Jump to content

subbuteo

Members
 • Content Count

  483
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

subbuteo last won the day on May 30

subbuteo had the most liked content!

Community Reputation

137 Excellent

About subbuteo

 • Rank
  Advanced Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  xyz@xyz.xyz
 • Telefon
  xyz

Recent Profile Visitors

2,408 profile views
 1. Se till att köpa fiskekort i förväg på nätet innan ni åker upp. Det säljs några kort på plats varje dag, men jag skulle inte våga chansa. Ska ni fiska i augusti måste ni nog bestämma er snart och köpa kort bums. Jag såg att korten i blå zon börjar sina. Jag har fiskat blå zon och orange zon. Båda är bra. Blå är populärast av alla zoner och kan bli ganska trång. Orsaken är att många som bor i området fiskar blå zon. Får någon en fisk i en zon kommer det automatiskt fler bofasta dit. Blå zon är bäst om älven blir låg, och är för övrigt en av de bästa zonerna. Antalet fiskekort per zon är begränsade, förutom att de bofasta kan åka vart de vill. På orange kommer ni att vara ganska ensamma. Röd zon vet jag inte mycket om. Men det går att hitta bra ställen längs hela älven.
 2. Och med kastspöt kastar du längst bort i älven, där storöringen alltid står.😉
 3. subbuteo

  Puppan!

