Hoppa till innehåll

xps

Members
 • Antal inlägg

  190
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  4

xps last won the day on December 14 2018

xps had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

89 Excellent

Om xps

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Borlänge
 • Intressen
  Ja

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sthors@bredband2.com
 • Skype
  nej
 • Telefon
  0243-255194

Senaste Profil Besökare

1 065 profilvisningar
 1. Min första lina var, för 35 år sedan, en wf. Efter att sedan ha provat en dt och upplevt hur harmoniskt den fungerade för mig har jag hållit mig till dt. Jag har testat vänners wf emellanåt men hållit fast vid dt. (Till saken hör att jag fiskar i rinnande vatten och oftast på nära håll). Detta har fortsatt ända tills jag provade en Barrio GT90. Med sin oändligt 🤔 flacka och långa baktapering förenar den det bästa av två världar. Därför har jag en femma och en sexa. De passar mitt fiske och mina begränsningar som kastare. Jag är ingen anpassningsbar virtuos, mer av en klunderskalla som behöver den hjälp jag kan få. Jag tycker att det är en genialisk lina.
 2. xps

  En undran.

  Håller inte med där. Den är komplett värdelös, VÄRDELÖS, när den ligger i flugasken. Inte penningmässigt men fångstmässigt. Bakläxa
 3. Jag använder såväl Mallard (DT) som GT90 (longbelly) till mitt Anderberg semi-parabolic och tycker att båda fungerar fint.
 4. ______________________________________________________________________________________________________________________ Jag gick tillbaka till den här posten och hittade detta angående Vättern: https://www.natursidan.se/nyheter/domstol-stoppar-gruva-vid-vattern/ Är det inte så att vi i Sverige har en sanslöst slapp lagstiftning när det gäller exploatering av mineraler? Jag trodde att det var nästan omöjligt att stoppa sådana projekt. Hur ligger det till i det här fallet? Är det ett definitivt stopp eller har man bara vunnit tid? Jag såg att Robert Collin i Aftonbladet härom dagen skrev om koboltfyndigheter vid Vättern. Med utvecklingen av elbilar kommer behovet av kobolt att öka drastiskt. Kommer det att gå att stoppa sådana här projekt då?
 5. Jag var uppe i Sarek juli 75 tror jag det var. Då vaknade vi i snöfallet av att några samer ropade och frågade om vi hade några skidor att sälja. De tänkte väl att turister är så tokiga så de släpar med sig vadsomhelst. De talade åtminstone om vad de ville köpa. Om du vill kan du berätta vad du menar i ett pm.
 6. Det där borde ju vara svårt att helt ignorera. Det krävs ju en hel del svammel från myndighetshåll om man ska svara utan att faktiskt svara men det finns ju sådana som är skickliga på sådant. Men svenska nöjesfiskare är väl mera intresserade av tekniska landvinningar på utrustningsområdet, är det inte så? Det finns väl inga flugfiskare eller jägare som är släkt med Greta Thunberg?
 7. Det är en vansklig uppgift att föra en konstruktiv dialog med myndigheter, politiker och tjänstemän. Jag tror att Älvräddarna har utvecklat en fingertoppskänsla på det området, något som tagit lång tid. Dialogen går lätt i baklås eller kanske inte ens etableras. Save-the-baltic och Älvräddarna kanske skulle kunna utbyta taktiska tips och råd för att påskynda processen?
 8. https://whitetailflytieing.com/collections/tieing-hair?page=1 Det här är adressen till Chris Helms efterträdare. Jag vet inte hur duktiga de är men där finns foton du kan titta på när du inte kan sova. Klicka för större bilder. Mängden underull kan ju berätta om det är vinterpäls eller sommarpäls men man behöver kanske veta vad som är normalt för att bedöma det. Sedan är det väl så att ju längre ner på benen desto kortare hår. Gäller ju även ansikte. Jag har fått fler svar men väntar in mera innan jag sammanställer.
