Jump to content

matsta

Members
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About matsta

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Male

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  itbubbla@hotmail.com
 • Telefon
  0700000000

Recent Profile Visitors

330 profile views
 1. Tack för alla svar. Jag ringde men de är slut. @kent.flyfish vart finns dom där? Kan man beställa dem? Går nog att fila ner till rätt storlek! Mvh Mathias
 2. Hej fiskebröder, Behöver köpa en broms (se bild) till denna rulltyp, http://www.hilevel.se/hilevel-flugrullar/diverse-flugrullar/flugrulle-small-silver.html Hilevel har slut (enligt sidan) är det någon annan i Sverige som säljer bromsdelen till dessa? Skulle behöva ha delen innan fredag. Har googlat runt men inte hittat något.. Tack på förhand! Mvh
 3. Tack för det förklarande svaret! Man har ju superlimmat en och annan flugskalle. Kanske dags att man lugnar ner sig med det. Jag har inte heller kollat på mitt UV-lims innehållsförteckning men får väl göra det. Men känner man de där stora bolagen som tillverkar så skriver dom väll till något nytt namn där dom ändrat en del på molekylen för att få det "ofarligt".. cynikern. Tyvärr ser jag UV-lim som en grym produkt. Speciellt för att göra skallar. Tolkar dock ditt svar som att t.ex Loons produkter ska vara tämligen säkra? Isocyanater är något man vill hålla så långt ifrån sig som möjligt.. om man vill vara frisk, riktigt dåligt för kroppen.    
 4. Den borde vara gjord med ringar istället, tror statistiken för tafsbrott skulle minska markant då.
 5. Läste på SVT TEXT-TV om lim som orsakar allergier och astma, är det samma uv-lim som vi kör med till flugorna som ligger bakom detta utbrott? Tycker inte att mitt loon lim luktar något alls. Någon med mer kunskap som kan berätta lite?
 6. Lite offtopic men.. : ) Vad använder ni för klass på spö och rulle för att dänga stora kustflugor efter havsöring? Min erfarenhet är att man vill ha dubblauppsättningar baserat på om det blåser eller inte.. stora flugor och vind är rätt svårkastat på klass #6 tycker jag. Jag använder #7-8 för att kunna få ut flugorna till vad jag anser vara en ok kastlängd. Vad är era erfarenheter?
 7. Köp deras svivel, det är i mitt tycke ett måste om man kör med jsonvingar. Har inte kommit på något bra sätt att komma runt detta. Har tappat fisk för att tafsen/knuten gått av/upp vid sviveln.. då den har rätt skarpa kanter där man knyter in. rätt trist. Jag har fått en hel del fin öring på flugor bundna med jsonḿaterial. Dock har jag bundit mina själv och inte köpt dem.
 8. matsta

  Min första lax 2016

  Riktigt fin fisk. Grattis!
 9. Bra fråga. Skulle också vilja höra mer om detta : )
 10. Hej, Vad är det för fjäder som dessa vingar är gjorda av, någon som vet? Tack på förhand!
 11. Jag har spanat lite mer nu. Sett hur man ska skära etc. Har förstått att kanin tar in mer vatten än ett bisam/pungråtteskinn och därför inte får lika fin profil. Beställde lite bisam också. Ska bli kul att testa : ) Tack för tipsen.
 12. Tackar för svaret Anton! Han beställa ifrån mistpool ivrig som jag var.. kanin zonkers https://mistpool.com/product_info.php?products_id=68 antar att dom var helt fel!? Borde förstått på priset att jag var ute och cyklade. Det är inte ofta man blir positivt överraskad åt rätt håll men kanin zonker stripsen gav en sådan känsla.. haha ; )
 13. Ni som binder med zonker på tub - vilken typ av zonker köper ni och har ni några länkar till en bra på någon nätbutik? Tänkte prova binda några, ser ut som dom rör sig fint men vill inte börja med att köpa "fel" typ av zonker. Har redan köpt fel material så många gånger.. : ) Tack på förhand! Mvh Mathias
×
×
 • Create New...