Jump to content

harlequine

Members
 • Posts

  216
 • Joined

 • Last visited

Information

 • Kön
  Hemligt
 • Bostadsort
  Gävle
 • Intressen
  Det som är kul!!!

Recent Profile Visitors

1,852 profile views

harlequine's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

33

Reputation

 1. Är inte Vision Kust lik Coastal? Tycker det förr var dessa två alternativ som ofta jämfördes.
 2. Kör du flyt eller hoover? Ursäkta trådkapningen!
 3. Jag som är en högst medioker flugviftare gillar korta tunga klumpar som går att få ut i vind utan problem men det är slängiga luftkast och plaskande nedslag. De flytlinor du nämner är väl mer för presentation för torrfluga som ska landa mjukt som en helikopter på ytan.
 4. Jag har köpt Loop Opti Flex linan i hoover variant till mitt #5 som tyvärr ännu inte hunnit provats men den verkar på pappret allround, kanske skulle vara nått för dig? Det är för min del kustfisket som dominerar så därav hooverlinan men hoppas den går att få ut i någon ström om tillfälle ges med någon nymf.
 5. https://www.sportfiskeprylar.se/sv/artiklar/scierra-yosemite-neo-5mm-chest-bootfoot-felt-grey-dark-grey.html?variant=65375 inte helt gratis men säkert bra vintertid!
 6. Har ullunderställ som bas. Sedan Vision Subzero byxor. Tunn fleecetröja och en primaloftjacka på överkroppen och vadarjackan. Ett par tjockare ullstrumpor och alltid neoprensockor utanpå vadarna. Funkar och jag undviker att vada djupare än knäna då det blir märkbart snabbt kallt när låren är i vattnet. Jag har funderat på att köra riktiga neoprenvadare om jag hittar ett par utan stövlar. Tänk på att om det blir trångt i skorna blir du kall oavsett!
 7. Håller med dig!!! Jag är i grunden spinnfiskare som började inspireras av flugfiskarna som fick fisk på kort distans. Så gick över till flugviftandet och tycker helt klart att mycket som flugfiskare är saliga över är liiite överskattat, i alla fall i jakten på hö på kust. Tunna tafsar, rädsla för plaskande linor och dylikt är tjafs, hö hugger ju på rasslande drag och plåtbitar med färgad flätlina ända ner till betet som sitter i ett stort beteslås. Nåväl, alla tror på sitt så var glada och fiska på!!!
 8. Intressant att du gillar kortare spön då 9 fot typ är standard även vid båtfiske och blir ju allround längd. Jag själv gillar kortare spön men tycker det är svårt att få rätt proportioner på längden av aktiv klinga framför rullfästet och bra längd på bakhandtag för att det inte ska bli framtungt och ändå kunna kasta ok och i båt är ju långa bakhandtag mest i vägen men från land blir kasten bättre med lite längre bakhandtag. Hur som helst, jag kikar efter en 7’6:a för det brukar vara bra kompromiss på smidig känsla och ändå kunna kasta ok. Har för övrigt ett SG Parabellum travel 8 fot som är skönt men liiite för kort bakhandtag för min smak så det kommer vandra vidare. Tror din idé med att kika på borrespön är bra för borren knycker den med så då borde det fungera för stökig hö.
 9. Jag har ingenting emot att folk lägger pengar på dyra rullar om de har råd. För egen del tycker jag det mest prisvärda är rullar runt 1000kr och jag känner ännu ingen som mördat sin haspelrulle vid havsöringsfisket, dock är detta på ostkusten. Har provat en Stella men ärligt talat blev jag inte såld på rullen. Så fundera lite på hur ofta du fiskar för alla rullar kan dö och det är inte kul att halka och dra dyrgripar i sten. Sen så om du kör på de lite dyrare rullalternativen så blir det liiiite svårt att inte matcha med spö i samma klass. Glöm bara inte att det inte är pengarna som prylarna kostar som ger mer fisk..
 10. Har haft ett Ajensen Seatrout Specialist på 8 fot i #6. Blir absolut en nättare smidig känsla men jag som usel kastare tycker linan passerar liiiiiite för nära huvudet jämfört med mina nuvarande två 9 fotare från samma tillverkare.
 11. harlequine

  Vilken rulle

  Jag går mot strömmen å säger 7ten. Har det på min #8 som är som andra tillverkares #7. Viktigt är hur bra balans du får och då är det rullens vikt som gäller inte diameter men själv gillar jag smalare spole på bredden och istället större diameter.
 12. Nu börjar det likna något!!!
 13. Denna är i alla fall liiite roligare än de befintliga från Lamson!
 14. Speedster S är ju inte direkt järv i färgsättningen med den grå eller blåa som finns nu. Dock mer färg än svart…
 15. Har fiskat något pass kring årsskiftet och som vanligt denna årstid gäller det att vara tålmodig!
×
×
 • Create New...