Jump to content

subbuteo

Members
 • Posts

  651
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

subbuteo last won the day on August 24

subbuteo had the most liked content!

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  xyz@xyz.xyz
 • Telefon
  xyz

Recent Profile Visitors

3,280 profile views

subbuteo's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

213

Reputation

 1. 42 gram. Rio Versitip - flytklump med utbytbara spetsar och Guideline PT Scandi RTG sjunkklumpar.
 2. Jag har ett Scott Radian 15 fot som jag haft några år. Mycket bra spö. Trots sin snabbhet har det mycket skön fiskekänsla. Relativt lättkastat med rätt klump. Får du tag i ett begagnat så slå till! Jag kan inte uttala mig om de nya 15-fotarna, eftersom jag inte varit i bytartagen. Men jag har ett Hardy Zephrus 12,6 och ett Vision XO 13,6 som jag föredrar. Men det är svårt att jämföra. En 15-fotare ska ju jämföras med andra 15-fotare. I den längden har ju flera spön tendens att bli lite av flaggstänger.
 3. Jag håller med. Rio Versitip är riktigt bra.
 4. Pelle Klippinge har i och för sig skrivit en bok om Emån om du ska åka dit. Han har också skrivit flera andra böcker om fiske och laxfiske som är läsvärda. En annan som skrivit laxböcker är Jan Johansson. Båda finns nästan garanterat att låna på ditt bibliotek.
 5. Tyvärr är det ganska dåligt med laxfiskeböcker på svenska som handlar om svenska vatten. Här är ändå fyra tips på laxfiskeböcker som jag tycker varit bra: Lax på mitt sätt - Olof Johansson - Går bara att hitta begagnat på nätet. Fly fishing for salmon - Allan Sefton - Finns att köpa på nätbokhandeln i Sverige. The floating line for salmon and sea trout - Anthony Crossley - Finns i den svenska nätbokhandeln. New angles on salmon fishing - Philip Green - finns på engelska antikvariat och går att köpa på nätet.
 6. Om jag var du skulle jag ringa SVA, Statens veterinärmedicinska anstalt, och fråga.
 7. Till viss del håller jag med dig och till viss del inte. Jag har haft riktiga spett till spön som jag häktat på betydligt tyngre klumpar än rekommendationen utan att de blivit mjuka och sköna. Ett spett är ett spett är ett spett.
 8. Jo, men det är ju alltid så med nya spön!😆
 9. Nya laxspön från Frödin. Har någon hunnit testa?
 10. Även om du skulle kunna kasta så långt så blir ju problemet presentationen. Som jakobj här ovan skriver lär det bli nästan omöjligt att kontrollera linan på vattnet om det inte är stilla. Och krokningen lär ju inte heller bli lätt. Och hur ska du ens kunna se om fisken går upp och nyper din lilla torrfluga eller nymf? Som jakobj tror jag båt eller flytring är det mest realistiska.
 11. subbuteo

  .

  Det ligger två spön i samma serie på ebay om det kan ge någon vägledning. Milbro Verre 80 tillverkat i Skottland. Verkar vara ett gammalt spö. Priset på ebay låg på 33 euro för det ena och 35 pund för det andra. Så mellan 330 kr och 410 kr. Det verkar inte vara jättevärdefullt. Jag känner inte igen märket. Rätta mig någon om jag har fel.
 12. Köp Control. Du får ett stycke svensk ingenjörskonst som inte går av för hackor. Du har ju en grundbroms även på en Control så du behöver ju inte använda bromsen i veven om du inte vill. Jag valde också mellan Control och H5D för ett antal år sen. Det blev Control och jag har inte ångrat mig. H5D är garanterat också bra, så vad du än väljer gör du inte fel. Jag tror du blir nöjd oavsett.
 13. Har du bara en vettig grej att sälja och ett vettigt pris brukar det inte ta allt för lång tid innan någon hör av sig även om det inte ligger på ”nytt innehåll” utan bara på säljsidan. Var med på att folk prutar hejdlöst. Det ingår liksom i spelet på edge. Det är ju bara att säga nej om någon kommer med ett för lågt bud. Jag brukar själv pruta, så jag är ingen ängel i det avseendet heller. Lycka till med försäljningen!
 14. Jag körde bland annat med Cortlands runningline och den funkade ju. Nu har jag helt gått över till shootingline.
 15. Nä, en femma är otroligt allround. Svårt att hitta ngt bättre för P&T och funkar till mycket annat med. Ska du däremot fiska kustfiske efter havsöring också så är nog sexan ett bättre val.
×
×
 • Create New...