Jump to content

xps

Members
 • Content Count

  462
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

xps last won the day on March 4

xps had the most liked content!

Community Reputation

228 Excellent

About xps

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Borlänge
 • Intressen
  Ja

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sthors@bredband2.com
 • Skype
  nej
 • Telefon
  0243-255194

Recent Profile Visitors

1,509 profile views
 1. Det är fina hackel och flugan ser giftig ut. Jag föreslår att du provar att binda några med bara trådkropp, som klassiska spiders. Om du vill ha lite inspiration kan du titta här: https://theslidingstream.net Hans Black Magic borde fungera i din sjö också.
 2. Vad tror du om red grouse? https://duckduckgo.com/?t=ffcm&q=(Lagopus)&iax=images&ia=images https://en.wikipedia.org/wiki/Red_grouse https://duckduckgo.com/?t=ffcm&q=Lagopus+lagopus+scotica&iax=images&ia=images https://www.cookshill-flytying.co.uk/gsr.htm
 3. https://www.youtube.com/watch?v=-8bwZPIzuug&feature=youtu.be Visste inte riktigt var jag skulle posta det här...
 4. Rent juridiskt är det väl inte att betrakta som samiskt land? Samebyn har förfoganderätten men staten är markägare. Jakten och fisket råder samebyn över men inte samerna. Kan vara bra att komma ihåg.
 5. Man borde behöva läkarintyg för att få flyga...
 6. Instämmer i ovanstående farhågor.
 7. Det är relevanta farhågor Jonas. Det skulle i ett senare skede bli mycket svårare att sätta stopp för, eller förändra, en storskalig verksamhet, om nödvändigt, än för många i mindre skala. Tror jag.
 8. Glaskvalitén, med brytningsindex och liknande, har enormt stor betydelse när man köper optiskt korrigerande glasögon. Jag bytte glasögon för en tid sedan (använder progressiva) och aldrig tidigare haft så bra syn som jag har idag. Detta faktum gör att jag tror att det kan vara stor skillnad även på icke korrigerande glas såsom i många solglasögon. Om man har tur får man vad man betalar för. (Ett par progressiva polariserande glasögon medföljde på köpet. De är bra, men det är inte samma 'bett' i dem som i de andra). Jag hade photochromatiska glasögon när tekniken var ny. De var bra när man gick från mörkare till ljusare förhållanden men tog lång tid på sig från andra hållet. Det kanske är bättre idag.
 9. Jag betvivlar att det över huvud taget har varit uppe i EU. Jag tror att det är en kvalificerad gissning från Kommerskollegium om hur EU kan förväntas se på detta. Mitt påstående är en okvalificerad gissning från mig. Det är nog bra om din anmälan till DO är gediget och nyanserat formulerad.
 10. Men inte har väl EU tagit ställning till det, eller...? Är det inte endast ett yttrande/ en bedömning från Kommerskollegium om vad EU-rätten innebär? Det behöver ju inte i sig vara sista ordet rent juridiskt. Det skulle vara intressant att se om DO skulle behandla en anmälan.
 11. Tamfångad lax smakar ofta lite lätt härsket 😞
 12. xps

  Samla bindstäd

  En annan video med ett Dyna-King som jag inte kommer ihåg modellnamnet på. Lägg märke till hur mycket fritt utrymme han får tack vare den horisontella längden. 'Clearance around the hook'. Ett sådant skulle jag gärna prova att binda på. https://www.youtube.com/watch?v=k4VrWRIMhPY Wayne Luallen har många knep för sig... Titta gärna även på denna: https://www.youtube.com/watch?v=gMFzORC8bGo Edit: Kom just ihåg att modellen heter D-K Ergonomic Supreme.
 13. Lighthouse Finance A/S - redan namnet ger kalla kårar. (Jag vet inget om företaget, om det nu är ett företag). Undrar vilka villkor kommunen ställt för miljöpåverkan? Edit. https://www.lighthousefinance.net/ Det kan bli vadsomhelst. Brrr.
 14. xps

  Samla bindstäd

  En video där du kan se j-vice med midgechuck monterad: https://www.youtube.com/watch?v=CLxsvmHjzDA Samla på du!
 15. Carl Anderberg https://www.splitcane.se/sv/
×
×
 • Create New...