  Din puppa är en legend! På harr är den verkligen svårlagen. Värsta konkurrenten i mitt harrfiske är superpuppan. Du skulle dock inte bli glad om jag lade ut en bild på mina egentillverkade Ismopuppor. Du hade ju en kritisk tråd om hur fula "kopiorna" på din originalpuppa blivit. Då kunde du nog haft en av mina på bild. 😉 Fisk fångar den visserligen ändå. Det är få förunnat att kunna göra en fluga som blir en sådan fullträff. Jag kan bara tacka, bocka och buga Ismo. Bra jobbat!
 4. Jag kan inte ge dig något hundraprocentigt svar eftersom jag inte kastat med någon av femmorna. Men jag skulle tro att Sage One är snabbare och styvare. Sage One slutade att tillverkas för några år sen. Jag har själv ett Sage One 691. Det är en ganska styv pinne, och jag som gillar lite mer mediumsnabba spön tycker att det är på gränsen till för snabbt och styvt för mig. Men det finns naturligtvis betydligt snabbare spön än One. Spöt funkar bra i vind och det är mycket därför jag har den. Det är ett spö som det är trevligt att drilla fisk på och helt okej att kasta med också.
 5. Du borde egentligen kunna få en ny rulle eftersom den bara är några månader. Den ska naturligtvis inte haverera så snabbt. Hör med den försäljare du köpte rullen av. Annars får du höra med Hardy vad du ska göra. Tyvärr skulle jag tro att du måste skicka den till England. Få tillverkare har nog service på andra ställen än hemmaplan.
 6. Hardy kan kanske rota fram ngt gammalt glasfiberspö från 1950-talet ur gömmorna som de kan sälja till mig för 35 procent av normalpriset när mitt Zephrus smäller av. Eller tejpa ihop ett spö av alla sönderbrutna Hardy Artisan som skickats in men som det inte finns reservdelar till. 😉 Kan heller inte fatta att en så ny rulle i 5000-kronorsklassen havererar efter några månader. Vad är det för kvalitet egentligen? Håller med om att Danielssonrullar annars är grejen. Du får en original för 1745 kr. De bromsade varianterna är något dyrare. Om du är osäker eller vill spara på slantarna lånar du. Ratimir var ju villig att låna ut sin. Det låter som en schysst deal.😉
 7. Tror inte du ska mecka med den själv. Då slutar garantin att gälla. Och det är tveksamt om du kan laga den själv utan reservdelar. Kan du fiska med den nu trots att den bara funkar i ett bromsläge eller är det tvärnit? Är det tvärnit så har du nog inget alternativ till att skicka in den på service. Kan du inte låna en rulle av någon eller köpa en tillfällig rulle billigt? Det behövs ju oftast inga monsterrullar till vanligt öringfiske. Det är för övrigt mycket grejer med Hardy i våra trådar nu. Spön utan reservdelar och rullar med bromshaveri. Det fattas väl bara att mitt nyinköpta Hardy Zephrus DH snäpper av på nästa laxfisketur. Då kan det bli en tråd om det också. 😉
 8. Nä, men ser man på. Det där var faktiskt en snygg Danielsson. Jag har själv fem stycken Danielssonare. Fantastiskt bra rullar, särskilt om man räknar hur mycket man får för pengarna, men designen lämnar ju ofta lite övrigt att önska. Man får bara hoppas att man inte träffar på en barista när man är ute och fiskar. Han kommer garanterat hälla kaffebönor i rullen och börja veva. För något mer likt en kaffekvarn än en Danielsson är svårt att hitta.
 9. Jaha, jag köpte själv Loops shooter för 299 kr rullen (33 m). Visserligen rea, men fan vad blåst man är om denna funkar lika bra. Looplinan är ju kanon, men man blir ju nyfiken på denna som kostar en spottstyver. Hur stor skillnad är det med en helt rund skjutlina jämfört med en flat?
 10. Utrustningen betyder uppenbarligen inte allt. 😄
 11. Nä, jag tycker det är dyrt med 2000-3000 kr för en ny spödel för en modell som fortfarande tillverkas. De flesta tillverkare brukar nöja sig med en tusenlapp eller mindre. I ditt fall handlade det om en modell som inte tillverkades längre. Det är skillnad. Jag förstår att det du drabbats av är surt och jag förstår att du är besviken på Hardy. Men vad är alternativet när det nu inte finns några reservdelar? Att inte få något erbjudande alls? Och du, Ratimir. Någon som önskar att andra ska drabbas av olyckor bara för att man själv haft otur saknar jag all respekt för. Så beter man sig inte.
 12. Som jag har sagt flera gånger tidigare tycker jag att Hardy borde haft reservdelar till ditt Artisan i flera år till. Men nu har de uppenbarligen inte det och det är ju dåligt. Men vad tycker du att en spötillverkare ska erbjuda en kund när en modell inte längre tillverkas och det inte finns reservdelar? Hade det varit bättre att de inte erbjudit dig något alls än att du fick köpa ett Hardy Wraith med 65 procents rabatt? Jag har haft av flera spön av olika modeller. Vad man får för hjälp och vad det har kostat har skiftat. Själv är jag tveksam till att köpa G. Loomis trots att de har fina spön. 2000-3000 kronor som Loomis tar för en ny del vid spöbrott lockar verkligen inte. Jag har visserligen ett G. Loomis, men det köpte jag enbart för att jag fick det så billigt. Och du, Ratimir. Att önska andra olycka för att man är förbannad och inte får medhåll är bara så otroligt barnsligt.
 13. När det gäller ditt Hardy Angel förstår jag att tillverkningsfel låg bakom och då tycker jag att du borde fått pengarna tillbaka när skiten bara gick sönder igen och igen. Och jag har flera ggr i denna tråden sagt att jag kan tycka att Hardy borde haft reservdelar till Artisan några år till, särskilt eftersom det är en sån dyr "finsmakarprodukt". Men nu har de inte det. Och det kan man tycka är dåligt. Men de har heller ingen skyldighet till det: https://www.hallakonsument.se/frageforum/rättigheter-när-det-inte-finns-reservdelar-1558747 Vad tycker du är alternativet till att erbjuda någon att köpa en nyare modell till reducerat pris när den modell du har haft sönder slutat tillverkas och reservdelar inte finns kvar?
 14. Nu tycker jag inte Hardy Wraith, som du fick köpa för 35 procent av normalpriset, kan jämföras med en Fiat så jag tycker du överdriver. Men du tycker kanske att det varit bättre att Hardy inte erbjudit dig något alls? Serien har ju slutat att tillverkas. För om du har sönder en grej av egen förskyllan har inget företag någon skyldighet att ersätta dig med något alls. Sen kan man visst tycka att Hardy borde haft reservdelar till Artisan några år till. Men nu har de inte det. Vad är en schysst deal för dig då? Pengarna tillbaka?
 15. Samma nivå som det kostar att ha av ett Sage med andra ord. Det är ju sällan spöbrott beror på tillverkningsfel, så man får vara beredd på att slanta upp. Jag tycker ändå att få köpa ett nytt spö till ett starkt reducerat pris när en modell gått ut är en schysst deal av Hardy. Hardy hade ju kunnat säga att man tyvärr inte kan göra något alls.
×
×
 • Create New...