Jump to content

Botox

Edgemember
 • Content Count

  141
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Botox

 1. Villingsberg minsann! Som att fiska i tjärnen innan Esrange. Undrar vem det var som hade planterat öring i den pölen?
 2. Köpte ett 14.8 10/11 i lördags. Återkommer med rapport men det verkar riktigt lovande!
 3. Botox

  Kiruna

  Det finns lite olika varianter när det kommer till fiskekort. Det som ger mest vatten för pengarna är kommunkortet som går att köpa hos bla vildmarkshörnan. Det täcker alla vatten med undantag för byavatten. Kaalasluspa är ett byavatten men ett dygnskort kostar bara 20 kronor eller 150 för hela året och det är värt vartenda spänn. Att tälta är fullt möjligt men med tanke på att de flesta vatten ligger på armlängds avstånd så kan man lika gärna bo inne i Kiruna och åka bil ut till älvarna. Vägen till nikkaluokta går precis bredvid kalixälven vilket gör det lätt att hitta nära och bra älvsträckor. Man kan åka ut på morgonen och fiska till lunch, åka in till Kiruna och käka för att testa en annan del av älven på eftermiddagen. Du kommer att förstå när du kommer dit!
 4. Botox

  Kiruna

  Rautasälven rinner rätt under e10 i två förgreningar, rautas östra och rautas västra. Ingen av mina favoriter men visst går det att få fisk där. Torneälven rinner norr om kiruna och det finns riktigt bra med stor öring på sina ställen ex Vakkakoski norrut och Luspen nedströms Jukkasjärvi. Vittangiälven går att nå med bil men räkna med en timme i bilen på en väg som har fler potthål än månen har kratrar. Harr och öring bjuder den på. Efter några mil längs vägen mot Nikkaluokta rinner kalixälven, Fantastiskt harr och öringfiske bara 10 minuter från kiruna c. Det är min absoluta favoritälv sen jag var en liten knodd. Harrar runt kilot och ibland riktigt fina öringar. Börja gärna i Kaalasluspa. Vid normalt vattenstånd kan man vada långt ut och komma nära djuphålorna. Dessutom kostar ett årskort löjligt lite med tanke på vilken fin sträcka byn har.
 5. Råneälv är ett utmärkt mål om man helt ska tappa intresset för fiske. Den är så övergödd att det inte lönar sig att fiska annat än abborre. Åbyälven är oxå en skogsälv och dras med samma problematik. Förvisso ligger Kalix och Torne älvar en bit ifrån Luleå men sett till möjligheten att få fisk är det nog värt att satsa på. Ängesån är oxå ett bra alternativ även om det målet oxå inbegriper några mil extra att åka.
 6. Tror oxå att det i de flesta fall handlar om fukt på insidan av vadarsockan som gör att huden på fotens ovansida utvecklar en behandlingsbar och mild fukteksem.Har smort in mina fötter med en salva innehållande hydrokortison och nu är klådan helt borta. Men visst kan nog någon ha en överkänslighet mot neoprensockan och då kan behandlingen i värsta fall handla om avhållsamhet och i ett sånt läge hade jag personligen stått ut med utslagen. Testa att skrapa av rinnande kåda från granar och testa att smörja in det drabbade området med kåda! Grankåda är antiseptisk, bakteriedödande och har fantastiska effekter på allsköns hudproblem! Det är absolut värt ett pröve! Lycka till! Mvh Lasse
 7. Korkers K5 som jag använder med vanlig filtsula som greppar mycket bra på sten och grusbotten i kustälvarna. Uppe i fjälls kör jag med dubbad filt då det kan bli lite längre sträckor att gå över hal växtlighet, blöta grenar och rötter. Har sett polare tappa fästet i lite brantare grässluttningar medan mina sulor greppat suveränt. Anledningen till att jag valde dessa framför Devils Canyon var det stabilare hälpartiet. Att man sen får knyta dom old school är inget problem. Däremot kan det ta lite längre tid att få dom torra och då brukar jag hänga kupévärmaren till bilen ovanför skorna. På halv effekt är de kruttorra nästa dag. Tur att jag har fast elkostnad i garaget!
