Hoppa till innehåll

Andreas89

Members
 • Antal inlägg

  1 001
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  20

Andreas89 last won the day on March 10

Andreas89 had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

476 Excellent

Om Andreas89

 • Placering
  Frontline Member

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  andreas.andersson.89@hotmail.com
 • Telefon
  0700000000

Senaste Profil Besökare

2 647 profilvisningar
 1. Andreas89

  En undran.

  Vart köper ni lämpligt balsaträ?
 2. Knapek har stora ögon, men det är inte alltid ögonen är slutna. Lite halvdan kvalitetsnivå. Har även haft krokbrott i skarpt läge och därmed slutat köpa dem.
 3. Vårservice inklusive rengöring av handtagen. Deal with it.
 4. Det fick bli en SLX att prova i sommar. £30 = 375kr var inte så farlig växlingskurs, känner mig knappt rånad.
 5. Ska man dra en etisk linje är det för mig självklart att den går mellan att inte fiska och fiska. Inte mellan att plåga fisken för en dopaminkick och att även döda den för mat. Är och har alltid varit väldigt empatisk med djur och blir alltid lite dämpad en stund när jag tar en matfisk, men om jag aldrig tar matfisk för att jag är blödig ska jag inte heller fiska. Så känner jag iallafall. Håller med om att ädelfisk, särskilt öring och röding, är speciella. Jag tror det är så enkelt som att deras vackra och färgstarka skrud väcker en starkare association till deras mer storslagna levnadsmiljö. De representerar något större än gäddan i vassen.
 6. Linorna är väldigt olika. GT90/125 är rättklassade första 9 meterna, ja, men iom att de är longbellys blir de väldigt tunga till längre kast om man inte har bra klipp i spöt. Smallstream är tyngre än aftma då den är skapt för att ladda spöt på kortare avstånd. SLX är blytung men den är ju skapt för att "hjälpa till" en del vid single hand spey-manövrar på kort till medeldistans. Mallard är enligt AFTMA så 120 grains för WF4, 140 för WF5 osv och med lite kortare klump blir den inte tung vid längre kast som GT-linorna.
 7. Kikade av nyfikenhet på Danners priser på vanliga kängor och de ligger ganska långt under Lundhags exempelvis trots made in the USA kontra Lundhags som producerar i Portugal. Så misstänker att någon kombination av liten produktionsserie / Patagonia-stämpeln / grövre och mer komplicerade material drivit upp priset.
 8. Gratis frakt, snabbt, Mike är trevlig och brukar skicka med en handskriven lapp. Bara att passa på innan Brexit 😤
 9. Andreas89

  En undran.

  Kan inte någon som har (original!) i överflöd lägga upp ett par stycken på tradera? Vore kul att se slutpris
 10. Personligen tycker jag inte behoven klaffar särskilt bra, även om man bara ser till det funktionella. Utegrejerna ska i regel antingen vara svala för tuffare tempo eller hett väder, eller varma vid statisk aktivitet. I vardagen vill jag ha något mittemellan och de sakerna hittar jag aldrig någon användning för ute.
 11. En lagad Cortland WF5 444 peach. 5 cm skadad lina är kapad cirka 1 meter upp från tafsöglan och sen har den svetsats ihop igen. Jag är lite för neurotisk för att lita på den och köpte en ny. Så säljes till dig som litar på dina egna lagningar eller kanske vill kapa den till annat projekt. Köpt sommaren -17 i vit kartong, så det är en ny och fräsch lina. 150kr + porto En Barrio Mallart DT5 - Såld!
 12. En liknande produkt som fungerat bra för mig är Sawyer Mini. Väger ingenting, tar ingen plats, billigt. Passar korken på vanliga PET. Jag och resekamraten tog vatten med en stor dos sunt förnuft i NZ men blev sjuka så det var efter det jag köpte filtret för användning när man inte känner sig säker på vattnet. Det var inte Giardia den gången utan någon kusin. Extremt märklig upplevelse, det har inget med vanlig magsjuka att göra utan magen svullnar upp som en ballong och allt som kommer ut luktar starkt av svavel. För oss blev det två veckor på hotell totalt, första veckan fick vi ingen näring i oss alls, lite sjukhusräkningar, missade upplevelser. Ta med filter dit ner mao.
 13. Är inte grafen lika sprött som kisel? Mao lär väl vinsten bara vara snabbhet/brottgräns per tjocklek/vikt medan tåligheten mot stötar och slitage blir sämre i och med den tunnare tubväggen? Rätta mig gärna om jag fått det om bakfoten.
 14. Outdoorexperten säljer både låga och höga Jaure Light till samma pris ungefär just nu. 3-lagerskängorna är mer vridstyva än Forest och har lite mer genomarbetad passform. Ett par hundra gram lättare per fot också. Kan va värt att spana in.
×
×
 • Skapa ny...