Jump to content

subbuteo

Members
 • Content Count

  566
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

subbuteo last won the day on May 30 2019

subbuteo had the most liked content!

Community Reputation

177 Excellent

About subbuteo

 • Rank
  Advanced Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  xyz@xyz.xyz
 • Telefon
  xyz

Recent Profile Visitors

2,652 profile views
 1. Jag har inte testat det spö du nämner. Jag tror dock inte det skiljer jättemycket från andra spön när det gäller rullens vikt. Själv tycker jag att några gram hit eller dit när det gäller rullen inte spelar jättestor roll. Det finns säkert folk som tycker annorlunda. Jag har ändå svårt att se att en Danielsson Dry fly eller F3W 2six kan bli fel. Det finns säkert många andra rullar som passar bra också. Det enda jag skulle se upp med är en allt för stor och klumpig rulle.
 2. Personligen tror jag inte det kommer spela någon roll. Jag tycker priset på Fariorullen avskräcker. Jag skulle satsa på en Danielsson. Dry fly eller F3W 2six är det jag närmast tänker på.
 3. Inget ont Line-speed. Men på din bild räknar jag till inte mindre än 17 rullar. Till det 17 spön, varav två premiumspön. Guidelinerullarna skulle jag inte klassa som ”billiga”. Det är inga dåliga spön du har heller. För att inte bry dig om prylar har du faktiskt en hel del grejer. Och det är inte kaffepengar din utrustning kostar heller.
 4. Zephrus är mjukare än Zenith och böjer sig längre ner i skaftet. Jag har ett Zephrus 12’6” #7-8. Fantastiskt bra spö. Jag skulle säga att det är åt midfasthållet. Ett annat spö jag gillar som kan vara åt det hållet du söker är Vision XO. Också härliga spön som böjer sig djupt. Jag gillar också Loop Cross S1, men det har du ju ratat.
 5. Jag har kört både filt och gummisula, men föredrar gummi. Jag har kört Simms vadarkängor i ett par omgångar nu. Först ett par Rivershed som jag använde tills de var blankslitna och nu ett par Headwater. Jag är mycket nöjd. Jag går ofta en del på land och då är gummi överlägset. Jag tycker Simms gummisulor ger bra grepp i vattnet. Man måste nog tänka hur man fiskar och var man fiskar innan man bestämmer sig. Farsan kör filt. Men han vägrar också att gå långt på land.
 6. Jag håller med. Loop brukar vara schysst. Även om du inte är förste ägare lär du inte behöva betala så mycket för en ny del.
 7. Jag är mycket nöjd. Den kastar superfint. 42-grammaren funkar bra till min Scott Radian 15-fot. Jag tror inte du kommer ångra dig.
 8. Ok. Då kanske Rio Versitip med snabbaste sjunkbodyn ändå är något att titta på. Versitip kastar ju bra och med sjunkspetsarna så får man en lina man kan ändra efter behov. Att jag tittade på UST Express är att jag måste ner djupt och fort. Det är alltså en strykjärnsklump jag är ute efter. Det är fem meter djupt i mittfåran och ganska bra fart på vattnet. De jag pratat med som känner till stället säger att jag måste ner på botten när det är så mycket och kallt vatten som nu. De pratade om att det krävdes grainlina på minst "750 grain". Men så snabbsjunkande som bara går är väl en bra översättning.
 9. Jag har versitip med flytbodyn och lösa spetsar, däribland sjunkspetsar, men det är ju inte ens nära det jag är ute efter. Jag har svårt att tro att Rios verisitip med den mest snabbsjunkande bodyn är i närheten av en så snabbsjunkande klump som jag är ute efter. Eftersom grainlina är ett vedertaget begrepp använde jag mig av det. Jag tror de flesta fattade vad jag menade. Jag kunde naturligtvis ha skrivit strykjärnslina eller ankarlina eller sjunkbomb eller supersnabbsjunkande klump istället. Ibland är det nästan löjligt vad folk på edge ska gå in i trådar och förstöra dem och ”experta”, ”besserwissra”, medvetet missförstå och vara lustiga. Jag har varit med tillräckligt länge på edge för att veta att det nästan alltid blir så. Men jag kan bli rätt trött på det.
 10. Tack! Har du kastat med något liknande? Och hur upplever du den i så fall?
 11. Jag har den både i klass 8 (33 gram) och klass 10 (42 gram). Mycket bra lina. Lättlastad. Är det något speciellt du undrar om klumpen?
 12. Jag tittar på grainlinor och behöver lite hjälp. Jag har tänkt skaffa en klump till min Scott Radian15-fotare. Den klump som jag har tittat på är UST express. Den finns i både 750 grain och 850 grain. Och med sjunk 5 eller sjunk 8 som "slutdel på klumpen". Vilken förordar ni? Och finns det andra grainlinor att titta efter?
 13. subbuteo

  Danielsson

  Jag har en L5W #8-12 och en Control #8-13. L5W påminner väldigt mycket om H5D. Frågan är vad du är ute efter. Control är ju en tyngre rulle. Men den största skillnaden är att det är en antireverse där veven står stilla under en rusning. Control ställer du in en grundbroms på, och sen får du bromsa mer genom att trycka veven framåt om det skulle behövas. Det är ganska svårt att justera grundbromsen under drillning. Med nya Control är det inget problem med att linan fastnar i veven. H5D är en traditionell storspolerulle. Det är lättare att justera bromsen under fight. Vad du väljer är en smaksak. Är du nyfiken på antireverse och gillar rolig ingenjörskonst så köp Control. Vill du ha en traditionell rulle som inte väger lika mycket så köp H5D. Båda är bra rullar.
 14. Vem skulle våga ge sig på att göra ett sådant test bland alla "experter" här på Edge?😉 Den testaren skulle ju verkligen hamna i skottgluggen. Ett verkligt kamikazeuppdrag. 😂
 15. Letade länge och hittade det till slut. Förklaringen står under testet av Winston Air. Av någon anledning ville de inte testa båda, varför anges inte, så då valde de att testa Air för testarna tyckte den kändes lite bättre än Pure. Air och Pure ska ju vara väldigt olika spön så jag har svårt att förstå det resonemanget. Sen testade de Air ordentligt och dömde ut det fullständigt. Så Pure är väl antagligen rena rama skiten. 😉 😂
×
×
 • Create New...