 8. Åkte på samma åkomma för en månad sen. Har vadat tidigare men inte haft nåra problem oavsett märke på brallorna. En kväll när jag kommit hem kliade det ruggigt mycket och ju mer jag klöste desto mer klåda. Har testat alsol-gel och aloe vera men med minimal förbättring. Tror inte att det handlar om allergi utan snarare en reaktion på fukten i neosockan. Ska testa med hydrokortison så ska det nog fixa sig. Annars får man väl kapa klådnerverna till fötterna!! :-)
 9. Det var den videon jag menade! Han får det att se så enkelt ut och han fångar nog oxå en och annan fisk!
 10. Har haft, och har,ännu problem med kasten. Det är mitt första laxår och jag fick en på min första runda. Nybörjarturen får nog förklara den fisken. Under den senaste veckan har det börjat lossna rejält och det jag slipat till är ankringen av linan samt att jag inte tar i så ini benet vid utkastet. En kort men distinkt rörelse skjuter ut linan till längder jag bara kunde drömma om för två veckor sen. En riktig aha-upplevelse fick jag när jag tittade på Göran Anderssons tvåhandstips på tuben. Från att ha kastat med hela överkroppen så skalade jag ner kasten till mjuka och bestämda kast med en bra ankring. Idag blåste det storm och jag blev osäker på om min nyvunna teknik skulle räcka till men efter första rundan så försvann oron. Kastade ut klumpen och många meter shooting line med minimal ansträngning. Det är bara att nöta och framförallt försöka hitta det som funkar. Försök även att analysera de mindre lyckade kasten. Hur ankrade linan, hade du ordentligt sträck på den osv. Och börja öva med en lina som inte går så djupt - ju snabbare spetsen sjunker desto svårare får du att lyfta linan ur vattnet. Och ge inte upp, Det lossnar till slut. Lycka till Lasse
 11. Så kan det vara. Fiskade mest i de vatten som KJF förvaltade och råkade aldrig ut för tillsyn. Samma sa i byavatten.
 12. Bra att fisket styrs upp men då gäller det att någon gör tillsyn. Har fiskat i vattnen kring Kiruna sedan barnsben och aldrig råkat på en tillsyningsman.
 13. Vilka vatten är det som kvoterats?
 14. Du har de stora älvarna att tillgå bara några minuters bilfärd från kiruna. Kalixälven ligger längs vägen mot Nikkaluokta och har blivit riktigt bra de senaste åren när det gäller harr och öring. På vissa ställen ligger den bara några meter från vägen. Torneälven och Rautasälven ligger oxå inom armlängds avstånd så du kan välja och vraka bland riktigt fina vatten. Dessutom finns ett antal bäckar som man kan få fina harrar i. Kolla upp med lokala fiskebutiker - där finns kartor över alla fiskevatten och du får säkert ett och annat stalltips om vilken fluga som funkar i en viss älv!
 15. Vi testade bara några kilometer uppströms men jag noterade att det fanns otroligt tilltalande vatten längs vägen strax utanför nikka som såg helsikes intressant ut! Det får bli nästa gång! :-)
 16. Blev inbjuden av en gammal vän till ett vatten jag aldrig fiskat i förut. Jokken består mestadels av glaciärvatten och har en grågrön ton. Naturen är en dröm att befinna síg, det är lite svårt att bestämma sig för att fiska eller bara låta sig imponeras av naturen. Men väl ute i bäcken fick man det båda av två världar. Vände men sig uppströms så hade man hela Kebnemassivet i fonden och huggvilig harr och öring i vattnet. Släppte tillbaka fem små öringar innan en fin harr högg på en Ismopuppa. Då var det färdisfiskat för min del och en timme senare kunde bjuda farsan på färsk harr. Men detta landskap tog fullständigt andan ur en!
 17. Uppgraderade till 10 idag och är kanonnöjd. Avsevärt enklare gränssnitt med tydliga menyer gör den till en vinnare. Kommer inte att gå tillbaka till 8:an ens med en pistolmynning mot tinningen.
