Jump to content

Jonas_P

Members
 • Content Count

  419
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Jonas_P last won the day on April 13

Jonas_P had the most liked content!

Community Reputation

220 Excellent

About Jonas_P

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jonas.persson@viljan.se
 • Telefon
  0705895108

Recent Profile Visitors

2,049 profile views
 1. Nja, jag är väl eg. inte så bevandrad att jag borde uttala mig. De mönster jag fiskat mest med är Mini Viking Midge och Sex Dungeon och de fiskar bra. @Sahlberg har bättre mönsterkoll än jag. Han är min kran
 2. Exakt. Av vad jag hört (har aldrig praktiserat fisket själv) från bl.a. Sölvbacka så är det många gånger rätt ”groggy” eller rentav död betesfisk som öringen äter. Så lite större imitationer av betesfisk som fiskas hem oregelbundet varvat med fridrift. Större tuber eller ledade streamers borde vara melodin.
 3. Du, om någon, kan ju det här med humor 😄
 4. Jo. Jag försökte vara lite rolig...
 5. Traditional, kanske 😉
 6. Jag skulle tro att den förlängda bakkroppen kanske ställer till det lite för dig också. Jag tycker att de där krokarna krokar rätt ok ändå.
 7. Det är inte så mycket att förstå. En släng av lappsjuka och ensamhet så blir det så där. Bara att ignorera honom.
 8. Jag kan faktiskt hålla med dig där. Har man fiskat en del sitter det liksom i ryggmärgen vilken tafsdiameter som är lämpad för situationen och storleken på krok, utan att behöva göra en matematisk uträkning av det.
 9. Jag har aldrig kastat med Elevate, men som grundprincip kör jag alltid samma siffra på lina och spö. Och det har aldrig blivit tokigt för mig. Mitt tips blir därmed att köra en femma om du går för den linan.
 10. OptiStream är en helt ok lina. Jag har iofs inte testat den på några år men jag antar att de inte försämrat den alltför mycket Annars gillar jag SA:s SBT som är en lättkastad lina och lämpar sig bra till det du söker. Tänk på att den är ganska ”aggressiv” när den slår ut, så tänk på att lugna ner kaströrelsen lite när du vill fiska torrfluga på lugna ytor, och förläng tafsen något så hjälper det dig på traven.
 11. Skulle tro att det är samma material som SBT, jag har inte tänkt på någon skillnad iaf. Jag ska erkänna att jag missade ditt önskemål om klumplängden. Du kan bortse från VPT-tipset således Jo, de är möjligen lite tyngre. Jag har inte reflekterat över det så mycket. Jag har inte reagerat på att SA:s linor är särskilt tunga.
 12. Gillade du SBT (det gör jag också) så är mitt tips SA:s ART och VPT. VPT är av longbelly-typ och lite mer inriktad på torrflugefiske främst. Ingen kanonlina för streamerfiske direkt, men suverän för torrflugor och lätta nymfer. ART har lite kortare klump, men längre än SBT såklart, och är mer allround. Väldigt trevlig lina.
 13. Orvis har en del sevärt på sin kanal Guide to Fly Fishing: https://www.youtube.com/channel/UCxGQMCT70DALylKj9CQl2sw
 14. Jag har inte kastat med TT men jag har Trout LT, på ett av mina #4, som får ses som direkt snarlik. Och så har jag VPT i #5. Dock inget Winston. Min uppfattning och känsla är att VPT torde ha något längre baktapering och upplevs därmed som snäppet mer harmonisk vid överhandskast och lång lina i luften. Trout LT har något mer massa långt bak och är riktigt fin till speykast. Men även till överhandskast. Båda är jättefina presentationslinor.
 15. Jag förstår såklart vad du menar, men vi ska väl inte ha något slags elitistiskt forumklimat där folk inte törs visa upp det man bundit? Gå i bräschen och kör ändå
×
×
 • Create New...