Jump to content

Botox

Edgemember
 • Content Count

  149
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Botox last won the day on June 27 2015

Botox had the most liked content!

Community Reputation

43 Excellent

About Botox

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Male

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  lasse.dunder@outlook.com
 • Telefon
  0736449616

Recent Profile Visitors

1,742 profile views
 1. Botox

  Söker 15ft tvåhands

  Hej! Har ett Gl Lxi 14.9 #10/11, Danielsson 8/12 samt 4 st Gl 3D linor i olika sjunkgrader. Allt är i bra skick och funkar utan problem. Tänkte 4000 plus frakt. Hojta om du är intresserad så skickar jag bilder på prylarna. Mvh Lasse
 2. Villingsberg minsann! Som att fiska i tjärnen innan Esrange. Undrar vem det var som hade planterat öring i den pölen?
 3. Hej. Finns ditt spö kvar? Med vänlig hälsning Håkan

  1. Show previous comments  5 more
  2. maluffen

   maluffen

   Ok. Mobilnr? Förresten,du har inga mer prylar att sälja? Ska till Orkla i sommar och har bara #4-6 utrustningar. 

  3. Botox

   Botox

   Vad för slags prylar är du ute efter? Mitt nr 0736449616

   mvh

   Lasse

  4. maluffen

   maluffen

   Typ rulle och linor är väl en bra början

 4. Köpte ett 14.8 10/11 i lördags. Återkommer med rapport men det verkar riktigt lovande!
 5. Botox

  Kiruna

  Det finns lite olika varianter när det kommer till fiskekort. Det som ger mest vatten för pengarna är kommunkortet som går att köpa hos bla vildmarkshörnan. Det täcker alla vatten med undantag för byavatten. Kaalasluspa är ett byavatten men ett dygnskort kostar bara 20 kronor eller 150 för hela året och det är värt vartenda spänn. Att tälta är fullt möjligt men med tanke på att de flesta vatten ligger på armlängds avstånd så kan man lika gärna bo inne i Kiruna och åka bil ut till älvarna. Vägen till nikkaluokta går precis bredvid kalixälven vilket gör det lätt att hitta nära och bra älvsträckor. Man kan åka ut på morgonen och fiska till lunch, åka in till Kiruna och käka för att testa en annan del av älven på eftermiddagen. Du kommer att förstå när du kommer dit!
 6. Botox

  Kiruna

  Rautasälven rinner rätt under e10 i två förgreningar, rautas östra och rautas västra. Ingen av mina favoriter men visst går det att få fisk där. Torneälven rinner norr om kiruna och det finns riktigt bra med stor öring på sina ställen ex Vakkakoski norrut och Luspen nedströms Jukkasjärvi. Vittangiälven går att nå med bil men räkna med en timme i bilen på en väg som har fler potthål än månen har kratrar. Harr och öring bjuder den på. Efter några mil längs vägen mot Nikkaluokta rinner kalixälven, Fantastiskt harr och öringfiske bara 10 minuter från kiruna c. Det är min absoluta favoritälv sen jag var en liten knodd. Harrar runt kilot och ibland riktigt fina öringar. Börja gärna i Kaalasluspa. Vid normalt vattenstånd kan man vada långt ut och komma nära djuphålorna. Dessutom kostar ett årskort löjligt lite med tanke på vilken fin sträcka byn har.
 7. Råneälv är ett utmärkt mål om man helt ska tappa intresset för fiske. Den är så övergödd att det inte lönar sig att fiska annat än abborre. Åbyälven är oxå en skogsälv och dras med samma problematik. Förvisso ligger Kalix och Torne älvar en bit ifrån Luleå men sett till möjligheten att få fisk är det nog värt att satsa på. Ängesån är oxå ett bra alternativ även om det målet oxå inbegriper några mil extra att åka.
 8. Tror oxå att det i de flesta fall handlar om fukt på insidan av vadarsockan som gör att huden på fotens ovansida utvecklar en behandlingsbar och mild fukteksem.Har smort in mina fötter med en salva innehållande hydrokortison och nu är klådan helt borta. Men visst kan nog någon ha en överkänslighet mot neoprensockan och då kan behandlingen i värsta fall handla om avhållsamhet och i ett sånt läge hade jag personligen stått ut med utslagen. Testa att skrapa av rinnande kåda från granar och testa att smörja in det drabbade området med kåda! Grankåda är antiseptisk, bakteriedödande och har fantastiska effekter på allsköns hudproblem! Det är absolut värt ett pröve! Lycka till! Mvh Lasse
 9. Korkers K5 som jag använder med vanlig filtsula som greppar mycket bra på sten och grusbotten i kustälvarna. Uppe i fjälls kör jag med dubbad filt då det kan bli lite längre sträckor att gå över hal växtlighet, blöta grenar och rötter. Har sett polare tappa fästet i lite brantare grässluttningar medan mina sulor greppat suveränt. Anledningen till att jag valde dessa framför Devils Canyon var det stabilare hälpartiet. Att man sen får knyta dom old school är inget problem. Däremot kan det ta lite längre tid att få dom torra och då brukar jag hänga kupévärmaren till bilen ovanför skorna. På halv effekt är de kruttorra nästa dag. Tur att jag har fast elkostnad i garaget!
 10. Åkte på samma åkomma för en månad sen. Har vadat tidigare men inte haft nåra problem oavsett märke på brallorna. En kväll när jag kommit hem kliade det ruggigt mycket och ju mer jag klöste desto mer klåda. Har testat alsol-gel och aloe vera men med minimal förbättring. Tror inte att det handlar om allergi utan snarare en reaktion på fukten i neosockan. Ska testa med hydrokortison så ska det nog fixa sig. Annars får man väl kapa klådnerverna till fötterna!! :-)
 11. Det var den videon jag menade! Han får det att se så enkelt ut och han fångar nog oxå en och annan fisk!
 12. Har haft, och har,ännu problem med kasten. Det är mitt första laxår och jag fick en på min första runda. Nybörjarturen får nog förklara den fisken. Under den senaste veckan har det börjat lossna rejält och det jag slipat till är ankringen av linan samt att jag inte tar i så ini benet vid utkastet. En kort men distinkt rörelse skjuter ut linan till längder jag bara kunde drömma om för två veckor sen. En riktig aha-upplevelse fick jag när jag tittade på Göran Anderssons tvåhandstips på tuben. Från att ha kastat med hela överkroppen så skalade jag ner kasten till mjuka och bestämda kast med en bra ankring. Idag blåste det storm och jag blev osäker på om min nyvunna teknik skulle räcka till men efter första rundan så försvann oron. Kastade ut klumpen och många meter shooting line med minimal ansträngning. Det är bara att nöta och framförallt försöka hitta det som funkar. Försök även att analysera de mindre lyckade kasten. Hur ankrade linan, hade du ordentligt sträck på den osv. Och börja öva med en lina som inte går så djupt - ju snabbare spetsen sjunker desto svårare får du att lyfta linan ur vattnet. Och ge inte upp, Det lossnar till slut. Lycka till Lasse
 13. Så kan det vara. Fiskade mest i de vatten som KJF förvaltade och råkade aldrig ut för tillsyn. Samma sa i byavatten.
 14. Bra att fisket styrs upp men då gäller det att någon gör tillsyn. Har fiskat i vattnen kring Kiruna sedan barnsben och aldrig råkat på en tillsyningsman.
 15. Vilka vatten är det som kvoterats?
×
×
 • Create New...