Jump to content

harlequine

Members
 • Content Count

  178
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

23 Excellent

About harlequine

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Hemligt
 • Bostadsort
  Gävle
 • Intressen
  Det som är kul!!!

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  norberg.henrik@hotmail.com
 • Telefon
  0739811306

Recent Profile Visitors

1,175 profile views
 1. Gällande stenar med klägg på, greppar sulan utan dubb????
 2. Lutar åt Vision med Michelinsulan....
 3. Stod om detta i reviews på Simms egna hemsida!
 4. Intressant, låter ju som killen kunnat fiska kust obehindrad med Michelinsulan!!!
 5. Hade varit trevligt att hitta en ren gummisula som faktiskt fungerar på hala stenar för övrig vadning och transport på land lär ju gummi briljera på.
 6. Ja det är ju vansinnigt att släppa en sko som inte går att sätta i cleatsen, jag tänker att dubbar skadar ju underlag vilket mjuka aluminium inte gör. Blir även fundersam över att det är några få märken som annamat alu cleatsen. Om det var så fantastiskt borde ju till exempel Guideline eller Vision komma med detta...
 7. Kan tänka mig att dina Simms ger mer en normal känsla då cleatsen är mindre och går inte tvärs över så jag antar mer av sula som har kontakt med marken. Med mina så är ju ibland enda kontakten med marken på skenorna och har ibland trampat illa då marken missar skenorna och istället klivs det på det hala gummit i sulan. Gällande Simms, de lightweight som nu finns, passade inte cleatsen? Har läst nått om det men minns inte exakt.
 8. Lyfter min gamla tråd... Blev till slut ett par Patagonia Foot Tractor skor med alubars som jag tycker ger ok grepp på kuststräckan där jag håller till. Är ju som sagt rullstensås i vattnet så mycket sten med lite alger. Är dock inte helt nöjd med skorna då de är liiiite trånga trots en storlek upp från min vanliga skostorlek samt att de är tunga och jag tycker alubars ger en känsla som att man svävar på underlaget och ger skum markkontakt när det ska klivas runt på stenar. Har mer fastnat för idén med ren gummisula då filt inte går ihop med snö och is. Kikar mest på Vision i nuläget och
 9. Jag fiskar hela året förutom sommar. Brukar vara lite trögare januari-februari men det går att få fisk hela året. Beror ju på vattentemp om fisken är inne eller ute på djupt vatten. Så det är nog upp till hur sugen du är att eventuellt frysa i tältet...😀
 10. Menar du att spöna hade olika aktion trots samma serie???
 11. Har 9 fots spön och har även provat 8 fotare samt 9’6 fot. Längre spön runt 10 fot blir tyngre att kasta med än 9 fot men kanske kastar någon meter extra vilket är försumbart. 8 fotare kändes bra men blev liiite otäckt vid några tillfällen då linbågen kommer närmare huvudet. Jag som vadar och är kort vill inte ha mer än 9 fot för det blir lätt att spötoppen sköljs över av vågor när den pekar mot ytan. Tror nog längre spön passar i flytring eller vid djup vadning men ser ingen nytta från båt.
 12. Jag är väl ingen direkt flugfiskarguru men fiskar i alla fall på ostkusten men från land på öppen kuststräcka. Det första jag tar i beaktning är vind då blåst är bra. Fiskas det från båt är ju detta ett mindre problem då platser kan väljas så vind kommer från ”rätt” håll. Då kan det även användas lättare klassning på grejerna. Tycker kastlängden om jag kör #5 eller #8 är minimal, däremot går det att köra större flugor med #8. Gällande spö så funkar faktiskt spön under 3000kr ypperligt och rulle är för mig endast linförvaring så här går det att spara pengar (kör ju Danielsson ändå bara för att)
 13. Mycket irriterande 😠
 14. Har Patagonia Foot Tractor och alu cleats ger bra fäste men då du endast har kontakt med underlaget genom dem då de är högre än sulan så ger det för mig ibland en ostadig känsla på sten.
×
×
 • Create New...