Jump to content

Andreas89

Members
 • Content Count

  1,028
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Andreas89 last won the day on March 10

Andreas89 had the most liked content!

Community Reputation

490 Excellent

About Andreas89

 • Rank
  Frontline Member

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  andreas.andersson.89@hotmail.com
 • Telefon
  0700000000

Recent Profile Visitors

2,731 profile views
 1. Kan inte uttala mig om Cortland i stort, har bara testat gamle Peach. Den upplever jag har lägst friktion och tål smuts bäst av de linor jag testat, vilket väl klaffar ganska bra med att den också varit den slätaste mellan fingrarna. Det hindrar mig inte från att uppskatta andra linor och jag har inte köpt min sista Barrio. Jag tror hästen du slår är ganska död redan. De flesta verkar överens om att Barrios coating kan kräva lite extra kärlek och att Cortlands linor är bra.
 2. Man kan ju tycka att det hade synts här i såna fall. RIO och SA är säkert inte dina favoritmärken heller, men om Barrios friktion håller jämna steg med dem blir det lite tramsigt att kalla dem för unikt dåliga. https://www.researchgate.net/publication/261323754_A_Comparison_of_Distance_Fly_Casting_Performance_Between_Three_5-_Weight_Long-belly_Floating_Lines
 3. Har fått trög Barrio på platser där man står och trampar upp en lervälling vid fötterna, särskilt när man gör det många dagar i rad. Men jag vet egentligen inte om det är unikt för Barrio? Har haft liknande erfarenheter med RIO och SA.
 4. Tror du? https://twitter.com/piers_corbyn
 5. Hej har du kvar ditt städ?

   

  Intresserad av byte mot flugrulle?

   

  Mvh

 6. Notera dock att Piers står utanför det vetenskapliga systemet. Han når sina slutsatser med en egen metod som han inte publicerar. Det räcker så för att diskvalificera honom från alla chanser att bli tagen seriöst. Därmed inte sagt att hans åsikt just i den här frågan behöver vara fel för det, men personen som knåpade ihop och spred den där bilden har nog ingen större koll på eller respekt för den vetenskapliga processen.
 7. Jag vet inte jag... Grundproblemet är att vi lyfter kol från de fossila bränslenas evighetslånga kretslopp upp till den kortare växlingen mellan atmosfär och biomassa. Med andra ord - mängden upptag av fossila bränslen är det väsentliga, inte hur de används. Så om individens beslut att inte flyga ska göra någon skillnad i praktiken måste det gå en konsekvenskedja hela vägen till att Norrmannen eller Araben står med ett fat olja som nu inte kan säljas så att produktionen får sänkas. Inte särskilt realistiskt, han hittar nog en köpare. Därmed inte sagt att man ska ge upp, man kan så klart agera i linje med sina värderingar. Men individen har iallafall i mina ögon ingen makt över hur mycket fossila bränslen vi tar upp till markytan. Eventuella förändringar på den fronten kan bara ske kollektivt.
 8. Jag tar den! Vilken färg? Mvh Peter

 9. Mmm hallon-lakrits. Godare än första gänget?
 10. Fint skick med rostfria käken som håller ett bredare spann av krokstorlekar än standardkäken. O-ringen till materialklämman har torkat och spruckit men det finns nya på bygghandeln för några kronor om man vill använda den. 2400kr, fraktkostnad tillkommer.
 11. Jag tyckte det var tydligt nog att uttalandet berör de korta skaljackornas beskaffenhet när jag nämner värmeförlust i midjan i samma mening. Tar du det som en uppmaning att undvika varumärket i stort så är det kommunikationsfel på vägen. Visst har även jag ett ansvar där när jag förkortar och skriver Arcteryx för att referera till jackan som redan varit på tal istället för att skriva ut modellnamnet. I vilket fall är huvudpoängen att det läcker energi rätt ur den så viktiga kroppskärnan när jackan är så kort framtill. När det efterfrågas att handla En jacka för alla behov vill jag därmed starkt avråda om man inte har för vana att ha höga byxor under jackan. Har använt Beta LT i mer än tusen dagar och provat alla vardags och ute-situationer i den så jag känner den väl. Har inte gjort mig av med den heller då den vägrar slitas. Bra? Ja. Som allroundjacka? Nej.
 12. Var det kränkande att kalla den ett ineffektivt sätt att spendera 4-5-6000kr på för att få en regnjacka på stan när de flesta modeller i programmet inte ens sträcker sig till att skydda mobilen i jeansfickan? Du skrev själv att du tycker din Beta är för kort för vinterbruk och kompletterat 🙃
 13. Ska du bara ha en jacka så styr undan Arcteryx, du kommer frysa i skarven mellan jacka och byxa om du inte har höga byxor. De är extremsportsjackor. Kort midja, långa och extremt rörliga ärmar, hjälm-stor huva med skärm som följer huvudet perfekt. Att de blivit så populära på stan i storstäderna tror jag mest beror på att de finns i Trim Fit som sitter snärtigt och ser sportigt ut och loggan bär väl en viss status. Men rent funktionellt ska en allround-jacka alla gånger vara minst 10cm längre i midjan än en Arcteryx. Är du ändå sugen är det bra ruljans på obetydligt använda på blocket för halva nypriset.
×
×
 • Create New...