Jump to content

Kristian L

Members
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About Kristian L

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Stockholm

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  kristianeriklager@gmail.com
 • Telefon
  0708988631

Recent Profile Visitors

889 profile views
 1. Epic spöt är det inte en 686? Har ett i 1 gen och kastar grymt bra med rättklassad 6 tex mastery expert distance 👍
 2. Mitt första var ett Sage S glas 7.6 lina 4, tvådelad. Finns kvar men används för sällan. De som används oftare är Epic 580 och Epic 686 första gen. Fantastiska spön. 580 med dt5 och 686 med SA expert distance wf 6 är nästan en religiös upplevelse😂 Köpte nyss ett till Sage (klinga) 7,9 fot lina 6 tredelad som kommer bli intressant. Gammal goding från 80 talet🤓
 3. Hej,

  köper Sage-klingan. Jag skickade ett mail också.

  Mvh

  Håkan Ståhl Uppsala tel. 073-5701445

  1. magnolia

   magnolia

   Hej igen!

   Jag har aldrig kastat med ett Sage One enhands, bara tvåhands men det blir nog bra! Jag bad min kompis Tomas Eriksson Swisha pengar till dig så du bör ha dem nu. (Jag är för gammal för sådana nymodigheter)B)

   Det verkar bli hyfsat väder på torsdag så lite kastning om du vill . Gärna eftermiddag eftersom jag är hemskt morgontrött. Jag var faktiskt ute idag och kastade men det var blåsigt och kallt.

   Tar nog tåget till Märsta på torsdag. /MVH Håkan

   Här är några korta klipp från min träning. Roligast är tvåhands eftersom det är övervägande teknik.

   https://vimeo.com/183151411

   https://vimeo.com/184128522

   https://vimeo.com/175888326

    

    

