?  

 3. Har varit med om att ytfinishen kan komma fläckvis på flykt på gitarrer som legat i förvar. Antagligen med hjälp av svett och/eller något annat de kommit i kontakt med och som sedan fått verka en längre tid. Jag tycker det ser ut som en sådan skada då lönnvrilen inte är missfärgad utan har återfått sin naturliga färg på bilden. Den djupare lystern och varmare färgen man är van att se får den bara när den är ytbehandlad eller blöt. Winston kanske kan tipsa om en lämplig finish att applicera om du drar iväg ett mail?
 4. Har ägt ganska exakt noll Loop-grejer i mitt liv tror jag men det blir nog ändå dem. Pga brett utbud av linor samt omtyckta spön och storspoliga rullar. Vision och Guideline har väl allt också men de känns mer som förnuftiga märken än något som får hjärtat att klappa igång. Om Sage hade erbjudit fluglinor hade jag valt dom pga bredden i deras spöhistorik. Gillar Swifts spön men om jag måste hänga på en Lunar AC2 passar jag
 5. Förvirring i semantiken. Munskydd (simpelt skydd mot stänk) och andningsskydd (med filter för inandningsluften) är inte samma sak och hålls isär i @Balswingers länk. Men båda går väl som munskydd i folkmun så svårt att klandra Sandra och/eller TT.
 6. Hittade mest saker på engelska, kikade lite i akademisk databas också och det verkade ganska problemfritt att använda larverna just till lax i de rapporter jag läste slutsatserna i. EU-lagrummet verkar säga att om larverna ska användas till fiskfoder ska de dras upp med föda bestående av vegetabilier, mjölk eller ägg. Så avfallet är nog inte vanligt hushållsavfall då sådant ju innehåller kött osv. Fanns en sammanfattning om larverna i form av ett föreläsningsunderlag på engelska från SLU här:
 7. Varför är korven och osten slut i Tyskland? De förbereder sig för Wurst-Käse scenario.
 8. Det stod fluglarver i artikeln ovan. De ska odlas lokalt med hjälp av avfall i form av biomassa vad det låter. Det låter ju bra men när man googlar hamnar man långt bakom fiendens linjer ? Vad känner alla som avstår odlad lax? Är den här mer aptitlig? Jag är försiktigt optimistisk, saknar lax på tallriken.
 9. MSB kanske borde dela ut Uno Viklunds målande berättelse om tiden innan toapappret, från sidan 14 - https://docplayer.se/10499418-3-4-2013-i-nod-och-lust.html
 10. Jag lägger ingen värdering alls kring det, jag menar bara att man måste titta på vart vi är i smittspridningen innan vi hissar eller dissar Sveriges och Folkhälsomyndighetens agerande relativt andra länder. Tar man timingen i beräkning blir vi mer lika varandra som länder. Jag tycker Tegnell gör ett bra jobb även jag och han säger ju samma sak - fler och större åtgärder kan bli aktuella men inte än för Sveriges del. I det större perspektivet har jag ingen åsikt alls, alltså mellan radikala åtgärder kontra låta viruset spela ut sin roll snabbare med högre dödlighet som följd. Den ekvationen är ju en sådan etisk och ekonomisk röra att frågan är om ens en samlad expertpanel kommer klara av att vara efterklok på ett träffsäkert sätt när saken är överspelad?
 11. Frågan är om Sveriges strategi faktiskt skiljer sig? Våra grannländer verkar ligga lite före i smittspridningen med tanke på att vi igår bara hade haft 12 personer på intensiven så ifall vi stänger igen skolorna på måndag kanske vi ligger ungefär i fas med "mer handlingskraftiga" länder?
 12. Ja det kan ju bli så att vår strategi visar sig vara väldigt dålig i efterhand. Men jag antar att problemet är att Sverige enligt SVT har kapacitet för 2800 tester per dag och att många som testar negativt kan behöva testas ytterligare gånger över tid. Det skulle behöva rullas ut ett snabbtest i stor skala.
 13. Man kan extrapolera baklänges från hur många som blir allvarligt sjuka och dör. Och de fångas ju alla upp. Nedan uppskattningsmetod baserat på antal döda ger ca 11 200 smittade i Sverige. Folkhälsomyndighetens beräkningar säger enligt Tegnell ca 10 ytterligare smittade per räknad pinne, det blir också 11-12 000 smittade. Låter inte mkt men utan åtgärder är det om 10 dagar 45 000, om 20 dagar 180 000, om 30 dagar 720 000 osv...
 14. Det är just det som är så märkligt. Jag vet inte hur mkt tid de köper sig själva genom att börja sälja korten men det lär ju inte vara mer än max något år och det enda de vunnit när förfarandet stoppats är en garanti att motparten kommer betrakta dem som giriga och mindre än kapabla till rationellt tänkande. Jag kan villigt erkänna att jag på distans trodde ni käbblade i affekt och att allt kommer lösa sig men efter att ha sett hur samebyn själva uttalar sig i video-intervjuer så har jag förstått att läget är mer beklagligt än så. "Svenne Svensk" är inte välkommen helt enkelt och att man känner så kan jag ha mer förståelse för än att man sen inte inser att någon slags gyllene medelväg är mest gynnsam för deras egna intressen i det långa loppet.
×
×
 • Create New...