Jump to content

subbuteo

Members
 • Content Count

  494
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

subbuteo last won the day on May 30

subbuteo had the most liked content!

Community Reputation

141 Excellent

About subbuteo

 • Rank
  Advanced Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  xyz@xyz.xyz
 • Telefon
  xyz

Recent Profile Visitors

2,449 profile views
 1. Min kusin var där och uppmanade sin fru att inte drabbas av köpdjävulen men trillade själv dit. Bland annat köpte han ett gigantiskt storpack med plastfolie. För ett par år sen öppnade han sista folierullen. Det hade då hunnit gå 17 år...😄
 2. Guideline Reaction FRS 13’ 7” #9-10 i bra skick säljes. Linvikt 34-37 gram. Tillverkat i USA. Socka och tub följer med. 3500 kr.
 3. Tack! Jag är en medelmåttig tvåhandskastare och en rätt usel laxfiskare men har nöje av sporten ändå. Jag har haft flera spön som kräver att man träffar precis rätt för att det ska bli ett bra kast. De har också varit av de styvare slaget. De har fått gå. Jag gillar spön som är lite förlåtande och böjer sig djupt ner i handtaget och är lite mjukare. Typ medelsnabba spön. Jag är nyfiken på Nam och skulle gärna provkasta ett. Men de flesta som hyllar spöserien är mycket duktiga kastare som fiskat lax i evigheter. Det får mig att misstänka att spöt inte är något för mig. Men jag vill gärna prova innan jag avfärdar det.
 4. Hur förlåtande är de? Är det ett sånt du måste träffa exakt rätt med för att det ska bli ett bra kast? Böjer sig spöt hela vägen ner i handtaget eller är det toppigt?
 5. Jag har bara varit i Mörrum en gång, men det var på hösten. En fluga många rekommenderade var ullsocken.
 6. Jag har bara hållit på med laxfiske i fem år och har inte provat så många 15-fotare, men du ska få mina 25 öre ändå. Jag fiskar mest i mindre vatten och då kommer 15-fotaren sällan till användning, utan det är kortare spön som gäller. Nu var jag i Norge nyligen i en lite större älv och då åkte 15-fotaren fram. Jag har tidigare haft ett Sage Z-Axis som var en styv pinne som inte passade mig. Jag sålde det och köpte ett begagnat Scott Radian istället och det är en enorm skillnad. Med Radian känner jag kastet långt ner i handtaget trots att det är ett snabbt spö. Det gjorde jag inte med Sage Z-axis. Radian känns dessutom lättare, vilket jag uppskattar. Jag gillar spön som böjer sig hela vägen och är mer förtjust i spön som är mer åt midfasthållet än det allra snabbaste. Dessutom gillar jag när spöt är lite förlåtande, så man inte måste träffa 100 procent rätt varenda gång för att få till ett bra kast. I kortare varianter har jag provat och uppskattat Loop Cross S1, Vision XO, Hardy Zenith och Hardy Zephrus. Edges mer erfarna laxfiskare kan säkert ge dig bättre input om du berättar vad du är ute efter. Om jag var du skulle jag i vilket fall som helst försöka provkasta lite olika modeller innan köp.
 7. Kontakta återförsäljaren eller tillverkaren om det går att få köpa en reservdel och vad det kostar. Jag känner inte till märket "Angler", men är det ett billigt spö kan det faktiskt löna sig att köpa ett helt nytt spö. En reservdel kan kosta 500 kr eller mer beroende på tillverkare. Det kan vara svårt att laga en spödel så långt ner på spöt och få det bra.
 8. Finns spöt kvar?
 9. Loops nya spöserie är säkert bra, men vad är det för priser? Jag ser att flera tillverkare som till exempel Sage och Scott också tar ungefär så mycket för vissa premiumserier. Det börjar bli löjligt mycket. Jag undrar var gränsen går innan flugfiskarna slutar köpa?
 10. Se till att köpa fiskekort i förväg på nätet innan ni åker upp. Det säljs några kort på plats varje dag, men jag skulle inte våga chansa. Ska ni fiska i augusti måste ni nog bestämma er snart och köpa kort bums. Jag såg att korten i blå zon börjar sina. Jag har fiskat blå zon och orange zon. Båda är bra. Blå är populärast av alla zoner och kan bli ganska trång. Orsaken är att många som bor i området fiskar blå zon. Får någon en fisk i en zon kommer det automatiskt fler bofasta dit. Blå zon är bäst om älven blir låg, och är för övrigt en av de bästa zonerna. Antalet fiskekort per zon är begränsade, förutom att de bofasta kan åka vart de vill. På orange kommer ni att vara ganska ensamma. Röd zon vet jag inte mycket om. Men det går att hitta bra ställen längs hela älven.
 11. Och med kastspöt kastar du längst bort i älven, där storöringen alltid står.😉
 12. subbuteo

  Puppan!

  Din puppa är en legend! På harr är den verkligen svårlagen. Värsta konkurrenten i mitt harrfiske är superpuppan. Du skulle dock inte bli glad om jag lade ut en bild på mina egentillverkade Ismopuppor. Du hade ju en kritisk tråd om hur fula "kopiorna" på din originalpuppa blivit. Då kunde du nog haft en av mina på bild. 😉 Fisk fångar den visserligen ändå. Det är få förunnat att kunna göra en fluga som blir en sådan fullträff. Jag kan bara tacka, bocka och buga Ismo. Bra jobbat!
 13. Jag kan inte ge dig något hundraprocentigt svar eftersom jag inte kastat med någon av femmorna. Men jag skulle tro att Sage One är snabbare och styvare. Sage One slutade att tillverkas för några år sen. Jag har själv ett Sage One 691. Det är en ganska styv pinne, och jag som gillar lite mer mediumsnabba spön tycker att det är på gränsen till för snabbt och styvt för mig. Men det finns naturligtvis betydligt snabbare spön än One. Spöt funkar bra i vind och det är mycket därför jag har den. Det är ett spö som det är trevligt att drilla fisk på och helt okej att kasta med också.
×
×
 • Create New...