 18. Idag drogs det bara upp en godkänd fisk under harrens dag i kamlunge. Tror att det börjar bli dåligt med lekmogen harr i kamlunge vilket kommer att ställa till det ekologiskt men oxå ekonomiskt för byn som bygger sin verksamhet på turistfiske, företrädesvis från campingen. Snart är harren i ett krisläge och då ligger campingen risigt till eftersom man tillåter camparna att plocka upp icke lekmogen harr som hamnar på grillen. Den harren är borta ur reproduktionen för alltid och det håller naturligtvis inte i längden.
 19. Har en outbound short på min klass 8 och den skjuter som en kanon. Inga problem med lite tyngre flugor. Med en lite fetare förtafs så sträcker den fint. Och tyngre flugor brukar göra det jobbet själv. En lina i absolut toppklass.
 20. Kalixälven har sjunkit avsevärt så där finns det absolut chans på både harr och öring. Men undvik de klassiska ställena som kamlunge. Det är folk så ini h-e där dagligen så jag skulle valt att kanske åka uppåt morjärv. Kom ihåg att det finns ett fiskekort som gäller hela älven ända upp till morjärv med undantag av kamlunge som kör sitt eget race. Det är klart prisvärt för en sträcka som det kommer att ta minst en vecka att fiska sig igenom. Kamlunge vinner på laxfisket men harren är under all kritik vad gäller storlek och fiskesätt. Gamla stötar som utan att skämmas metar med mask och räka och plockar upp i princip allt dom får. Idag går harrens dag av stapeln och den tillställningen kommer ihop med alla campinggäster snart att decimera harrbeståndet till ett minimum. Då blir det intressant att höra hur fvo tänker hantera det problemet.
 21. Har stått åtskilliga timmar i Kamlunge och nött efter harr. Tyvärr är det fortfarande lite för högt vatten för att det skall vara optimalt men det är bara att chansa. Det finns en rätt trevlig forsnacke strax uppströms bron från grusvägen sett. Där brukar det stå en del större harrar men dom är kinkiga och låter sig inte luras så lätt. Pm:a om ni åker till kiruna så kan jag tipsa om bra ställen på plats. Åker troligen upp fredagen den 24:e.
 22. Jag har en outbound short #5 och den funkar lysande till torrt. Ska man få lite spett i linan om man kör lite tyngre så tror jag på en något grövre tafs i början av klumpen. Kör 0.45 eller 0.50 den första metern och då rullar den ut flugan väldigt fint. Tänk bara på att göra lite vidare loops med fluglinan ju tyngre flugor du kastar med! Då slipper du farten som gör presentationen till ett magplask på en val.
 23. Nu har jag bestämt mig för att åka upp till Kiruna fredag den 24:e över helgen för att umgås med en åldersstigen far och tänkte förstås pressa in några fisketimmar i paketet! Om nån vill vara med och dela på bränslet så har jag plats för 3 vuxna + förare. Kan oxå ta med er ut på plats som inte har vana av vattnen i de trakterna. Priserna är oxå riktigt överkomliga och finns att köpa på vildmarkshörnan eller Kiruna jakt och Fiske. Utöver det säljer Kaalasluspa dygnskort för ynka 20 spänn/dan och där finns det riktigt fin harr. Är nån sugen på att haka på så pm:a mig så styr vi upp nåt! Mvh Lasse Dunder
 24. Nu har jag bestämt mig för att åka upp till Kiruna fredag den 24:e över helgen för att umgås med en åldersstigen far och tänkte förstås pressa in några fisketimmar i paketet! Om nån vill vara med och dela på bränslet så har jag plats för 3 vuxna + förare. Kan oxå ta med er ut på plats som inte har vana av vattnen i de trakterna. Priserna är oxå riktigt överkomliga och finns att köpa på vildmarkshörnan eller Kiruna jakt och Fiske. Utöver det säljer Kaalasluspa dygnskort för ynka 20 spänn/dan och där finns det riktigt fin harr. Är nån sugen på att haka på så pm:a mig så styr vi upp nåt! Mvh Lasse Dunder
 25. Botox

  Åbyälven

  Trist att man inte visste att det var bättre uppströms. Nu kommer man nog inte att chansa på den nedre delen igen om man överhuvudtaget tänker fiska i åbyälven igen.
×
×
 • Create New...