Jump to content

carldy

Members
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by carldy

 1. Hej, har ett switch spö hemma som är 11.6 fot och märkt lw 7/8, inga kastvikter näms på spöet. Spöet är import från Kina. Jag har ingen lina till spöet och har bara testat typ en klass 9 enhands fluglina till spöet och det funkar typ inte alls. Svårt att säga om det är grejorna det är fel på eller mig för jag kan ju inte det här med tvåhandskast. Jag vill ha en multi tip lina till spöet men vad ska jag köpa? Vissa tillverkare har enhands linor till switchspö och andra tvåhands linor, och då skiljer ju sig vikterna en hel del. Tillverkarkaren skriver mellan 500 grain till 900 grain, vilket känn
 2. Hej. Nu har jag varit och kört en helg i strömhult med nya spöet loop evotec cast 6 m/fl och tänkte skriva lite tankar om spöet till er. Spöet känns lättare en det 89g som angivs. Vid kasten skulle jag vilja säga att kraften byggs upp 3/4 ner i klingan. Långa kast om man nu är ute efter det går såklart, men något säger mig att kanske fast modeller är mer anpassad på det. Drillkänslan är fantastisk, landa en fin bågar 6.4kg och då var det spö böj ner i handtaget, go känsla. Kvalitet och bygget är bra, korken skaver lite första gångerna men brukar jobbas bort. I det hela kan jag tycka 5000kr är
 3. Hej då ska jag ge dig ett tipps på den bästa lina jag kört på flyt, och jag har testat en uppsjö av linor i olika klasser och fabrikat. För tillfället fiskar jag med klass 6 evotec cast m/f spö. Den senaste linan jag körde med heter distance presentation och den säljs för låga priset 199kr av Skandinavian fly lines på nätet. Jag använder mig av den som är klassad 6/7 till mitt set. Coationen ar grym, klumpen ca 10 meter och vill du trycka ut långa cast på 20 till 25 meter går det förvånad lätt och precist. Linan lägger sig väldigt rakt över vattnet. Skulle du testa den till ditt 5 spö skulle j
 4. Har varit och kört lite "se dum ut kasta på gräsmattan" med spöet idag. Grymt lättkastat spö. Körde med en deep rulle 5/6 samt en lina med 10 metersklump. Jag är ingen långkastare och ligger på runt 20 meters kast, det kom jag upp i med även detta spö utan större ansträngning. Jag har svårt att hålla så mycket lina (20 meter + )i luften, men behärskar man det finns det mer tryck i klingan för att daska ut hela linan utan några problem. Jag tycker spöet jobbar från 3/4 av klingan och det gillar jag. Ett lättkastat spö helt enkelt med drillkänsla. Tummen upp än så länge.
 5. Fick hem spöet idag och har klämt och känt på det, känns som ett riktigt fint spö. Klingan är riktigt lätt och det känns ganska mjukt när man "fäktar" med det i luften vilket jag föredrar. Ska testa det i strömhult om ett par dagar och återkommer med lite mer info om spöet i skarpt läge så att säga.
 6. Då blev det till slut en beställning på evotec cast m/f en sexa. Nu har jag två nya spön att testa till helgen då jag även köpt ett scierra brook klass 6 som kommer få agera extra spö, dock blev jag imponerad av känslan samt bygget på det spöet för strax under 2000 spänn.
 7. Det var det nya, fario classic jag kände på. Sen tyckte jag korken var lite väl smal på det, har ganska stora nävar.
 8. Ett jobbigt problem är att spöna inte finns tillgängliga i min stad att känna på så jag får beställa via nätet och det är lite jobbigt när man inte vet vad man får för 5 pix. Jag har idag ett loop xact klass 6 som jag vill byta upp mig från och vad jag kan läsa mig till ska evotec cast ha liknande progressiva aktion som xact? I min värld känns xact som ett full flex spö, så för mig är evotec cast kanske rätt. Först tänkte jag köpa ett fario, men efter jag känt på det på xxl blev jag fundersam, kändes inte alls som jag hade tänkt mig.
 9. dålig kvalitet på korken låter ju sådär, man kanske ska titta på andra märken. Vill inte köpa begagnat söker nya modeller på marknaden. Tips på andra spön där man får mycket för pengarna mottages gärna.
 10. Har hittat en recension på evotec cast serien dock skriven på tyska men med google translate får man lite grepp om dem. medium serien: http://www.fliegenfischer-forum.de/loopevoteccast1.html medium/fast: http://www.fliegenfischer-forum.de/loopevoteccast3.html och fast: http://www.fliegenfischer-forum.de/loopevoteccast2.html
 11. ok låter lovande, skulle du säga att det känns som det jobbar djupt ner i klingan? mvh
