Jump to content

fnilsson

Members
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About fnilsson

 • Rank
  Member
 • Birthday 08/28/1971

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Piteå

Recent Profile Visitors

591 profile views
 1. Okej, får nog överväga att ta med egna grejer då. Vill ju inte stå och lära mig kasta Spey på dyrbar tid...
 2. Någon som har tips på bra och prisvärd guide i närheten?
 3. Ok, kanske kan vara något även om jag helst vill fiska i en älv? Har du koll på ca priser där? Glömde förresten skriva att det är flugfiske jag är ute efter.
 4. Hej! Jag kommer att åka till Edinburgh i Skottland i mitten på maj nästa år med jobbet men vill gärna hinna fiska en dag också. Är det någon här som har något tips på fiske under bara en dag där? Jag har ingen egen bil men det kan väl gå att hyra, eller finns det bra guidning med all inclusive så att säga? Det är lax jag är ute efter i första hand men stor öring kan ju också vara kul? Tacksam för alla tips jag kan få i alla prisklasser! Med eller utan egen utrustning??? :-) VH /Fredrik, Piteå
 5. Tack för kloka synpunkter, lutar nog åt Ikon om den har lite tåligare yttertyg! :-)
 6. Står och väljer mellan dessa vadare med dragkedja nu när det verkar stört omöjligt att få tag i Vison Opas zip (slut på huvudlagret). Någon som har en åsikt? Jag är lite skeptisk till cdc ultra eftersom den nya tekniken med svetsade fogar ännu kanske inte testats ordentligt? Har tyvärr inte råd med Simms G4 som annars skulle vara ett alternativ.
 7. Förra året togs det mycket lax betydligt senare, det var i o f s ovanligt...
 8. Det handlar om pengarna för många också. Fiske är Sveriges största hobbyverksamhet och skall vara en demokratisk rättighet för alla. Alla har inte råd med 2500 kr/år och denna höjning kommer troligen att bidra till att öka samhällsklyftorna ytterligare i Sverige. Tragiskt...
 9. Ok, tack för den infon. För mig är nog en bra broms prio 1. Någon fler som har testat dem? :-
 10. Är det någon som har åsikter om eller några erfarenheter av High Level-rullarna? De ser väldigt fina ut och jag är sugen på att köpa en ny laxrulle.
 11. Om jag minns rätt så var det nog au naturell men med tanke på vad skatorna kan göra med en soppåse på bron så spelar det nog ingen roll. Det måste vara något ännu mer hållbart om det skall fungera i snön.
 12. Kylbag vid älvkanten kan väl kanske uppfattas som uppkäftigt så lämna den i bilen Jag röstar på nedkylning i påse i älven och sedan in med påsen i bilen bara. Om du är i fjällen med någon snöfläck här och där så gräv då för guds skull inte ner fisken i snön. Måste motvilligt erkänna att jag gjorde det uppe i Jiesjavvre med mina fina troferödingar och dagen efter fanns bara benen kvar... Kråkorna var tydligen boven i dramat enligt lapparna f-låt samerna vi bodde hos. Brandsläckare (med flytande kväve?) skall tydligen fungera för nedkylning vid längre resor, har dock aldrig provat själv. Rimligtvis borde man väl skydda fisken från själva pulvret/skummet?
 13. fnilsson

  Byske

  Följande regler gäller enligt www.byskealven.se: "Fisketider med mera Följande fisketider för lax och annan fisk gäller för år 2006 Lax: Lax är tillåten att fånga till och med den 31 juli Förbudstid: Det råder totalförbud för allt fiske i Byskeälven med bivattenflöden inom fiskevårdsområdet under tiden från och med 15 september till och med den 14 oktober. Nytt från och med 2006. Laxfiske förbjudet från och med 2006-08-01 gäller även öring uppströms Fällforsen Fortsatt förbjudet att avliva radioförsedda laxar. (telemetriprojekt pågår) Max 1 havsöring per dygn och fiskare gäller nedströms Fällforsen"
 14. fnilsson

  Byske

  Är det "Haparandafiskarna" som är utanför Kalixälven och fiskar också? Hörde nämligen att det ligger fiskebåtar där alldeles intill mynningen och tar lax. Hur är det i Byske?
 15. Tänkte försöka ta upp en gammal tråd eftersom den är ny för mig. Hur står det till med Umba nu egentligen? Är det fortfarande lika stora problem med tjuvfiske? Är väldigt sugen på att åka dit nu i augusti-06 om jag inte får höra allt för negativt här.
×
×
 • Create New...