Jump to content

hö&gös

Global Moderator
 • Posts

  1,331
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

hö&gös last won the day on April 11

hö&gös had the most liked content!

About hö&gös

Information

 • Bostadsort
  Flugträsk
 • Intressen
  Flugfiske jakt tyngdlyftning

Recent Profile Visitors

4,839 profile views

hö&gös's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

460

Reputation

 1. Fick tag i ett RPL 696 o lite annat, så nu har vi laguppställningen: (Allt Sage) LL(GIII) 486 o 590 RPL 590,596,696,6100 o 796 Z-Axis 590 Pulse 697 Funkar för mig!
 2. Yes man måste fortsätta nöta! 👍Många bra tips här. Ville bara tipsa om min favorit Barry Ord Clarke https://thefeatherbender.com
 3. Inga gummiben? Ett orakel jag känner har hävdat att en bra fluga ska ha gummiben! Bara ett tips! 😜
 4. Grymt @Meritaimen! 💕 Utriggarna är pga segelytan antar jag? Är de custom fitted by you eller var kajaken förberedd för dem? Var fick du tag i dem? Nyfiken på om du har bilsläp? (Yes, jag ser vagnen…). Du borde kunna komma upp i en hyfsad bit över 10 knop?
 5. Härligt @Jonas! Körde du med furler kit också för att kunna rulla ihop seglet på masten?
 6. Först vill jag bara bekänna att jag nu har svårt att förstå hur man kan leva ett normalt liv utan en kajak att fiska ifrån! Jag är iaf supernöjd med min Hobie Passport 10.5. Jag har döpt henne till Bibbi btw. En kortare variant av habibi 😜. Men nu har jag sett att det finns segelkit att köpa till. Tycker det verkar kul. Nyfiken på om någon här testat att segla sin kajak? Ja så om jag gör slag i saken kunde ju nästa steg naturligt bli en sån här: https://www.hobie.com/kayaks/mirage-tandem-island/ …jag har tjatat på frugan i flera år att vi behöver en sån, men inte fått gehör. Än iaf. 😉
 7. Denna kunde funka https://bogdangawlik.com/product-eng-19743-Scientific-Anglers-Air-Cel-Short-Floating-WF.html
 8. Såg en ensam rackare flyga förbi mig 29/4 i klubbsjön i södra Halland. Nyfiken på om någon annan sett något. (Otålig, bindstädet går varmt 🙃 lite tidigt ute - jag vet...)
 9. Billig kastkanon. https://www.fiskejournalen.se/scierra-srx-v2-4-delat-flugspo?option=231&value=6588#231=6588 Jag köpte ett i höstas. Funkar bra och är bra klös i. 9’6” visserligen. Klass 6. Blev också överbjuden på tradera o ebej o tröttnade… 😅
 10. Hemslöjdat. Ta en påse Prillan Brown Gold. Klipp upp o häll över i en dubbelzippad påse. Ta ett dricksglas el liknande o häll i 2 o 1/2 tesked saltlaktrits snuskrydda plus drygt en halv matsked salt. Häll i tre matskedar vatten. Rör om tills saltet löst sig. Tillsätt 1 dl vatten o rör om. Häll detta över snuset. Zippa igen påsen noga. Lägg i en tättslutande burk o lägg burken i kylen ett o ett halvt dygn. Klart. @Jonas kan intyga att det är gott! 😊 Tar du mer krydda blir det starkt förresten.
 11. Knäpp premiär idag för min del. Uppe före frugan var vaken och ut. Fyra kast senare i -1 grad och ca 12 mps frös jag duktigt om fingrarna. Drog några till och åkte hem. Frugan var vaken och inte glad. Mysko så jag frågade vad det var. Hon informerade mig om att jag hade visst glömt något. Va? Vi skulle till Ullared idag! Eh... Jaja. Skitväder så bara att duscha och göra sig i ordning och se glad ut. Där var det den vanliga shoppingbrottningen/stock car racet med kundvagnar så jag flydde ner i källaren för att andas lite på slutet innan köandet tog vid. Då händer det. En kvinna ur personalen svänger ut ur en av deras lageringångar med ett gäng spötuber i famnen. Lägger på en hylla och in på lagret igen. Jag tänkte väl mest att vad fasen jag får la kolla iaf. Ja. Det var sage i alla tuber! Äldre serier, jag såg method, salt och pulse. Jag lyckades hitta ett pulse 596 för 2495, men där nog 7-8 stycken till kvar i hyllan av blandade klasser och serier. Happy shopping!
 12. Tack! @losmopedo! Det är latmasken i mig som ligger bakom. 🙃 Jag har aldrig gillat de maskar jag köpt eller bundit själv. Tråkiga att kasta och simmar dåligt. Dessa blir bra tror jag.
 13. Bra plan @5öring! 👍Skitfiske!
×
×
 • Create New...