Jump to content

Libella

Members
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About Libella

 • Rank
  Member
 • Birthday 10/22/1961

Information

 • Bostadsort
  Hufvudstaden

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  menlillagubben@gmail.com
 • Telefon
  0707407166

Recent Profile Visitors

661 profile views
 1. Ser bra ut, men saknar möjligheten att filtrera nytt innehåll på forum så att man slipper se alla köpes/säljes-inlägg. Pretty please?
 2. Jo, det var där jag såg att det var begränsat antal kort. Har nu hittat att det säljs 50 kort/dag, men vet inte hur stor gambling det vore att åka dit utan att ha bokat i förväg. Dvs, är det risk att korten tar slut? Vill ju inte stå där utan kort, så jag kanske får köpa för hela veckan i förväg. Det verkar ju som om det är ganska stort fisketryck där...
 3. Ska flugfiska i Norge för första gången, bor på Kvennan camping 9-17 juli. Ruskigt sugen naturligtvis (och tar gärna emot tips... ), men funderar på fiskekort. Eftersom det är begränsat antal så antar jag att det är bäst att köpa kort i förväg för hela veckan, även om vi inte lär fiska i Glomma varje dag? Hittar inte hur många kort/dag de släpper, men...
 4. Mäh? Är det verkligen ingen som har starka åsikter om krokböjen versus dubbla öglor?
 5. Nja, tänkte försöka använda dem i sommar. Enligt Ismo borde kantigheten inte vara något problem, utöver fulheten...
 6. Det handlar inte om att jag inte vill köpa originalen, utan om att jag vill utmana mig själv att lära mig nya tekniker i flugbindning och få fisk på sånt jag själv har skapat. Jag fattar ju att mina aldrig kommer att komma i närheten av Ismos mästerverk, de har överlägsen finish och fiskar ju dokumenterat svinbra.
 7. Tack å Bock Ismo, då provar jag dem som de är. Om de inte levererar får jag göra en ny omgång till hösten, då med lite mer omsorg och kärlek
 8. Tillbringade en veckas influensa med att göra egna Ismopuppor för första gången. Effektiv tillverkning blev det, men när jag väl hade producerat 80 stycken så insåg jag att mina var betydligt kantigare än Mäster Ismo´s. Hade missat den sista avrundningen... Vad göra,lite orolig att fiskarna kommer att garva åt mina skapelser och lämna dem ifred. Ska jag sjuka mig igen och göra 80 nya?
 9. Ska till Glomma i sommar, och tänkte använda Chernobyl ant som indikatorfluga över en nymf. Eftersom jag inte känner till älven sedan tidigare så blir det lite experimenterande med vilket djup man ska fiska nymfen. Kan man använda dubbla öglor för att få indikatorflugan flyttbar (enligt bilden lånad från Allt om flugfiske), eller bör man binda nymfen i krokböjen?
 10. Jodå, två spön är planen. Frågan är bara om det ena ska vara klass 4...
 11. Tack för svar, även om jag hade hoppats på "Klart du ska köpa mer utrustning, köp köp!" Å andra sidan kanske det är vindstilla och spegelblankt på fjället (jo, eller hur...), och en extra utrustning väger ju inte så mycket . Tänkte mest att det skulle bli dålig känsla i att drilla mindre fisk på klass 6... Mycket bra länk, hur svårt kan det vara liksom! Har just kollat på en film där jag gräskastar, och inser att jag är alldeles för yvig med armarna. Får slipa lite på det inför kastkursen...
 12. Fick ett erbjudande från Fiskefeber om att köpa Guideline Experience fluglina + 6 nr av Flugfiske-feber för 499 kr, vilket ju lät bra. Men när jag skulle välja linklass så började jag fundera på att skala ner lite. Har flugat i två år, hela tiden med klass 6 utrustning, men nu blev jag sugen på att skaffa klass 4 istället. Ska till Fulufjäll i sommar, och då misstänker jag att den lägre klassen skulle passa bättre. Kastar synnerligen medelmåttigt, 15-20 meter och alltför ofta med tailing loops eller en tafs som faller ihop i ett ormbo när jag skjuter lina. Misstänker att det på Fulufjäll krävs precision och varsam presentation snarare än längd och kraft, och det verkar inte heller patrullera de riktiga bjässarna där heller... Frågor jag funderar på: Tänker jag rätt? Ska jag gå ner i klass för att fiska på Fulufjäll (har aldrig varit där), eller kommer jag att bli galen om det blåser lite? Nån som har fiskat på Fulufjäll, och kan beskriva lite om vilken typ av fiske jag kan förvänta mig? Är det stor skillnad i kastlängder på klass 4 och 6? Är Guideline Experience en lämplig lina för en medelmåtta? Annat förslag (men då blir man ju utan 6 nr av Flugfiske-feber )? Nåt tips på ett lämpligt spö i klass 4, med hänsyn tagen till beskrivningen av mina kastkvaliteter? Håller mig gärna kring max 2000 kr... Tänkte ta en timmes kastkurs med instruktör senare i vår, men lär väl inte bli kast-fantom för det.
 13. Sååå irriterande... Beställde den oranga tafsplånboken ovan, som enligt Flyfishingmasters skulle vara 10x10 cm. När jag fick hem den visade det sig att den egentligen mäter 14x13,5 cm, stor som ett cd-fodral. Det var ju just liten storlek jag var ute efter för att passa i västen, min egen lösning som inleder tråden mäter bara 10x7,5 cm (marginellt större än ett kreditkort) så jag kör på den tills jag hittar något bättre.
×
×
 • Create New...