Jump to content

Andreas89

Members
 • Content Count

  1,037
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Andreas89 last won the day on March 10

Andreas89 had the most liked content!

Community Reputation

507 Excellent

About Andreas89

 • Rank
  Frontline Member

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  andreas.andersson.89@hotmail.com
 • Telefon
  0700000000

Recent Profile Visitors

2,842 profile views
 1. Gamla FW 4seven är fin och har den vikt+kapacitet som du efterfrågar. Ägarna håller rätt hårt i dem men en köpesannons kan ge resultat.
 2. Det har hänt att jag lämnar ett vatten, kastar kortet och åker vidare om det är knökfullt, men i Dammån tycker jag det är onödigt, man kan åka uppöver och hitta en egen plats utan problem. Första gångerna jag var där med farsan såg vi inte en människa på våra första två, tre dagskort, men då knatade vi till Rismyrs eller fiskade oss nedströms från landsvägsbron. Har inte heller haft några problem med otrevligheter, tycker tvärtom det kan va kul att korta stunder uppehålla sig där det är trafik med inställningen att grilla ganska mycket korv och se vad det är för typer som passerar. Men visst ser man friktionen ibland, att stå still är inte populärt när folk är i farten. Ni hittade nog en sträcka med kalabalik, jag gissar att ni var nedströms campen? Det finns lugnare platser. Ån är väldigt vacker har spännande storfiskfaktor, klart ni kan åka dit igen.
 3. Jag kan inte låta bli att betrakta honom som Woody Harrelsons flugfiskande lillebror
 4. Carl McNeil har tagit fram taperingen med 140 grains lina och jag tycker det märks. Tyngre så kväver man lätt livet ur klingan, den är så livlig och fin så länge linan inte är för tung. Lättare så blir det sämre drag i grejerna. Jag hade mest hel och halv klass tyngre-linor hemma när jag först köpte spöt och det var inte förrän jag provade en lättare lina som följde AFTMA som det verkligen klickade. 444:orna ligger ju rätt i AFTMA och även om jag inte testat Sylk har jag använt Peach mycket och den är verkligen utsökt balanserad på spöt.
 5. Upp till 8 fot är moderna glasspön typ Epic ganska lätta i känslan. Har inte testat senaste generationen men den ska vara ännu lite lättare och rappare än den förra. Fina torrflugespön iallafall.
 6. Mjukar upp smutsen genom att blöta linan, i en balja funkar också, ringla den i stora loopar så trasslar den inte. Torka av den nu mjuka smutsen. Applicera smörja. Låt smörja torka in. Buffa. Klart. Jag har en teori att man borde kunna bli kvitt det värsta rengöringsbehovet om man vevar in fiskedagens sista kast genom en rengöringsduk istället för att låta skiten torka in, men det har inte testats än. I vilket fall tycker jag rengöringen verkar vara det viktiga, har inte märkt någon jätteskillnad mellan olika smörjor.
 7. Jag är frälst av hushållspapper Har inte bytt en fluga pga fukt eller slem sedan jag började vika några ark prydligt och förvara i bröstfickan. Bara o nypa flugan ett par gånger så blir den som ny, hur slemmig eller vattentyngd den än är. Lite Aquel på det som fuktspärr. Körde Dry Dip och Dry Shake tidigare och tyckte uppgraderingen till papperstork var så stor att jag skänkte iväg de burkar jag hade kvar.
 8. Har sett den som spray, den kanske fasades ut som vätska i Sverige?
 9. Kan inte uttala mig om Cortland i stort, har bara testat gamle Peach. Den upplever jag har lägst friktion och tål smuts bäst av de linor jag testat, vilket väl klaffar ganska bra med att den också varit den slätaste mellan fingrarna. Det hindrar mig inte från att uppskatta andra linor och jag har inte köpt min sista Barrio. Jag tror hästen du slår är ganska död redan. De flesta verkar överens om att Barrios coating kan kräva lite extra kärlek och att Cortlands linor är bra.
 10. Man kan ju tycka att det hade synts här i såna fall. RIO och SA är säkert inte dina favoritmärken heller, men om Barrios friktion håller jämna steg med dem blir det lite tramsigt att kalla dem för unikt dåliga. https://www.researchgate.net/publication/261323754_A_Comparison_of_Distance_Fly_Casting_Performance_Between_Three_5-_Weight_Long-belly_Floating_Lines
 11. Har fått trög Barrio på platser där man står och trampar upp en lervälling vid fötterna, särskilt när man gör det många dagar i rad. Men jag vet egentligen inte om det är unikt för Barrio? Har haft liknande erfarenheter med RIO och SA.
 12. Tror du? https://twitter.com/piers_corbyn
 13. Hej har du kvar ditt städ?

   

  Intresserad av byte mot flugrulle?

   

  Mvh

 14. Notera dock att Piers står utanför det vetenskapliga systemet. Han når sina slutsatser med en egen metod som han inte publicerar. Det räcker så för att diskvalificera honom från alla chanser att bli tagen seriöst. Därmed inte sagt att hans åsikt just i den här frågan behöver vara fel för det, men personen som knåpade ihop och spred den där bilden har nog ingen större koll på eller respekt för den vetenskapliga processen.
 15. Jag vet inte jag... Grundproblemet är att vi lyfter kol från de fossila bränslenas evighetslånga kretslopp upp till den kortare växlingen mellan atmosfär och biomassa. Med andra ord - mängden upptag av fossila bränslen är det väsentliga, inte hur de används. Så om individens beslut att inte flyga ska göra någon skillnad i praktiken måste det gå en konsekvenskedja hela vägen till att Norrmannen eller Araben står med ett fat olja som nu inte kan säljas så att produktionen får sänkas. Inte särskilt realistiskt, han hittar nog en köpare. Därmed inte sagt att man ska ge upp, man kan så klart agera i linje med sina värderingar. Men individen har iallafall i mina ögon ingen makt över hur mycket fossila bränslen vi tar upp till markytan. Eventuella förändringar på den fronten kan bara ske kollektivt.
×
×
 • Create New...