Jump to content

xps

Members
 • Content Count

  364
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

xps last won the day on November 12 2019

xps had the most liked content!

Community Reputation

203 Excellent

About xps

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Borlänge
 • Intressen
  Ja

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sthors@bredband2.com
 • Skype
  nej
 • Telefon
  0243-255194

Recent Profile Visitors

1,431 profile views
 1. Jo, jag misstänkte det men tänkte att när du är inne på forumet är du ledig och kan skoja lite.
 2. xps

  Hardy Zephrus 5wt

  Hur stor skillnad i längd behöver det vara för att man ska märka av skillnaden i kastfrekvens mellan i övrigt likvärdiga spön?
 3. Aha, du är greenkeeper på en golfbana. Först trodde jag att du jobbade med något helt annat 😯 .
 4. Jag provar av princip inget annat gräs än bambu. Ibland har jag tur när jag tänker. (Jaha, så du klipper gräs? Eller servar gräsklippare?).* Nya spön provar jag inte heller, inte för att byta till. Scott tyckte jag om när de kom, men då hade jag redan fastnat för Powell. Scott fick mig inte att välja bort Powell. Att ständig byta spö gör inte mig till en bättre kastare, snarare tvärtom. Men visst tycker jag att det är kul att prova nytt. Första gången jag provade ett snabbt spö var det de kringstående som hade mest kul. Allt blev kaos. Det var kul, på sitt sätt. Där fick jag en åsikt baserad på minutlånga erfarenheter. Vi matchade inte. Så, svaret är nej. Jag har inte provat senaste Scott G. Det är säkert ett trevligt spö som jag kanske skulle kunna tycka om. För närvarande saknas dock lockelsen. Det är ett tillstånd värt att vårda. *Jag förstår att du talar om missbruk. Det är farligt, jag vet. Mindre farligt är det missbruk många flugfiskare ägnar sig åt. Vi missbrukar våra pengar.
 5. Jag har fler linor än jag behöver också. Det enda jag saknar är tillräckligt många tillfällen att fiska. Det innebär också att jag i alltför stor utsträckning saknar praktisk erfarenhet och därmed borde jag inte uttala mig om något annat än skillnader i bekvämlighet mellan olika fåtöljer. Där är min erfarenhet att fåtöljer byggda i trä är i allmänhet mera bekväma än de i kolfiber. Bambufåtöljer har jag inte provat ännu. Bambu är ju gräs. Annat gräs har jag heller inte provat, baserat på en princip jag har. Jag tror vi är många som har fler åsikter än verkliga erfarenheter. Åsikter kan man skaffa sig på slumpartat underlag.
 6. Jo det är personligt. Vissa spön kommer man inte alls överens med, även om man skulle kunna lära sig att kasta med dem. Det finns ju så många bra spön i olika prisklasser att det inte finns anledning att uslas med det man inte gillar. Sedan är vi många som har flera bra spön än vi egentligen behöver....spön som kanske är bättre än vad vi själva är.
 7. Jag bor nära mitten, Dalarna, men är inte ute efter ett spö utan efter mera kunskap. Jag har hans semi-parabolic 7'9''. Det ska gudarna veta. Men kolfiber är ett material, eller snarare flera, och spön därav har många parametrar. Så du tror att den som bara har fiskat med kolfiber har lättare att hantera parabolic extreme än semi-parabolic?
 8. Med min bristande erfarenhet hade jag väntat mig att den skulle vara långsammare. Det där 'extreme' torde betyda något särskilt. Tack för svaret.
 9. Hur är aktionen jämfört med hans semi-parabolic? Vet du?
 10. Har inte Orvis bra garantier? Har du provat att reklamera? Vad säger konsumentköplagen, två år eller hur? Jag tycker att du ska testa det först. Jag har läst många positiva kommentarer om deras garantier men kan inte ge något exempel just nu på grund av svajigt minne. Vet inte var jag ska reklamera det. Min far dog för sex år sedan och min mor är snart 93 och gravt dement. Gud svarar inte på anrop heller. Storken har jag inte sett sedan Eldkvarn brann.
 11. Du kan ju rådgöra med Jordbruksverket (om det fortfarande heter så).
 12. https://flymphforum.com/viewtopic.php?f=19&t=6133 https://flymphforum.com/viewtopic.php?f=19&t=6133
 13. xps

  Pirttimys.

  Tre musketörer, och så Ismo med på ett hörn. Jag hade nästan glömt bort det programmet. Tack för länken, Ismo.
 14. Det tror jag också, kanske mot ännu hårdare motstånd än tidigare. Våra låga elpriser lockar investerare. Se Facebook och eventuellt Amazon. Även batteritillverkare. Trycket på våra naturresurser kommer att öka. Det är tur att vi kan fundera på nästa generations kolfiberspön så att vi inte har tid eller ork att bli oroliga
 15. Om det under överskådlig tid räcker med den vattenkraft vi har får vi nog vara nöjda. Den kanske kommer att behövas för att reglera ojämnheter i vind- och solenergi. Satsar man lika stort i de två sista som man tidigare gjort i kärnkraft lär det nog tillkomma några watt de närmaste åren. Intressant i alla fall att någon törs ha visionen att vattenkraft kommer att bli överflödig. Det skulle vara roligt att ta del av bakgrunden till den slutsatsen. Det var väl inte ett påstående som någon bara slängde ur sig? Beträffande miljön i stort kan man fundera över de 'strategiska mineraler' som Sverige förfogar över och som kommer att vara efterfrågade i den stora energiomställning som vi står inför. Såvitt jag förstår har det här landet världens mest generösa mineralprospekteringslagar, något som kommer att kunna ställa till en hel del problem. Vi står nog inför konflikter mellan företag, stat, kommun och lokalbefolkning på samma sätt som när det gällt vattenkraftutbyggnader.
×
×
 • Create New...