 12. Hej. Ska utöka spö arsenalen och är på jakt efter en ny sexa. Är beredd på att lägga 5000kr för ett nytt spö. Problemet är att det finns massvis med spö runt den pengen. Gillar full flex spö samt märket loop. Har kollat in Loops nya evotec cast medium/fast som verkar trevligt, sen har vi nya Scott flex serien som också verkar bra. Vad hade ni siktat in er på? Mvh
 13. Hej. Har skaffat mig ett switch spö på 11.6 fot klass 7/8 och switch lina i klass 7/8. Det gick uruselt milt uttryck att kasta med det, förmodligen funkar det bättre med träning så klart men linan känns alldeles för lätt för spöet. Så jag har beställt en sjutlina samt en skagit body på 23 fot och en vikt på 450 grain. Min tro var att man kan slänga på en polyleader på 10 fot och se glad ut, eller måste man ha någon speciell tip på bodyn? Om jag nu behöver en tip, hur fäster jag jag den i själva tippet materialet, för dom är väl fabriksloopade? Många frågor...
 14. Hej. Håller på att reda ut lite till mitt tvåhands fiske start. Om man börjar med short versitip så följer det med ett par tippar av olika sort typ flyt, int och sink säger vi. Men sen då fäster jag en polyleader på klumpen och sen en tippet ring och till sist mitt tafsmaterial?
 15. Hej. Håller på att reda ut lite till mitt tvåhands fiske start. Om man börjar med short versitip så följer det med ett par tippar av olika sort typ flyt, int och sink säger vi. Men sen då fäster jag en polyleader på klumpen och sen en tippet ring och till sist mitt tafsmaterial?
 16. Har också tittat på spö från aliexpress. Av ren nyfikenhet vilket spö köpte du, längd och klass? Mvh
 17. inbillar jag mig bara men känslan är att det borde vara enklare att använda en running line med coating på så känslar blir mer enhands. sen gillar jag att färdiga loops även om jag vet att man kan göra perfect loops själv. dom flesta coatade runninglines jag kan hitta är 30 meter, men jag har svårt att se att det första jag gör är att kasta så långa kasst.
 18. den fråga kanske men i och med att det är så många övergångar mellan alla linor, fastnar inte det i spöringarna när man kastar? eller är hela klumpen på mellan 10 och 13 meter ute i själva kastet?
 19. fan jag har ju upptäckt att detta blir ingen billig historia, tyckte enhands grejer va dyra men det här tar priset. surfade runt lite och hittade detta: http://www.scandinavianflylines.com/shop/product_info.php?cPath=21_101_187_189&products_id=520&osCsid=upr68uphsqqphp87tiku5og1q2 verkar vara något typ av budget versitip vad jag kan förstå, jag har klarat mig med budget saker tidigare i min flugfiske karriär. rio slickshooter verkar bra i pris och den klarar jag mig säkert med. gör man egna öglor på den eller kör man braided loops på den?
 20. Är inte så båtig av mig öven om det kanske är större chans på fisk så land eller vadning lär det nog bli. Ok den short versitip verkar vara en smart lösning, finns det fler tillverkar som har samma system som man kan jämför pris med? är det samma för 2 hands utrustning att man väljer den högre siffran i klassifieringen av spöt, alltså 9 i en 8/9? 6-20664 9wt Straw Flt w/ 4 tips 540gr / 35gm 33ft / 10m 119.95 samt skulle den här kunna funka som skjut lina till versitip: http://www.svenskfiskeshop.se/fiske/flugfiske/skjutlinor/skjutlina-holms
 21. Vilket är lättast att lära sig att kasta med, scandi eller skagit så att man inte behöver göra det krångligare än vad det redan är och skaffa allt på en gång. Samt fisket som ska testas är forshagaforsen vad jag vet än så länge. Har läst mig till att en 13 oftare 8/9 verkar vara ett bra allround verktyg till detta samt ett lätt alternativ att lära sig på.
 22. ok tack för svar. ser att vissa av dom här runninglinorna är upp till 100 meter. klipper man till dom till typ 30 meter eller har man hela längden som den är från början. en fråga till. när jag fiskar enhands använder jag mig av polyleaders och sen tafsmaterial. är det samma system för 2 hands? alltså backing - runningline/shootingline - klump scandi/skagit - polyleader - tafsmaterial - fluga?
 23. hej. har tänkt att testa 2 hands fiske till våren/sommaren men förstår inte riktigt alla linor till det. använder man samma runningline/shooting line till skagit och vanliga klumpar? den brukar väl vara ca 30 meter lång samt 30lb i styrka om jag förstått det rätt? mvh
 24. Hej. Dom säljer ut dessa snorbilligt nu på skittfiske.se men är det något att ha? Har kollat lite på slate elite s3 och priset är ju bra nu men det kanske är nybörjare pinne?
×
×
 • Create New...