Jump to content
Edgeforum

Andreas89

Members
 • Content Count

  1,060
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Everything posted by Andreas89

 1. Har varit med om att ytfinishen kan komma fläckvis på flykt på gitarrer som legat i förvar. Antagligen med hjälp av svett och/eller något annat de kommit i kontakt med och som sedan fått verka en längre tid. Jag tycker det ser ut som en sådan skada då lönnvrilen inte är missfärgad utan har återfått sin naturliga färg på bilden. Den djupare lystern och varmare färgen man är van att se får den bara när den är ytbehandlad eller blöt. Winston kanske kan tipsa om en lämplig finish att applicera om du drar iväg ett mail?
 2. Har ägt ganska exakt noll Loop-grejer i mitt liv tror jag men det blir nog ändå dem. Pga brett utbud av linor samt omtyckta spön och storspoliga rullar. Vision och Guideline har väl allt också men de känns mer som förnuftiga märken än något som får hjärtat att klappa igång. Om Sage hade erbjudit fluglinor hade jag valt dom pga bredden i deras spöhistorik. Gillar Swifts spön men om jag måste hänga på en Lunar AC2 passar jag
 3. Förvirring i semantiken. Munskydd (simpelt skydd mot stänk) och andningsskydd (med filter för inandningsluften) är inte samma sak och hålls isär i @Balswingers länk. Men båda går väl som munskydd i folkmun så svårt att klandra Sandra och/eller TT.
 4. Hittade mest saker på engelska, kikade lite i akademisk databas också och det verkade ganska problemfritt att använda larverna just till lax i de rapporter jag läste slutsatserna i. EU-lagrummet verkar säga att om larverna ska användas till fiskfoder ska de dras upp med föda bestående av vegetabilier, mjölk eller ägg. Så avfallet är nog inte vanligt hushållsavfall då sådant ju innehåller kött osv. Fanns en sammanfattning om larverna i form av ett föreläsningsunderlag på engelska från SLU här:
 5. Varför är korven och osten slut i Tyskland? De förbereder sig för Wurst-Käse scenario.
 6. Det stod fluglarver i artikeln ovan. De ska odlas lokalt med hjälp av avfall i form av biomassa vad det låter. Det låter ju bra men när man googlar hamnar man långt bakom fiendens linjer 😤 Vad känner alla som avstår odlad lax? Är den här mer aptitlig? Jag är försiktigt optimistisk, saknar lax på tallriken.
 7. MSB kanske borde dela ut Uno Viklunds målande berättelse om tiden innan toapappret, från sidan 14 - https://docplayer.se/10499418-3-4-2013-i-nod-och-lust.html
 8. Jag lägger ingen värdering alls kring det, jag menar bara att man måste titta på vart vi är i smittspridningen innan vi hissar eller dissar Sveriges och Folkhälsomyndighetens agerande relativt andra länder. Tar man timingen i beräkning blir vi mer lika varandra som länder. Jag tycker Tegnell gör ett bra jobb även jag och han säger ju samma sak - fler och större åtgärder kan bli aktuella men inte än för Sveriges del. I det större perspektivet har jag ingen åsikt alls, alltså mellan radikala åtgärder kontra låta viruset spela ut sin roll snabbare med högre dödlighet som följd. Den ekvation
 9. Frågan är om Sveriges strategi faktiskt skiljer sig? Våra grannländer verkar ligga lite före i smittspridningen med tanke på att vi igår bara hade haft 12 personer på intensiven så ifall vi stänger igen skolorna på måndag kanske vi ligger ungefär i fas med "mer handlingskraftiga" länder?
 10. Ja det kan ju bli så att vår strategi visar sig vara väldigt dålig i efterhand. Men jag antar att problemet är att Sverige enligt SVT har kapacitet för 2800 tester per dag och att många som testar negativt kan behöva testas ytterligare gånger över tid. Det skulle behöva rullas ut ett snabbtest i stor skala.
 11. Man kan extrapolera baklänges från hur många som blir allvarligt sjuka och dör. Och de fångas ju alla upp. Nedan uppskattningsmetod baserat på antal döda ger ca 11 200 smittade i Sverige. Folkhälsomyndighetens beräkningar säger enligt Tegnell ca 10 ytterligare smittade per räknad pinne, det blir också 11-12 000 smittade. Låter inte mkt men utan åtgärder är det om 10 dagar 45 000, om 20 dagar 180 000, om 30 dagar 720 000 osv...