 9. Höttu Ismo, jag la ut din fråga på ett ammrikannskt forum igår och fick som du förstår ett antal svar. Ett av dem var en nyhet för mig; mushjort! https://sv.wikipedia.org/wiki/Mushjortar Ett annat var Ett tredje var https://www.funkyflytying.co.uk/shop/products/dikdik-fur-patches/1892/ Det är samma hoppetiskutt som jag talat om tidigare men då inte kom ihåg att den hette dikdik. Ett fjärde var Det tror jag också att jag nämnt tidigare när jag skrev om den döde Chris Helm. Det kommer förmodligen att komma fler svar och då skulle man vilja ha flera som svarar lika. Om det vore min magiska fluga och min hypersällsynta skinnbit tror jag att jag skulle satsa på att skicka en liten, liten bit till Blue Ribbon Flies som varuprov, efter att först ha förvissat mig om att de tar problemet på allvar. Jag skulle då också bifoga en fluga och en beskrivning av vilka egenskaper hos håret som är viktiga för flugan. Det verkar vara precis det du gjorde här Om/när jag får fler svar kommer jag att redovisa dem här. Jag ville bara ge dig något att fundera på när du inte kan sova...
 10. Jag är obildad och därmed en notorisk spammare 😟
 11. I will be your guest.
 12. Long Reach kom först, och som 5-6. Sedan kom önskemål från de som blev förtjusta men ville ha mer pulver för tyngre lina. Då kom Long Reach 6 som är en 6-7. Det är stor skillnad på Ultra6 5-6 och Long Reach 5-6. Det senare har lite splitcanekänsla när det gäller mendningsegenskaper, man har på något sätt mycket mer tid på sig att manipulera kråkan längst ut i snöret. Ultra6 är ett spö åt mediumhållet, smooth med ett riktigt klipp. Silver Creek är ett spö för den som vill vara lite märkvärdig. Det är så gott som omöjligt att få tag på i USA. Det finns ett spö i Signatureserien som jag länge har försökt få tag på. Rich Morrison har ett, hans kompis i Australien ett annat. När jag äntligen fick tag på Clarkson hade han sålt det sista en månad tidigare. Jag såg en gång en annons på bukten där ett hade blivit sålt tre veckor tidigare. Det har aldrig importerats till Sverige. Jag berättar inte vad det är förrän jag har hittat ett. Jag hinner nog dö först... Förresten, Hexagraph kan du hitta billigare på Engelska bukten, då byggt av Bruce & Walker. Det var ju resultatet av ett samarbete mellan B&W och Walton Powell. Jim Clarkson byggde dem åt guben som tog över/köpte loss Hexagraph. Skulle också vilja testa. Du köper jag testar? Deal!
 13. Rich Morrison classicpowellrod.com har Featherlight som favorit i Light Touch-serien. Jim Clarkson, som har byggt de flesta i egenskap av 'floor manager' i Chico har Long Reach 9'6'' #5-6 som sin favorit. (Numera driver han Raptor Rod Works). Han medger att det delvis kan bero på längden, men även aktionen. Ett par av mina lekkamrater föredrog först Ultra6, 9' #5-6, som har en väldigt balanserad aktion; det är både smidigt och kraftfullt. Så småningom blev de mer imponerade av Silver Creek, 8'3" #4-5. Det är ett väldigt speciellt spö, jag kan inte beskriva aktionen. I en av Bergqvists kataloger skrev Rülcher att Lennart varje morgon under en testtur sa "ge mig Silver Creeken". Det var också 'runner up' i Trout Underground's 'tolv bästa'. Jag har läst någon beskriva det som 'en sorts helaktion'. Det spöet var min första kärlek och den består. I Light Touch-serien har Preston Powell på ett förtjänstfullt sätt förvaltat de goda egenskaperna hos IM6. (Det där sista lät väl tjusigt, nästan lite kunnigt? Det bjuder jag på). Jag har Featherlight, Silver Creek, Ultra6 och Long Reach. De övriga kan jag inte uttala mig så mycket om. I Signature/Scandinavia-serien har jag tre stycken 9' #3-4.
 14. Det tycker du, med all rätt. Har du provat Powell Light Touch Featherlight, 7'9'' #4 ? Finlir, men med fantastisk kraft djupast ner i buttdelen.
×
×
 • Skapa ny...