Jump to content

Jonas_P

Members
 • Content Count

  331
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Jonas_P last won the day on June 30

Jonas_P had the most liked content!

Community Reputation

173 Excellent

About Jonas_P

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jonas.persson@viljan.se
 • Telefon
  0705895108

Recent Profile Visitors

1,695 profile views
 1. Varför inte prova en ”tung” lina som du gillar, fast i #4 i så fall?
 2. Har 7’6” #4 och har haft 8’ #5 av det spöt, det är inget jag upplevt med något av dem.
 3. Jonas_P

  SM-Veckan

  Men.... får dom nå fisk då!?
 4. Till mitt 7’6” #4 använder jag ovan nämnda lina från Orvis. Den fungerar bra till spöt. Till 8’ #5 hade jag Cortland 444 Peach och det lirade bra. Det är f.ö. väldigt trevliga spön
 5. Nämen för f-n. Någon måtta får det väl ändå vara..?
 6. Det duger med vad som helst som skyddar från friktionen/nötningen mot kängan. En del kör raggsockor
 7. Det är inga vadare som kommer att sitta som ett par chinos. De är lite bylsiga helt enkelt Ang. storlek så är det alltid bäst att försöka prova dem. Jag har utgått från min vanliga klädesstorlek och det har funkat bra. Ang. större storlek på kängor och en extra neoprensocka så är det att rekommendera då det sliter mindre på byxornas inbyggda sockor. Jag kör 45 på vadarkängor och har 43 på vanliga skor. Då får jag plats med extrasockor i neopren.
 8. Really..? Förlåt, kunde inte låta bli.
 9. Mina första andningsvadare var Vision Keeper. Inget fancy eller lullull utan ett par enkla vadare som höll tätt i flera år. Man får göra avkall på passform, antal lager (de är rätt tunna) och att remmar samt spännen känns billiga, men de gjorde jobbet. Annars har jag läst att en del är nöjda med Taimens vadare. De finns nog i skaplig prisklass för er. Skulle jag välja mellan Scierra/Fladen och Vision så är det en no brainer, Vision alla dagar i veckan. Med Taimen som en outsider, men jag vill inte helt rekommendera något jag själv inte testat.
 10. Det var mest att du var på mig rätt friskt med att jag skulle ”bevisa” mitt påstående om att det pratades mycket distanskastning på Edge. För dig var det helt främmande tydligen. Och nu är du helt plötsligt trött på allt prat om distans.
 11. Men... det pratades ju aldrig distans på Edge eller Facebook..? 😉
 12. Jonas_P

  Djup torrflugepinne

  Scott G2 884 använder jag själv (av de jag har som matchar dina kriterier) tillsammans med en RIO Trout LT. Det är en trevlig uppsättning för just det fisket. Vill du komma lite billigare undan så är gamla modellen av Guideline Fario 904 ett fint spö. Tillsammans med den äldre Highwater-linan i samma klass har man en stabil torrflugesetup.
 13. Jonas_P

  Djup torrflugepinne

  Det var långa nackhår :D
×
×
 • Create New...