Jump to content

Andreas89

Members
 • Content Count

  1,040
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Andreas89 last won the day on March 10 2019

Andreas89 had the most liked content!

Community Reputation

508 Excellent

About Andreas89

 • Rank
  Frontline Member

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  andreas.andersson.89@hotmail.com
 • Telefon
  0700000000

Recent Profile Visitors

2,928 profile views
 1. En av få platser som får flugfiskarens blodsocker att stiga och stelheten i röven att ge med sig bara man ser den på bild.
 2. 2,5 jordklot men det kritiska är väl att jag just nu varken har bil eller pendlingsbehov. Två vuxna i lägenhet. Prylar köps, men då beg. Äter kött. Inga flygresor. Snåljåp vad gäller allt som kan klassas som förbrukningsvaror men det är inte ideologiskt utan någon hjärnskada jag ärvt från min far. På sikt bor jag gärna 2+2 pers i lagom stort hus nån mil eller två ut på landet. Den dagen blir det meckigare att komma under 3 jordklot.
 3. Inte okej. Den miljömedvetne håller nere sin ämnesomsättning till varje pris. Med tanke på yrke och fritidsintressen har nog Jakob lite att jobba på där.
 4. Gamla FW 4seven är fin och har den vikt+kapacitet som du efterfrågar. Ägarna håller rätt hårt i dem men en köpesannons kan ge resultat.
 5. Det har hänt att jag lämnar ett vatten, kastar kortet och åker vidare om det är knökfullt, men i Dammån tycker jag det är onödigt, man kan åka uppöver och hitta en egen plats utan problem. Första gångerna jag var där med farsan såg vi inte en människa på våra första två, tre dagskort, men då knatade vi till Rismyrs eller fiskade oss nedströms från landsvägsbron. Har inte heller haft några problem med otrevligheter, tycker tvärtom det kan va kul att korta stunder uppehålla sig där det är trafik med inställningen att grilla ganska mycket korv och se vad det är för typer som passerar. Men visst ser man friktionen ibland, att stå still är inte populärt när folk är i farten. Ni hittade nog en sträcka med kalabalik, jag gissar att ni var nedströms campen? Det finns lugnare platser. Ån är väldigt vacker har spännande storfiskfaktor, klart ni kan åka dit igen.
 6. Jag kan inte låta bli att betrakta honom som Woody Harrelsons flugfiskande lillebror
 7. Carl McNeil har tagit fram taperingen med 140 grains lina och jag tycker det märks. Tyngre så kväver man lätt livet ur klingan, den är så livlig och fin så länge linan inte är för tung. Lättare så blir det sämre drag i grejerna. Jag hade mest hel och halv klass tyngre-linor hemma när jag först köpte spöt och det var inte förrän jag provade en lättare lina som följde AFTMA som det verkligen klickade. 444:orna ligger ju rätt i AFTMA och även om jag inte testat Sylk har jag använt Peach mycket och den är verkligen utsökt balanserad på spöt.
 8. Upp till 8 fot är moderna glasspön typ Epic ganska lätta i känslan. Har inte testat senaste generationen men den ska vara ännu lite lättare och rappare än den förra. Fina torrflugespön iallafall.
 9. Mjukar upp smutsen genom att blöta linan, i en balja funkar också, ringla den i stora loopar så trasslar den inte. Torka av den nu mjuka smutsen. Applicera smörja. Låt smörja torka in. Buffa. Klart. Jag har en teori att man borde kunna bli kvitt det värsta rengöringsbehovet om man vevar in fiskedagens sista kast genom en rengöringsduk istället för att låta skiten torka in, men det har inte testats än. I vilket fall tycker jag rengöringen verkar vara det viktiga, har inte märkt någon jätteskillnad mellan olika smörjor.
 10. Jag är frälst av hushållspapper Har inte bytt en fluga pga fukt eller slem sedan jag började vika några ark prydligt och förvara i bröstfickan. Bara o nypa flugan ett par gånger så blir den som ny, hur slemmig eller vattentyngd den än är. Lite Aquel på det som fuktspärr. Körde Dry Dip och Dry Shake tidigare och tyckte uppgraderingen till papperstork var så stor att jag skänkte iväg de burkar jag hade kvar.
 11. Har sett den som spray, den kanske fasades ut som vätska i Sverige?
 12. Kan inte uttala mig om Cortland i stort, har bara testat gamle Peach. Den upplever jag har lägst friktion och tål smuts bäst av de linor jag testat, vilket väl klaffar ganska bra med att den också varit den slätaste mellan fingrarna. Det hindrar mig inte från att uppskatta andra linor och jag har inte köpt min sista Barrio. Jag tror hästen du slår är ganska död redan. De flesta verkar överens om att Barrios coating kan kräva lite extra kärlek och att Cortlands linor är bra.
 13. Man kan ju tycka att det hade synts här i såna fall. RIO och SA är säkert inte dina favoritmärken heller, men om Barrios friktion håller jämna steg med dem blir det lite tramsigt att kalla dem för unikt dåliga. https://www.researchgate.net/publication/261323754_A_Comparison_of_Distance_Fly_Casting_Performance_Between_Three_5-_Weight_Long-belly_Floating_Lines
 14. Har fått trög Barrio på platser där man står och trampar upp en lervälling vid fötterna, särskilt när man gör det många dagar i rad. Men jag vet egentligen inte om det är unikt för Barrio? Har haft liknande erfarenheter med RIO och SA.
 15. Tror du? https://twitter.com/piers_corbyn
×
×
 • Create New...