Jump to content

subbuteo

Members
 • Content Count

  637
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

subbuteo last won the day on May 30 2019

subbuteo had the most liked content!

Community Reputation

203 Excellent

About subbuteo

 • Rank
  Advanced Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  xyz@xyz.xyz
 • Telefon
  xyz

Recent Profile Visitors

3,090 profile views
 1. Nä, en femma är otroligt allround. Svårt att hitta ngt bättre för P&T och funkar till mycket annat med. Ska du däremot fiska kustfiske efter havsöring också så är nog sexan ett bättre val.
 2. Danielsson Dryfly eller Danielsson F3W 2six tror jag skulle funka bra. Två bra och prisvärda rullar.
 3. Hur länge pågår egentligen säsongen i Bråviken skulle ni som vet säga?
 4. Stora sjok med is lossade vid Krokek förr helgen. Blandat med is och öppet vatten. Borde vara nära nog isfritt nu med denna veckas värme.
 5. Jag kan tipsa om Pelle Klippinges bok ”Emån”. Där finns poolkartor över Emsfors sportfiskeklubbs och Fliseryds sportfiskeklubbs sträckor och beskrivningar var man kan fiska.
 6. Jag har en liten klumpportfölj. Mycket praktisk. Dyr var den inte heller.
 7. Jag har provkastat ett spö med Loop Opti Speedrunner på och blev imponerad över just designen, den lätta vikten och den jämna bromsen. Sen har jag inte fiskat med någon sådan. Det som avskräckte mig att köpa en sådan rulle var det höga priset. Det jag gillar med Danielsson är funktionaliteten, hållbarheten/kvaliteten och priset. Man får fantastiskt mycket för pengarna. Slår någon Danielsson i det avseendet? Designen påminner dock mycket om kaffekvarn eller rysk stridsvagn. Efter ett världsomspännande atomkrig kommer den som överlever säkert hitta helt funktionsdugliga Danielssonrullar i a
 8. Jag själv gillar Danielssons rullar. Prisvärda. Måste säga att jag tycker Loops Optirullar verkar trevliga. Jag har dock aldrig fiskat med någon sådan. Och priset är ganska högt.
 9. Fyror är trevliga spön, inget snack om det. Men de är känsliga för vind och ingen höjdare att dänga stora streamers med. Det lär bli ”slängigt” att skicka iväg så stora streamers som storlek 6, som du önskar. Visst kan du hala upp så stora fiskar som 1,5 kg på spöt, men har du tänkt att släppa tillbaka havsöringen är det bättre med grövre grejer så att du slipper trötta ut fisken så mycket. Det är schysstare mot fisken. Till det fiske efter havsöring du pratar om skulle jag nog använda en femma eller kanske ännu hellre en sexa. Med en sexa kan du kasta större flugor, blir mindre vindkänslig oc
 10. Det är inga problem med vadare med dragkedja så länge dragkedjan är av god kvalitet. Resten av vadarna kommer att ha packat ihop långt innan dragkedjan.
 11. subbuteo

  Guideline Reaction

  Jag hade ett Guideline Reaction FRS 13' 7" #9-10 som jag sålde för cirka ett år sen. Jag hade då haft det i några år, men sålde det eftersom jag tyckte det var för styvt. Jag hittade andra spön som jag gillade bättre och då fick det gå. Jag hade även föregångaren som bara hette Reaction, som jag tyvärr lyckades smälla av. Jag fick köpa ett nytt FRS av Guideline för bara 1300 kr eftersom de inte hade några reservdelar till gamla Reaction. Minns inte om det var någon jättestor skillnad på det gamla och det nya. Det var säkert 6 år sen jag kastade med gamla modellen. Vill minnas att den rekommend
 12. Eftersom det är företrädare för Mörrums Kronolaxfiske som uttalar sig i SVT:s reportage har jag svårt att tro att allt är helt taget ur luften. Men det är ju bra om det ser bättre ut än det gjort tidigare år.
 13. Vet du några åar som drabbats i år?
 14. Tyvärr har det nu drabbat Mörrum i år också. Tydligen åttonde året i rad. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/laxarna-dor-i-morrumsan-for-attonde-aret-i-rad
×
×
 • Create New...