Jump to content

Vildmarksmannen

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Vildmarksmannen

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Male

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  kobolt3@hotmail.com
 • Telefon
  0702442263

Recent Profile Visitors

738 profile views
 1. Aa de kanske kan vara så som ni beskriver. Vattentemperaturen var vid tillfället 15 grader.
 2. Blir inte klok på detta. Har fiskat flera gånger nu i Tranemosjön efter gädda. Braxen håller just nu på att leka inne i vassen för fullt. Förra året vid den här tiden hade jag superfiske i och utanför vassen på gädda men i år totalt dött hittills. Har ekolod på flytringen och har inte sett någon gädda på de heller oavsett djup. Var fasen kan dom hålla hus??? Någon som har någon teori?
 3. Nej finns varken id eller karp i sjön. Träffade på en fiskare i sjön idag som intygade att de e brax som leker så mysteriet är löst. Men tack ändå för era kommentarer 😊
 4. Hej på er. Jag är lite förbryllad. Idag när jag var ute med flytringen i Tranemosjön såg jag stor fisk som lekte i varje vassrugge. Mellan 5 o 10 meters mellanrum mellan fiskarna. Mycket plaskande och plogar. Kunde komma dom väldigt nära men utan polaroid glasögon var det svårt att se vad det var för fisk. Tyckte det såg ut som brax men det sägs ju att dom leker nattetid. Händer det att dom leker även dagtid? Vattentemperaturen var 15 grader.
 5. Det har du rätt i. Mm, får se hur jag gör, vilket det blir. Lite ont om cash just nu därför jag tvekar men absolut, trådlöst är ju helt klart att föredra
 6. Stort tack för alla svar! Lutar åt ett sådant ekolod trots allt. 300 spänn är ju trots allt en jättelik skillnad mot flera tusen kronor för andra ekolod och jag som aldrig haft ett förut borde ju med detta enkla lod i alla fall uppleva en klar kick framåt i mitt letande efter fisken mot innan. Sen så har jag lite ideer om hur man kan montera det på ett praktiskt sätt på flytringen också
 7. Någon som har erfarenhet av ekolodet Lucky Fish Finder? Lockande då det finns att få tag på väldigt billigt från Kina och tänkte använda det i flytringen. Något som dock är svårt att få uppgift om är hur lång batteritiden är. Så ja, om någon här har erfarenhet av detta sjung ut!
 8. Har du tips på hur man går tillväga för att vulka på ett par vinterstövlar på neoprenvadare? Vad använder man för typ av lim?
 9. Hej på er! Någon som vet något bra gäddvatten kring Tranemo eller Hestra? Fin abborre säger jag inte heller nej till
 10. Det lät ju inget vidare. Är flugfisket på flugfiskesträckan i området också stoppat då med andra ord?
 11. Hej på er någon som vet hur det står till med fiskbeståndet i Nissasjöarna och Nissan självt i området? Någon storlek på fisken eller är det mest smått?
 12. Haha en brutal historia de där du! Skönt att höra att de slutade väl i alla fall! Tja, i o för sig spelar de ju ingen större roll om där är nät eller inte just för packningens skull den blir blöt ändå om de går sjögång . Men ja att nätet är bättre än fast botten vid hård sjögång tror jag dig.
 13. Glömde ett par saker. Stången med linuppsamlarnätet är också mycket bättre konstruerat än på driftern. Den sitter dessutom högre så man nöter inte på vadarbyxorna mot den som man gör på driftern. Sitsens ryggstöd har även det en bättre konstruktion för fastsättning än driftern.
 14. Har nu haft min Savage Gear High Rider Belly Boat 170 i ett par veckor och hunnit testa den ordentligt. Efter denna tid kan jag säga att den slår Guideline Drifter på ALLA punkter!!! Man sitter högre i denna ring än driften. Inget nät i aktern som gör grejer man har där blöta. Inget löst yttertyg som vassa saker kan fastna i som ger smygpunka på de ultratunna blåsorna innanför som på driftern. Här är istället hela ringen tillverkad av 1 mm tjock pvc och blåsorna och pvcn är ett och samma. Bättre packmöjligheter. Sätet är mycket bekvämare att sitta lång tid i än driftern. Årkonstruktionen är mycket bättre och hållbarare än drifterns modell med åror. Mycket bättre ventilkonstruktion här än på driftern. ENDA nackdelen till drifterns favör är att denna flytring är tung att bära pga sin kraftiga konstruktion. Men för mig, 1000 ggr hellre det än en ring som det ständigt blir punkteringar på pga ultratunna blåsor! Hoppas denna redogörelse kan vara till hjälp för många! ☺
×
×
 • Create New...