Jump to content

snigelsnabel

Edgemember+
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Good

About snigelsnabel

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Umeå/Gällivare
 • Intressen
  Fiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  johanmartinssons@gmail.com
 • Telefon
  07025081**

Recent Profile Visitors

968 profile views
 1. Passar ganska bra i dessa tider. En lat översättning är hjärtligt välkommen till alla fisketurister. Gör såhär, sätt pengar i lådan, dra åt helvete. Edit: uppenbarligen från en lustig bok med skämt. Men aktuellt iallafall.
 2. Yep, när den här kepsen är utnött så gör jag säkert det igen. Tycker verkligen om den
 3. Gillar fjällrävens greenland original cap. Onödigt dyr om man inte väntar på rea dock.
 4. Sage, rio och redington är ju under Far Bank Enterprises så väljer väl dem. Igniter och method på tvåhandsfronten är sanslösa. Kör mest med riolinor också plus att jag har redington vadare just nu.
 5. Jag skiljer på nytta och nöje här. Laxfiske är inget annat än nöje. Säger inte att man ska helt sluta leva men man kanske ska tänka efter innan man gör rena nöjesresor. Jag kommer hålla mig till mina lokala pooler och skippa dom som är längre bort, som ofta resulterar i mer fisk om nu covid-19 fortfarande är aktiv till hösten. Och håller med vi kan lägga diskussionen om covid-19 åt sidan men rekomenderar inte folk att resa längre än till sina hemvatten.
 6. Pekade inte ut någon speciell, men jag står vid vad jag har sagt. Åker man till annat än hemvatten och bor/handlar utsätter man andra för onödiga risker. Handlar om att ta ansvar. Var inte menat att vara agressiv eller nedlåtande men har det tolkats så är det inte min mening, annat än till folk som riskerar att sprida vidare covid-19.
 7. Håll er i lokala vatten och ta erat ansvar för att inte sprida den pandemi vi nu har över världen. Visa lite jävla respekt för andra människor och deras liv. Alla som reser utan att ha väldigt goda skäl just nu är totalt respektlösa mot sina medmänniskor här i vårt land.
 8. Ta med några svarta streamers och kör lite nattfiske efter öring. Men vada på dagen först så du vet hur du tar dig in och ut då kaitumälven kan vara lite lurig. Men åker ni för tidigt kanske det är ljust hela dagen 😀.
 9. Vad ska du fiska och var ska du lite mer exakt?
 10. Staten har levererat kilen men den som hammrat in den är samebyn. Iallafall i min familjs fall...
 11. Gäddfiske finns nästan var du än åker upp i Gällivare fjällen. Har rekord på 120 fiskar på ytbete på en dag och två personer. Tvåsiffriga fiskar är inte något ovanligt heller. Finns flera vatten med lika bra fiske som det som visas i flugfiske videos från tjuonajokk. Brukar vara bra hela säsongen om det inte blir extremt varmt... Hett tips är att ringa helikopterbolagen de vill ha återkommande kunder.
 12. Hej, Jag gillar skagit linor till den typen av fiske då de är enkla att kasta även utan utrymme bakom en och vänder över stora och viktade flugor även på lättare utrustning och den gör det enklare än andra typer av linor. Kör med 10' tafsar till mina switchspön men har testat längre och trivs inte med det om jag inte har en längre klump och ska göra massiva d-loopar för att kasta extremt långt. Men då tar jag hellre fram ett större spö. En av de stora fördelarna med tvåhands jämfört med enhands är att man kan använda mycket mindre energi när man kastar och det förstör man om man anv
 13. Beror väl på modell och vad du gillar för lina och hur du brukar kasta. Men generellt sett så tycker jag att versitip linorna passar på i stort sett alla spön.
 14. Har gamla modellen och har aldrig haft ett par vadarbyxor som tålt så mycket eller varit med så många säsonger. Men kan inte säga något om de nyare modellerna. Hoppades att de skulle vara lika bra så jag slapp fundera på vad jag nu ska köpa för nya snart.
 15. Får nästan alltid helt ok harrar mellan groparna där jag försöker hitta laxar i Linaälven senast fick jag en på 54 cm. Men övre delarna av ängesån har ju nu flera hundra mindre laxar per år. Vilket är tråkigt för mig som brukar fiska uppströms fallet tills dom stigit ordentligt i kaitumälven.
×
×
 • Create New...