Jump to content

subbuteo

Members
 • Content Count

  606
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

subbuteo last won the day on May 30 2019

subbuteo had the most liked content!

Community Reputation

187 Excellent

About subbuteo

 • Rank
  Advanced Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  xyz@xyz.xyz
 • Telefon
  xyz

Recent Profile Visitors

2,776 profile views
 1. Här finns mönsterbeskrivningen. Jag har aldrig fiskat med den själv. http://jevelberg.blogspot.com/2008/11/djupflugan.html?m=1
 2. Pälsängern är en liten skalbagge som kan flyga in genom öppna fönster på vår och försommaren. Det är dess larver som äter päls, fjädrar och ull och andra naturmaterial. Blir de många kan de till och med ge sig på bomull. Larverna är som magneter till organiskt material. Det enda som gäller är städa, städa och städa. Släng dammsugarpåsen efter användning. Allt känsligt som ullkläder och flugbindningsmaterial måste plastas in. Rödcederträ kan hjälpa till viss del, men inte fullt ut.
 3. Jag tror bestämt du haft besök av pälsängern. Ett fruktat litet odjur vars larver gärna äter päls, ull och fjädrar.
 4. Är du ute efter ett allroundspö är det en femma du ska köpa. En fyra är enligt mig ett vackertväderspö för torrfluga och mindre nymfer. 4:an är känslig för vind och ha det som enda spö i fjällen, där det ofta blåser är ingen höjdare. Ska du köra catch and release och siktar på fiskar mellan 1-2 kg är det schysstare mot fisken att köra en femma som du kan drilla tuffare/fortare med. Jag har både en fyra, en femma och en sexa och det är ganska stora steg emellan, särskilt mellan fyran och femman. Nu beror det ju naturligtvis på vilken fyra man väljer. Det finns ju fyror som är nära femmor. Men varför köpa en sån? Då kan man ju lika gärna köpa en femma. Vill du ha en fyra så köp en sån, men inse dess fördelar och begränsningar. Fyran är ett fantastiskt roligt spö, men allround är den inte.
 5. Ja, ungefär så. Jag skulle säga backing på 200 meter, runningline/shootingline på ca 30 meter och sen klump, och tafs.
 6. Rio Scandi Versitip är bra. Då får du med fyra olika spetsar (flyt, intermediate, sjunk 3 och sjunk 6) som täcker in det mesta man behöva. Den är också lättkastad. Se bara till att du får rätt vikt på klumpen så att den passar spöt. Kolla på spöt vilken vikt du bör ha på klumpen och så köper du en klump med en vikt som ligger i spöts övre viktintervall. Det är lättare att kasta en tyngre klump än en lättare. Särskilt om man inte är så van.
 7. Den där Greysrullen är säkert inget dåligt val, men om du tvekar så köp en Danielsson. Den kan du ha hela livet om du sköter den. Det är fantastiskt rolig att drilla med en obromsad Dryfly. Jag har flera Danielssonare både till det lätta enhandsfisket och till tvåhandsfiske efter lax och havsöring. Det är svårt att hitta bättre kvalitet för den pengen.
 8. Jag skulle bara vilja höra vilka tider på året det är lönt att ge sig ut i Bråviken. För jag antar att det i princip är lönlöst nu, eller?
 9. 5,5 gram. Det måste vara världens fetaste prilla...
 10. Jag har en Baltic flyfisher 150 med kolsyrepatron. Den löser inte ut vid vattenkontakt utan man måste dra i snöret för att få den att lösa ut. Jag har använt den vid vadning i kalla, höga och strida älvar och när jag fiskat ensam på kusten och vadat. Den väst du länkar till ser mer ut som en "båtflytväst". Den verkar väldigt osmidig vid annat fiske. Vid fjällfiske på sommaren har jag inte använt flytväst när jag vadar.
 11. Hade du testat någon av ABU:s linor som Chrglx pratar om hade du nog fattat. Ta den sämsta linan du någonsin fiskat med och så gångrar du det med hundra så är du fortfarande inte i närheten.
 12. Jag har nu skaffat mig Royal Wulff TT till det spö jag körde Rio Trout LT på. Jag har bara kört två pass med den än, men upplever den som en mycket bättre lina. Jag kan bara konstatera att Rio Trout LT inte är min kopp te, och jag skulle inte rekommendera den till någon annan. Du har tydligen andra erfarenheter. Gott så. Sen det här med färgen på en flytlina; jag inbillar mig att många av de diskreta färgerna på flytlinor av presentationstyp är mer till för fiskaren än för fisken. Fisken ser ju flytlinan underifrån. En beige eller diskret grön färg på linan lär ju ändå synas av fisken likväl som en flytlina i en färg som lättare kan ses av fiskaren. Ger en diskret färgad lina verkligen mer fisk? Jag har haft både beiga och diskret gröna flytlinor, men inte har jag fått mer fisk för det än när jag fiskat med linor i grällare färger. Är det någon annan som har varit med när flytlinans färg varit avgörande?
 13. En lina som ofta hyllas är Rio Trout LT. Varför? Det är enligt mitt tycke en högst medelmåttig lina. Det skjuter inte bra, coatingen blir klistrig efter en tid i vattnet, den är svår att få helt rät ens om man sträcker den, den är inte speciellt lättkastad vare sig med över eller underhandskast, den presenterar inte jättebra och den har en färg så att linan nästan är omöjlig att se i svagt ljus och snabbare ström. Jag förstår verkligen inte hypen.
 14. Hahaha! Du kunde inte hålla dig ifrån den här lintråden fast du nästan lovade att du skulle. 😂
×
×
 • Create New...