Jump to content

subbuteo

Members
 • Content Count

  535
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

subbuteo last won the day on May 30

subbuteo had the most liked content!

Community Reputation

155 Excellent

About subbuteo

 • Rank
  Advanced Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  xyz@xyz.xyz
 • Telefon
  xyz

Recent Profile Visitors

2,534 profile views
 1. Här har du annonsen. En av de översta i säljes just nu.
 2. Det finns två Loop Yellowline till försäljning i säljesforumet nu.
 3. Orsaken till att jag skrivit en hel del inlägg i den här tråden är att jag själv är på gång att köpa två nya linor. En till min sexa och en till min fyra. Jag är alltså en helt vanlig flugfiskare, som är på gång att köpa två nya linor. Något annat handlar det inte om. Jag är väldigt märkesotrogen när det gäller flugfiske. Jag har till exempel själv ägt linor som tillverkats av SA, Rio och Cortland. Jag kan inte säga att jag föredrar någon speciell tillverkare. Jag har inte testat Cortland trout boss htx. När jag hörde så många hyllningsord om just Cortland trout boss htx, framför allt från dig men även från andra på forumet, blev jag nyfiken och var faktiskt på väg att skaffa en sådan till min sexa. Jag har förstått att du är säljare av just Cortland, men också att du haft möjlighet att testa massor av linor och kunnat jämföra flera olika tillverkares linor. Det gjorde mig intresserad av just Cortland trout boss, trots att jag förstår att en del från din sida var säljsnack. Så dök denna tråd upp på forumet. Det verkar som att en del tycker att linan har jättebra kastegenskaper, medan andra har problem med att den har "telefonsladdstendenser" och inte rätar sig. Förlåt att jag gjorde dig förnärmad när jag skrev "halvtaskiga produkter". Jag har inget emot Cortland. Men om nu Cortland trout boss htx, som enligt dig och flera andra är en av marknadens bästa linor, och det kanske den rent av är, ändå också har vissa mindre bra egenskaper blir i alla fall jag fundersam. När det gäller linor, oavsett vilken tillverkare det är och oavsett vilken prisklass på lina man än väljer, verkar det som om att det alltid finns ett "men" med i bilden. "Det här är en fantastisk lina, men..." . Varje lina, oavsett dess förtjänster, verkar även ha någon mindre bra egenskap. Det ska tydligen jag som konsument acceptera. Det är det jag menar med "halvtaskiga produkter". Och då syftar jag inte på Cortland specifikt utan på alla lintillverkare. I vilket annat sammanhang skulle man som konsument acceptera detta? Vad jag till slut kommer att köpa för lina får vi se. Just nu har jag inte en aning. Jag har inte heller uteslutit Cortland trout boss htx, men nu tack vare denna tråd vet jag lite mer vad jag har att förvänta mig. Tack för det edge!
 4. Och under tiden betalar vi 850 kr och mer för halvtaskiga produkter...
 5. Tänk om det kunde finnas en enda lina på marknaden som är bra utan förbehåll. Nu verkar man få välja mellan en lina som kastar bra, men är som en telefonsladd eller en lina med klistercoating som har lågt rullminne. Man vill bara fråga lintillverkarna: ”Hur svårt kan det vara?”
 6. Det verkar som att flera på forumet har helt andra erfarenheter när det gäller om nya Cortland trout boss verkligen rätar sig med tiden...
 7. Men en lina för 850 kr som ser ut som på sillenkillens bild trots sträckning i förväg är inte okej, trots att linan kanske kastar bra. Det är i alla fall min åsikt.
 8. Jag skulle tro att de flesta som kör med lätta enhandsspön i huvudsak kör överhandskast. I tvåhandsfisket är ju överhandskast sällsynta. Jag tycker att korkskruvslinorna är en styggelse även i strömmande vatten, även om problemet är mindre än i stilla vatten.
 9. Att hålla på och sträcka linan varje gång man vevat in den går fetbort. Vill minnas att det var telefonsladdsproblem som gjorde att återförsäljare slutade sälja linor från ABUs stora flugfiskesatsning på 90-talet. Sjunklinan jag köpte var okej, men flytlinan blev aldrig rak hur mycket man än sträckte den.
 10. Jo, så var det i och för sig. Skulle vara intressant om samme person kunde yttra sig om Cortlands telefonsladdsproblem och om Cortland tänker ta tag i problemet.
 11. Det är egentligen konstigt att vi flugfiskare accepterar så mycket skit när det gäller linor. För några år sen hade Rio problem med linor som gick av hela tiden, och nu har Cortland problem med telefonsladdslinor. Och då pratar vi linor som kostar mellan 850 och 1600 kronor. Helt horribelt! Om rullar och spön skulle ha så mycket problem skulle vi aldrig acceptera det. Men med nya linor ska vi visst acceptera vad som helst. Såg att någon på forumet också dömde ut SA fullständigt för att deras coating blev klistrig efter ett tags fiske. Frågan är vad man ska satsa på?
 12. Var inne på att köpa en Cortland trout boss till min sexa efter att den hyllats så på detta forum. Nu är jag inte så säker längre. Finns det något värre än telefonsladdslinor? Jag skulle nog också försöka byta den. En lina för 850 spänn som beter sig på det där viset ska inte accepteras.
 13. subbuteo

  6 är det nya 8

  Bland enhandarna håller jag med det du säger om vikten. Bland de längre laxspöna är dock skillnaden stor. Jag har ett Loomisspö i #4 som har några år på nacken utan att vara urgammalt som är ett fantastiskt bra fiskespö. En del tillverkare verkar tro att ju snabbare ett spö är ju bättre är det. Blixtsnabba spön som är svåra att kasta med för medelfiskaren. Jag har själv haft ett par såna och de har fått gå. Som tur är verkar en del tillverkare fatta att blixtsnabba spön inte är lösningen på allt. Men fortfarande dominerar de blixtsnabba spöna i premiumskiktet, och många köper dem för att det är premium utan att det egentligen passar dem. Jag har själv haft styva spett till laxspön där jag häktat på linor långt över rekommenderade gramvikten utan att de knappt böjer sig något alls. Det är verkligen inte min kopp te. Men en del gillar ju styva spett. Och duktiga kastare har ju i och för sig nytta av dem, men knappast medelfiskaren.
 14. subbuteo

  6 är det nya 8

  Så kan man nog se det. Men min poäng var att det blev riktigt hyfsat med en lina i klass 6. Med en lina i klass 8 knäar det. Det har hänt en hel del med materialet de senare åren. Ta till exempel ett gammalt laxspö. De kan vara otroligt tunga jämfört med dagens spön. Det märks särskilt på 15-fotarna. Och då behöver man bara gå tillbaka 8-10 år. Jämför till exempel Sage Z-axis med Scott Radian. Det är en tidsresa. När det gäller enhandarna i de lättare klasserna spelar vikten enligt mig mindre roll. Och det som var premium för några är sen kan vara väl så bra i dag. Ett Loop greyline #5 är ju ett mycket bra spö fortfarande. Men där det verkligen har hänt mycket är i mellanprisklassen. Det kunde ju vara rena rama skiten förr, se exemplet Kunnan Classic, så är det inte nu. En del spön i mellanprisklassen är väl så bra. Loop Opti Stream har ju hamnat i toppskiktet när Yellowstone Angler kör sina tester på #5. Har själv aldrig kastat ett Opti Stream så jag kan själv inte säga ngt om det, men antar att ni förstår vad jag är ute efter.
×
×
 • Create New...