Jump to content

subbuteo

Members
 • Posts

  657
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

subbuteo last won the day on November 23 2021

subbuteo had the most liked content!

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  xyz@xyz.xyz
 • Telefon
  xyz

Recent Profile Visitors

3,506 profile views

subbuteo's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

221

Reputation

 1. Jag läste i Barometern om premiären att Kent Håkansson trodde att det skulle bli bättre fångster i år än förra året, men sämre än ett normalår. Vi får väl se. Jag ska hursomhelst dit i april.
 2. Hur var det med svampangrepp i höstas? Jag vet att det var mycket hösten 2020.
 3. Jo, och det gör det ju ännu roligare med Orvis ””nagelklippare” för 1299 kr och Abels ”nagelklippare” för 2200 kr.
 4. Det visade sig till slut att Orvis linklippare bara var ”billigt krafs”. 😉 Rulltillverkaren Abel kontrar med en linklippare för 250 dollar. Det vill säga drygt 2200 kronor i dagens penningvärde. Den verkar dock inte ha nått svenska marknaden än...
 5. Nej, att peta krokögon och klippa linor är allt den gör...
 6. Ibland blir man förvånad över vilken marknad det tydligen finns bland flugfiskare. En linklippare från Orvis för 1299 kr. Den är säkert bra, men priset... Jisses...
 7. 42 gram. Rio Versitip - flytklump med utbytbara spetsar och Guideline PT Scandi RTG sjunkklumpar.
 8. Jag har ett Scott Radian 15 fot som jag haft några år. Mycket bra spö. Trots sin snabbhet har det mycket skön fiskekänsla. Relativt lättkastat med rätt klump. Får du tag i ett begagnat så slå till! Jag kan inte uttala mig om de nya 15-fotarna, eftersom jag inte varit i bytartagen. Men jag har ett Hardy Zephrus 12,6 och ett Vision XO 13,6 som jag föredrar. Men det är svårt att jämföra. En 15-fotare ska ju jämföras med andra 15-fotare. I den längden har ju flera spön tendens att bli lite av flaggstänger.
 9. Pelle Klippinge har i och för sig skrivit en bok om Emån om du ska åka dit. Han har också skrivit flera andra böcker om fiske och laxfiske som är läsvärda. En annan som skrivit laxböcker är Jan Johansson. Båda finns nästan garanterat att låna på ditt bibliotek.
 10. Tyvärr är det ganska dåligt med laxfiskeböcker på svenska som handlar om svenska vatten. Här är ändå fyra tips på laxfiskeböcker som jag tycker varit bra: Lax på mitt sätt - Olof Johansson - Går bara att hitta begagnat på nätet. Fly fishing for salmon - Allan Sefton - Finns att köpa på nätbokhandeln i Sverige. The floating line for salmon and sea trout - Anthony Crossley - Finns i den svenska nätbokhandeln. New angles on salmon fishing - Philip Green - finns på engelska antikvariat och går att köpa på nätet.
 11. Om jag var du skulle jag ringa SVA, Statens veterinärmedicinska anstalt, och fråga.
 12. Till viss del håller jag med dig och till viss del inte. Jag har haft riktiga spett till spön som jag häktat på betydligt tyngre klumpar än rekommendationen utan att de blivit mjuka och sköna. Ett spett är ett spett är ett spett.
 13. Jo, men det är ju alltid så med nya spön!😆
 14. Nya laxspön från Frödin. Har någon hunnit testa?
×
×
 • Create New...