Jump to content

xps

Members
 • Content Count

  344
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

xps last won the day on November 12

xps had the most liked content!

Community Reputation

200 Excellent

About xps

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Borlänge
 • Intressen
  Ja

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sthors@bredband2.com
 • Skype
  nej
 • Telefon
  0243-255194

Recent Profile Visitors

1,367 profile views
 1. https://www.kickstarter.com/projects/vide/norra-the-vide-polartec-fleece?ref=nav_search&result=project&term=norra&mc_cid=496cbcd2f1&mc_eid=bcf087780d NORRA, som tidigare har lanserat friluftsbyxor i avancerad design och en t-shirt i merinoull och tencel, lanserar nu via kickstarter en fleecetröja/jacka med precis de egenskaper jag önskar. Via länken kan du ta del av vad det handlar om. Jonas postade tidigare om deras byxa Ljung och då anmälde jag mig intresserad av deras nyhetsbrev. När detta berättade om Vide, en ny fleece, kunde jag se att denna erbjuder precis vad jag letat efter. Knappar, slät ut- och insida och ingen bylsig krage. En ny polartec-kvalité som väsentligt minskar fiberspillet vid tvätt. Jag är på.
 2. I en annan tråd som jag inte har hittat efterlyser Ismo ett speciellt hår till en väldigt speciell fluga, en 'silver bullet'. Nu har man hittat detta hår i Vietnam. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/MRX8q5/utrotat-hjortdjur-aterupptackt Inte konstigt att han har letat förgäves...
 3. Jag försökte göra den där kollen men gick bet. Kan inte svara på hur mycket jag lägger på mat och annat. Har inte detaljkoll på ekonomin på det viset. Märker när pengarna börjar ta slut. Slösar inte. Gör mitt bästa för att vara miljösnål men det är nog inte på individnivå vi löser problemen i stort. Ändå behöver vi som individer göra det vi kan. Jag flög till Paris 1975, till Kiruna 2006. Den där turen till Kiruna kändes fel för att det gick för fort att ta sig dit. Jag var inte med mentalt när jag var framme. Köpte några puppor i en butik där. Det var väl slösaktigt av mig. Det mest vidlyftiga jag gör är att lyssna på musik via rörförstärkare. Det drar lite extra ström. Jag snålar in på annat istället.
 4. På forum med inbördes respekt räcker det ofta om trådskaparen uppmanar till att hålla sig till topic. I allmänhet räcker det. Om inte det hjälper kan en moderator gripa in. Det behöver inte alltid vara fel om en tråd tar en lite oväntad väg. I stället kan det vara konstruktivt. Men det borde trådskaparen avgöra i första hand.
 5. Statistik är värdefull för förståelse om den tolkas på rätt sätt. Ofta används den dock för att förvirra. 'Om jag har ena foten i en frysbox och den andra på en het kokplatta har jag det statistiskt sett skönt'. Om än BNP inte är ett välfärdsmått används det ändå ofta så. Hög BNP innebär ett rikt land. Sen är det ju den där lilla grejen om hur rikedomarna fördelas och nu är det ju så att klyftorna ökar. Helt rätt är att BNP inte är ett mått på välfärd. En stor tågolycka med många skadade som behöver långvarig vård kan höja BNP. Jag tror att du har rätt. Tror också att det var likadant före andra världskriget. Sen kom kriget och då mådde folk ännu sämre. Du kanske är något på spåret där...
 6. Livet har lärt mig att det är naivt att hoppas på det bästa.
 7. Jag tänker på den omfattande branden i Västmanland för några år sedan. Den lär ha varit ganska bagatellartad att släcka om man hade reagerat snabbt och gjort rätt från början. Så skedde dock inte. Den skulle kunna tjäna som liknelse för klimatkrisen. Om man väntar tills ingen längre kan förneka att den existerar och dess konsekvenser har manifesterats högt och lågt, ja, varifrån ska man hämta brandmän och utrustning som räcker till? Det kanske kommer att utvecklas till en allvarlig situation där man måste tillsätta en parlamentarisk utredning för att säkerställa att all relevant information är inhämtad och rätt värderad. Därefter en remissrunda innan man kan lägga fram en proposition som man sedan bordlägger till efter nästa val. Det tar sig, som mordbrännaren sa när det brann i håret. Nu lägger vi på en platta av spelmannen Timbuktu; Det ordnar saj, det löser saj.
 8. Det kanske krävs något som gör dem räddare att låta bli. Det är väl vad den där tjejen som jag inte kommer ihåg namnet på har påbörjat. En snöboll med potential att bli ett snöskred som river med sig allt. Men för att det ska ske räcker det inte med en tjej. Vänta nu....visst är det en tjej till...och några grabbar. Var det inte ett par tanter också? Herregud, var ska detta sluta? Ring polisen!!!! Men vi på åskådarläktaren antingen applåderar eller förfasar oss. Så länge vi är kvar här på läktaren är det nog ganska lugnt ändå. Och så småningom kanske vi tröttnar på spektaklet och byter kanal. Fast....visst var förra sommaren jobbig? Å andra sidan rättade det ju till sig till i år. Ja ja, det visar sig ju hur det går, för de som fortfarande är i livet då. Själv har jag börjat se målsnöret och får väl inte se hur det slutar. Surt!
