Jump to content

Jonas_P

Members
 • Content Count

  294
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Jonas_P last won the day on November 22 2018

Jonas_P had the most liked content!

Community Reputation

124 Excellent

About Jonas_P

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jonas.persson@viljan.se
 • Telefon
  0705895108

Recent Profile Visitors

1,612 profile views
 1. Du känner inte att du konstruerar en hel jäkla hönsfarm av en liten fjäder nu eller..? Jag höll med Ismo om att det kan vara ett jäkla hetsande om att kasta långt emellanåt inom flugfisket. That’s it. Därför kände jag att det var ett rätt harmlöst påstående som jag inte ids leta citat om. Men du verkar vilja ha igång en mordutredning om det hela. Jag har väl aldrig påstått eller menat att det är något specifikt sjukdomstillstånd för ditt hjärtebarn, kastarean på Edge. Däremot kan man snabbt se sig mätt om det bland branschfolk, redskapstillverkare, köp&säljare m.m. Hela tiden är det klingor som kastar ut hela linan i tre luftkast, klumpar som flyger över hela älven och så vidare. Det är det jag menar. Sällan ser man att fokus läggs på själva fisket och känslan däri. Jag tackar dock för att du håller mig högre än Ismo inom den här avdelningen 😏
 2. Där har vi en kategori som brukar raljera om längd.
 3. Ska du leka moralpolis för dylika påståenden på internet har du ett heltidsjobb Staffan. Det är ju knappast så att jag trampar någon på tårna eller skriver något som ens kan vara nära att kränka eller hur? Det hade varit annorlunda.
 4. Jag blir inte förvånad, men jag har som sagt ingen lust att leta citat. Jag bryr mig tyvärr för lite
 5. Jag har ingen direkt lust att leta citat för att ”peka ut” folk. Men det är en diskussion som förts rätt länge i omgångar, både här och på Facebook.
 6. Jag är helt med dig i det här resonemanget. Tror jag 😅 Men du skriver ibland som om att ”gräskastarna” inte alls kan fiska. Känns det som. Och jag tror inte att en kastkurs lär mig fiska. Jag har dock gått ett par med Drugge och det har underlättat mitt fiske. Det är inte alltid det räcker med att ”skiten ska bara ut i vattnet”, även om det är en grundförutsättning.
 7. Varför skulle inte de som kastar långt, rakt och med tighta loopar kunna fiska lika bra som du? Jag förstår dessvärre inte dina fördomar. Det är ju knappast en nackdel att kunna hantera ett flugspö och en fluglina till fullo när man har en vakande fisk under ett buskage. Sen håller jag med om att hetsen över och vikten av att kunna kasta så överjävligt långt är rätt löjlig.
 8. Att kunna fiska men inte kasta, det låter som mete med toppknutet i min värld.
 9. Därför att en fin märkesutrustning ger mer cred när man spenderar 90% av sin fiskedag sittandes i ett vindskydd och tiden utanför fisket med att skryta på nätet. Typ.
 10. Självklart kan du köra med en flytlina! Huvudsaken att taperingen (linans utformning) och klassen på linan är anpassad för att kasta så stora flugor.
 11. Jonas_P

  SAGE ONE 11,6 #8

  Du säljer inte linan separat? Förutsatt att det är en Versitip alltså.
 12. I Ammarnäs kan du flugfiska kanadicker i strömmande vatten under försommaren. Jag har provat någon strötimme med tub bara, utan lycka.
 13. Bratteus: Att linan plaskar beror snarare på bristfällig kastteknik. Men det är ju skönt att kunna skylla på materialet ibland 😉 Vad har det med saken att göra att Wulff TT, i din mening, lirar bra med ett Winston när TS fiskar med ett Sage One? 😅 Det är ju ungefär lika relevant som att jag vet att en SBT funkar bra på ett Zenith 486. Och den ”plaskar” inte heller. Hör och häpna.
 14. Exakt. Och taperingen på en TT är ju som bekant absolut tunnast (och lättast) längst ut, dvs. den del som TS högst troligt kommer att använda som mest. Det blir ju inte mycket till känsla i kasten. Varför inte rekommendera en lina som de facto är specifikt tillverkad för uppgiften, med kortare klump och mer lämpad tapering?
×
×
 • Create New...