Jump to content
Edgeforum

xps

Members
 • Content Count

  542
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

xps last won the day on March 4

xps had the most liked content!

Community Reputation

260 Excellent

About xps

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Borlänge
 • Intressen
  Ja

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sthors@bredband2.com
 • Skype
  nej
 • Telefon
  0243-255194

Recent Profile Visitors

1,682 profile views
 1. Det är en Keith Draper Nymph Hook. Flyhookfiller hade sådana om jag inte minns fel. Verksamheten har tagits över av en annan som jag har handlat av men för ögonblicket kommer jag inte ihåg vad han heter. Hjärnan är en underlig manick som ibland drabbas av glappkontakt.
 2. Det är förmodligen sant att en väl utförd nålknut färdas bättre men det går väldigt smidigt att byta tafs - man backar bara knuten eller klipper/kortar linspetsen några mm. Om man nu behöver byta tafs. Med tippet ring räcker en tafs väldigt länge. Skarven mellan tafs och tippet påstås dessutom bli starkare via tippet ring. (Nu var ju inte detta frågan här). Vill man däremot att en tafs ska räcka långt ska man väl ha en längre buttdel, inte spets. I så fall lär man ändå byta tafs.
 3. Den där ser ut som Castwell Line to Leader Knot med den skillnaden att det inte är någon stoppknut i änden på den senare. Den är smidig när man väl vågar lita på den. http://www.flyanglersonline.com/begin/knots/castwell.php Förra veckan höll min för fler än hundra harrar varav ingen var våldsamt stor. Den satt mellan en furled leader och en Cortland Peach. Knuten på linspetsen blir löjligt liten om man inte slarvar. Jag tror inte att man behöver den där stoppknuten i änden på linspetsen. Ju hårdare man drar desto bättre låser det. (På en sämre lina kanske plasthöljet släpper, inte vet jag
 4. Om det gäller fiske i strömmande vatten rekommenderar jag som komplement 'In search of wild trout' av Nicholas Fitton. Jag skulle ha haft stor nytta av den i början och har det fortfarande. Han skriver mest om fiske i lite snabbare vatten. Britten Malcolm Greenhalg tyckte att hans metoder inte riktigt passade i en 'wild river' som Gimån. Han blev tvungen att fiska sina spiders nedströms istället... Man behöver kunna ompröva sina sanningar.
 5. Det ser ut som de spön Powell sålde som 'West Branch', dvs ekonomiversionen av Light Touch. I så fall är klingan IM6 men med enklare utformning än Light Touch. Har bara provat ett. En bekant hade ett fyrdelat 9' #5-6-7 som han ville lånbyta med mitt Silver Creek 8'3'' #4-5 vid en fisketur. Hans var en riktig påk i jämförelse och han ville inte lämna tillbaka mitt. Ditt kan vara mycket bättre för det var ovanligt att hitta ett Powell som inte var bra. Vad jag är osäker på är rullfästet som på bilden ser ovanligt blankt ut men det kan vara ljussättningen. Är det aluminium?
 6. Välkommen som ny medlem. Du får nog räkna med att det kan dröja ett tag innan man litar på dig som säljare. Det förekommer nämligen bedrägerier.
 7. Om man kan få till - någonstans och på något vis - en odlingsform för fisk som är hållbar ur alla aspekter har jag inget att invända mot det. Rimligtvis måste denna i så fall vara landbaserad. Fisken i havet räcker inte till för den efterfrågan som finns. Men när jag tidigare läste om detta projekt kände jag mig inte trygg med upplägget och dessutom befarar jag att kommunen och dess innevånare så småningom står där med Svarte Petter. Det norska företaget sysslar ju bara med att utvinna pengar för egen del. Så är det ju också med de flesta investerare, vad det än handlar om. Det krävs att någon
 8. Är du optimistisk gällande genomförandet eller själva principen för odling eller gällande något annat?
 9. Håller med. Det beskriver väldigt väl mina farhågor. Somliga skulle kalla mig pessimist men livet har visat att jag är mera av realist. Många luftslott ligger i ruiner men inte många lär sig något. Det viktiga med ett projekt är en övertygande presentation. Många människor vill så gärna ha något att tro på och blundar gärna för dissonanserna. Desperata kommunpolitiker är lätta offer.
 10. Glödstekt gädda kan vara gott, särskilt om den är ung och har fått bra mat.
 11. Hoppas den blir lika prydlig som hittillsvarande. I så fall kan du känna dig lite mallig.
 12. Prydligt, men hur använder du den när du ska spola på ny lina från fabrikantens spole? Det momentet har man sett en och annan klanta till.
 13. Det var det. Nu är det klart. Det är klart att det inte är. Nu säger jag inget mer om just det.
 14. Hej Dagsländan, Det är möjligt att du försöker bidra till en nyanserad diskussion, det kan jag inte bedöma för jag kan inte tolka ditt inlägg. Det är lite för snårigt och otydligt för mig. Du kanske kan utveckla ditt resonemang i lite mindre portioner någon gång när du har tid. Jag klandrar dig inte för att du hellre fiskar just nu.
 15. Och nu händer det jag har förväntat mig. Ur dagens AB: 10:40Hanna Olsson Det hade varit orimligt att inte ta itu med detta. Vad det kan tänkas leda till är helt öppet. Det kommer inte att vara okomplicerat. Edit: Ett antal olika regeringar har varit passiva i den här frågan.
×
×
 • Create New...