 9. Den här gången kände jag inte för att banka folk i huvet. Att göra det på nätet funkar också 'sådär'. Jag vill hellre att folk tänker själva. Om man är vag ibland kan det leda till att människor tänker. ' Va fan menar han egentligen? Han uttrycker sig ju som en idiot?' Såg att den där artikeln jag länkade till i Expressen numera är betalinnehåll. Det framgick i alla fall hur otroligt isolerade den här professor Bengtsson och hans få kollegor är i vetenskapsvärlden. Man fick också läsa att ledande klimatkrisskeptiker (som det ju borde heta) i USA som av en vidunderlig slump är sponsrade av oljebolag. Vem hade kunnat tro det? Om det står 97 vetenskapsmän i det ena hörnet och tre i det andra så sluter man sig ju till de tre, eller hur? De behöver ju all hjälp de kan få...
 10. Om vi börjar med det sista så var det ironi, avsett att vara åtminstone. Jag finner det självklart att rika länder är de som kan och måste börja. Dessa länder baserar i stor utsträckning sin rikedom på ackumulerade koldioxidutsläpp som redan lagt grunden för den klimatkris som oroar allt fler. Även om det inte vore så anser jag ändå att rika länder måste börja och alla länder delta. När det gäller skeptiker mot klimatkrisen som sådan kan jag bara i förundran skaka på huvudet. Inte gällande de som kortsiktigt tjänar på förnekelse, de vet vad de gör, men övriga. Att alla någon gång ska dö anses vara en sanning. Den sanningen är inte slutgiltigt bevisad förrän den sista människan har dött. Fram tills dess kan vi bara konstatera att ingen människa hittills levt så länge att det finns anledning att ifrågasätta denna sanning. Vetenskapen ger enhälligt stöd för den. Jag skulle hellre ifrågasätta vetenskapen i det fallet än när det gäller vad som pågår med klimatet. När de gäller vad som måste göras för att ta itu med klimatkrisen tror jag att det är oerhört viktigt att åtgärderna som vidtas uppfattas som rättvisa, både inom nationer och mellan nationer, annars kommer det att uppstå ett enormt kaos. Om man vältrar över effekterna på de som har det sämst kommer det att gå åt helvete. Den som kämpar för att klara sig till nästa vecka har inte råd att oroa sig för det som händer 2030 eller 2045. I övrigt tror jag att jag har visat lite av vad jag tycker i den här tråden:https://www.edgeflyfishing.com/ipb/index.php?/topic/201647-klimat-greta-i-all-ära/&tab=comments#comment-1938649
 11. Jag höll en så låg profil att du helt misstog dig på vad jag står för. Liksom en svensk tjej som jag just nu inte kommer ihåg namnet på tycker jag att vi bör lita på vetenskapen och kräva av makthavarna att de gör detsamma och får tummen ur. Men spelandet har en så stark position i dagens samhälle att somliga kanske föredrar någon variant av sten, sax, påse. Många makthavare är också så pass gamla att de hinner undan det värsta om de väljer att skjuta upp de åtgärder de tycker är jobbiga. Vi har makthavare i näringslivet med stenhårt fokus på nästa kvartalsrapport och möjligen några kvartal till. Vi har också ängsliga politiker som är rädda att ta beslut som innebär kortsiktiga risker även om de har långsiktiga förtjänster. Någon måste börja och alla pekar på någon annan. Vetenskapshen i pluralis (vet inte vad de heter då) tillhandahåller ett gediget beslutsunderlag men det är andra som måste se till att agera. Men visst vore det orättvist om rika länder skulle behöva börja. Det kan vi väl i alla fall vara överens om? (Jag har inga barn - därav är mitt klimatavtryck mindre - men jag oroar mig för de barn som finns trots detta).
 12. Hur bestämmer vi nu vilket alternativ vi ska satsa på? Ska vi köra sten, sax, påse eller kan det finnas ett bättre alternativ?
 13. Hmmm.... Tack för informationen.
 14. Tja, att det finns fler som "vet bäst och mest". Flera virrpannor helt enkelt. Att 'gammelmedia' inte mörkar att det finns andra åsikter, även bland så kallade vetenskapsmän. Att även om de är i försvinnande liten minoritet så finns de - flera stycken. Egentligen ville jag bara uppmärksamma artikeln. Vi har ju fått läsa en hel del hänvisningar till Professor Bengtsson på detta forum.
 15. Han har flera kompisar. Det är bra för det är inte alltid kul att vara ensam. Eller... det är inte kul att alltid vara ensam. https://www.expressen.se/nyheter/qs/klimat/de-ar-svenskarna-som-ifragasatter-klimatkrisen/
×
×
 • Create New...