Jump to content

Tage

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Tage

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Gällö

Recent Profile Visitors

633 profile views
 1. Sänkt 500kr

  Tomas

 2. Har fått tips i Mc.Gyver anda; att skarva ihop två T20 med superlim och lite krympslang, eller att ta en 850 och dra en eller 2 meter T20 med en krympslang runt och skarva ihop. Kommer att provas om vattenföringen kräver det!
 3. Jo det är ju sant som du säger. Hur ska jag balansera mer vikt i förhållande till tjocklek och antal kubik vatten i sekunden för att optimera det hela? Finns det alternativ till 850:n, tex nåt tyngre än T20 men lika smalt?
 4. Efter några turer till Sollefteå och Nipstadfisket så har jag märkt att vid lite högre vattenföring räcker det inte riktigt till med 850grain alla gånger. Eftersom man inte får köra med förtyngda flugor och sjunklina så är en tyngre tafs det enda alternativet. Jag har sökt med ljus och lykta efter 1100 grains tafsar utan att hitta nåt, så nu hoppas jag verkligen på att någon kan tipsa mig om vart jag kan få tag på tyngre doningar.. Tack på förhand!
 5. Eller ett Zpey Zero 14" 9-10, 3-4 år gammalt med rulle och lina för 1500:-.. Nu börjar det bli beslutsångest och framsteg på samma gång tror jag..
 6. Grym feedback! Nog kan det vara så att det är en udda modell, samtidigt så är jag osäker på om dom haft några andra klasser och längder av den modellen inne. Kan vara så att dom inte har helt koll, för han som är lite mer ansvarig för flugfiskebiten fiskar bara enhands själv. Jag skulle behöva prova mig fram, känna på grejerna.. Jag inser ju det även om jag är så jävla sugen på att få tag på ett som jag har råd med nu när säsongen är över för de flesta och garderobsrensningar och reor hit och dit. Men men.. Ställen där jag kommer att fiska är Ångermanälven i Sollefteå, Bergeforsen i Sundsvall och Lögdeälven till att börja med. Funderar på Torne om jag ska upp och hälsa på släkten i Ume och Jokkmokk i sommar. Sen är ju kustfisket lite intressant med, men jag har inte fått nys om några bra ställen kring Nyköping ännu. Har bara hört att havsöringen är borta, den och Laxen har i princip slutat gå in i Nyköpingsån pga ombygnationer, föroreningar eller att födan bara finns längre ut från kusten numera.. Men i Lögde vet jag ju att med ett styvt 7-8 och bra tafs kan man klara sig långt.. I Sollefteå vet jag att man behöver T-18 -T-20, tafsar som väger väldigt mycket, hur klarar ett klass 9 spö av att hantera såna vikter blir min fråga? Storleken på flugor är varierande, oftast mindre faktiskt, tubflugor eller 4-8, om det inte blir gäddfiske nån gång på våren när man inte kan hålla sig längre.. Minst klass 9 var min tanke från början iaf.. För att kunna hantera tyngre klumpar och tafsar. Har fått ett erbjudande om ett Loop opti power spey 15 10-11 nu också, för 2 lax, verkar svårsålt, han har lagt ut det på bytes och säljes sen en månad tillbaka och jag känner ingen som fiskar med Loop. Har kollat lite efter recensioner och så också men har inte riktigt fått någon gnista att gå på..
 7. Det här funderade jag på som ett start kit annars, snällt pris. Men då vet jag ju inte hur bra anpassade lina och klumpar är... http://www.edgeflyfishing.com/ipb/topic/167370-vision-gtfour-dh-13fot-8-9-29g-4-delat-vision-ace-klumpar/ Så valet... Och kvalet... Nytt spö och lite mer kostnader på bra anpassade linor samt rulle - eller - billigt paket och prova en säsong först. (Med risk för att få köpa nya klumpar ändå och behöva sälja det nästa säsong för att ha råd med bättre doningar) Så var det när jag började fiska fluga, köpte billigt guidelinespö och vision coma rulle, men bytte upp mig till ett scott s4 #5+Lamson conic och jublar fortfarande över den uppgraderingen..
 8. Tack för bra svar! Att anpassa linor efter spöet vet jag är viktigt, tyvärr så är plånboken tunn så jag får så lov att passa på nu när det är rea eller köpa begagnat. Och jag har tyvärr ingen jag känner med ett tvåhandsspö, den handlare jag kan provkasta hos har reddington, sage eller scott.. Har hört och läst mycket bra om Cult serien, och just nu kan jag få ett 14'7 #9 för ca 2000 spänn på rea, 60%, vilket känns som ett klipp. Kan får bra pris på enklare rullar med, som paketpris, men där funderar jag på att spara lite till och köpa en bättre rulle begagnad istället, man vill ju ha bra bromsar... Så kan jag lägga mer tid på att prova ut rätt lina och klumpar efter det. Har dammsugit forumet efter spön säljes, men de ligger över 3000 eller i paket med rulle och lina för mellan 5-6000. Bra paketpriser helt klar, om jag hade kunnat göra avbetalningar, men det funkar ju inte riktigt så... Jag är väl inte helt ute och cyklar, vet ju att den som väntar på något gott....
 9. Står inför det svåra valet att köpa mitt första tvåhandsspö och har kollat och kännt på två modeller, dock utan att kunna provokasta dem. Vad har ni för erfarenheter? Jag har av erfarenhet lärt mig att det är värt att lägga en extra slant på utrustning, men i det här fallet kändes svikten och responsen ungefär lika bra. Vad letar man efter i ett tvåhandsspö, vill man ha ett med respons längre ner i spöet, eller ett som jobbar mer med toppen först? Alla råd mottages varmt, och även erbjudanden om tvåhandspön med eller utan rulle för mellan 2-3500 spänn.
×
×
 • Create New...