Jump to content

Mendel

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Good

About Mendel

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Jämtland

Recent Profile Visitors

550 profile views
 1. Fan vilket trött inlägg. Råmacho språkbruk och inställning. Flugfiskare har drunknat i mina hemmavatten, vilket jag inte har för avsikt att göra. Får kika närmare på de uppblåsbara kanske då!
 2. Bumpar den här tråden. Någon som vet vart denna säljs inom eu eller liknande produkt? Dvs en fiskeväst kombinerat med flytväst. Brukar vada över midjan regelbundet men har kommit fram till att jag nog ska dra gränsen vid midjehöjd, iaf i strömmande vatten, så bör inte påverkas av västen utom om olyckan är framme så att säga. "This is a fantastically comfortable PFD born from whitewater lineage but designed specifically for anglers. The super-thin back allows for all-day comfort against high-back seats, and comes complete with a thin vent for hot days. The vest has plenty of storage wi
 3. Bumpar denna tråd, någon mer som har input på Rio SHS?
 4. Hittat en bok som heter Ekologi för Fiskevård som har ett kapitel som heter Catch and release - effekter på fiskar och fiskebestånd som jag har beställt för hemlån.
 5. Hej, vill lobba till en FVOF att de bör uppmuntra till C&R. Detta gäller en å där öringen vandrar så information jag kan använda för att övertyga att det inte bara är väldigt bra för återväxten utan även turismen. En del av problemet varför jag misstänker att det kommer bli svårt att sälja in är att antalet öring som migrerar & återväxten på yngel är all time high i princip. Jag menar dock att för turistnäringen och för att det är bättre något medan man kan än att ångra sig senare så bör C&R uppmuntras. Med anledning av detta tar jag gärna del av information och statistik rörande C
 6. Hej, sitter inne på ett vision atom klass 6 med tillhörande rulle och ska byta lina. Samtidigt är jag inne på att köpa till ett switchspö i klass 7. Är det möjligt/god idé att sätta på rio grand #6 på rullen och köra det på båda spöna? Eller ska jag sälja 6an och köpa ett switchset? Eller bara köra på 6an? Jag fiskar för det mesta torrt efter harr, men tänkte jag ska börja köra lite streamer på vandrande öring, som vanligen blir ett par kg.
 7. Vi är många som varnat för sedimenteringen men... http://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/ares-exploatering-skadar-unik-rodingstam
 8. Hej, ska till och binda mina första streamers, har tidigare bundit lite torrflugor som jag haft lyckan att ta lite fisk på. Min första fråga är om det går att använda fly-rite som kropp, hårt lindad då förstås? Min andra fråga är vilken vinkel det ska vara på cheeksen. Om jag kollar på vissa streamers så verkar cheeksen var vinklade lite uppåt men i vattnet kommer ju vingen lägga sig "platt" så borde jag inte binda in cheeksen vågrätt?
 9. Fiskade en del i Ammerån i somras, för det mesta torrt. Turerna jag kom hem utan fisk kan räknas på en hand. Dock var medelstorleken rätt dålig tyckte jag - dock bör väl nämnas att jag inte är den bästa fiskaren. Trevligt vatten som är lätt att komma åt!
 10. Reportage om röding som leker i strömmande vatten och om miljöpåverkan från vattenkraft och klimatförändringar. http://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/unik-rodinglek-i-bunneran
 11. Tänkte att jag ska uppdatera tråden att campingen har fått nya ägare och jag tror verkligen att det här kommer bli bra. Ägarna är från området och har lång vana av turistnäring. Det har påbörjats ett bygge på en ny uteservering. Mer info finns på facebook.
 12. Hej, jag har fått den goda möjligheten att fiska mycket i Ammerån i sommar, vilket jag ser fram emot! Vanligtvis är mitt hemma vatten Dammån som är känt för streamerfisket efter stora öringar, dock fiskar jag nästintill uteslutande torrt i Dammån och då efter harr. Jag har flertal gånger läst att Ammerån är ett utpräglat nymf- och våtflugevatten, vilket jag inte riktigt har fastnat för, troligtvis för att jag inte riktigt behärskar det. Hur ser det ut med torrflugefisket i Ammerån? Är det gångbart, liksom i Dammån, trots att det är känt för ett annat typ av flugfiske.
 13. Läste att rosa f-flies ska vara grym på harr så band ett par superpuppor på samma färgtema. Grå/rosa/grizzly.
 14. Jag har framfört en del av kritiken till en person i Dammåns FVOF styrelse och den togs emot väl.Skonsammare när till håvarna, inte lyfta i stjärtspolen, för långtid i luften m.m. Personen i fråga höll med att det borde göras bättre så förhoppningsvis förmedlas den vidare och förbättring sker, att det alltid har gått till på ett visst sätt är ingen ursäkt.
 15. Hej, jag har ungefär två somrars erfarenhet av flugfiske, det har blivit ett par tappade och två väldigt små krokade. Nu ska jag ev. spendera september till december i Tromsø och undrar om det är någon mening att ta med flugspöet(9' #5) upp under dessa perioder? Möjligheten att röra mig från Tromsø är ganska liten då jag inte kommer ha tillgång till bil. Är rätt så skeptisk till att bada då jag har dåliga neoprenvadare och var nära en olycka i somras så det är något jag nästan uteslutande gör på mitt "hemma ställe" tills jag känner mig mer familjär med strömmande vatten. Först och främst är
×
×
 • Create New...