Jump to content

subbuteo

Members
 • Content Count

  627
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

subbuteo last won the day on May 30 2019

subbuteo had the most liked content!

Community Reputation

190 Excellent

About subbuteo

 • Rank
  Advanced Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  xyz@xyz.xyz
 • Telefon
  xyz

Recent Profile Visitors

2,917 profile views
 1. Det är inga problem med vadare med dragkedja så länge dragkedjan är av god kvalitet. Resten av vadarna kommer att ha packat ihop långt innan dragkedjan.
 2. subbuteo

  Guideline Reaction

  Jag hade ett Guideline Reaction FRS 13' 7" #9-10 som jag sålde för cirka ett år sen. Jag hade då haft det i några år, men sålde det eftersom jag tyckte det var för styvt. Jag hittade andra spön som jag gillade bättre och då fick det gå. Jag hade även föregångaren som bara hette Reaction, som jag tyvärr lyckades smälla av. Jag fick köpa ett nytt FRS av Guideline för bara 1300 kr eftersom de inte hade några reservdelar till gamla Reaction. Minns inte om det var någon jättestor skillnad på det gamla och det nya. Det var säkert 6 år sen jag kastade med gamla modellen. Vill minnas att den rekommend
 3. Eftersom det är företrädare för Mörrums Kronolaxfiske som uttalar sig i SVT:s reportage har jag svårt att tro att allt är helt taget ur luften. Men det är ju bra om det ser bättre ut än det gjort tidigare år.
 4. Vet du några åar som drabbats i år?
 5. Tyvärr har det nu drabbat Mörrum i år också. Tydligen åttonde året i rad. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/laxarna-dor-i-morrumsan-for-attonde-aret-i-rad
 6. Det finns ju engelsk fot, som oftast är det vi pratar om, och det gamla svensk måttet svensk fot. De är inte exakt lika långa. Så ska man vara en petimäter, vilket många i den här tråden verkar vara, kan det vara bra att redovisa vilken typ av fot som avses.
 7. Jo, jag minns senaste svampangreppet för några år sen. Jag var där på vårfisket året efter. Det var stendött. Det har ju varit många älvar som drabbats de senaste åren. Men Emån har ju klarat sig ganska bra jämfört med till exempel Mörrum. Trist är det ändå.
 8. Emån har drabbats av svampangrepp. Mycket dystert. Någon som vet något mer? https://sverigesradio.se/artikel/7582119 https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/varlds-unika-fiskar-i-eman-drabbas-av-svampovergrepp https://www.barometern.se/oskarshamn/sjuka-fiskar-i-eman-oroar-det-har-paverkar-saklart-bestandet-91a6d624
 9. Jag har ställt in mig på att Norge inte är öppet nästa sommar heller. Har jag fel är det bara positivt.
 10. Köp begagnat. För de pengarna får du exempelvis ett Scott radian eller ett Vision XO. Två mycket bra spön. Det finns mycket bra begagnat du kan få för 3000-4000 kr. Hardy Zenith är ett annat bra spö. Det tillverkas inte längre, men är ändå ett bra alternativ. Det finns många fler. Många byter spö efter några år. Begagnatmarknaden är stor. Titta på edges köp och säljforum.
 11. Tack för tipsen. Linan är i bra skick för övrigt så jag vill ogärna kassera den. Jag såg nu att Cascos rubberfix ersatt Liquisole: https://www.casco.eu/se/casco-produkter/?pc=162&p=5150
 12. Tack! Då borde Cascos rubberfix funka också, eller? Det hade jag nämligen hemma.
 13. Jag har en lina där coatingen på runninglinen fått en mindre skada så att kärnan syns. Finns det något lim jag kan använda för att laga skadan med? Andra tankar?
 14. Hugh Falkus laxbibel ”Salmon fishing - A practical guide” är den bästa laxboken jag läst. 450 sidor, nästan bara text och bara på engelska. Men väl värt det. Jan Grünwalds ”Konsten att fiska lax” är också bra. Pelle Klippinges ”Laxfiske och favoritflugor” och Jan Johanssons ”Lax och laxfiske - en längtan efter nystigen vildlax” är läsvärda. Alla utom Falkus bok går nog att få tag i på bibliotek. Falkus bok kostade cirka 450 kr med frakt när jag beställde den från ett antikvariat i England.
 15. Jag vet inte om det är jättepositivt att den är styvare i butten. Låter spontant inte som det är något för mig. Men det ska bli kul att prova ändå. Så får vi se om det blir lika mycket hype runt denna som det blev runt Radian.
×
×
 • Create New...