Jump to content

laplander

Members
 • Content Count

  83
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

laplander last won the day on October 10 2018

laplander had the most liked content!

Community Reputation

35 Excellent

About laplander

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Male

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  fiskeofritid@gmail.com
 • Telefon
  0707

Recent Profile Visitors

889 profile views
 1. Färdiga handtag är ett lotteri men så är det ju när man svarvar egna också,ofta när man svarvat ner så man tycker formen är ok så dyker det upp nån otrevlig por som stör och har man lagt flera hundra bara på korkringar så är det ju inte så jättekul. Riktigt bra ringar är som Magnolia skriver oförskämt dyra och ett handtag gjort med tunna tämligen porfria ringar i bästa floorkvalitet kan kosta som ett ordinärt dussinspö bara i materialkostnad. De flesta färdiga handtag som säljs är spacklade och är i min värld inget roligt alternativ om man snackar premium,Flyfishingmasters har faktiskt fina ospacklade till vettiga pengar. Eftersom jag inte gillar spackel så svarvar som sagt det mesta själv men har köpt ett par där på ffm och de är nog faktiskt de bästa köpehandtagen jag sett.//Bosse
 2. En förädlad egenbyggd nostalgikopia av mitt allra första flugspö, det var ett engelskbyggt FF trout som jag med mammas hjälp införskaffade för 38 år sen. Den här kopian blev klar precis till vad vi visste skulle bli min och mammas sista resa till Lappland nu i sommar. Mamma avled i sviterna av hennes obotliga cancer några veckor efter vår resa, det här spöt kommer jag alltid att förknippa med min mor och vår sista lapplandsresa tillsammans.❤️ Handtaget har jag gjort av björknäver från brorsans skog och rullfästet är en egensnickrad kopia av orginalet. Rullen är en wychwood river&stream.
 3. Många av dom här klingorna är riktigt trevliga även om en del av BVK klingorna är ordentligt undeklassade. 8,6 #4 är riktigt kanon och funkar både med fyrans och femmans Wf linor. Fortfarande är BVK en av de mest prisvärda prestandaklingorna och just nu är de billigast hos HIleve,l 1190kr för en sån klinga är rena kapet. Tfo finesse är härligt mjuka o goa klingor för den som gillar det,litet glasfiberkänsla men i en tunn och smäcker klinga. ca. 950kr just nu hos Mistpool. //Bosse.
 4. Jag har försökt i många år nu att bli ett så där hängivet Winstonfan som jag tycker ser så mysigt ut när man ser det på youtube Vartannat år eller så investerar jag i nåt nytt Winston, det slutar alltid med att det är nåt av mina kära sagespön som luftas flitigast ändå. Det spelar ingen roll att de där Winstonspöna är de vackraste fabriksbyggda spöna jag vet,jag saknar det där crispigt snärtiga utan att bli pinniga som man ofta finner i många av Sageklingorna,det är nästan alltid nåt sage XP Sp LL eller Tfo BVK spö som följer med på fjällturerna. Hemmavid är det ofta ett Yellowline eller TFO finesse Med en Barrio Gt90 som följer med till ån,skulle jag bli tvingad att välja bara ett spö till allt fiske jag bedriver blev det nog ett av mina gamla Sage XP590 med en Barrio Slx eller GT 125 lina till den.
 5. Det är lätt att man tänker ju kortare kast desto kortare spö men jag tycker inte alltid det stämmer,visst funkar mitt 6´6" #3 glasfiberspö helt ok till finliret med tremeters kast i bäcken men faktum är att mina softa Tfo finesse 7´9" #3 eller SAGE LL 7´9" #3 är ändå bättre på riktigt korta underhandskast på kanske 3-5 meter. Korta överhandskast på 5-10 meter funkar däremot ganska lika med ett kort eller medellångt spö,fördelen med en fot extra längd är i mitt tycke att man får bättre kontroll på linan vid underhandskast,däremot är ju ett kortare spö alltid smidigare vid förflyttningarna i snårskogen. Som någon skrev så kan ett soft #4 spö kännas mer följsamt och lättkastat än ett #3 spö med snabbare aktion. Tfo finesse är riktigt prisvärda spön för finliret om man gillar riktigt softa grejer,premium egenskaper och snudd på lågbudgetpris,finns även en finesse serie glasfiberspön för den som gillar det. https://mistpool.com/product_info.php?products_id=806 Ett lintips är att kolla på Barrio smallstream som är en riktigt gosig lina för de trängda lägena,den linan är prisvärd och funkar alldeles utmärkt till underhandskast med bara ett par meter lina ute. https://www.flylineshop.com/ // Bosse.
 6. laplander

  Stavreströmmen

  Härligt! man längtar som fan till sommarens fisken nu,även om jag fiskar vintertid också så är det sommar myggsurr och sländvak som hägrar.
 7. Här finns min kanal. // Bosse https://www.youtube.com/channel/UCMULHhN6ciaz0MpsoiZm32g
 8. jag har ett knippe filmer och bildspel av skiftande kvalitet på min youtube kanal. hoppas länken funkar. annars är det bara att söka på Bosse sjöberg på youtube så hamnar man rätt. https://www.youtube.com/channel/UCMULHhN6ciaz0MpsoiZm32g/videos?flow=grid&sort=p&view=0
 9. Ja vad som är dyrt eller tom för dyrt är väl upp till varje person att avgöra,visst 10500kr är mycket pengar om man bara ska prova på flugfisket eller byter spö hela tiden. Är man inbiten flugfiskare sen massor av år och vet vad man gillar då är det inte mycket för ett spö med grymma garantier och en ganska bra investering om man nu hittat drömspöt,det blir inte många kronor per fiskad timme för min del. Skulle nog säga att 10.500kr för ett #4/5 spö som lätt täcker merparten av mitt harr och öringsfiske under många år är ganska billigt, speciellt jämfört med vad jag lägger på flygresor och bensin. Tro mig totalt sett är flugfiske en ganska billig hobby jämfört med mycket annat,frugan och dottern har hållit på med travhästar under många år och där räcker inte 10.500kr långt. Grabben som spelar elbas köpte precis en fender för 22.000kr så det är inte bara vi som är tokiga.
 10. Zpey balance är en grym lina till det spöt
 11. Perfekt lur för oss som fiskar med glasfiber o cane.
 12. Fick Mail från Mike Barrio idag på morgonen han skickar en ny lina idag.
×
×
 • Create New...