Jump to content

Jonas_P

Members
 • Content Count

  431
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by Jonas_P

 1. Bättre klinga, bättre spö... Det blir totalt intetsägande för mig och det är ju helt utifrån ”recensentens” preferenser.
 2. Hur benämner man ens att ett spö är bättre än ett annat, när samtliga i det här exemplet får anses vara i ungefär samma prisklass och med klart jämförbara komponenter?
 3. Jag skulle kontaktat Mathias om jag vore du. @MathiasL
 4. Mjao, med en Troutboss funkar det väl? Torrflugelinan nr 1.
 5. Verkligen. Nästan så man funderar på att flytta till Nordnorge och bli eremit.
 6. Tål du att höra rekommendationer om annat än Troutboss så 😉
 7. Jag skulle lyssna helhjärtat om streamergurun @Sahlberg eller havsöringsesset @MathiasL underhöll i ett avsnitt!
 8. Jo. Men det ger väl ändå ett mer diskussionsvänligt underlag att inkludera vad linan ska användas till, så de som svarar kan ge mer specifika tips.
 9. Beror som vanligt helt på var, hur och med vad du fiskar mest. Att vi bara ska nämna olika linor på chans ger liksom inget...
 10. Ok, får man fråga varför?
 11. Har du fiskat Leån något i år? Eller vet du om det är samma skrala fiske där?
 12. Nja, jag är väl eg. inte så bevandrad att jag borde uttala mig. De mönster jag fiskat mest med är Mini Viking Midge och Sex Dungeon och de fiskar bra. @Sahlberg har bättre mönsterkoll än jag. Han är min kran
 13. Exakt. Av vad jag hört (har aldrig praktiserat fisket själv) från bl.a. Sölvbacka så är det många gånger rätt ”groggy” eller rentav död betesfisk som öringen äter. Så lite större imitationer av betesfisk som fiskas hem oregelbundet varvat med fridrift. Större tuber eller ledade streamers borde vara melodin.
 14. Du, om någon, kan ju det här med humor 😄
 15. Jo. Jag försökte vara lite rolig...
 16. Jag skulle tro att den förlängda bakkroppen kanske ställer till det lite för dig också. Jag tycker att de där krokarna krokar rätt ok ändå.
 17. Det är inte så mycket att förstå. En släng av lappsjuka och ensamhet så blir det så där. Bara att ignorera honom.
 18. Jag kan faktiskt hålla med dig där. Har man fiskat en del sitter det liksom i ryggmärgen vilken tafsdiameter som är lämpad för situationen och storleken på krok, utan att behöva göra en matematisk uträkning av det.
 19. Jag har aldrig kastat med Elevate, men som grundprincip kör jag alltid samma siffra på lina och spö. Och det har aldrig blivit tokigt för mig. Mitt tips blir därmed att köra en femma om du går för den linan.
 20. OptiStream är en helt ok lina. Jag har iofs inte testat den på några år men jag antar att de inte försämrat den alltför mycket Annars gillar jag SA:s SBT som är en lättkastad lina och lämpar sig bra till det du söker. Tänk på att den är ganska ”aggressiv” när den slår ut, så tänk på att lugna ner kaströrelsen lite när du vill fiska torrfluga på lugna ytor, och förläng tafsen något så hjälper det dig på traven.
 21. Skulle tro att det är samma material som SBT, jag har inte tänkt på någon skillnad iaf. Jag ska erkänna att jag missade ditt önskemål om klumplängden. Du kan bortse från VPT-tipset således Jo, de är möjligen lite tyngre. Jag har inte reflekterat över det så mycket. Jag har inte reagerat på att SA:s linor är särskilt tunga.
 22. Gillade du SBT (det gör jag också) så är mitt tips SA:s ART och VPT. VPT är av longbelly-typ och lite mer inriktad på torrflugefiske främst. Ingen kanonlina för streamerfiske direkt, men suverän för torrflugor och lätta nymfer. ART har lite kortare klump, men längre än SBT såklart, och är mer allround. Väldigt trevlig lina.
 23. Orvis har en del sevärt på sin kanal Guide to Fly Fishing: https://www.youtube.com/channel/UCxGQMCT70DALylKj9CQl2sw
×
×
 • Create New...