Jump to content

snigelsnabel

Edgemember+
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

About snigelsnabel

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Umeå/Gällivare
 • Intressen
  Fiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  johanmartinssons@gmail.com
 • Telefon
  07025081**

Recent Profile Visitors

714 profile views
 1. Hej, Jag gillar skagit linor till den typen av fiske då de är enkla att kasta även utan utrymme bakom en och vänder över stora och viktade flugor även på lättare utrustning och den gör det enklare än andra typer av linor. Kör med 10' tafsar till mina switchspön men har testat längre och trivs inte med det om jag inte har en längre klump och ska göra massiva d-loopar för att kasta extremt långt. Men då tar jag hellre fram ett större spö. En av de stora fördelarna med tvåhands jämfört med enhands är att man kan använda mycket mindre energi när man kastar och det förstör man om man använder en allt för tung klump. Även om man ofta kastar längre med en klump som är lite över rekommendationen på linvikt så är hur mycket energi man lägger ner på varje kast en stor faktor om man ska fiska långa timmar. Vad gäller mer exakta linvikter vill jag inte säga något innan jag vet exakt vad det är för spö. Det här brukar man göra med skagit inte scandi. På scandi brukar man räkna in både klump och tafs för att nå linrekommendationen.
 2. Beror väl på modell och vad du gillar för lina och hur du brukar kasta. Men generellt sett så tycker jag att versitip linorna passar på i stort sett alla spön.
 3. Har gamla modellen och har aldrig haft ett par vadarbyxor som tålt så mycket eller varit med så många säsonger. Men kan inte säga något om de nyare modellerna. Hoppades att de skulle vara lika bra så jag slapp fundera på vad jag nu ska köpa för nya snart.
 4. Får nästan alltid helt ok harrar mellan groparna där jag försöker hitta laxar i Linaälven senast fick jag en på 54 cm. Men övre delarna av ängesån har ju nu flera hundra mindre laxar per år. Vilket är tråkigt för mig som brukar fiska uppströms fallet tills dom stigit ordentligt i kaitumälven.
 5. Kaitumälven. Enda man behöver egentligen 😂
 6. Tycker om NZ indicator eftersom den känns diskret och funkar bra i vatten där fiskarna är lite mer rädda av sig. Men tycker att det är bra om man förbehandlar ullen om man använder tunga nymfer. Fast du kanske fiskar något mycket tyngre än det jag har använt . Tycker att produkter som water shed är bra att förbehandla med men finns säkert andra saker där ute som är lika bra eller bättre som jag inte känner till då jag sällan fiskar med enhands nu för tiden. https://mistpool.com/en/product/149/water-shed.html
 7. Bilder från Ängesån, tagna 29/6 av mig och en kompis. det börjas tidigt i år...
 8. Sparar två laxar per år. En till farmor och en till mormor. Annars funkar dom sjukt bra som skräppåsar till allt skräp som folk lämnar efter sig...
 9. Hej! Nu har jag fått min simms drycreek backpack och har hunnit packa den full med allt man kan tänkas behöva under en fisketur. Och det känns sjukt bra. Jämfört med min loop dry backpack så är simms ryggsäcken mycket mjukare och känns inte då stel och är därigenom lättare att packa som man vill. Bilder på ryggsäck packad med: fullt ombyte (skjorta, byxor, sockar, kalsonger), En 600 meters spole big game, två extra klumpar, jetboil, två burkar mat, en rulle med 40 liters plastpåsar, tjocktröja, helly hansen fleecetröja, regnjacka. Ihoprullad några extra varv då den inte är fullpackad. 15' respektive 12'6" spö på vardera sida. I den främre fickan har jag fått plats med en rulle toapapper, två laxrullar (quadra 10-14?, f3w 7-10) två "stora" flugaskar, peang, tafsar, två tip wallets, spork och en kniv. Finns plats för mer som syns på bilden men då kan det bli svårt att komma åt saker utan att annat ramlar ur då. På utsidan finns en bra plats för termos som syns på bild två. Kommer att komma vidare utlåtanden efter användning men ville dela med mig då det känns som en nästan perfekt ryggsäck för mig och jag inte uppfattat hur stor främre fickan är från någon annan produktinformation jag sökt. Edit: Svarar gärna på ev frågor. Och väskan kändes orimligt dyr när jag kollade på nätet men när jag fått klämma och känna förstår jag varför den är dyrare. Men vet inte om den är prisvärd ännu. Det kommer helt att bero på hur många år den håller.
 10. Klim har dom mest slitstarka och sköna kläder jag tesat för skoteråkning. Har aldrig tänkt på att använda jackan på sommaren men det kommer jag att testa i sommar då jag har en ren skaljacka utan isolering. Tack för tipset!
 11. Har använt mig av loops 35 liters drypack men har beställt en 45 liters simms drycreek backpack till den här säsongen. Hoppas att den stora fickan på utsidan och bättre sätt att fästa tuber ska ge mig det lilla jag saknar på loop väskan. Förövrigt anväde jag loop väskan under mina två månader på Nya Zeeland och var väldigt nöjd. Fick plats med allt jag behövde för upp till tre dagars vandringar. Har tyvärr inga bilder på ryggan men allt utom tältet rymdes i väskan.
 12. snigelsnabel

  Puppor!

  Vad kostar pupporna nu för tiden? Köpte ett tiotal för typ 10 år sedan men nu börjar dom vara trasiga eller så har dom blivit bortkastade. Handhavande fel alltså 😂 Edit: Går lika bra att svara i PM om du inte vill skriva priset här
 13. Efter att ha fiskat en dag med den skjutlinan ville jag inte fiska igen. Bytte tillbaka till GL compline och fiske blev roligt igen. Om linan låg det minsta i vattnet så satt looparna jag gjorde hårdare än ankaret gjorde 😂 kastar dock alltid linor i underkant av rekommenderad vikt så kanske inte känns lika hemskt med tyngre linor. Bättre linor än RIO gör får man leta efter men skjutlinorna.......
×
×
 • Create New...