Jump to content

MickeR

Members
 • Posts

  152
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

MickeR last won the day on May 3 2018

MickeR had the most liked content!

Information

 • Bostadsort
  Stockholm

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  rostrommikael@gmail.com
 • Telefon
  087467679

Recent Profile Visitors

3,335 profile views

MickeR's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

50

Reputation

 1. Sage TXL-F #4. Fiskar mest klass 5 och uppåt men det här spöt kan man ta ut och kasta gräsmatta bara för att bli glad. Briljant.
 2. Beror nog på var du fiskar också, skillnad på en lugn sjö och kustfiske. Första säsongen med flytring så ska nog hålla låg profil men efter fiske på kusten där det blåser en del skulle jag verkligen inte byta ut mina gamla dykfenor mot kortare/kalle anka varianten. Fördelen är ju att du får utväxling på bensparkarna. Nackdelen med dykfenor som jag upplever är att det är lite trixigt att manövrera i sidled/snurra med ringen. Har kört med Mares dykskor av neopren utanpå vadarsockorna, de har en lite "kraftigare" gummisula som gör att du kan gå på land utan att förstöra vadarna. Skulle inte gå kilometer i dom men kortare sträckor är helt ok.
 3. Spårar duktigt. Är det någon som har en uppfattning/test/åsikt/perspektiv på frågan i titeln i tråden? Är uppriktigt intresserad men mindre intresserad av Porsche och loop
 4. Oskönt svar...speciellt till någon som gissningsvis är nybörjare. Och om man nu är hot-shit på flugfiske så bör man väl förstå att Nybörjarn troligtvis pratar om ett spö?
 5. Tänkvärt. Borde isf innebära att man kan slimma ner mängden hackel/dubbing/bindtråd för torrflugor till ett minimum. Satsa mer på form, proportioner och siluett och sluta bry sig om bindtråden är mörkbrun eller kamelbrun. Ungefär så
 6. Orvis H2 on the rocks, tidigt kustfiske på östkusten.
 7. Fjällräven ligger ägarmässigt under Fenix Outdoors. Publikt bolag där du lätt kan se ägarförhållandena i årsredovisningen och om du kan dess historia ser du då också att grundarens familj har den största aktieposten. Ser inga stormrika tyska ägare där. Att Tyskland är en stor marknad försäljningsmässigt är en helt annan sak, inte olikt många andra svenska företag som går utanför norden.
 8. Kör den tapering, längd och typ av densitet du trivs med och sen är det bara att åka. Personlig favorit är Zimsen LB22 men det har mer att göra med typ av vatten, typ av flugor och personlig preferens än spöt som så...som är fantastiskt.
 9. Liten lathund nedan. Fantastiska linser men färgval är svårt. Tycker själv tom "copper" blir för mörka en mulen/regnig dag men det är jag
 10. Har några spön från Scott som jag skulle vilja modifiera korkhandtagen på så de blir mer åt Sage-hållet...eller vad Sage kallar "snub-nose, half wells" (typ det man hittar på one/x/method i lägre klasser). Gillar den typen av handtag skarpt. Finns det någon duktig spöbyggare (helst i Stockholm) som skulle kunna fixa det? Vad är alternativet om man tar sig an utmaningen själv, behöver man demontera spöt?
 11. Har inte varit ute sen i julas och fram till dess var det bom bom. Men bara på det igen.
 12. Tack rifle! Då vet jag att jag inte gjorde fel ?. Orkade inte vänta på svar så körde tvingar och det funkade kanon. Läste på någon moppe-forum att man skulle värma detaljerna till 400 grader och jada jada jada men det lät lite komplicerat.
 13. Helluuu Var ute på årets sista fiske idag och drog duktigt i backen när jag hoppade runt på isiga klippor i skärgården. Spöt klarade sig men rullen fick en grym smäll och blev något skev. Någon som vet om, och i så fall hur, det går att fixa. Eller är det bara att skicka i soporna? Är en aluminiumrulle "type 2 anodized aluminium"...vad det nu betyder.
×
×
 • Create New...