Jump to content

Ixoye

Edgemember
 • Content Count

  1,281
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Ixoye last won the day on April 18

Ixoye had the most liked content!

Community Reputation

437 Excellent

About Ixoye

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 12/23/1956

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Järbo
 • Intressen
  Sportfiske, Sim Racing

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

3,520 profile views
 1. Nej det där är en smaksak, alla moderna snabba spön klarar att både under och överklassas, mjuka full flex spön är oftast klassade efter AFTM.
 2. Jag har aldrig hållit i ett cane eller glasfiberspö som inte känns betydligt tyngre i handen än motsvarande längd i kolfiber, alla bryr sig kanske inte om sådana trivialiteter, men för mig personligen är det väldigt viktigt att ett spö för finlir i mindre vatten känns lätt som en fjäder i handen med en låg sving-weight.
 3. Då skulle jag satsa på ett 6'6'' - 7 fots spö i klass 3, tänk på att cane spön är tunga över 7 fot jämfört med lätta kolfiberspön, detsamma gäller för glasfiber.
 4. Guideline Presentation #7 har en klumplängd på 9,3 meter och väger 16 gram, dvs det är en # 9 lina om man klassar den enligt AFTM. Det är som Ferex säger, du måste prata med spötillverkaren och ta reda på vilken klumpvikt som dom rekommenderar om det inte står på spöt, klasserna som står på spöt är deras egna påhitt, men för att göra det mer förvirrande så finns det spötillverkare som klassar efter AFTM också, speciellt i dom lägre linklasserna. Står det en rekommenderad lin vikt på spöt så är det klumpvikten som avses enligt min erfarenhet, klassen behöver du inte bry dig om i så fall.
 5. Allt det där har nog större betydelse för oss, i alla fall när det gäller torrflugor, jag tror nog form, proportioner och siluett är mest avgörande för fisken.
 6. Fisken ser troligen linan som ett svart sträck mot himmelen oavsett vilken färg den har.
 7. Deras Presentation lina med normal längd väger ju ungefär lika mycket.
 8. Jag förstår inte varför det finns broms på en klass 4 rulle, vem vågar skruva åt bromsen när man fiskar med små flugor och tunna tafsar?
 9. Guideline rekommenderar väl troligen efter vad deras egna linor väger, men ingen av dom följer AFTM klassningen, dom där viktklasserna har dom hittat på själva, inte konstigt att det blir förvirrande. AFTM klass 7 ska ligga mellan 11.5 - 12,5 gram dom första 9,14 m (30 feet) så väger klumpen 17 gram så är det egentligen ett klass 9 spö, men nu klarar ju många moderna spön tyngre vikt än tidigare, men jag undrar hur bra Guideline's klass 7 spö kastar en klass 7 lina på 12 gram.....
 10. Den största förbättringen jag märkt är flerfärgade linor, annars kastar jag varken bättre eller längre med nya High-Tech linor än med en Cortland 444.
 11. Jag har provat dom flesta linor på marknaden och kommit till slutsatsen att dom linor som funkade för 40 år sedan är lika bra, om inte bäst idag också, dvs, Cortland 444 och SA Aircel.
 12. Rio's "In Touch" samt Guideline's Evolve linor, dom passar bättre som telefonsladdar, Loop's linor gillar jag inte heller, trasslar och slår knut på sig själva.
 13. Berätta gärna hur det gick sedan, jag har ett rullfäste som behöver lite kärlek också.
 14. Det är lackat på mitt Winston, jag har ett Maple.
×
×
 • Create New...