Jump to content

Flymf

Edgemember
 • Content Count

  208
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 Neutral

About Flymf

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 06/25/1962

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Täby

Recent Profile Visitors

1,530 profile views
 1. Kan verkligen relatera till vad @Lodjur skriver. Tar en eller två öringar per fjälltur och drabbas då alltid av samvetskval. Vad har jag för rätt att döda den perfekta skapelsen som nyss var kung i sin del av strömmen? Perfekt anpassad till livet där och eftersom den uppnått en viss storlek har bra gener. Varför ska jag för en ganska kort (OK alldeles fantastisk) måltid avliva en varelse? Detta är en känsla som växt sig starkare de senaste fem åren. Förr var det inga problem. Och jag är matnörd. Älskar god mat. Maten på fjällturen är en del av resan. Och fiskmåltiden en del av det. Öring stekt med purjo och grädde med färsk potatis med dill. Och en kall öl till. Gravad fin-öring på hårdbröd. Vitt vin till. Öring stekt med smör på murikkan. Osv.... Trots njutningen samvetskval. Där är jag efter drygt 40 års flugfiske.
 2. Har du fått hem den? Är du nöjd med den? Bra material? Kvalitet? Ligger på 1795 nu på Outnorth.
 3. Var köpte du den? Sent from my iPad using Tapatalk HD
 4. Tänkte tipsa om ett sätt att få in alla Fjällkartor i iPad och iPhone. Det bygger på att man använder appen Galileo och sedan laddar ner filer från denna sida: http://www.kiljano.se/2013/03/basta-svenska-offline-kartorna-for-ios-iphone/ Läs mer på sidan om hur du gör och hur det funkar. Toppenbra!
 5. Girisån? Sent from my iPad using Tapatalk HD
 6. Flymf

  Abisko

  Kolla på kartan för Kirunakortet. Finns väl en del att utforska. http://www.lansstyrelsen.se/norrbotten/SiteCollectionDocuments/Sv/publikationer/djur%20och%20natur/Fiske/Kiruna%20Fiskebilaga2014.pdf Alesätno t ex men det är väl en bit att vandra. Sen skulle jag ge mig ut i området norr om Vassijaure och utforska, vandra mellan vattnen. INgen aning om hur det är men det finns många små sjöar och tjärnar där några kilometer norr om vägen. Möjligt att de är hårt fiskade på vintern men det kan nog vara ett trevligt område att vandra runt i.
 7. Kalasbra initiativ! Vackert vatten! Bara för att svara - Dellikjokk...
 8. Vi var i Kebnekasiefjällen och hade sämsta vädret nånsin på en fjälltripp. Hård vind, regn och snö nästan hela tiden. Men vi fick en morgon "då allt stämde". Vinden la sig, rödingen vakade över hela sjön och vi lyckades få ett par fina fiskar. Natten efter kom riktig kyla och snö... men vi fick ett par timmar fint fiske i alla fall. Sen var ju flygningen genom Kebnekaisefjällen helt otrolig också. Och Liza på Arctic Heli en grym pilot.
 9. Jag har ett kupoltält och det är inget fel på ventilationen. Förutom att kunna öppna på båda sidorna så kan jag även öppna högst upp i kupolen. Dessutom är det högt i tak och det är schysst när man är lång som jag. Bra när man sitter och spelar kort p g a dåligt väder t ex. Vindtåligheten är det absolut inga problem med. Men absiderna är ju lite sämre än på kompisens tunneltält och det är lite bökigare att sätta upp men inte mycket.
 10. Jag är skitnöjd med min 60D.
 11. Skulle kunna vara Giertsbäcken
×
×
 • Create New...