Jump to content

Norrlands flugfiskare

Members
 • Content Count

  188
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Norrlands flugfiskare

 1. Jo såg det. Storlek mässigt tror jag att jag har hittat rätt. Enda jag tror kan bli problem är hört att strumpan är liten i storleken. Jag behöver minst 30cm då foten är det. Vad kör du för stl?
 2. Vad var det du inte gillade med patagonia vadarna? Förrutom att dom satt sämre
 3. Ja jag har med hört att dom är styvare i tyget. Men gillar verkligen designen och osäker på hur dessa kommer sitta. Men simms g3 guide står med på listan så blir någon av dessa. Och pratade med wittlock idag så oddsen ser goda ut på att köpa ett par och prova. Just nu har jag ett par nya vision koski som får funka tills jag hittar ett par som jag tycker sitter bättre än mina vision.
 4. Ja jag ska prova 0.71 nu men även testa 0.60 och se vilken jag gillar mest. Ska också ev prova en coated shootingline med om jag ej kommer överens med denna lina. Ska kika på den knuten. Vill ju helst ha en loop med så jag enkelt kan byta shooting head. Men ska som sagt kolla på denna knut 👌
 5. Ja detta är deras bästa modell. Men blir nog till att beställa ett par och testa och hoppas på att dom passar.
 6. Ja förvisso kostar simms g3 bara ett par hundra mer. Patagonia ligger på 7300 så inte direkt billigt 😂👌
 7. Ja jag har med hört att patagonia är lite rymligare. Försökt hitta mer info hur dom mäter och även frågat butiker. Verkar bli som att man får lov att beställa och prova sig fram. Kör du ett par sådana själv och är nöjd?
 8. Någon som äger dessa? Ska inhandla ett par andra vadare och står mellan dessa eller simms g3 guide. Vill hellre ha patagonia då jag gillar vad dom gjort med deras nya lineup. Men ser att deras innersöm alltså be längden är ordentligt mycket sämre än tex vision eller simms. 86.5 cm är max och tittar på stl XLL Och mina vision koski är 92cm i XL och liknade på simms är 93cm tror jag. Så undrar om någon har dessa som är längre runt 185cm och har max längden på benen hur dom faktiskt sitter.
 9. Söker en Nam A type klass 5 i flyt om någon har en och kan tänkas sälja sin. Skicka ett pm isåfall
 10. Hej allesammans. Vill gärna ha förslag på en enkel men stark loop för backing till shootingline. Kommer köra Berkley 0.71 så vill gärna ha något som är rakt och ej trasslar i spöringarna. Samt förslag på en bra loop om man föredrar en annan från shootingline till shooting head. Tacksam om det finns länk till video eller bild på knuten med.
 11. Snacka med Carl Martin på fishline han har fiskat en hel del med det spöt. Kan säkert ge en bra feedback 👌
 12. Gaelforce equalizer 14ft är magiskt bra. Laddar riktigt djupt och massor med kraft i spöt. Är super sugen på deras nya graphene modeller med kanske ett 13ft då.
 13. Ok kollar stl nu och verkar kört. Har 116cm på bröst samt 120 mage och midja 116cm. Har lagt på mig trivselvikt som dock skall bort men då skulle endast XXL funka men blir vansinnigt stor då den är typ 10-14cm större än mina mått. Fasiken också detta skulle man behöva prova på plats. Men på tok för långt att börja köra 100 mil tur/retur för det XXL är den som verkar passa bäst förrutom att den skiljer typ 10-14cm i midja. Kommer sitta som ett korvskinn
 14. Ni som kör river salt. Hur pass varm är den? Då jag kommer mestadels fiska vårfiske samt sommarfiske och kanske lite tidig höst. Satsar järnet på laxfiske nästa säsong och denna mest träna och skaffa det jag kommer använda. Måste kolla stl med då vissa jackor har jag XL på och vissa XXL. Så länge den andas bra och inte är ruskigt varm så ligger den bra till. Skulle man kunna köra ett bärsystem då fickorna verkar väldigt platta.
 15. Köp vision koski med vision musta skor vansinnigt sköna dojjor
 16. Vad har du får mått på midjan,bröstet samt benen så är det lätt att hitta något som passar. Köpte ett par vision koski nyss och trodde XL enligt tabellen skulle passa men icke sa nicke. Fick gå på XXL som är rymliga så det räcker lite långa i benen men det gör ingenting. Hellre loose fit then tajt som satan 😂
 17. Ja kikar även på den loop jackan. Gillar designen på den och behöver inte så mycket fickor. Mest framtill för tublåda och lite små saker utöver det inte mycket mer. Ska kika närmare på den med. Så drygt att man bor så långt bort och ej kan prova jackan först.
 18. Ok bra att veta. Kikar faktiskt på Patagonia SST med. Verkar riktigt vettig men sedan vet man ju inte först man väl fiskar med den hur den kommer hålla ihop.
 19. Hur är den. För tänkte försöka hitta en som inte är jättevarm då jag hellre kör lager med kläder. Samt smidig också. Men ska kika lite på den med. Hur är storlekarna på den?
 20. Letar efter en bra vadarjacka, tänkte lägga max 5k cirka och tittar på dessa. Tar gärna lite input på dessa jackor om någon kan dela med sig. Samt om någon vet en bra butik med bra priser så man kan slå till på en jacka.
 21. Ja det fick bli ett par vision koski XXL då XL vart för tajt. Kunde inte sätta mig ner. Visst XXL är stora men hellre för stort än för tajt. Är endå en hyfsat stor karl. 190cm och väger en cirka 115-120kg 😂
 22. Jag gick med på en control 8/13 till mitt klass 9 14ft. Supernöjd grymt skön balans.. Och från tidigare att rullen är magiskt fint att köra med. Jag älskar control veven. Varför göra.det svårt när man kan göra det lätt. Och skönt att ha just control 😂
 23. Säljer du rullen med linan separat? Isåfall skriv ett pm med vad du vill ha. Rätt pris så mycket snabb och smidig affär.
×
×
 • Create New...