 4. Epic 690C påminner och kanske tom är ännu vassare än Radian. Enda problemet är att de kan vara knepiga att få tag på. Personligen tycker jag 690C är det skönaste spöt jag provat. Har bara testat med artic silver WF 6.
 5. Det är synd att Islänskt Lax inte säljs i Sverige förutom från Islandsfisk, en ambulerande skåpbil som far runt 2-3ggr och säljer varor från Island som frystfisk, kött och lakrits Laxen som odlas på Island simmar i det friskaste vatten och fodret kommer oftast från Makrill, som Islänningarna anser inte vara människoföda. Fodret som Norrbaggarna använder är oftast från Östersjön med majoritet Tobis om jag fattat rätt. Hemma äter vi Torsk eller egenfångad Abborre och Gös. Jag har förbjudit förskolan att servera min 5 åring odlad fisk typ Lax och Pangasus, vilket de respekterar.
 6. Håller med! Höjde på ögonbrynen när jag såg det. Har varit på ett par Gore-tex utbildningar och de rekommenderar flytande tvättmedel. Av pulver blir det tvålrester kvar i porerna. De berättade att rök från tobak och öppen eld tar bort DWR behandlingen, så tvätt och impregnering ska göras efter varje längre fiskepass, typ efter en veckas fiske. Samma gäller alla Gore-tex plagg om de ska fungera som tänkt. Många tror att Gore-tex inte klarar tvätt... Handtvätta vadarna sliter ju inget nämnvärt. Impregnering gör ju att de andas bättre.
 7. Man får inte glömma att Canespön finns i massa olika taperingar och aktioner. Jag hade en Anderberg 7.6 lina 5 i semiparabolic. En riktigt långsamt spö som funkade fint med DT lina och hör och häpna, Longbelly linor. Hur kan det vara så, jo en riktigt lång klump som ED eller nya Anadro från SA funkar som en DT fast med lite mer "driv" På mitt Öberg 8.1 lina 6 hålbyggt splitcane i Payne aktion var den bästa linan en Expert Distance WF 6. Kastade som en dröm både på kort och lång lina. Den nya Lightline från Rio är rättklassad enligt aftm och många upplever den som något lätt(mest för erfarna kastare i lugna vindförhållanden.) Kanske man är van att många linor är tyngre än vad de igentligen ska vara, både 1 och 1.5 ggr tyngre än aftm.
 8. Grattis och välkommen till flugfisket! Det kan nog skrivas många böcker om linor och spön och dess kombinationer. Dessutom har nog alla olika idéer och uppfattning vad som är bäst. Nite catapult är ett ganska snabbt spö och passar bra med lite "tyngre" mer koncentrerade klumpar på linan, tex Scientific angler SBT som har ca 8.5 m klump, och WF 6 kastar super bra med det spöt. Guideline 4cast WF 6 skulle också funka bra, som har drygt 10m klump. Försök testa några olika och se vad som passar dig bäst. Gällande tafsar så ska du inte har för korta, minst 12 fot med spets. Flugstorlek och vind påverkar också tafslängd. Lycka till!
 9. Hej, gammal tråd, men jag blev lite inspirerad när jag läser om Andamanerna. Var där 2003, 2005 och 2006. De två första resorna var lyckade, Den sista mindre lyckad med explosion ombord på vårt moderskepp (precis innan vi kom dit) Båten ligger på botten i Port Blair. Hade bokat Uwe Schittek som tidigare. Ja ja preskriberat nu 11 år senare.. Vi körde 90% popper med tunga haspelutrustningar. Körde lite fluga och krokade på en hyfsad GT men det var över lika fort som den högg, linan la sig runt rullen.... typ 9 fot Lina 12 känns lagom för lite större GT. Trevligt resmål om man pallar transfern genom Storstäderna, New Delhi, Chennai....
 10. Gammal tråd som sagt, Vi var några kompisar som fiskade mellan Röst och Vaeröy vid Lofoten för tio år sedan och fick en del fina Sejar och Torskar på flugspö. Toppfisken var Janne Nybergs Hälle på 29.5 kg som nära på blev Världsrekord/fluga på Atlantisk Hällefundra om inte tafsen hade varit några cm för kort. IGFA var väldigt petiga.... Han fick nöja sig med Norskt rekord Flugorna är typ vanliga Gäddflugor bundna på tub eller kraftig enkelkrok. Inget märkvärdigt. Linorna snabbsjunkande grainklumpar för att komma ner 10-20m i strömmen. Flundran jagar pelagiskt.
 11. Det var Naturkompaniet Sickla som var på mässan i Uppsala. De har även klingor.
 12. Kolla Simms nya Riffle jacket. Tunn och smidig jacka för både vadning och andra aktiviteter. Smarta fickor och detaljer. Toppklass som vanligt... :-) Inte Goretex men nåt liknande membran.
 13. Scott Powerply 904-4 Scott G3 885-4 Scott Fibertouch 703-3 Hardy Favourite 9,3 #4/5 Winston WT 8,6 #5 Rackelhane 9,6 #4/6 Sage S-glass 7,6 #4 Vision Extreme 1gen 905/3 Vision Catapult 906/3 Vision Mag 9 #6/7 Fenwick Techna AV 12,6 #8 Tidigare i arsenalen: Scott STS 908/3 Scott ARC 9,6#8 Hardy Smuggler 7#5, 6 del Lamiglas glasfiber 6,6#4, 4 del Scott Fibertouch 602-2 Splitcane Payne 8,3 #6 Byggd av Öberg Spitcane Pezon Michel 7,6 #5 Byggd av Anderberg
 14. Kristian L

  Montana Nymf

  Fått så mycket Regnbåge på Montana i svart och brunt att jag numera ledsnat på den och använder andra flugor numera Hade inte med den till Montana, USA. det är väl en bäcksländeimitation från början? Rätta mig om jag har fel....
 15. Ok, bra att veta. Då ska jag vidare efter troutseeker pro. Det är jäkligt knepigt att hitta rätt ibland, olika aktioner, kaststilar mm. Ibland får man in en fullträff och står bara med en fånigt leende på läpparna och bara är nöjd med att kasta.... :-) Många gånger gör man några kast och linan hamnar snabbt långt ner i lådan och får samla damm...
×
×
 • Create New...