Jump to content
Edgeforum

villvetamer

Members
 • Content Count

  147
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

About villvetamer

 • Rank
  Advanced Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  erikhas@passagen.se
 • Telefon
  9999-999999

Recent Profile Visitors

1,199 profile views
 1. Tackar för alla svar här i tråden! Kollade på Stonefly som Morgan tipsade om och hittade flera flugor.
 2. Skulle önska tips på flugmönster som motsvarar bäcksländeimitationer. Har noterat att det är en hel del bäcksländenymfer och bäcksländor i mina flugfiskevatten, lyckas dock inte googla fram några imitationer när jag söker på bäckslända + flugor + flugfiske etc. Ytterst tacksam för tips. mvh VVM
 3. Intressanta iakttagelser och tips där Morgan och Meek. Ska testa både flugtips och att vara mer ihärdig på de ståndplatser jag vet det finns fisk. Tack för era inspel!
 4. Har upplevt väldigt trögt harrfiske senaste två helgerna. Högt vattenstånd och låga vattentemperaturer (ca 7-8 grader) gör inte saken enklare. Har testat alla flugor som normalt brukar ge reslutat: Caddis Elk, CDC kläckare, griffit gnath, superpuppor, haröra, svarta streamers etc. men inget fungerar. Skulle vilja komma ut iaf 1-2 helger till innan grejerna läggs på hyllan för säsongen. Trevligt komma ut även om man inte får hugg, ...men är det någon som har några tips på fisketeknik och flugor för att få igång harrarna(?) tas det tacksamt emot.
 5. Det verkar vara väldigt hårt styrt med Arjeplogsströmmarna. På denna sida kan man läsa om förbudet. Skulle inte våga mig på fiska där under förbudstid, inte ens harr: http://www.arjeplogsstrommarna.se/modules.php?name=Front&op=post&id=22&cat=1
 6. Ingen av er, Tafsbrott eller Ismo som har koll på något vatten i Arjeplog? Eller kanske vet var man ska vända sig dvs. nån lämplig aktör förutom fiskebutik, arjeplog allmäning etc.? Som sagt, ..alla tips mottages tacksamt.
 7. Fick svar via kontakt på deras hemsida där de skrev: "Hej! Från och med 1/9 är det fiskeförbud i våra vatten. Det innebär att du inte får fiska i våra vatten, inte ens C&R!" Var i kontakt med den lokal fiskebutiken men ägaren sa att han ej flugfiskar varför han ej hade så mycket vatten att rekommendera. Har googlat som en tok men bara fått fram samma info som i fiskekortsbilagan vilket inte säger så mycket om man ej har lokalkännedom.
 8. Kan tillägga att jag kontaktat arjeplogsströmmarnas hemsida. De vattnen är dock avstängda från den 1 september. Rackarns... Vaukaströmmarna såg riktigt trevliga ut på hemsidan. :-( Sitter och kollar kartor på Eniro, men det är inte helt lätt avgöra vilka ställen som är någotsånär tättillgängliga samt spännande ur flugfiskesynpunkt. Finns oändligt massa åar, bäckar och älvar. Radnajaureälven ser ut att meandra riktigt fint parallellt med 95:an, den verkar dock dels ganska lugnflytande dels ej så tillgänglig. Vore ytterst tacksam för tips från någon med lokalkännedom.
 9. Reser förbi Arjeplog några dagar nästa vecka. Någon som har tips om lättilgängligt flugfiskeställe i närheten ? (gärna inom 2 mils radie från centrum). Med lättilgänglig syftar jag på att vi har en bebis i barnvagn med oss. Finns det någon form av väg/större stig vid vattnet underlättar det. Intresserad av primärt röding och harr då öringen är fredad. Inte på jakt efter några rekordfiskar. Alla tips av intresse. Går bra PM:a.
 10. Tackar för svaren! Tolkar det som att det generella tipset är att man ej behöver engagera sig desto mer. Har ingen kunskap om jakt och vad det innebär med risker för personer som vistas i naturen ex. fiskare, bärplockare etc. Får väl utgå från att de som är i älgskogen tänker till både en och två och tre gånger innan de trycker av. ...Men kan samtidigt tycka Wickhams och Tottes tips är bra om man vill vara på den säkra sidan.
 11. Älgjakten startar nu på måndag och pågår till slutet av november i det län och den kommun jag befinner mig. Bör jag tänka på något särskilt när jag beger mig ut och flugfiskar? Reflexväst i gäll färg? Undvika att smyga runt i allt för ensligt belägna vatten? Bör man kontakta jaktlaget i de vatten man ska fiska? Tar tacksamt emot alla tips.
 12. Tackar och bockar även för de inspelen Morgan och Ålandsfilip. Mycket intressant ta del av resonemanget.
 13. Jag vågar nästan till 100% påstå att det inte var beckasin jag hörde. Orsaken att jag tog upp den är för att jag googlade på "bräkande + fågel" och fick fram den när jag gjorde min mini utredning. Men som jag minns ljudet var det väldigt likt skällande rådjur eller vrålande björn. Fast med tillägget ett kort (1st), avhugget vrål från björn i så fall. Inte flera efterföljande vrål med ett cresendo som i ljudfilen. Kan tilläggas att kl. var 16:00 när jag hörde ljudet. Regnigt väder, ca 10-12 grader C.
 14. Jag måste bara göra ett OT inlägg. Efter framgångsrika förhandlingar fick jag, i gengäld för motprestationer i form av barnpassning, 3 heliga timmar att spendera i min lilla skogsbäck, 25 min från där jag bor. Åkte dit i expressfart och sprang, bokstavligt talat, en bit upp för bäcken till startstället jag skulle börja fiska av. Efter ca 1,5 timma stod jag som bäst och trädde på en ny torrfluga. Målet var att locka upp en sista harr ur en hölja innan hemfärd. Då hör jag plötsligt ett högt och kort bräkande/vrålande ljud som får blodet att isa sig. Jag studsade upp en halvmeter samt
 15. Tack för inspel Balzac och Helios! Lill-Nicklas: Tummen upp för den bilden!
×
×
 • Create New...