Hoppa till innehåll

Fiske163

Members
  • Antal inlägg

    21
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Allt postat av Fiske163

  1. Totalt blir min tafs ungefär som en spölängd lång, det var så lång han rekommenderade att ha på min lokala affär. När det handlar om gädda, behöver tafsen inte vara taperad då?
  2. Hej igen! Var ut och testade efter gädda i helgen, och det blev katastrof! Fick knappt ut flugan alls, som jag får annars när jag har på vanliga flugor och tafs, nu for flugan bara å slängde efter tafsen och fick inga fina linbågar alls! Linan landade först och flugan som efter! När jag väl fick ut ganska lång lina efter väldigt länge vevandes i luften så blev de lite fart på linan iallafall. Det jag har knutit på är följande: 1,4 m 0.43 mm Nylon - > 1 m lite tunnare än förra 0,3(x)? (nånting mellan 0,30 - 0.40) - > 50 cm Vajer - > Sedan kort lin stump max 5 cm att knyta flugan på. Sammankopplade alla med I följande ordning har jag knutit, längst åt vänster är där fluglinan börjar. Jag körde med inte så stora flugor var ca 8cm stor. Vad tror ni problemet är? är det någonting om linan? eller att Det är för låg klass på spöet för detta?
  3. Okejokej, härligt! Hur stora flugor brukar man köra då, när man kör mindre gäddflugor lämpade för klass 6, kan du visa några som du har brukat köra? Så man får ett litet hum om vilka man ska inhandla!
  4. Okej, lät ju toppen! Hur vet jag om min lina har kortklump, helt ny inom detta så vet endast att jag har en flytlina haha. Har denna: http://www.flyfisherman.se/produkter/tillbehor/stromslandan-fluglinor/ Mvh fiske 163
  5. Okejokej tack för tipsen, någon som varit till stora stenträsk eller Kronogård?
  6. Någon som har något mer att tillägga om detta? mvh
  7. Tänkte ju främst ha mitt spö till fiske efter Harr öring regnbåge, men funderade också på att testa gå efter någon gädda med det? Är det möjligt har ett: Strömsländan pro klass 6, med en Strömsländan WF fluglina Flytande, Vad behöver jag tänka på, går det att köra med den linan och köpa några gäddflugor och sätta på en gäddtafs, istället för min nuvarande nylon tafs? Eller är det något annat man måste göra? Tack på förhand.
  8. Hur fiskar man E-12an och hur fiskar man Streaking caddis är streaking caddis en Streamer?
  9. Spelar inte så stor roll var i Norrbotten, tänkte mig en liten utflykt övernattning t.ex
  10. Kan det verkligen vara så illa?
  11. Hejsan, vet ni av några bra så kallade ''put and take'' vatten i norrbotten? Vilket är eran favorit isånnfall? Inplanterade vatten som innehåller tex röding öring regnbåge
  12. Är det nödvändigt att veta de olika kläckningstiderna osv, när man kör vissa flugor, när börjar de ta på torrt tex. mvh
  13. Tackar för ett bra svar Japp det är ett kit för regnbåge, var ungefär så jag tänkte! Inga våtflugor med? Fungerar dessa flugor även bra till öring å harr? tex torrflugorna eller är de endast lämpade för regnbåge?
  14. Tack för alla tips! Har köpt en färdig ask med flugor, Hur ser jag skillnad på vilka som är, Streamers, våtflugor eller torrflugor, + måste torrflugorna inpregneras?
  15. Vilken diameter bör Nylonlinan vara, och den behöver inte vara taperad som vanliga tafsen?
  16. Tack för svaren, varför köper man en '' en meter vanlig monofil lina av lite klenare diameter. '' längst ut på tafsen, går det inte lika bra att knyta flugan direkt på tafsen? Mvh
  17. Har precis börjat flugfiska, och har det svårt med kasttekniken, har inhandlat mig ett flugfiskeset i prisklass 2000-2500kr klass 6. Behöver nu alla tips och trix man kan behöva veta för en som helt ny inom ämnet flugfiske! Vilka flugor man ska använda? (gädda, abborre, harr, regnbåge, öring) Allt man kan behöva tänka sig veta inom grunderna i flugfiske mottages tacksamt! Hur långt bör man kunna kasta ut flugan? (sjöar) behöver den landa utsträckt? Hur fiskar man när det blåser? Hur länge tog det för er innan ni hade bra kastteknik? Måste man klippa av linan varje gång man ska byta fluga, tänker en tafs förbrukas ju ganska snabbt då. Som sagt skriv ut alla förslag ni kan tänkas dela med er, även om de verkar självklart för er kanske det inte är det för en nybörjare.
×
×
  • Skapa ny...