Hoppa till innehåll

Herr_Berg

Members
  • Antal inlägg

    30
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Information

  • Kön
    Male
  • Bostadsort
    Vetlanda

Senaste Profil Besökare

707 profilvisningar

Herr_Berg's Achievements

Member

Member (2/5)

2

Gemenskaps Rykte

  1. Lutar åt en tripp till Palma i juli-augusti någon gång och funderar på att ta med flugspöt. Har sökt i forumet och på andra ställen och då står det mest om kustfisket och nästan inget om fisket i vattendragen på ön. Någon som har erfarenhet? Arter? Fiskekort? Guider? Tack!
  2. Jag tror att nyckeln till lycked reproduktion är ett stabilt Ph-värde, som i vanliga fall ändras mycket under våren, med smältvatten från alla diken och åar som rinner ner i de större vattnen.
  3. Min sjö har inget in eller utlopp. Allt vatten kommer genom sanden underifrån.
  4. Har inga filmer från leken men kolla min instagram, där ibland alla barn och graffiti finns en del bågar filmade. https://instagram.com/p/uYA34DsB3Y/
  5. Har själv ett litet vatten med självreproducerande regnbåge så det är fullt möjligt, och jävligt kul! Har varit x antal gånger och kollat på bågarna nu under leken, dom största lunsarna står och vaktar sina lekgropar medans de mindre försöker komma till. Bor du inte långt ifrån Nässjö/Vetlanda så kom gärna förbi.
  6. Ja det är kanske det dom sysslar med när fisket är trögt. Har fått upp en regnbåge som var proppfull med stora kräftor, såg inte så skönt ut. Jag har funderat på näckrosor. Dom är vackra men har dom några andra egenskaper som eventuellt skulle gynna djurlivet? Eller finns risken ätt dom tar över hela pölen?
  7. Har lagt i fisk en gång. Ska göra det igen för att öka genpolen.
  8. Min uppfattning är att bågarna har ett ganska bra övertag över kräftorna, han som arrenderar kräftfisket får inte upp några mängder direkt. Fiskar finns det i överflöd.
  9. Tack för era svar. Det är nog sant som ni säger och har haft samma tankar själv. Tricket är nog att göra det extra gynnsamt för födan som finns. Vi har lagt i tegelpannor till kräftorna att gömma sig under men hur gör man det extra lyxigt för insekter och grodor/grodyngel? Några speciella växter?
  10. Hej, jag har ett litet vatten där det finns ett bestånd med Regnbåge och signalkräftor. Jag har det delikata problemet att bågarna förökar sig. Så frågan är; äter bågarna sina små artfränder eller kan man plantera någon annan liten fisk dom kan äta? Har läst tidigare att sådana experiment misslyckas då dom uppfödda bågarna inte vet hur man jagar utan bara äter lätta byten. Men mina fiskar är ju näst in till "vilda" och kanske borde begripa att man kan äta andra fiskar?
  11. Halkade in på en amerikansk flugfiskefilm på YT. En sak jag snappade upp var att man kunde binda baitfishflugor upp och ner, altså ljus på ovansidan och mörk på undersidan, så att det imiterade en död liten fisk och bara låta den driva med strömmen .
  12. Bågarna är ju annars väldigt bra på att äta kräftor
  13. OK! Tack. Åker antagligen mot Båstad imorgon så jag hinner inte skaffa någon lina eller tubflugor tyvärr. Har ett klass 5 med flytlina och flugasken är inriktad på regnbåge, bäcköring och abborre. Det hade varit mycket trevligt med fiskesällskap. Jag skickar PM när jag vet när jag ska fiska.
×
×
  • Skapa ny...