Jump to content

WilliamPersson

Members
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About WilliamPersson

 • Rank
  Member
 • Birthday 06/25/1992

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Åhus

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  persson.william@outlook.com
 • Telefon
  0733103256

Recent Profile Visitors

432 profile views
 1. Låter som att jag helt enkelt får testa sig fram!
 2. Precis därför jag blev så sugen! Haha
 3. Tack för svaret! Eftersom jag har ett lite klenare spö så tänkte jag om man kortar klumpen för att få bättre balans. Men skulle detta medföra att flugan kommer att ta längre tid på sig ner till botten (6-8m klump istället för 10m)?
 4. Har ett klass 7 och ett klass 10. Men grejjorna får man alltid iväg på ett eller annat sätt. Hittade T-18 nu med som ska sjunka 29cm/s.
 5. Hej! Jag har tänkt prova på att fluga torsk. Behöver komma ner på ungefär 25m djup. Jag har beställt 12m Airflo tungsten T-15 lina och olika tungstenbeads. Nu är min fråga vad som är bäst att göra med detta för att få det att sjunka så bra som möjligt. Där jag har tänkt utföra detta fiske är det oftast strömt. Men brukar gå att lösa om man kastar mot vågorna (spinn). Ska jag använda linan som en klump och införskaffa en shooting line? Eller ska jag klippa av ex antal meter och använda som en polyleader till min fast-intermediate lina? Tack på förhand! Med vänliga hälsningar! William
 6. Jag tackar för era svar! Jag är aldrig ute i vind som har byar över 12m/s. Jag föredrar därför känslan vid drillning än hur spöet beter sig vid kraftig vind. Vill ha ett spö där man känner minsta lilla knyck från fisken.
 7. Hej! Då var det dags att börja fundera på vilket spö man ska inhandla till nästa HÖ-säsong. Som rubriken lyder är det: Loop Opti Coast Loop Evotec Scott Tidal Som jag har tittat på och läst om. Är ute efter: Drillnings egenskaper (det ska vara en riktigt go känsla) Ett spö som är lätt laddat och inte för tungt att stå och vifta med en hel dag. Ett snabbt spö. Men som inte är en pekpinne. Kraft vid blåsigt väder. (I den ordningsföljden) Nästa fråga är vilken klass, 6 eller 7 samt längd? Kör mycket streamers och räkimitationer i olika storlekar. Kan tilläggas att jag har en GL Coastal lina #6 liggandes. Tycker att jag har en god kastteknik och läste att om så var fallet så är det bättre att underklassa linan än överklassa. Tack på förhand! Med vänliga hälsningar! William
 8. Ja det verkar vara ett riktigt härligt spö. Har med provkastat ett RS V2 #7 men eftersom jag har ett #8 spö redan så kanske ett #6 hade passat bra nu.Är egentligen inne på om RS V2 tappar sin känsla vid drillning av fisk då det är styvare än de andra nämnda. Kanske finns ett ännu bättre alternativ för samma pengar? Scott, Loop, Sage osv?
 9. Hej! Ska komplettera med ett spö som främst ska användas till HÖ. Har ett EXP4 #8 till gädda. Är inne på: GL Lpxe GL Lpxe RS v2 GL Exceed Av dessa är jag mest inne på ett GL Lpxe RS v2 #6 tillsammans med en Coastal lina. Kommer att använda alla möjliga flugor i alla möjliga väder. & fiska på Österlen och västkusten. Kom gärna med synpunkter och andra förslag! Kan tänka mig gå upp till 5000kr. Med vänlig hälsning! William
 10. Okej! Men linan för Dan-tackle ser annorlunda ut, den är mycket tunnare och mycket längre tapering. Ska testa det med! Ja dom jag har gjort har varit lite ala bauer style. Yepp blir en dejt med Janne snart!
 11. Klass 8. Haha kan vara så men det är väl tajta loopar och snabba loopar samt dubbeldrag för att få ut den bra?
 12. Testade Dan-tackle 2:a hand klass 9 intermediate linan idag och den kändes riktigt bra. Laddade spöet mycket bättre än vad guideline pike linan gör. Så vet ej om jag ens vågar börja kapa linan. Haha
 13. Okej så du kapar den i toppen av linan, där man kopplar fluglinan till nylondelen för att tala klartext. Hur mycket brukar du korta? Aha! Ja jag hittade en instruktionsvideo på det!
 14. Ska testa det! Oftast så rullar linan ihop sig lite när den landar i vattnet, får alltså inte ut sträckt lina. Haha! Ska beställa hem lite baitfish material.
×
×
 • Create New...