 12. Det är just det som är så märkligt. Jag vet inte hur mkt tid de köper sig själva genom att börja sälja korten men det lär ju inte vara mer än max något år och det enda de vunnit när förfarandet stoppats är en garanti att motparten kommer betrakta dem som giriga och mindre än kapabla till rationellt tänkande. Jag kan villigt erkänna att jag på distans trodde ni käbblade i affekt och att allt kommer lösa sig men efter att ha sett hur samebyn själva uttalar sig i video-intervjuer så har jag förstått att läget är mer beklagligt än så. "Svenne Svensk" är inte välkommen helt enkelt och att man
 13. Bra artikel med vettig data - https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-will-die-f4d3d9cd99ca
 14. Kan va klokt att kika på den här (särskilt framåt slutet, från ca 7 min) och fundera några varv om man tycker en mässa är jämförbar med den lokala gallerian i risk. Resemönstret är inte detsamma och det är just det där med att åka från landets alla hörn och mötas i en inomhuslokal som gör att mässor och events är först ut att stängas ned. Det är inte godtyckligt ryckt ur luften utan den bästa åtgärden man kan göra för att dämpa smittspridningen så att vården får en chans att hänga med.
 15. https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/mars/forslag-inga-allmanna-sammankomster-med-fler-an-500-personer/
 16. Nja, finns lite att jobba på där som det uppdagades i höstas - https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7313146
 17. En av få platser som får flugfiskarens blodsocker att stiga och stelheten i röven att ge med sig bara man ser den på bild.
 18. 2,5 jordklot men det kritiska är väl att jag just nu varken har bil eller pendlingsbehov. Två vuxna i lägenhet. Prylar köps, men då beg. Äter kött. Inga flygresor. Snåljåp vad gäller allt som kan klassas som förbrukningsvaror men det är inte ideologiskt utan någon hjärnskada jag ärvt från min far. På sikt bor jag gärna 2+2 pers i lagom stort hus nån mil eller två ut på landet. Den dagen blir det meckigare att komma under 3 jordklot.
 19. Inte okej. Den miljömedvetne håller nere sin ämnesomsättning till varje pris. Med tanke på yrke och fritidsintressen har nog Jakob lite att jobba på där.
 20. Gamla FW 4seven är fin och har den vikt+kapacitet som du efterfrågar. Ägarna håller rätt hårt i dem men en köpesannons kan ge resultat.
 21. Det har hänt att jag lämnar ett vatten, kastar kortet och åker vidare om det är knökfullt, men i Dammån tycker jag det är onödigt, man kan åka uppöver och hitta en egen plats utan problem. Första gångerna jag var där med farsan såg vi inte en människa på våra första två, tre dagskort, men då knatade vi till Rismyrs eller fiskade oss nedströms från landsvägsbron. Har inte heller haft några problem med otrevligheter, tycker tvärtom det kan va kul att korta stunder uppehålla sig där det är trafik med inställningen att grilla ganska mycket korv och se vad det är för typer som passerar. Men v
 22. Jag kan inte låta bli att betrakta honom som Woody Harrelsons flugfiskande lillebror
 23. Carl McNeil har tagit fram taperingen med 140 grains lina och jag tycker det märks. Tyngre så kväver man lätt livet ur klingan, den är så livlig och fin så länge linan inte är för tung. Lättare så blir det sämre drag i grejerna. Jag hade mest hel och halv klass tyngre-linor hemma när jag först köpte spöt och det var inte förrän jag provade en lättare lina som följde AFTMA som det verkligen klickade. 444:orna ligger ju rätt i AFTMA och även om jag inte testat Sylk har jag använt Peach mycket och den är verkligen utsökt balanserad på spöt.
 24. Upp till 8 fot är moderna glasspön typ Epic ganska lätta i känslan. Har inte testat senaste generationen men den ska vara ännu lite lättare och rappare än den förra. Fina torrflugespön iallafall.
×
×
 • Create New...