Jump to content

peke

Members
 • Posts

  676
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

peke last won the day on August 23 2017

peke had the most liked content!

Information

 • Bostadsort
  Helsinki

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  p3taimen@gmail.com
 • Telefon
  +4745394509

Recent Profile Visitors

2,367 profile views

peke's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

181

Reputation

 1. Tja, tittade på den där 12.6 #6. Vad tar den för linvikter? Tänker lättvikts laxfiske, blir den för klen tro? 

  /Petri

 2. Kanske blir lagom om ca två veckor när jag kommer
 3. Jep, Onki är bra! Fiskar själv med Onki regelbundet även om jag har flera premumspön...
 4. peke

  Tält

  Jep, Trohhättan ca 1000 dyrare för att det är ripstop nylon (jämfört med Arco XT, polyester). Den där tusenlappen kommer att betala sig i slutändan, om du tänker att du kommer att ha användning för den en lång tid framöver...
 5. peke

  Tält

  Vaude gör bra tält som är lite billigare. Så fort du går från polyester till nylon, går priset upp en tusenlapp eller två. Nylon är starkare och lättare.
 6. Är väldigt nöd med min vision onki #3 10 fot. Väldigt trevligt att fiska torr med oxå, kör med Rio LT #3. Brukar köra en tafs med ca 9-10 fot butt+tapering och sen 5-15 fot tagspets beroende på om jag nymfar eller fiskar tort. Ibland, om strömmen och vinden kommer från rätt håll går det bara att byta till tort utan att korta på tafsen. Då har jag bara med mig ett spö... Kör mkt 'reach mends' och liknande för att få långa drifter på torrt, och det funkar bättre med långt spö.
 7. I mellanprisklassen har jag hittills varit mest imponerad av GL RSI. Har en #5 som jag har betydligt bättre kontroll på längre kast (~27m och uppåt) än tex en CTS A-X #6, utan att vara ett fullständigt spett (funkade tex ok att fiska torrt efter 30-40cm harr i fjällen). Nästan lite missnöjd med CTS:en när jag jämförde den med RSI:n...
 8. För den typen av fiske du beskriver skulle jag definitivt köra med en #7. Har själv en Radian 957 som uppfyller det syftet, tror de flesta #6 spön är fortfarande tänkta som mer alrund och har oftast inte alls samma kraft. Om du vill kunna kasta långt tex på kusten så vill du gärna ha en 'fast' men att slunga större flugor från båt/belly boat och i strömmande vatten funkar nog en 'medium' bättre. Utan att ha erfarenhet av just loop spöna. Annars kan jag rekommendera RSI, med #5 kastar jag betydligt längre än med tex CTS affinity x #6 (som har en mjuk topp), utan att vara en stång. Samma prisklass som loop, gissar jag... För kastning är just nu RSI (och Vision XO, som jag inte har själv) min favorit just nu.
 9. Vet hur det är Använder andasvadere med gott om plats till ett par tjockare långkalsonger och ett par fleece byxor. Fryser sällan om benen, då man för det mesta är i rörelse i flytting. Fötterna är ett större problem, där är det ullfrotté strumpor och ett par dykarskor i neopren och fortfarande fryser jag lite, kanske en del beroende på att simfötterna då sitter lite tight och hindrar blodflöde. Viktigt att ha ordentligt med kläder på överkroppen, om du är varm där skickar kroppen ut mer blod till dom kalla delarna av kroppen (fötter och händer) för att kylas ner. Tror mer få fleece än dun/syntet foder då detta komprimeras av vattentrycket och isolerar då sämre. Kompisen kör neoprene och är nöjd med det, då har han oftast inte lika mycket på benen som jag.
 10. Var väldigt imponerad av crs med fario linan (#5) när jag testade den på en demo för några år sen. Annars är Trout LT min favoritlina för torrt och mindre flugor när det inte blåser för mkt. Men inget fel på de andra linornan heller (4cast, Experience) där Experience känns lättare då det har längre belly, dvs svårare att ladda på kort håll men lättare att hålla mkt lina i luften (om man nu tycker att det är kul ).
 11. Det är alltid lättare att kasta med tung lina på kortare avstånd; 10 m #7 väger forfarande mindre än 20 m #4. Om man inte kan kasta så långt (bra) ännu är det ofta lättare att börja med tyngre lina (eller om man vet att man kastar mkt korta kast med stora flugor). Det finns inga strikta regler, och man får ha vilke lina som helst, som man själv gillar mest att kasta/fiska med. Testa med ett av dina #6 spön så får du se...
 12. När jag bodde i Trondheim tog jag ofta bussen till Trolla, körde 'skagit on the rocks' så jag kunde komma ut någorlunda med sink 6 spetsar och stora baitfish flugor. Nåt annat än högvatten var lönlöst men som mest blev det 2-3 lyror på upp till 3,5 kg. Gäller o sätta hård press från början annars drar de rätt ner på botten och kommer oftast loss... Fiska där det är som brantast ner i vattnet o det räcker ofta att bara kasta längst med stranden.
 13. Hej, Är sugen på att komplettera mitt Radian 957 (mitt enda spö >#5 hittills) som jag använder för flytringsfiske till gädda här i Helsinkitrakten med ett kortare spö ~8 fot, och funderar på att bygga själv. Har redan byggt ett Epic 580 som är kanonfin, och funderar då på Bandit klinga, som ju oxå går att få tag på från CTS direkt (http://ctsfishing.com/product/custom-quartz-crystalglass/). Är det någon som har fiskat med bandit från flytting och har några erfarenheter att dela?
 14. Du får bättre presentation framförallt på lite längre avstånd med en längre klump och fungerar därför bättre för torrt och små flugor. Kortare är bättre när det blåser. Allt är en trade-off.
 15. För att jag har själv just 85, och tycker den är väldigt bred i sina användningsområden, i strömmande vatten. Rio SH har alldeles för mycket vikt bak i klumpen och fick inte den att fungera alls med ÖH.
×
×
 • Create New...